Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
cslza wrote:Dzis wstałam chwilę przed 8, o 10:48 poszłam na drzemkę, która trwała ponad 3h. Od 19 ledwo widzę na oczy, a dziś kładę młodego spać (mąż ma we wtorki piłkę na hali). Zamówiłam indyjskie jedzenie, zjadłam trochę, dopadła mnie zgaga, wymioty i teraz już tylko czekam aż młody umyje zęby, czytamy książkę i śpimy.
Serio, każdy dzień to dla mnie agonia, ciągle jestem zmęczona, bez energii, mdłości, wymioty, złe zapachy, zgaga, zawroty głowy aż wpadam na ściany, senność i głód x2. Jak wstawię pralkę i zmywarkę to już sukces. Jakby mój syn był chory to chyba mąż musiałby wziąć zwolnienie lekarskie, bo ja bym nie dala rady się nim zająć.
I głupio mi, bo wszystko spada na mojego małża, on nie ma pretensji, ale widzę, że też powoli mu baterie wysiadają...
Wiewioora niestety nic nie wiem w tym temacie.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:No niestety tak to wygląda, u Ciebie jeszcze podwójne obciążenie dla organizmu. Też nie daję rady się córką zajmować jak jest chora, szczególnie w nocy. Nawet jedzenia nie byłam w stanie nam przygotować na stojąco bo slablam. Takie uroki ciąży
Wiewioora niestety nic nie wiem w tym temacie.
Dla mnie ta ciąża w porównaniu do pierwszej (pojedynczej) to jest mega różnica i ogromne zmęczenie organizmu. Jakbym codziennie biegła w maratonie 🏃♀️ wiem, że to jest 5 lat różnicy, ale mimo wszystko... mam 32lata i podziwiam kobiety, które zachodzą w ciążę około 40stki 😮💨31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Na to chyba nie ma reguły. Znam takie kobiety które w ciąży po 40stce ani dnia zwolnienia nie miały. A są i takie, że 20 lat a co chwila szpital. 🤷♀️Dużo czynników ma tu wpływ, nawet genotyp płodu. A jak są dwa to już pewnie większość ciąży będą Ci sporo wyjadać.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Cslza niech Ci głupio nie będzie, że mąż przejął obowiązki, Twój organizm pracuje teraz na pełnych obrotach, Ty się skup na sobie i dzidziulkach, mąż na pewno to rozumie. Współczuję słabego samopoczucia, mam nadzieję, że II trymestr będzie dla Ciebie łaskawszy. ❤
-
Wiewioora wrote:Wejdę tak trochę z pytaniem z dupy, ale znacie kogoś (może same miałyście) kto miał wymrażaną nadżerkę?
Wymrażana nie znam. Ale moja siostra miała wypalaną i to było z 10 lat temu.04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Boże to była okropna noc… góra i dół na raz 🤮 współczuje wszystkim ciężarnym, które wymiotują w ciąży. Biorę orsalit na odwodnienie i sucharka jednego zjadłam od wczoraj rana. Ehhh już zdecydowałam ze syn w listopadzie nie pójdzie do przedszkola. Więcej nie zniosę 😩
-
Ja miałam nadżerkę pomiędzy ciazami (juz stracilam rachubę kiedy) i kazano mi nic z nią nie robić, dopiero po ciąży, jeśli zamierzam się starać. W czwartej ciąży nagle magicznie jej nie ma 🤷♀️2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ani0nka wrote:Boże to była okropna noc… góra i dół na raz 🤮 współczuje wszystkim ciężarnym, które wymiotują w ciąży. Biorę orsalit na odwodnienie i sucharka jednego zjadłam od wczoraj rana. Ehhh już zdecydowałam ze syn w listopadzie nie pójdzie do przedszkola. Więcej nie zniosę 😩
Anionka bez względu na to czy będzie chodził do przedszkola staraj się unikać kontaktu z jego wydzielinami, jak wycierasz mu nos czy pupę to zaraz myj ręce. Nie dziel się z nim jedzeniem (już ugryzionym), sztuccami itp. Jak kicha/kaszle noś maseczkę, naprawdę to pomaga się nie zarazić. Oczywiście nie daje żadnej gwarancji ale jest o wiele lepiej. Nawet jak dziecko jest zdrowe, ślinę 3latka możesz spokojnie traktować jako materiał skażony. Bo i tak zaraża zanim rozwinie objawy.Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Niestety wydaje mi się ze od męża załapałam, bo Alek miał to w piątek, w niedziele rano to z mezem robiliśmy a maz wieczorem już tez miał jelitowke, mnie dopadło wczoraj po wizycie u gina… a bardzo się pilnowalam i myłam ręce itd. No ale maz 😩
-
A tak się cieszę bo dzidziulek o 1 dzień starszy niż powinien, serduszko bije jak dzwon ♥️ Jest silny wiec damy radę
Akataa, Babulka, Blondyna.B, Malinkaaa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Cslza wiem, że Ci ciężko ja miałam niestety podobnie w ciąży z Jasiem pierwszy trymestr był tragicznych moglam spać non stop do tego jedzenie mogło nie istnieć tylko ja wtedy bylam w całkiem innej sytuacji mąż pracował w delegacjach ale mieszkała z nami moja mama więc ogarniała mi Franka i gotowała dla nas.
Anionka trzymaj się oby szybko przeszło.
Powiem wam jako jest szczyt głupoty: dzisiaj dwa dni po ewentualnej owulacji doszłam do wniosku że nie jestem w ciąży bo nic nie czuję haha kto normalny analizuje takie rzeczy jak pewnie nawet jeszcze nic się tam nie dziejeDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Powiem wam jako jest szczyt głupoty: dzisiaj dwa dni po ewentualnej owulacji doszłam do wniosku że nie jestem w ciąży bo nic nie czuję haha kto normalny analizuje takie rzeczy jak pewnie nawet jeszcze nic się tam nie dzieje
-
Babulka wrote:Bardzo się martwię o dafneyDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ani0nka piękne wieści niech rośnie tak dalej ❤️
Współczuję zatrucia, dobrze że pamiętasz żeby się nie odwodnić!
Cslza niestety ja nie pocieszę, bo do 15-16tc miałam wymioty prawie wszystkiego co zjadłam i po prostu przeszły...😑
A każda ciąża jest inna więc nawet do swojej pierwszej obecnej nie porównuj, bo jedna kobieta może mieć jedną ciążę bez objawów a kolejną ze wszystkimi możliwymi przez cały czas 😔
Wiewioora a to nie jest tak, że obecnie to nadżerek się nie rusza? (Według nowych wytycznych, badań itp.)Ani0nka lubi tę wiadomość