Poronienie i nagła ciąża ????
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobietki
8 września miałam ostatnia miesiączkę .
12 października dowiedziałam się z badań krwi ze jestem w ciąży niestety radość nie trwała długo .... po 2 dniach zaczęłam krwawić czyli 14 października
Udałam się od razu do lekarza i powiedizal ze to wczesne poronienie .
Nie musiałam być łyżeczkowania
Oczyszczałam się dosyć długo lecz nie codziennie .
Współżyłam z mężem w tym czasie może z 3-4 razy
Powinnam prawidłowo dosyć miesiączkę 8 listopada i nie mam
Zrobiłam dziś dla checy dosłownie test strumieniowy facelle z rossman i wyszły małe kreseczki
Czy jest to możliwe ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 21:15
-
Prawdopodobieństwo istnieje, ale test może być tez fałszywie pozytywny ponieważ hormony ciążowe nie zdążyły wrócić jeszcze do stanu pierwotnego po poprzedniej ciąży biochemicznej. Najlepiej zrobić betę i po kilku dniach kolejny raz, aby sprawdzić czy poziom rośnie.
Marta88 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
nick nieaktualnyMarta88 wrote:Hej kobietki
8 września miałam ostatnia miesiączkę .
12 października dowiedziałam się z badań krwi ze jestem w ciąży niestety radość nie trwała długo .... po 2 dniach zaczęłam krwawić czyli 14 października
Udałam się od razu do lekarza i powiedizal ze to wczesne poronienie .
Nie musiałam być łyżeczkowania
Oczyszczałam się dosyć długo lecz nie codziennie .
Współżyłam z mężem w tym czasie może z 3-4 razy
Powinnam prawidłowo dosyć miesiączkę 8 listopada i nie mam
Zrobiłam dziś dla checy dosłownie test strumieniowy facelle z rossman i wyszły małe kreseczki
Czy jest to możliwe ???Marta88 lubi tę wiadomość
-
Marta88 wrote:Najgorsze jest to ze totalnie nie przypuszczałam ze już się uda i 2 tyg temu miałam robiona tomografie kręgosłupa
Strasznie się boje czy to miałoby wpływ ...(Marta88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta88 wrote:Najgorsze jest to ze totalnie nie przypuszczałam ze już się uda i 2 tyg temu miałam robiona tomografie kręgosłupa
Strasznie się boje czy to miałoby wpływ ...(Marta88 lubi tę wiadomość
-
Powtórz betę po 48 h i będziesz mieć cały obraz sytuacji. Powodzenia 🍀
Marta88 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Nati94 wrote:Podpowiem, że jeśli to ciąża a tk było 2 tygodnie temu, to wtedy nawet jeszcze nie doszło do zapłodnienia (wskazuje na to beta, która oznacza bardzo wczesną ciążę), więc spokojnie.
Miałam tomografię podczas starań i zalecano odłożyć je na 3 m-ce, bo jajeczka podczas badania zostają napromieniowane. Przewertowałam wtedy wątki na różnych forach i były dziewczyny, które robiły tk nie wiedząc że są w ciąży i ta rozwijała się prawidłowo. Ale ryzyko zawsze jest.Marta88 lubi tę wiadomość
-
Limosa wrote:Nie do końca jest tak jak piszesz.
Miałam tomografię podczas starań i zalecano odłożyć je na 3 m-ce, bo jajeczka podczas badania zostają napromieniowane. Przewertowałam wtedy wątki na różnych forach i były dziewczyny, które robiły tk nie wiedząc że są w ciąży i ta rozwijała się prawidłowo. Ale ryzyko zawsze jest.Marta88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy delikatne brązowe plamienie to już ozanaka czegoś złego ?
Tylko przy oddawaniu moczu i nie za każdym razem .
Dodam ze przy ostatnim poronieniu od razu była czysta krew i skrzepy
Bardzo się boje ze może to być zły znak .
Jak przestać o tym myśleć ? Wiecznie chodzę i patrzę czy plamie czy mnie boli brzuch czy nie ... /// -
nick nieaktualnyMarta88 wrote:Dziewczyny czy delikatne brązowe plamienie to już ozanaka czegoś złego ?
Tylko przy oddawaniu moczu i nie za każdym razem .
Dodam ze przy ostatnim poronieniu od razu była czysta krew i skrzepy
Bardzo się boje ze może to być zły znak .
Jak przestać o tym myśleć ? Wiecznie chodzę i patrzę czy plamie czy mnie boli brzuch czy nie ... /// -
Ewayak wrote:Zadzwoń może do lekarza, może byłby skłonny przepisać Ci progesteron. Najpewniej to plamienie implantacyjne.
Robiłam testy dwa i beta 58 jutro idę po 48h zobaczyć czy wzrasta czy nie -
nick nieaktualnyMarta88 wrote:Jutro do niego zadzwonie , nie mam jeszcze potwierdzonej ciąży od lekarza tylko telefonicznie kazał na spokojnie czekać do 3 grudnia .
Robiłam testy dwa i beta 58 jutro idę po 48h zobaczyć czy wzrasta czy nieMarta88 lubi tę wiadomość
-
Ewayak wrote:Kiedyś też miałam taka betę i też miałam brązowe plamienia i na tamten moment to nie było nic złego:) ale zadzwoń i powiedz, że się stresujesz i chciałabyś może jakaś pomoc. Np. Progesteron. A zrób sobie z beta może też progesteron hm?
Zrobie sobie tez progesteron dziękuje nawet nie pomyślałam o tym bo jestem laik w tych kwestiach 🤭 -
nick nieaktualnyMarta88 wrote:Oj oby bo już chodzę i cały czas myśle czy rano jak wstanę to będzie krew czy nie
Zrobie sobie tez progesteron dziękuje nawet nie pomyślałam o tym bo jestem laik w tych kwestiach 🤭Marta88 lubi tę wiadomość
-
Ewayak wrote:Tak przyszło mi na myśl, weź może magnes zarzyj. Teraz tylko spokój Cię uratuje:)
Asparagin najlepszy chyba to będę łykać
A proszę powiedz beta 58 to dużo czy mało ? Z racji tego ze to pewnie 3 tydzień +\- -
nick nieaktualny