Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
cslza wrote:Kochana tutaj chyba każda się cieszy z nowej ciąży po poronieniu. Gdzieś jest zawsze poczucie zazdrości, ale też radość i nadzieja
Ja dzis mam wizytę u innego lekarza, który ma praktykę w szpitalu, jest ordynatorem w IMiDzie w Warszawie. Z jednej strony piszą 'cudowny specjalista', z drugiej 'buc i gbur'. Aż się boję do niego iść, obym się miło rozczarowała 🙏 podobno na ciążach mnogich zna się mocno i po to idę...
No i u nas jest jeszcze problem taki, że mój mąż ma hemofilię, a dziewczynki są zawsze nosicielkami może jeszcze dojść von Willebrand... musimy to z kimś obgadać...
Jestem ze Szczecina ale do IMiD w Warszawie odwiedzałam przez kilka lat kilka razy w roku. Co prawda na chirurgii (poradnia i oddział) oraz ortodoncja poradnia - ale kocham tych ludzi ♥️ ogólnie kogo tam na swojej drodze nie spotkałam to cudowni ludzie ♥️ gdybym mogła to zabrałabym warszawiakom cały IMiD do Szczecina daj znać jak wizyta04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Zrobiłam sobie cały dymion wina do tego nalewkę z malin i nalewkę z pigwy mąż dzisiaj się że mnie śmiał że zrobiłam tyle tego i może się okazać że nawet nie spróbuję. Oby;)Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Bakalia wrote:Jestem ze Szczecina ale do IMiD w Warszawie odwiedzałam przez kilka lat kilka razy w roku. Co prawda na chirurgii (poradnia i oddział) oraz ortodoncja poradnia - ale kocham tych ludzi ♥️ ogólnie kogo tam na swojej drodze nie spotkałam to cudowni ludzie ♥️ gdybym mogła to zabrałabym warszawiakom cały IMiD do Szczecina daj znać jak wizyta
Ja tam bylam 3x na SOR ginekologicznym i na łyżeczkowaniu, poszkam z ulicy, nie mając tam lekarza i czułam się za każdym razem bardzo zaopiekowana. Na prawdę jak w prywatnej placówce. Każdy był zainteresowany, zaangażowany, 100% empatii. Nie mam wątpliwości, że tam chcę rodzić
Profesor bardzo rzeczowy, ale spoko. Nie czułam się otulona ciepłym kocykiem, ale co trzeba było obgadać to obgadaliśmy, ma facet wiedzę. Test pappa mu się spodobał, ale sam chciał sobie popatrzeć na dzieci i od razu widać, że ma facet wprawę i wie na co patrzy. Jedno dziecko to na 100% dziewczynka, drugie wiercidupka, trzeba czekać 😁 zaprosił na wizytę za 4tygodnie, dał do siebie numer telefonu, ale też zapowiedział, że jeśli coś nas martwi, jest inaczej, czuję niepokój, to mam natychmiast się pakować i jechać do IMiDu, a dopiero jak się zarejestruję do lekarza to do niego pisać. Prosił o rozwagę z smsami, bo on ma dużo na głowie, ale nie zostawi mnie bez pomocy gdyby się coś działo niepokojącego.
Mój mąż był na początku na nie, ale to duże nazwisko w Instytucie, dodatkowo jest dostępny w dwóch prywatnych klinikach, więc zostajemy u niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 17:42
Babulka, Bakalia, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Jednorożec89 wrote:Zrobiłam sobie cały dymion wina do tego nalewkę z malin i nalewkę z pigwy mąż dzisiaj się że mnie śmiał że zrobiłam tyle tego i może się okazać że nawet nie spróbuję. Oby;)
Powąchasz i też starczy31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Mnie alko nie jest do życia potrzebny piję jak impreza się trafi i to pod warunkiem że Stary jest trzeźwy bo wiadomo dzieci, albo czasem lampka wina wieczorem przy jakimś filmie, ale teraz czekam z wytesknieniem na tą abstynencję
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dla mnie alko tez mogłoby nie istnieć, za to słodycze mmmmmm to moje uzależnienie 😩😩
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak tam u was sytuacja bo 3 stron nie miałam kiedy przeczytać 🥺
Leczenie w Opolu młodej zębów równa się takie koszty że mnie na to nie stać, a ta nadal nie chce współpracować. Siedzę wieczorami i płaczę.
Plus taki że antybiotyk zadziałał, i ropą zeszła, a boli ją tylko czasem.
Zapomniałam wam podrzucić wyniki tej mojego hemoglobiny co przyszła później. Więc zdjęcie na dole.
-
Ani0nka wrote:Dla mnie alko tez mogłoby nie istnieć, za to słodycze mmmmmm to moje uzależnienie 😩😩
Też mam uzależnienie od słodyczy, a efekt prób odstawienia jest taki że nie jem przez kilka dni a potem jak mnie weźmie ochota to zjadam np czekoladę na razAni0nka, Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Mi tylko ciąża potrafi ogarnąć głowę i wiem, Że nie mogę sobie pozwolić na duża ilość słodyczy. Wiec to ogromny plus.
Jednorożec to odliczamy 10 dni do testowania:)? -
Ani0nka wrote:Mi tylko ciąża potrafi ogarnąć głowę i wiem, Że nie mogę sobie pozwolić na duża ilość słodyczy. Wiec to ogromny plus.
Jednorożec to odliczamy 10 dni do testowania:)?
10 to za mało, 13-14
Jeszcze wzięłam starego rano w obroty, potem sikne na owulak i jak coś od jutro przechodzę z donga na bromelaine a potem zostanie tylko czekaćAni0nka, Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Myślę że wczoraj złapała pik dzisiaj już test nieco bledszy
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Anionka a Ty nie na diecie cc?
Rudzielec a proponowali Ci narkoze? W jakiejś przyszpitalnej poradni czy cos takiego? Obie się zameczycie tymi wizytami 🥺
Idę z moją młodą jutro do dentysty btw, mam nadzieję, że nic nie wyjdzie.RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jestem na diecie cc, ale cukry mam na czczo za wysokie. Chociaż już to ogarnelam. Mogę sobie pozwolić ale tylko do południa i przegryzając to czymś np migdały albo ogórek kiszony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 12:59
Susanne lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Anionka a Ty nie na diecie cc?
Rudzielec a proponowali Ci narkoze? W jakiejś przyszpitalnej poradni czy cos takiego? Obie się zameczycie tymi wizytami 🥺
Idę z moją młodą jutro do dentysty btw, mam nadzieję, że nic nie wyjdzie.
Tak proponowali. Mnie na to nie stać, po drugie narkoza bardzo obciąża dziecięcy organizm więc nie jestem skora się na to zgodzić. Dali jej dziś głupiego jasia to zamiast mieć odjazd na wesoło miała odjazd w drugą stronę jakby wszystko stało się straszniejsze. I am już ręce opadły i nie wiem. Narazie nic nie zrobimy. Nikt na siłę jej nic nie zrobi.
Pogadam z Panią psycholog może ona do niej dotrze i przekona ją co do podejścia. -
A mnie dopada jelitówka… złapałam od syna z przedszkola. Świetnie…
A mój dzidziuś ma już 1,61cm długości 🥰cslza, Wiewioora, Bakalia, Blondyna.B, RudzielecMonia, Babulka lubią tę wiadomość
-
cslza wrote:Babulka kiedy zaczęłaś czuć się lepiej? Modlę się o 2 trymestr, bo się do niczego nie nadaje...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Nje mogę powiedzieć, że się dobrze czuję, bo przejdę się kawałek i muszę się położyć. Ale na pewno o niebo lepiej, niż w 1 trymestrze. Niestety to bardzo indywidualne Mam nadzieję, że poczujesz się niedługo lepiej.
Dzis wstałam chwilę przed 8, o 10:48 poszłam na drzemkę, która trwała ponad 3h. Od 19 ledwo widzę na oczy, a dziś kładę młodego spać (mąż ma we wtorki piłkę na hali). Zamówiłam indyjskie jedzenie, zjadłam trochę, dopadła mnie zgaga, wymioty i teraz już tylko czekam aż młody umyje zęby, czytamy książkę i śpimy.
Serio, każdy dzień to dla mnie agonia, ciągle jestem zmęczona, bez energii, mdłości, wymioty, złe zapachy, zgaga, zawroty głowy aż wpadam na ściany, senność i głód x2. Jak wstawię pralkę i zmywarkę to już sukces. Jakby mój syn był chory to chyba mąż musiałby wziąć zwolnienie lekarskie, bo ja bym nie dala rady się nim zająć.
I głupio mi, bo wszystko spada na mojego małża, on nie ma pretensji, ale widzę, że też powoli mu baterie wysiadają...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6