Forum Poronienie Puste jajo płodowe, ciąże biochemiczne, poronienia na wczesnym etapie - historie zdrowych ciąż po poronieniach
Odpowiedz

Puste jajo płodowe, ciąże biochemiczne, poronienia na wczesnym etapie - historie zdrowych ciąż po poronieniach

Oceń ten wątek:
  • AsiaKK Autorytet
    Postów: 421 185

    Wysłany: 5 listopada 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Kochane, ja też miałam puste jajo płodowe (stwierdzone na przełomie 7i8 tc) ;mialam poczekać jeszcze tydzień bo może pojawi się jednak zarodek (to się podobno zdarza, bardzo bardzo rzadko ale się zdarza). W tym czasie przekopałam internet w tę i z powrotem, i niestety bardzo mało wiadomo na temat pustego jaja płodowego. Co, dlaczego itd... W szpitalu podali mi leki dopochwowo bo podobno najlepiej jest aby organizm oczyścił się sam. W nocy poroniłam. To był 8 marca, więc miałam zajebisty Dzień Kobiet. Wyszłam do domu po dniu ;krwawilam jeszcze z 5 czy 6dni, i miałam czekac na @. Lekarka powiedziała mi że po pierwszym cyklu możemy się zacząć znowu starać bo ponieważ nie było łyżeczkowania to macica nie jest bardzo obciążona. No ale czekalam czekalam, i w końcówce kwietnia mówię"noż ku...,mam dość". Poszłam do Duphaston, chociaż moja lekarka mówiła mi żebym jeszcze poczekala, a jestem mało cierpliwa :). Po duphastonie dostałam @13.05,i za 2,5 tygodnia (gdzies koło 27-29.05)zaszlam w ciążę. Jestem teraz w 25tc i na razie wszystko jest bardzo ok. Trzymam kciuki za wszystkie Wasze ciążę!!! A Wy trzymajcie za moje szczęśliwe rozwiązanie(jeszcze jakieś 14-15 tygodni). Pozdrawiam mocno kobietki :)


    Emdar dzięki za Twoją historię! 😘 wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszka!niech zdrowo przyjdzie na świat i zdrowy na nim dorasta👶

    Starania od 06.2019
    Długie cykle 34-36 dni
    3 cs ciąża - 10.2019 poronienie, puste jajo

    Obecnie 5 cs po poronieniu

    Wyniki 02.2020 3dc:

    Ferrytyna: 24.4 ng/ml (13.0 - 150.0)
    TSH: 1.58 (0.27 - 4.20)
    Estradiol: 26 pg/ml
    FSH: 6.50 mlU/ml
    Prolaktyna: 29.3 ng/ml (4.7 - 30.6)
    SHBG: 66.7 (18.0 - 114.0)
    AMH: 4.82 ng/ml (1.20 - 9.05)
    Testosteron: 0.30 ng/ml (0.08 - 0.48)
    FAI: 1.57 <3.50
    DHEA-S: 241.00 ug/dl (98.80 - 340.00)
    Androstendion: 2.41 ng/ml (0.4 - 3.4)
  • AsiaKK Autorytet
    Postów: 421 185

    Wysłany: 5 listopada 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika123 wrote:
    Dziewczyny,
    chciałam się z Wami podzielić cudowną wiadomością! Dzisiaj zobaczyłam pięknie bijące serduszko mojego maleństwa :)) Pierwszy raz w życiu ujrzałam zarodek i serduszko, 7 t 2 d :)[/QUOTE


    Monika serdeczne gratulacje!!! 😍

    Starania od 06.2019
    Długie cykle 34-36 dni
    3 cs ciąża - 10.2019 poronienie, puste jajo

    Obecnie 5 cs po poronieniu

    Wyniki 02.2020 3dc:

    Ferrytyna: 24.4 ng/ml (13.0 - 150.0)
    TSH: 1.58 (0.27 - 4.20)
    Estradiol: 26 pg/ml
    FSH: 6.50 mlU/ml
    Prolaktyna: 29.3 ng/ml (4.7 - 30.6)
    SHBG: 66.7 (18.0 - 114.0)
    AMH: 4.82 ng/ml (1.20 - 9.05)
    Testosteron: 0.30 ng/ml (0.08 - 0.48)
    FAI: 1.57 <3.50
    DHEA-S: 241.00 ug/dl (98.80 - 340.00)
    Androstendion: 2.41 ng/ml (0.4 - 3.4)
  • abbigal Ekspertka
    Postów: 246 147

    Wysłany: 7 listopada 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii_ wrote:
    Hej Dziewczyny!

    Szukam dziewczyn które miały zabieg łyżeczkowania, po jakim czasie dostały okres. Mi mija 44dni i dalej nic, choc bolą mnie piersi, brzuch, który też jest wydęty, mam pryszcze.. chce mi się wyć, bo czekam i czekam, wszystkie badania które mam zrobić po poronieniu mam zrobić po pierwszym okresie...
    I druga sprawa, z mężem wspolzylismy normalnie, bez zabezpieczenia, po ustaniu krwawienia które u mnie było skąpe, , niestety, kilka razy nas ponioslo.. po wizycie u lekarza po zabiegu powiedział że wszystko jest super, przepisał Ovarin na odbudowe, zaczęłam drugie opakowanie.. tylko co z tym okresem.... Mam już dość tego czekania 😠😠😠😠😠
    Hej, podobno @ po łyżeczkowaniu może przyjść nawet po 3 mc, ale to chyba skrajności. Natomiast ja miałam łyżeczkowanie w marcu a [email protected] dopiero... w grudniu 😒 co miesiąc bolał mnie brzuch jak na @ a nawet gorzej, ale krwawienia nie było. Dostawałam Duphaston, estrofem, różne leki, aż w końcu jakiś lekarz się zorientował, że może zrosty..
    wow! Miałam w listopadzie histero i później już normalnie @, więc po pierwsze cierpliwości, ale po drugie jakby się przedłużało to pomyśl o histero...po trzecie skoro zaszaleliście to może będzie niespodzianka?

    bl9cf71x6utlp7p9.png
    6 lat starań
    C III P I
  • Irola Autorytet
    Postów: 840 386

    Wysłany: 8 listopada 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, właśnie przechodzę przez ciaze biochemiczną. Bardzo wczesna jak mówił lekarz... Może 3 tydzień? Nie wiem może 2. Zaczęłam krwawic, okres przyszedł 4 dni po terminie. Was też tak bolało wszystko? Bo ja ledwo ustac mogę 😨

    oar8skjo5n2yr83t.png

    PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

    "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • AsiaKK Autorytet
    Postów: 421 185

    Wysłany: 21 listopada 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja wariatka z racji tego, że od 2 lekarzy dostałam zielone światło zaraz po poronieniu samoistnym pustego jaja płodowego zaczęłam się z mężem dalej starać. W sobotę wysoka temperatura i coś mnie tchnęło, żeby zrobić test - pozytywny! Dziś jednak już okres... gin. twierdzi, że to pozostałości po ostatniej ciąży, której poronienie samoistne zakończyło się 16.10 (najmocniej było 12.10) a był to hmm już na pewno 8-9 TC - przestałam liczyć jak tylko się dowiedziałam, że jest puste jajo... jestem zła na siebie, że nie wpadłam na to, żeby po poronieniu pójść zbadać betę, a przynajmniej zrobić test. Byłam na kontroli i na usg wyszło, że wszystko się ładnie oczyściło... mieszkam w Niemczech i tutaj nie jest taka popularna beta... :/

    Także pamiętajcie, zróbcie betę albo przynajmniej test i nie napalajcie się jak ja... Mąż już łóżeczko planował... najbardziej mi szkoda jego... tak się cieszył.... :( Czy w końcu i nam się uda?

    Starania od 06.2019
    Długie cykle 34-36 dni
    3 cs ciąża - 10.2019 poronienie, puste jajo

    Obecnie 5 cs po poronieniu

    Wyniki 02.2020 3dc:

    Ferrytyna: 24.4 ng/ml (13.0 - 150.0)
    TSH: 1.58 (0.27 - 4.20)
    Estradiol: 26 pg/ml
    FSH: 6.50 mlU/ml
    Prolaktyna: 29.3 ng/ml (4.7 - 30.6)
    SHBG: 66.7 (18.0 - 114.0)
    AMH: 4.82 ng/ml (1.20 - 9.05)
    Testosteron: 0.30 ng/ml (0.08 - 0.48)
    FAI: 1.57 <3.50
    DHEA-S: 241.00 ug/dl (98.80 - 340.00)
    Androstendion: 2.41 ng/ml (0.4 - 3.4)
  • Ainaw Debiutantka
    Postów: 15 2

    Wysłany: 21 listopada 2019, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK, macica po poronieniu samoistnym oczyszcza się do ok 2 tygodni. Jeśli przez ponad miesiąc miałabyś w sobie pozostałości ciąży to najprawdopodobniej dostałabyś zakażenia i pewnie plamiłabyś nonstop na zmianę z krawawieniem. Nie jestem lekarzem, ale według mnie bardziej prawdopodobna byłaby kolejna ciąża.

  • Monika123 Przyjaciółka
    Postów: 65 38

    Wysłany: 16 grudnia 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

    nie wiem czy któraś z Was jeszcze tu czasem zagląda, ale chciałam Wam napisać co u mnie słychać, może podniesie Was to na duchu :)

    Clexane okazało się strzałem w 10 u mnie :) Obecnie zaczynam II trymestr, byłam już na USG genetycznym i dzidzia jest duża i zdrowa :) Prawdopodobnie będzie córeczka :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora 16 grudnia 2019, 11:34

    AsiaKK, Anna Maria lubią tę wiadomość

    j45n7fc.png
  • AsiaKK Autorytet
    Postów: 421 185

    Wysłany: 25 grudnia 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika123 wrote:
    Cześć dziewczyny,

    nie wiem czy któraś z Was jeszcze tu czasem zagląda, ale chciałam Wam napisać co u mnie słychać, może podniesie Was to na duchu :)

    Clexane okazało się strzałem w 10 u mnie :) Obecnie zaczynam II trymestr, byłam już na USG genetycznym i dzidzia jest duża i zdrowa :) Prawdopodobnie będzie córeczka :)

    Hej Monika ,a ja zaglądam 😁 to świetne wiadomości!!! Ja jestem po pierwszym pustym jaju,obecnie 2 cs. Czekam na okres. Tak bym chciała,żeby nie przyszedł... jak narazie żadnych badań nie miałam robionych... Co u Ciebie było przyczyną pustych jaj i co zrobiłaś,że teraz się udało?

    Starania od 06.2019
    Długie cykle 34-36 dni
    3 cs ciąża - 10.2019 poronienie, puste jajo

    Obecnie 5 cs po poronieniu

    Wyniki 02.2020 3dc:

    Ferrytyna: 24.4 ng/ml (13.0 - 150.0)
    TSH: 1.58 (0.27 - 4.20)
    Estradiol: 26 pg/ml
    FSH: 6.50 mlU/ml
    Prolaktyna: 29.3 ng/ml (4.7 - 30.6)
    SHBG: 66.7 (18.0 - 114.0)
    AMH: 4.82 ng/ml (1.20 - 9.05)
    Testosteron: 0.30 ng/ml (0.08 - 0.48)
    FAI: 1.57 <3.50
    DHEA-S: 241.00 ug/dl (98.80 - 340.00)
    Androstendion: 2.41 ng/ml (0.4 - 3.4)
  • martini92 Debiutantka
    Postów: 12 4

    Wysłany: 7 stycznia, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Dziś skończyłabym 7tc, niestety właśnie się dowiedziałam że poroniłam ciążę. Od 5dni krwawię, w sobotę byłam na sorze, dzidzia żyła, dziś na wizycie o gin dowiedziałam się o stracie. Mam czekać aż macica się oczyści samoistnie, obecnie jajo płodowe jest już w kanale szyjki macicy. Moje pytanie brzmi : co można zrobić ze szczątkami zarodka? Rozumiem, że na pogrzeb jest za wcześnie, fasolka miała ok 5mm wielkości. Jednak jest prawdopodobne że poczuję/znajdę szczątki na bieliznie, czy mogę zapytać co zrobiłyście w tej sytuacji? To moje pierwsze poronienie, lekarz powiedział że w mojej sytuacji badania genetyczne nie są zasadne.

    tb73wn15a0iqpbfg.png
    7u22skjo6xihqorp.png
  • pan-da Przyjaciółka
    Postów: 88 22

    Wysłany: 7 stycznia, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Witam wszystkich. Dziś skończyłabym 7tc, niestety właśnie się dowiedziałam że poroniłam ciążę. Od 5dni krwawię, w sobotę byłam na sorze, dzidzia żyła, dziś na wizycie o gin dowiedziałam się o stracie. Mam czekać aż macica się oczyści samoistnie, obecnie jajo płodowe jest już w kanale szyjki macicy. Moje pytanie brzmi : co można zrobić ze szczątkami zarodka? Rozumiem, że na pogrzeb jest za wcześnie, fasolka miała ok 5mm wielkości. Jednak jest prawdopodobne że poczuję/znajdę szczątki na bieliznie, czy mogę zapytać co zrobiłyście w tej sytuacji? To moje pierwsze poronienie, lekarz powiedział że w mojej sytuacji badania genetyczne nie są zasadne.
    Nie jest to niestety łatwe, ale jeżeli był zarodek, to jak najbardziej można dziecko pochować, a nawet dostać zasiłek pogrzebowy. Żeby to zrobić trzeba zarejestrować dziecko w USC, a żeby to z kolei było możliwe trzeba najpierw ustalić jego płeć. W twoim przypadku musiałabyś zrobić to we własnym zakresie, tj. zapłacić za badania płodu.

    Tutaj masz więcej informacji na ten temat: https://www.poronilam.pl/poronienie/rejestracja-dziecka-po-poronieniu/

    Kraków
    FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
    kariotyp ok
    grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
    lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
    październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie
  • emdar Autorytet
    Postów: 688 724

    Wysłany: 29 lutego, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzielne kobietki, nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda ale może moja historia podniesie kogoś na duchu. Dokładnie rok temu dowiedzialam się ze w moim brzuchu nie ma zarodka, a coś tak enigmatycznego jak puste jajo płodowe. Poroniłam dokładnie 08.03(super data...) ;równo 3 miesiące później (08.06)zobaczyłam na teście dwie kreski. Stres ogromny, nerwy i emocje nie do opisania;ale ciąża w zasadzie fizjologiczna, i piszę tego posta z moim dwutygodniowym Julkiem który śpi mi na klatce piersiowej❤️ Dziewczyny, które to byc może przeczytacie, mocno Wam kibicujemy i za Was wszystkie trzymamy z Jusiem kciuki ✊ Dobre zakończenia strasznych początków naprawdę się zdarzają. Dodam jeszcze że mam 38 lat, a zaczęłam się starać (w ogóle myśleć o dziecku) jak miałam prawie 36. Powodzenia dla wszystkich ❤️✊

    Monika123, Anna Maria, MegiMal, VR, Bardotka#, Foto80 lubią tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)