Forum Poronienie Puste jajo płodowe, ciąże biochemiczne, poronienia na wczesnym etapie - historie zdrowych ciąż po poronieniach
Odpowiedz

Puste jajo płodowe, ciąże biochemiczne, poronienia na wczesnym etapie - historie zdrowych ciąż po poronieniach

Oceń ten wątek:
  • pan-da Przyjaciółka
    Postów: 88 22

    Wysłany: 2 listopada 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MegiMal wrote:
    Dziewczyny jak wyglądał Wasz cykl po ciąży biochemicznej? Zwykle miałam cykle ok 26 dniowe i owu w 12 dc. To moj pierwszy cykl po cb. Dziś 28dc i dalej brak okresu. Byłam w 10dc na monitoringu i gin powiedziała,ze albo będzie bezowulacyjny albo wsTstko może się przesunąć. Miałam 1 mały pęcherzyk 10 mm. Zastanawiam się kiedy przyjdzie okres bo chce zacząć kolejna stymulację do iui. Jakie były Wasze doświadczenia?
    Po biochemie miałam okres po pięciu tygodniach, a po łyżeczkowaniu dopiero po ośmiu.

    Kraków
    FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
    kariotyp ok
    grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
    lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
    październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie
  • MegiMal Autorytet
    Postów: 321 172

    Wysłany: 2 listopada 2019, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Też jestem ciekawa.u mnie ròwnież 1 cykl po cb dziś 21dc tempka skacze jak szalona-raz w gòre raz w dòł.w poprzednim cyklu właśnie owulacja była 21dc więc może jeszcze będzie choć żadnych charakterystycznych bòli nie mam.niecierpliwie się bo też nie wiem ile cykl będzie trwał i czy jest szansa na owulacje, czy cykl spisać na straty.....

    Moja temp tez oszalała. Mam ponad 37 przez tydzień teraz, gdzie wcześniej tylko w cb dobijalam do takiej temp :( widzę,ze Twoje tsh oszalało po cb. Czy wcześniej badalas? Ja mam hashi i chyba tez pójdę w pon zbadać. Przed cb miałam hormony uregulowane (biorę Euthyrox) ale teraz kto wie co się tam dzieje 😱

    Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    Hashi (Euthyrox)
    miesniak macicy 4cm
    Hsg ok
    Amh 3,12
    Hormony ok
    Przeciwciała przeciwplemnikowe i ANA brak
    M - morfologia 3%, brak upłynnienia, hormony ok
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, 23 dc beta 40, 26 dc beta 229, 29 dc beta 929,50, 35 dc beta 14572, ❤️ - modlę się żeby ze mną został

    gann3e3k4qkoit7y.png
  • MegiMal Autorytet
    Postów: 321 172

    Wysłany: 2 listopada 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pan-da wrote:
    Po biochemie miałam okres po pięciu tygodniach, a po łyżeczkowaniu dopiero po ośmiu.

    Dzieki za info. Czyli cierpliwie czekam na @.

    Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    Hashi (Euthyrox)
    miesniak macicy 4cm
    Hsg ok
    Amh 3,12
    Hormony ok
    Przeciwciała przeciwplemnikowe i ANA brak
    M - morfologia 3%, brak upłynnienia, hormony ok
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, 23 dc beta 40, 26 dc beta 229, 29 dc beta 929,50, 35 dc beta 14572, ❤️ - modlę się żeby ze mną został

    gann3e3k4qkoit7y.png
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 304 160

    Wysłany: 2 listopada 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MegiMal wrote:
    Moja temp tez oszalała. Mam ponad 37 przez tydzień teraz, gdzie wcześniej tylko w cb dobijalam do takiej temp :( widzę,ze Twoje tsh oszalało po cb. Czy wcześniej badalas? Ja mam hashi i chyba tez pójdę w pon zbadać. Przed cb miałam hormony uregulowane (biorę Euthyrox) ale teraz kto wie co się tam dzieje 😱
    W lipcu tsh -2.6 więc też było ok a potem tak mocno podskoczyło.brałam eutyrox 150 ;teraz od 2 tyg biore letrox bo nie było w aptece eutyroxu i czuje się o niebo lepiej.we wtorek bede robiła wyniki to się okaże czy jest skuteczniejszy.w piątek mam wizyte u endo zobaczymy co mi powie.

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    -duphaston 1x2
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    ?pokaz=71245f1de0ffad9fc.png
  • MegiMal Autorytet
    Postów: 321 172

    Wysłany: 3 listopada 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam okres! W 30 dc. Jutro pierwsze clo i zaczynam stymulację do kolejnej iui :)

    Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    Hashi (Euthyrox)
    miesniak macicy 4cm
    Hsg ok
    Amh 3,12
    Hormony ok
    Przeciwciała przeciwplemnikowe i ANA brak
    M - morfologia 3%, brak upłynnienia, hormony ok
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, 23 dc beta 40, 26 dc beta 229, 29 dc beta 929,50, 35 dc beta 14572, ❤️ - modlę się żeby ze mną został

    gann3e3k4qkoit7y.png
  • Renatyslawa Przyjaciółka
    Postów: 99 207

    Wysłany: 4 listopada 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, niestety u mnie ciąża biochemiczna. Beta zatrzymała się na poziomie około 45. Brałam luteine po owulacji. Jak się zorientowałam ze beta nie rośnie poszłam do lekarza. Kazał odstawić luteine i że miedzy 2-4 dniem powinnam dostać krwawienia. Niestety dziś 5 dzień i nic się nie zapowiada. Jak to wyglądało u Was? Długo spadała beta? Chciałabym mieć już to za sobą...

    30fa5fa7f859893f34c619a0edda465e.png
  • emdar Autorytet
    Postów: 763 832

    Wysłany: 4 listopada 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja też miałam puste jajo płodowe (stwierdzone na przełomie 7i8 tc) ;mialam poczekać jeszcze tydzień bo może pojawi się jednak zarodek (to się podobno zdarza, bardzo bardzo rzadko ale się zdarza). W tym czasie przekopałam internet w tę i z powrotem, i niestety bardzo mało wiadomo na temat pustego jaja płodowego. Co, dlaczego itd... W szpitalu podali mi leki dopochwowo bo podobno najlepiej jest aby organizm oczyścił się sam. W nocy poroniłam. To był 8 marca, więc miałam zajebisty Dzień Kobiet. Wyszłam do domu po dniu ;krwawilam jeszcze z 5 czy 6dni, i miałam czekac na @. Lekarka powiedziała mi że po pierwszym cyklu możemy się zacząć znowu starać bo ponieważ nie było łyżeczkowania to macica nie jest bardzo obciążona. No ale czekalam czekalam, i w końcówce kwietnia mówię"noż ku...,mam dość". Poszłam do Duphaston, chociaż moja lekarka mówiła mi żebym jeszcze poczekala, a jestem mało cierpliwa :). Po duphastonie dostałam @13.05,i za 2,5 tygodnia (gdzies koło 27-29.05)zaszlam w ciążę. Jestem teraz w 25tc i na razie wszystko jest bardzo ok. Trzymam kciuki za wszystkie Wasze ciążę!!! A Wy trzymajcie za moje szczęśliwe rozwiązanie(jeszcze jakieś 14-15 tygodni). Pozdrawiam mocno kobietki :)

    AsiaKK, abbigal, Iwka 158 lubią tę wiadomość

  • Justii_ Koleżanka
    Postów: 43 2

    Wysłany: 4 listopada 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Szukam dziewczyn które miały zabieg łyżeczkowania, po jakim czasie dostały okres. Mi mija 44dni i dalej nic, choc bolą mnie piersi, brzuch, który też jest wydęty, mam pryszcze.. chce mi się wyć, bo czekam i czekam, wszystkie badania które mam zrobić po poronieniu mam zrobić po pierwszym okresie...
    I druga sprawa, z mężem wspolzylismy normalnie, bez zabezpieczenia, po ustaniu krwawienia które u mnie było skąpe, , niestety, kilka razy nas ponioslo.. po wizycie u lekarza po zabiegu powiedział że wszystko jest super, przepisał Ovarin na odbudowe, zaczęłam drugie opakowanie.. tylko co z tym okresem.... Mam już dość tego czekania 😠😠😠😠😠

  • Monika123 Przyjaciółka
    Postów: 65 38

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii_ wrote:
    Hej Dziewczyny!

    Szukam dziewczyn które miały zabieg łyżeczkowania, po jakim czasie dostały okres. Mi mija 44dni i dalej nic, choc bolą mnie piersi, brzuch, który też jest wydęty, mam pryszcze.. chce mi się wyć, bo czekam i czekam, wszystkie badania które mam zrobić po poronieniu mam zrobić po pierwszym okresie...
    I druga sprawa, z mężem wspolzylismy normalnie, bez zabezpieczenia, po ustaniu krwawienia które u mnie było skąpe, , niestety, kilka razy nas ponioslo.. po wizycie u lekarza po zabiegu powiedział że wszystko jest super, przepisał Ovarin na odbudowe, zaczęłam drugie opakowanie.. tylko co z tym okresem.... Mam już dość tego czekania 😠😠😠😠😠

    Hej Justi

    ja miałam zabieg 23.05, natomiast miesiączkę dostałam 16.06, tylko ze ja byłam na lekach i okres przyszedł z odstawienia.

    j45n7fc.png
  • Justii_ Koleżanka
    Postów: 43 2

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szybciutko, ja czekam i czekam, myślałam że będę dawno po okresie a tu nic, cisza, tylko lekkie pobolewanie...

  • Betti37 Autorytet
    Postów: 670 236

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii_ wrote:
    Hej Dziewczyny!

    Szukam dziewczyn które miały zabieg łyżeczkowania, po jakim czasie dostały okres. Mi mija 44dni i dalej nic, choc bolą mnie piersi, brzuch, który też jest wydęty, mam pryszcze.. chce mi się wyć, bo czekam i czekam, wszystkie badania które mam zrobić po poronieniu mam zrobić po pierwszym okresie...
    I druga sprawa, z mężem wspolzylismy normalnie, bez zabezpieczenia, po ustaniu krwawienia które u mnie było skąpe, , niestety, kilka razy nas ponioslo.. po wizycie u lekarza po zabiegu powiedział że wszystko jest super, przepisał Ovarin na odbudowe, zaczęłam drugie opakowanie.. tylko co z tym okresem.... Mam już dość tego czekania 😠😠😠😠😠
    jak było bez zabezpieczeń to może ciąża ? zrób betę lub test

    Nasienie (w normie, poza morfo - 2 %)Niedrożny prawy jajowód,silniejszy jajnik po niedrożnej,wiek

    3 cs po poronieniu

    12.07.2010 Zuzanna
    9.11.2017 3 iui _ Gabrysia 2.08.2018

    wrzesień 2019 - 3 cs ciąża/ poronienie 7 tc

    17.04.2020 II Trzymajcie kciuki

    29.06 wynik Nifty - zdrowy Chłopak ;-) termin na 18.12.2020
  • Justii_ Koleżanka
    Postów: 43 2

    Wysłany: 4 listopada 2019, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze poczekam, może @ się pojawi

  • Justii_ Koleżanka
    Postów: 43 2

    Wysłany: 4 listopada 2019, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, czy robiliście badania po zabiegu? Mi lekarz kazał zrobić masę badań ale po okresie.

  • Monika123 Przyjaciółka
    Postów: 65 38

    Wysłany: 4 listopada 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    chciałam się z Wami podzielić cudowną wiadomością! Dzisiaj zobaczyłam pięknie bijące serduszko mojego maleństwa :)) Pierwszy raz w życiu ujrzałam zarodek i serduszko, 7 t 2 d :)

    aLunia, Irola, Betti37, AsiaKK, Roxanne, abbigal lubią tę wiadomość

    j45n7fc.png
  • aLunia Autorytet
    Postów: 3521 2005

    Wysłany: 4 listopada 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika123 bardzo się cieszę i gratuluję :)

    ex2bmg7ye6gbok7t.png
    3i49df9hy6z4ginm.png
    9947693082.png

    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Justii_ Koleżanka
    Postów: 43 2

    Wysłany: 5 listopada 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gratuluję 😊😊

  • Irola Autorytet
    Postów: 879 421

    Wysłany: 5 listopada 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - gratulacje!! ❤️

    U mnie pierwszy cykl stymulowany letrozolem. Owulacja potwierdzona przez monitoring w 12 dc. Pęcherzyk pękł sam. Czekam na okres, którego narazie nie ma chociaż wszystko boli jak na okres. Trzy dni temu w 26 dc zrobiłam test, który wskazał bladą druga kreske. Testy powtarzałam cały weekend, każdy wskazywał kreskę bledszą bądź ciut grubszą ale zawsze. Wczoraj zrobiłam pierwszą betę w 28 dc. Wynik wskazał 18,44... 💔 No i czar prysł bo to zdecydowanie za mało, prawda?? Biorę duphaston bo dziewczyny radziły aby nie odstawiać, tylko powtórzyć betę jutro..
    Co myslicie? Czy to ciąża biochemiczna?
    Dodam, że dzisiaj test również wskazał słaba kreske https://zapodaj.net/557cc93ff5d8a.jpg.html
    Tempka caly czas ponad 37. Dzisiaj 37,33

    oar8skjo5n2yr83t.png

    PCOS
    Starania - 01.2019
    Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
    1 cs z letrozolem ovu 12 dc
    11.2019 - ciąża biochemiczna
    2 cs z letrozolem ovu 15 dc
    5.12 II 🙏❤️

    "I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15
  • Monika123 Przyjaciółka
    Postów: 65 38

    Wysłany: 5 listopada 2019, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję 😘 Nadal nie mogę w to uwierzyć...

    Irola, mnie pozytywny test wyszedł dopiero w 29 dniu cyklu i kreska była troszkę ciemniejsza od Twojej.
    Dla mnie beta to kosmos... Jeden lekarz mówił, ze nieważny jest wynik, trzeba badać przyrost, inny natomiast, ze wartość powinna odpowiadać konkretnemu tygodniowi...

    j45n7fc.png
  • Betti37 Autorytet
    Postów: 670 236

    Wysłany: 5 listopada 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii_ wrote:
    A dziewczyny, czy robiliście badania po zabiegu? Mi lekarz kazał zrobić masę badań ale po okresie.
    Ja na razie świeżo po zabiegu. Czekam na okres i wizytę kontrolna. Badań nie zlecal bo jeśli chodzi o szukanie ewentualnej przyczyny to raczej nie będę drążyć bo na 99% wada genetyczna losowa zarodka.
    Ale chyba sama dla siebie zrobię morfologia bo często mam anemie i pakiet tarczycowy. Zwalasza że od porodu w 2018 nie robiłam, karmię piersią to dobrze spr co tam się dzieje

    Nasienie (w normie, poza morfo - 2 %)Niedrożny prawy jajowód,silniejszy jajnik po niedrożnej,wiek

    3 cs po poronieniu

    12.07.2010 Zuzanna
    9.11.2017 3 iui _ Gabrysia 2.08.2018

    wrzesień 2019 - 3 cs ciąża/ poronienie 7 tc

    17.04.2020 II Trzymajcie kciuki

    29.06 wynik Nifty - zdrowy Chłopak ;-) termin na 18.12.2020
  • Betti37 Autorytet
    Postów: 670 236

    Wysłany: 5 listopada 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika123 wrote:
    Dziewczyny,
    chciałam się z Wami podzielić cudowną wiadomością! Dzisiaj zobaczyłam pięknie bijące serduszko mojego maleństwa :)) Pierwszy raz w życiu ujrzałam zarodek i serduszko, 7 t 2 d :)
    Gratulacje i rośnijcie zdrowo!

    Nasienie (w normie, poza morfo - 2 %)Niedrożny prawy jajowód,silniejszy jajnik po niedrożnej,wiek

    3 cs po poronieniu

    12.07.2010 Zuzanna
    9.11.2017 3 iui _ Gabrysia 2.08.2018

    wrzesień 2019 - 3 cs ciąża/ poronienie 7 tc

    17.04.2020 II Trzymajcie kciuki

    29.06 wynik Nifty - zdrowy Chłopak ;-) termin na 18.12.2020
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.