Forum Poronienie Problemy z zajściem w ciążę po poronieniu
Odpowiedz

Problemy z zajściem w ciążę po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka Autorytet
    Postów: 1239 1886

    Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ciąża to temp utrzymuje się na poziomie takim jak w fazie lutealnej... I jest to bardzo indywidualna sprawa - ja miałam 36,8-37,0

    1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Jak ciąża to temp utrzymuje się na poziomie takim jak w fazie lutealnej... I jest to bardzo indywidualna sprawa - ja miałam 36,8-37,0
    Dziękuję :-) ja temperaturę mierzę od zeszłego cyklu ale totalnie się na interpretacji nie znam :-P

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam już u ginekologa-endokrynologa i jestem mega zadowolona ;-)
    TSH zbijac nie trzeba bo wolne hormony są prawidłowe ;) Kazał mi się zrelaksowac i starac się po miesiączce ;-) kamień z serca!
    No i mam zakaz robienia testów wczesniej niż 7 dni po spodziewanej miesiączce żeby sobie oszczedzic stresów ;)
    Najsympatyczniejszy lekarz u jakiego w życiu byłam ;-)

  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    No może to jest i plan "bez planów"
    Mój będzie na tydzień teraz, ale ja z Młodym jedziemy na początku lipca do niego na 7 tygodni. W tym czasie załapię się dwukrotnie na owu :D
    kochana to ci zazdroszczę u mojego to ciężko tak zoorganizować zebym pojechała bo brak intymności jest niestety ;/

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • missbum Przyjaciółka
    Postów: 105 160

    Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka, s1985 - nie zazdroszczę wam dziewczyny. Też to przerabiałam, kilka lat byliśmy z mężem w dwóch różnych krajach. Ciężko było. Teraz na szczęście jesteśmy razem i doceniam każdy wspólny poranek i wieczór.

    Majówka - jeśli twój endokrynolog tak zdecydował no to trzeba się słuchać ;)

    Kropek [*] 21.01.2015 (8 tc)
    niedoczynność tarczycy
    vfrxd36.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missbum - ja jestem mega zadowolona, że okazało się, że wszystko jest w normie ;) Powiedział mi, że po hormonach zaraz zaczęłabym się źle czuc i po co mi to ;) Teraz @ coś się nie chce pojawic franca jedna ;)

  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak piszecie o tych hormonach to dziś dla świętego spokoju poszłam zrobić sobie badanie na prolaktyne i TSH ( z racji że dwa miesiące naszych starań zakończyły się fiaskiem) no i wyniki już mam prolaktyna 100,6 mIU/l a TSH 1,35 uIU/ml

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • niezapominajka Autorytet
    Postów: 1239 1886

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    tak piszecie o tych hormonach to dziś dla świętego spokoju poszłam zrobić sobie badanie na prolaktyne i TSH ( z racji że dwa miesiące naszych starań zakończyły się fiaskiem) no i wyniki już mam prolaktyna 100,6 mIU/l a TSH 1,35 uIU/ml
    A jakie masz normy w labo?

    1usajw4zj5vrwf30.png
  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    A jakie masz normy w labo?
    na prolaktyne 102,0-496,0 a na tsh 0,27-4,20 trochę malo prolaktyny mam

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • niezapominajka Autorytet
    Postów: 1239 1886

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    na prolaktyne 102,0-496,0 a na tsh 0,27-4,20 trochę malo prolaktyny mam
    To znaczy, że wszystko w normie :)
    Jak zajdziesz w ciążę, to prolaktyna poszybuje, więc się nie martw. Lepiej za mało, niż za dużo.

    PrimaSort lubi tę wiadomość

    1usajw4zj5vrwf30.png
  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    To znaczy, że wszystko w normie :)
    Jak zajdziesz w ciążę, to prolaktyna poszybuje, więc się nie martw. Lepiej za mało, niż za dużo.
    powiem ci że jak zobaczyłam wyniki to zatarłam ręce i już widziałam siebie z brzuchem na święta :D

    PrimaSort lubi tę wiadomość

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Anjaa Ekspertka
    Postów: 127 137

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :*
    jeżeli pozwolicie, też dołączę do Waszej grupy
    poroniłam 15 lutego, starania bym chciała zacząć od sierpnia ponieważ musiałam zbić tsh i wyleczyć stan zapalny który przyplątał się po zabiegu..
    biorę witaminki matruelle pharmaton oraz eutyrox 50 i zobaczymy co to będzie dalej....

    PrimaSort lubi tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]


    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Witam :*
    jeżeli pozwolicie, też dołączę do Waszej grupy
    poroniłam 15 lutego, starania bym chciała zacząć od sierpnia ponieważ musiałam zbić tsh i wyleczyć stan zapalny który przyplątał się po zabiegu..
    biorę witaminki matruelle pharmaton oraz eutyrox 50 i zobaczymy co to będzie dalej....

    W 6tc robili Ci zabieg? Nie dalas rady oczyscic sie sama?
    Zapraszamy do naszego kola wzajemnej adoracji :-) w kupie sila! ;-)
    Ja ciaze stracilam w 5tc I juz w czerwcu bedziemy sie starac teraz czekam na @ ktora chyba stoi w korkach :-)

  • Anjaa Ekspertka
    Postów: 127 137

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz po usg stwierdził ze musi być łyżeczkowanie więc co ja mogłam;/// jedyne co pozostało to smutek i trauma:(
    mam nadzieję, że jakoś to wszystko się ułoży i będziemy wszystkie cieszyć się macierzyństwem:***

    [link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]


    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mowil ze 5-6tc unika sie lyzeczkowania ale widocznie byla taka koniecznosc.
    Dla nas wszystkich to jakas trauma ale trzeba sie podniesc I walczyc o malucha ;-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    To znaczy, że wszystko w normie :)
    Jak zajdziesz w ciążę, to prolaktyna poszybuje, więc się nie martw. Lepiej za mało, niż za dużo.
    Zgadzam się! :-) ja prolaktynę mam za wysoką i niedługo będę musiała ją skontrolować czy spadła

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Witam :*
    jeżeli pozwolicie, też dołączę do Waszej grupy
    poroniłam 15 lutego, starania bym chciała zacząć od sierpnia ponieważ musiałam zbić tsh i wyleczyć stan zapalny który przyplątał się po zabiegu..
    biorę witaminki matruelle pharmaton oraz eutyrox 50 i zobaczymy co to będzie dalej....
    Witaj :-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    lekarz po usg stwierdził ze musi być łyżeczkowanie więc co ja mogłam;/// jedyne co pozostało to smutek i trauma:(
    mam nadzieję, że jakoś to wszystko się ułoży i będziemy wszystkie cieszyć się macierzyństwem:***
    Pewnie, że się ułoży tylko trzeba w to wierzyć i się nie poddawać!

  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    lekarz po usg stwierdził ze musi być łyżeczkowanie więc co ja mogłam;/// jedyne co pozostało to smutek i trauma:(
    mam nadzieję, że jakoś to wszystko się ułoży i będziemy wszystkie cieszyć się macierzyństwem:***
    w piątym tygodniu to chyba jeszcze nie widać serduszka bijącego ;/

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    w piątym tygodniu to chyba jeszcze nie widać serduszka bijącego ;/
    Nie to za wcześnie

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego