Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cslza wydaje mi się, że wyniki nie są bardzo złe, są trochę obniżone ale w ciąży zużycie żelaza się zwiększa, więc często może ten poziom spadać. Na pewno warto sprawdzić tą ferrytynę dodatkowo. A jeśli byś chciałaś sie trochę wspomóc to ja polecam floradix żelazo i witaminy w płynie, piłam po poronieniu jak miałam anemię i moja koleżanka w ciąży też piła i jej poprawiło się samopoczucie.
cslza lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Cslza zrób lepiej te badania. Wkurzają mnie lekarze. Czy Twój jest na nfz? Tak to profilaktyka, a jak przychodzi co do czego to max żelazo, morfologia i mocz. Żelazo kosztuje 9 zl w labie prywatnie. Przypadek? Nie sądzę.
Teraz pije feroplex, podobno w ciąży też można stosować, ale już przy niedoborach.
Jeśli chodzi o posiłki - zakwas z buraka, sok z buraka, mięso, jaja. Nie łączyć z nabiałem. Najlepiej z wit C - zwiększa wchłanianie. Kawa i herbata obniżają wchłanianieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 21:18
Babulka, cslza lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Muszę Wam to napisać
Miałam dzisiaj teleporade z ginekologiem w sprawie tej bakterii (przepisał antybiotyki) No ale ja nie o tym.
Pod koniec rozmowy gin pyta czy przyjmuje jakieś leki, suplementy. Mówię że kwas foliowy i b12. Na co on z oburmuszeniem „a po co b12?” Jakbym conajmniej suplementowała coś niedorzecznego i niepotrzebnego 😳
To odpowiadam, że mam zalecenia do hematologa ze względu na trombofilie. To tylko ahahnoł na koniec, powiedział, żeby brać dalej te witaminy i tyle 🤦🏻♀️
Masakra ci lekarze to czasem jakby z księżyca spadli.
Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Cslza Możesz tak się czuć podczas cukrzycy ciążowej. Ja na szczęście nie mam tym razem ale w pierwszej ciąży niestety miałam. Trzymam kciuki za krzywa cukrowa. Pamiętaj zjedz posiłek 8-10godzin przed badaniem- aby nie więcej godzin bo tez cukier wywala jak jest za duża przerwa między posiłkami. Zjedz to co zwykle dzień przed aby badanie było miarodajne. Powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 22:00
cslza lubi tę wiadomość
-
Kurcze, zadzwonię w takim razie tam do nich dzisiaj i upomnę się o kontrolny wymaz... A jak mnie oleją to najwyżej postaram się ogarnąć coś prywatnie.
-
Tak jak też myślałam. Nie mają zamiaru robić wymazu.. Więc jej mówię że mnie trochę coś szczypie i swędzi. A wcześniej tak nie miałam więc jednak wolałabym ten wymaz zrobić bo to ryzykowne robić drożność.
To powiedziała mi żebym sobie brała teraz czopki na poprawy flory bakteryjnej, czyli to o co was pytałam. I zadzwonić w poniedziałek, czy jest lepiej bo może to dlatego że jestem wyjałowiona po antybiotyku 🙄
Meh.
Jak będę brać probiotyk to nie mogę zrobić wymazu tak dla pewności was spytam?
Bo podeszłabym sobie jutro do szpitala do położnej i zapytała o wymaz u nas w szpitalu choćby prywatnie. Położna też może chyba pobrać?
PS. Wątpię bym była wyjałowiona bo mam normalnie śluz płodny i jestem bezproblemowo nawilżona 😅 jakkolwiek to brzmi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 08:32
-
Jak będziesz brała dopochwowy to bedzie zaburzony ten wymaz bo wyhoduja od cholery tego Lactobacillusa, ktory bedzie pochodzil z globulki a nie z Twojej flory. Chyba lepiej zrobic wymaz i potem dopiero dopochwowo coś stosowac.
Ogólnie jestem w szoku, ze tak do tego podchodzą. 🤔RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Jak będziesz brała dopochwowy to bedzie zaburzony ten wymaz bo wyhoduja od cholery tego Lactobacillusa, ktory bedzie pochodzil z globulki a nie z Twojej flory. Chyba lepiej zrobic wymaz i potem dopiero dopochwowo coś stosowac.
Ogólnie jestem w szoku, ze tak do tego podchodzą. 🤔
Ja rozumiem że NFZ. Ale do cholery to jest jednak program rządowy tak. Więc powinni robić jakoś w miarę to sensownie a nie zostawiać kwestie przypadkowi. Ja miałam stan zapalny z wymazu nie mając o nim pojęcia bo nie miałam za bardzo żadnych problemów... Także nie jest powiedziane ze zniknął po antybiotyku.Babulka, Oliwka91 lubią tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Ja rozumiem że NFZ. Ale do cholery to jest jednak program rządowy tak. Więc powinni robić jakoś w miarę to sensownie a nie zostawiać kwestie przypadkowi. Ja miałam stan zapalny z wymazu nie mając o nim pojęcia bo nie miałam za bardzo żadnych problemów... Także nie jest powiedziane ze zniknął po antybiotyku.
No ale jak rządowy to w sumie wszystko się zgadza 🤡😆2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:No właśnie ja nawet rozumiem, że jakichś tam rzeczy nie refunduja itp ale jak sie cos zaczyna to sie konczy. Jakby Ci przepchneli infekcje do endometrium czy do jajowodów to mialabys o wiele wiekszy problem niz jest teraz 🥶
No ale jak rządowy to w sumie wszystko się zgadza 🤡😆
No tak. Kto mieszka w Polsce w cyrku się nie śmieje.
Spróbuję się jutro dowiedzieć w szpitalu u mnie bo poradnia ginekologiczna u nich dziś zamknięta a na stronie w wykazach i cennikach akurat tego wymazu nigdzie nie ma.. A jeśli nie to w ostateczności w poniedziałek prywatnie ogarnę sobie, przy czym i tak do niej zadzwonię i powiem że nic sie nie zmieniło a czuję się gorzej może się ockną 😁
Będę szczera stawiam że mnie tam poszczypuje aktualnie po przytulanku z moim bo może lekko za ostro.
Ale to nie zmienia faktu że najwidoczniej trzeba ich tam trochę okłamać żeby ten wymaz zrobili.
Z tym probiotykiem dopochwowo się wstrzymam na wypadek tego wymazu. Narazie i tak jeszcze biorę probiotyk w tabletkach. -
Babulka ostatnia prosta, wszystko już masz przygotowane dla Malutkiej 🥰?
RudzielecMonia, cslza lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Babulka ostatnia prosta, wszystko już masz przygotowane dla Malutkiej 🥰?
Jezu jak ten czas zleciał 🙈
Ta już prawie na końcówce
A Ty już prawie 20 tydzień. Jesssu a tyle co czytałam o 2 kreskach i ciąży 😅 ten czas zapierdziela 🫣 -
Ja byłam dziasiaj w moim poz żeby skierowanie na jakieś badania wyciągnąć i nie dostalam bo Pani taka młoda na pewno nic Pani nie dolega. Cycki mi opadly, mogłam awanturę zrobić ale nie mam siły kłócić się o marfologie za 30 złotych. Za to fryzjerka zrobiła mi boski kolorDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ani0nka wrote:Babulka ostatnia prosta, wszystko już masz przygotowane dla Malutkiej 🥰?
Ale lozeczko jeszcze w piwnicy 😱
Uważaj, bo Tobie tez szybko zleci ☺
Jednorozec dobrze ze chociaz na fryzjerow mozna liczyc w tym kraju 😁RudzielecMonia, Ani0nka, cslza, Malinkaaa lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Jednorożec89 wrote:Ja byłam dziasiaj w moim poz żeby skierowanie na jakieś badania wyciągnąć i nie dostalam bo Pani taka młoda na pewno nic Pani nie dolega. Cycki mi opadly, mogłam awanturę zrobić ale nie mam siły kłócić się o marfologie za 30 złotych. Za to fryzjerka zrobiła mi boski kolor
Fryzjer zawsze poprawia humor 😍 -
Bylam dziś u dentysty i przez przypadek spotkałam moją teściową. Wszyscy mi mówią jak ładnie wyglądam, a ja czuję się jak 💩 pokazałam jej moje wyniki (jest pediatrą) i powiedziała, że nie zna się na wynikach w ciąży, ale hematokryt mi poleciał. Powiedziała też, że koniecznie ferrytynę w poniedziałek. Z TSH i FT4 wstrzymam się do wizyty u profesora, zobaczę coś on powie.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
W ciąży są inne normy na hematokryt i wszystkie te parametry, które podałaś jako nieprawidłowe.
RudzielecMonia, cslza lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska