Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:No niestety tak to wygląda, u Ciebie jeszcze podwójne obciążenie dla organizmu. Też nie daję rady się córką zajmować jak jest chora, szczególnie w nocy. Nawet jedzenia nie byłam w stanie nam przygotować na stojąco bo slablam. Takie uroki ciąży
Wiewioora niestety nic nie wiem w tym temacie.
Dla mnie ta ciąża w porównaniu do pierwszej (pojedynczej) to jest mega różnica i ogromne zmęczenie organizmu. Jakbym codziennie biegła w maratonie 🏃♀️ wiem, że to jest 5 lat różnicy, ale mimo wszystko... mam 32lata i podziwiam kobiety, które zachodzą w ciążę około 40stki 😮💨31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Na to chyba nie ma reguły. Znam takie kobiety które w ciąży po 40stce ani dnia zwolnienia nie miały. A są i takie, że 20 lat a co chwila szpital. 🤷♀️Dużo czynników ma tu wpływ, nawet genotyp płodu. A jak są dwa to już pewnie większość ciąży będą Ci sporo wyjadać.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Cslza niech Ci głupio nie będzie, że mąż przejął obowiązki, Twój organizm pracuje teraz na pełnych obrotach, Ty się skup na sobie i dzidziulkach, mąż na pewno to rozumie. Współczuję słabego samopoczucia, mam nadzieję, że II trymestr będzie dla Ciebie łaskawszy. ❤
-
Wiewioora wrote:Wejdę tak trochę z pytaniem z dupy, ale znacie kogoś (może same miałyście) kto miał wymrażaną nadżerkę?
Wymrażana nie znam. Ale moja siostra miała wypalaną i to było z 10 lat temu.04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Boże to była okropna noc… góra i dół na raz 🤮 współczuje wszystkim ciężarnym, które wymiotują w ciąży. Biorę orsalit na odwodnienie i sucharka jednego zjadłam od wczoraj rana. Ehhh już zdecydowałam ze syn w listopadzie nie pójdzie do przedszkola. Więcej nie zniosę 😩
-
Ja miałam nadżerkę pomiędzy ciazami (juz stracilam rachubę kiedy) i kazano mi nic z nią nie robić, dopiero po ciąży, jeśli zamierzam się starać. W czwartej ciąży nagle magicznie jej nie ma 🤷♀️2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ani0nka wrote:Boże to była okropna noc… góra i dół na raz 🤮 współczuje wszystkim ciężarnym, które wymiotują w ciąży. Biorę orsalit na odwodnienie i sucharka jednego zjadłam od wczoraj rana. Ehhh już zdecydowałam ze syn w listopadzie nie pójdzie do przedszkola. Więcej nie zniosę 😩
Anionka bez względu na to czy będzie chodził do przedszkola staraj się unikać kontaktu z jego wydzielinami, jak wycierasz mu nos czy pupę to zaraz myj ręce. Nie dziel się z nim jedzeniem (już ugryzionym), sztuccami itp. Jak kicha/kaszle noś maseczkę, naprawdę to pomaga się nie zarazić. Oczywiście nie daje żadnej gwarancji ale jest o wiele lepiej. Nawet jak dziecko jest zdrowe, ślinę 3latka możesz spokojnie traktować jako materiał skażony. Bo i tak zaraża zanim rozwinie objawy.Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Niestety wydaje mi się ze od męża załapałam, bo Alek miał to w piątek, w niedziele rano to z mezem robiliśmy a maz wieczorem już tez miał jelitowke, mnie dopadło wczoraj po wizycie u gina… a bardzo się pilnowalam i myłam ręce itd. No ale maz 😩
-
A tak się cieszę bo dzidziulek o 1 dzień starszy niż powinien, serduszko bije jak dzwon ♥️ Jest silny wiec damy radę
Akataa, Babulka, Blondyna.B, Malinkaaa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Cslza wiem, że Ci ciężko ja miałam niestety podobnie w ciąży z Jasiem pierwszy trymestr był tragicznych moglam spać non stop do tego jedzenie mogło nie istnieć tylko ja wtedy bylam w całkiem innej sytuacji mąż pracował w delegacjach ale mieszkała z nami moja mama więc ogarniała mi Franka i gotowała dla nas.
Anionka trzymaj się oby szybko przeszło.
Powiem wam jako jest szczyt głupoty: dzisiaj dwa dni po ewentualnej owulacji doszłam do wniosku że nie jestem w ciąży bo nic nie czujęhaha kto normalny analizuje takie rzeczy jak pewnie nawet jeszcze nic się tam nie dzieje
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Powiem wam jako jest szczyt głupoty: dzisiaj dwa dni po ewentualnej owulacji doszłam do wniosku że nie jestem w ciąży bo nic nie czuję
haha kto normalny analizuje takie rzeczy jak pewnie nawet jeszcze nic się tam nie dzieje
-
Babulka wrote:Bardzo się martwię o dafneyDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ani0nka piękne wieści niech rośnie tak dalej ❤️
Współczuję zatrucia, dobrze że pamiętasz żeby się nie odwodnić!
Cslza niestety ja nie pocieszę, bo do 15-16tc miałam wymioty prawie wszystkiego co zjadłam i po prostu przeszły...😑
A każda ciąża jest inna więc nawet do swojej pierwszej obecnej nie porównuj, bo jedna kobieta może mieć jedną ciążę bez objawów a kolejną ze wszystkimi możliwymi przez cały czas 😔
Wiewioora a to nie jest tak, że obecnie to nadżerek się nie rusza? (Według nowych wytycznych, badań itp.)Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Blondyna, po poronieniu ginekolog stwierdził żeby wyleczyć wszystko, żeby nie było powtórki. Nie wiem jak duża była ta nadżerka. A aktualnie zastanawiam się jak długo będą trwać te upławy. I w sumie też zastanawiam się czy skoro ginekolog zakazał współżycia na 4-6 tygodni to czy po 4 tygodniach już możemy albo po czym ewentualnie będę wiedzieć że możemy 🤦🏼♀️😂
-
Dziewczyny jestem! Przepraszam, że się nie odzywałam, ale to były ciężkie tygodnie i musiałam wylogować się z ciążowych wątków, żeby nie zwariować. Weszłam właśnie, żeby Wam napisać, że jest dobrze. Dziś odebrałam wynik amniopunkcji i mój synek nie ma wad genetycznych. Te torbiele i poszerzone miedniczki nie powinny być żadnym problemem i jest duża szansa, że do porodu ich już nie będzie.
Trudno mi opisać ile mnie to wszystko kosztowało, ale mam nadzieję, że teraz wreszcie dane mi będzie cieszyć się tą ciążą.
Mogę polecić amnio i opiekę w poradni wad płodu w IMID (zwłaszcza dr Roszkowskuego), chociaż liczę, że jednak nie będę zmuszona tu rodzić 😉
Nie nadrobiłam zaległości na wątku, tylko ostatnią stronę widziałam, ale mam nadzieję, że są jakieś nowe dwie kreseczki. Zaraz poczytam 🙂
Jednorożec89, Wiewioora, Blondyna.B, Ani0nka, Susanne, cslza, Bakalia, Akataa, Nati94, Malinkaaa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość