X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • *Julia* Ekspertka

Wysłany: 7 września, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    U mnie biel na teście, temperatura dziś spadła znacznie, więc idzie @. Niby człowiek wiedział, że tak może być, ale jednak przykro :(

Ale oczywiście mocno trzymam kciuki za pozostałe z Was, które niebawem będą robić testy ❤️

Przytulam 🥰

NoraBlue, odnośnie okresu pp to jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić, że coś zmieniło się na stałe, ale jeśli obecny cykl mam porównać z poprzednimi to owulacja była cholernie bolesna, a cykl wydłużył się z 25 do 27 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 09:23

Arisia, NoraBlue lubią tę wiadomość

12.24 biochem 😞
    06.25 9t/11t 💔
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 7 września, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie nastąpiła dziwna sytuacja, miałam 🐒 4 dni i wczoraj(7dc) najpierw rozowy sluz i zalało wkładkę krwią i znowu spokój 🧐 wczoraj mierzyłam temperaturę i dziś i rośnie. Miałam też płodny sluz i niemal jestem przekonana, ze jestem po owulacji. Najbardziej boję sie, ze bedzie to taki sam strzał jak z bliźniakami zaraz po 🐒. Wolałabym puścić 2 cykle i doprowadzić organizm do porządku. Powiedzcie mi proszę, jak byłam u konowała gina (długa historia) na kontroli to skwitował mi tak, ze mogę sie badać i wydawać kasę ale mimo wszystko i tak podaje sie tylko acard i heparyna. To prawda?

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
  • Biochemiczka Ekspertka

Wysłany: 7 września, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Hej, u mnie nastąpiła dziwna sytuacja, miałam 🐒 4 dni i wczoraj(7dc) najpierw rozowy sluz i zalało wkładkę krwią i znowu spokój 🧐 wczoraj mierzyłam temperaturę i dziś i rośnie. Miałam też płodny sluz i niemal jestem przekonana, ze jestem po owulacji. Najbardziej boję sie, ze bedzie to taki sam strzał jak z bliźniakami zaraz po 🐒. Wolałabym puścić 2 cykle i doprowadzić organizm do porządku. Powiedzcie mi proszę, jak byłam u konowała gina (długa historia) na kontroli to skwitował mi tak, ze mogę sie badać i wydawać kasę ale mimo wszystko i tak podaje sie tylko acard i heparyna. To prawda?

Lekarz trochę ma racji. Na większość rzeczy na które się przebadałam, dają acard i heparynę.
    Na inne leki można liczyć w przypadku immunologii albo jak masz jakiś stan zapalny/zakażenie no to antybiotyk. Ja akurat poszłam w immunologię bo jestem alergiczką, mam obciążenie rodzinne z chorobami autoimmunologicznymi i czuje że tu jest coś nie tak. Plus heparynę miałam w ostatniej ciąży i nie pomogła.

@arisia tulę za biel 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 10:28

Megipta lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ❗️Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
    ❗️Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
    ❗️Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
    ❗️Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ❓KIR Bx; brak 2DS3
    ❓ana1 + (1:80)
    ✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
    ✅ HLA-C1
    ✅ B12 448 pg/ml 08.25
    ✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
    ✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
    ✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
    ✅ anxa5
    ❔Zespół antyfosfolipidowy
    ❔Kariotyp
    ❔biopsja cd56, cd138

Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ ❔

On
    ✅ HLA-C1
    ❔Kariotyp
    ❔ Morfologia nasienia
    ❔ Fragmentacja DNA
  • emciak Autorytet

Wysłany: 7 września, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chwilę się nie odzywałam bo trochę nie mam czasu na forum. U mnie aktualnie 33 dc (13 dpo), robiłam test 3 dni temu i wczoraj ale biało. Mam nadzieję, że @ w takim razie nie będzie sobie robiła jaj i przyjdzie jak najszybciej. Humorki dają mi się we znaki i trochę już czekam na nowy cykl jak na zbawienie. Martwi mnie jedynie, że tak mi się wydłużył :(
    Robiłam sobie też badania i wynik proga (10 dpo) był 18,6 więc wskazujący na owulację. Poza tym dawno niebadana glukoza 92 i insulina 7,2. Badania na celiakię wyszły ujemne więc mogę jeść gluten 😅
    Nadrobię Was dziewczyny wieczorem, mam nadzieję, że wszystko u Was okej 🌼

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
    Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~27 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo)
    📌 MTHFR C677T (hetero)
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno, Acard + zalecenie heparyny od II

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • *Julia* Ekspertka

Wysłany: 7 września, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Hej, chwilę się nie odzywałam bo trochę nie mam czasu na forum. U mnie aktualnie 33 dc (13 dpo), robiłam test 3 dni temu i wczoraj ale biało. Mam nadzieję, że @ w takim razie nie będzie sobie robiła jaj i przyjdzie jak najszybciej. Humorki dają mi się we znaki i trochę już czekam na nowy cykl jak na zbawienie. Martwi mnie jedynie, że tak mi się wydłużył :(
    Robiłam sobie też badania i wynik proga (10 dpo) był 18,6 więc wskazujący na owulację. Poza tym dawno niebadana glukoza 92 i insulina 7,2. Badania na celiakię wyszły ujemne więc mogę jeść gluten 😅
    Nadrobię Was dziewczyny wieczorem, mam nadzieję, że wszystko u Was okej 🌼

Przykro mi, Ciebie też przytulam 🫂 niech te dni będą pierwszymi Waszych ciąż 😜 lubie tak myśleć

Arisia, emciak lubią tę wiadomość

12.24 biochem 😞
    06.25 9t/11t 💔
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 7 września, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Nie zgodzę się z tym że na większość rzeczy podaję się Acard i heparynę. Tzn to też, ale poza tym na brakujące KIRy dostaje się Accofil, na podwyższony cross-match Equoral/Encorton/Prograf, na podwyzszone ANA Hydroxychloroquine, niektórzy lekarze podają też Immunoglobuliny, Intralipid czy szczepienia limfocytami partnera. Więc wszystko zależy od tego co Ci wyjdzie i na jakiego lekarza trafisz.

Cień, Daisy1, Biochemiczka lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    -10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    -11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    -2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    -2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08/09/10 🛋 (leki immunomodulujące, histeroskopia + biopsja)
    Została ❄️
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 7 września, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Nie zgodzę się z tym że na większość rzeczy podaję się Acard i heparynę. Tzn to też, ale poza tym na brakujące KIRy dostaje się Accofil, na podwyższony cross-match Equoral/Encorton/Prograf, na podwyzszone ANA Hydroxychloroquine, niektórzy lekarze podają też Immunoglobuliny, Intralipid czy szczepienia limfocytami partnera. Więc wszystko zależy od tego co Ci wyjdzie i na jakiego lekarza trafisz.
    Dokładnie, to zależy co u kogo "siedzi". Acard i heparyna w dużym skrócie poprawiają przepływ krwi i zmniejszają ryzyko zakrzepów. U mnie lekarz jeszcze wspominał o sprawdzeniu jakości owulacji, bo możliwe, że z racji wieku 35+ jakość jajeczka trzeba bedzie wspomóc. Badamy też partnera - u Panów akurat jakość nasienia można poprawić, spermogeneza to 3-miesieczny cykl. Dlatego my badamy wszystko, żeby zobaczyć z czym jest największy problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 13:03

Mq1991, Cień lubią tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️diagnostyka
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 7 września, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Dokładnie, to zależy co u kogo "siedzi". Acard i heparyna w dużym skrócie poprawiają przepływ krwi i zmniejszają ryzyko zakrzepów. U mnie lekarz jeszcze wspominał o sprawdzeniu jakości owulacji, bo możliwe, że z racji wieku 35+ jakość jajeczka trzeba bedzie wspomóc. Badamy też partera - u Panów akurat jakość nasienia można poprawić, spermogeneza to 3-miesieczny cykl. Dlatego my badamy wszystko, żeby zobaczyć z czym jest największy problem.
    Dokładnie, ja w sumie w swoim wpisie skupiłam się tylko na immunologii ale jest dokładnie tak jak piszesz. Najłatwiej jest powiedzieć lekarzowi, że nie ma sensu nic badać 🤷🏼‍♀️ a wiele rzeczy nie dzieje się bez przyczyny. Widziałam tu na forum bardzo dużo dziewczyn, które miały tez bezobjawowy stan zapalny endometrium i po przeleczeniu antybiotykiem zachodziły w zdrową ciążę. Więc ja bym się porządnie zastanowiła, czy do lekarza który nie chce szukać przyczyny w ogóle chodzić 🤷🏼‍♀️

Daisy1, Cień lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    -10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    -11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    -2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    -2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08/09/10 🛋 (leki immunomodulujące, histeroskopia + biopsja)
    Została ❄️
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 7 września, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie problemu on nie widzi bo urodziłam synów, z implantacją nie mam problemów. A zmarła córka w tak późnym czasie to dla niego statystyka jak i wcześniejsze- czysty przypadek bo wiele nie wie o biochemach tylko "spozniajacej sie miesiączce "... i w zasadzie w moim przypadku to tylko acard i heparyna jak do tej pory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 11:50

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
  • Kassialka Debiutantka

Wysłany: 7 września, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa, ale postanowiłam założyć konto po tym jak zobaczyłam jaka jesteście super społecznością i jak sie wspieracie ❤️
    W skrócie moja historia:
    Rok temu ciąża nieplanowana i poronienie, w 5tyg info od lekarza ze jest pęcherzyk, 2 tygodnie później sa juz dwa ale nie rozwijają się. Moja lekarka chciała żebym poroniła sama i tak się stało. Przez rok brak starań i zaczęliśmy niedawno. Lekarz kazał zrobić wymazy na chlamydie, mykoplasme, ureaplasme oraz IGg, cytoplazme. Wyniki w porządku. Korzystałam z testów owulacyjnych i zaszłam w 2 cyklu. Test pozytywny, ale po kilku h miesiączka. Beta po tygodniu 20, potwierdzony biochem, kontrola lekarza - mozna działać. Naczytałam sie różnych stron o badaniach, które powinnam zrobić, czekałam na miesiaczke i zamiast tego znow pozytywny test. Tym razem bez skurczów brzucha. Wczoraj zrobiłam bete, 276 i progesteron 40. Miesiączka (czy tez poronienie biochem) byla 3.08. Jutro robię kolejną bete po 48h. Bardzo sie stresuje i chciałam sie chyba tylko wygadać.

NoraBlue lubi tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
  • Arisia Koleżanka

Wysłany: 7 września, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa, ale postanowiłam założyć konto po tym jak zobaczyłam jaka jesteście super społecznością i jak sie wspieracie ❤️
    W skrócie moja historia:
    Rok temu ciąża nieplanowana i poronienie, w 5tyg info od lekarza ze jest pęcherzyk, 2 tygodnie później sa juz dwa ale nie rozwijają się. Moja lekarka chciała żebym poroniła sama i tak się stało. Przez rok brak starań i zaczęliśmy niedawno. Lekarz kazał zrobić wymazy na chlamydie, mykoplasme, ureaplasme oraz IGg, cytoplazme. Wyniki w porządku. Korzystałam z testów owulacyjnych i zaszłam w 2 cyklu. Test pozytywny, ale po kilku h miesiączka. Beta po tygodniu 20, potwierdzony biochem, kontrola lekarza - mozna działać. Naczytałam sie różnych stron o badaniach, które powinnam zrobić, czekałam na miesiaczke i zamiast tego znow pozytywny test. Tym razem bez skurczów brzucha. Wczoraj zrobiłam bete, 276 i progesteron 40. Miesiączka (czy tez poronienie biochem) byla 3.08. Jutro robię kolejną bete po 48h. Bardzo sie stresuje i chciałam sie chyba tylko wygadać.

Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze ❤️ trzymam za Was kciuki ❤️❤️‍🩹

Kassialka lubi tę wiadomość

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 7 września, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Przez rok brak starań i zaczęliśmy niedawno. Lekarz kazał zrobić wymazy na chlamydie, mykoplasme, ureaplasme oraz IGg, cytoplazme. Wyniki w porządku. Korzystałam z testów owulacyjnych i zaszłam w 2 cyklu. Test pozytywny, ale po kilku h miesiączka. Beta po tygodniu 20, potwierdzony biochem, kontrola lekarza - mozna działać. Naczytałam sie różnych stron o badaniach, które powinnam zrobić, czekałam na miesiaczke i zamiast tego znow pozytywny test. Tym razem bez skurczów brzucha. Wczoraj zrobiłam bete, 276 i progesteron 40. Miesiączka (czy tez poronienie biochem) byla 3.08. Jutro robię kolejną bete po 48h. Bardzo sie stresuje i chciałam sie chyba tylko wygadać.
    Nie martw się na zapas 😘 Trzymam kcuki, żeby ciąża rozwijała się wzorcowo. Daj znać jutro jak beta ✊️✊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 16:22

Kassialka lubi tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️diagnostyka
  • *Julia* Ekspertka

Wysłany: 7 września, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Tym razem bez skurczów brzucha. Wczoraj zrobiłam bete, 276 i progesteron 40. Miesiączka (czy tez poronienie biochem) byla 3.08. Jutro robię kolejną bete po 48h. Bardzo sie stresuje i chciałam sie chyba tylko wygadać.

Hej ;) gratulacje! 🙌 poza tym ładna beta i progesteron! Daj znać jak przyrosty po 48-72, wygląda to dobrze ;)

12.24 biochem 😞
    06.25 9t/11t 💔
  • Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    U mnie biel na teście, temperatura dziś spadła znacznie, więc idzie @. Niby człowiek wiedział, że tak może być, ale jednak przykro :(

Ale oczywiście mocno trzymam kciuki za pozostałe z Was, które niebawem będą robić testy ❤️

No to dołączam się do Ciebie Arisia 💔 okoliczności przyrody sprawiły, że zrobiłam test 2 dni przed tym co miałam w planach i biel jak po vizirze. Z piątku na sobotę, nie mogłam spać, brzuch dokuczał jak na okres, ale do tej pory cisza. W ogóle tak mi przeleciał ten ostatni miesiąc, że miałam wrażenie, że przecież testowałam się parę dni temu 🙈 było mi smutno przez cały dzień, oczywiście doszukiwałam się, co tu zrobić i stwierdziłam, że odstawiam Acard, a wdrożę go dopiero po pozytywnym teście. Ryzyko zakrzepów mam ocenione przez hematologa jako niskie, wszystkie parametry krzepnięcia bardzo dobre, brak wskazań do leków wg hematologa, ale gin kazał 150 mg ASA od staran. Wiem też, że nie powinno się jakoś porównywać, ale ostatnio zaszłam w pierwszym cyklu, więc teraz kolejny nieudany wywołuje ogromną frustrację i doszukiwanie się winowajcy. ALE, w sobotę wieczorem wracałam do domu i naprzeciwko mnie wyrosła przepiękna tęcza, otoczona różowym niebem. Może jestem niepoprawną optymistką, ale no to musi być dobry znak, także nadzieja wróciła i liczę, ze w następnym cyklu się uda (jedziemy na urlop, więc może głowa odpoczywająca od pracy nam pomoże 🙂).

Kassialka, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze! I nie stresuj się na zapas! 🥰🤞🏻

I mocne kciukasy za resztę testującej ekipy! Liczę na jakąś równowagę w zespole 😉

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
  • Cień Przyjaciółka

Wysłany: 7 września, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Cześć dziewczyny.
    W skrócie moja historia:

Kochana ❤️ Bardzo Ci współczuję, że musiałaś przez to wszystko przejść 😔 To naprawdę trudne doświadczenia. Dobrze, że się odezwałaś.Tutaj zawsze możesz się wygadać i znaleźć wsparcie. Trzymam za Ciebie ogromne kciuki ✊🍀 Pisz tutaj, kiedy tylko będziesz potrzebowała – nie jesteś w tym sama 🧡.

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | 🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 (ciąża kliniczna, poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔) | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • MadzikPc92 Debiutantka

Wysłany: 7 września, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:

Masakra z tymi ginekologami ręce opadają, ja po ostatnim poronieniu specjalnie jechałam do gina prawie 400 km i też zbyt wiele się nie dowiedziałam.
    Jak będę w ciąży to mam brać luteinę i duphaston o acardzie nic ale pójdę jeszcze do kilku lekarzy do których też mam zaufanie ;) przed ostatnim poronieniem miałam przyjmować tylko acard 150.

Megipta lubi tę wiadomość

• Arisia Koleżanka

Wysłany: 7 września, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    No to dołączam się do Ciebie Arisia 💔 okoliczności przyrody sprawiły, że zrobiłam test 2 dni przed tym co miałam w planach i biel jak po vizirze. Z piątku na sobotę, nie mogłam spać, brzuch dokuczał jak na okres, ale do tej pory cisza. W ogóle tak mi przeleciał ten ostatni miesiąc, że miałam wrażenie, że przecież testowałam się parę dni temu 🙈 było mi smutno przez cały dzień, oczywiście doszukiwałam się, co tu zrobić i stwierdziłam, że odstawiam Acard, a wdrożę go dopiero po pozytywnym teście. Ryzyko zakrzepów mam ocenione przez hematologa jako niskie, wszystkie parametry krzepnięcia bardzo dobre, brak wskazań do leków wg hematologa, ale gin kazał 150 mg ASA od staran. Wiem też, że nie powinno się jakoś porównywać, ale ostatnio zaszłam w pierwszym cyklu, więc teraz kolejny nieudany wywołuje ogromną frustrację i doszukiwanie się winowajcy. ALE, w sobotę wieczorem wracałam do domu i naprzeciwko mnie wyrosła przepiękna tęcza, otoczona różowym niebem. Może jestem niepoprawną optymistką, ale no to musi być dobry znak, także nadzieja wróciła i liczę, ze w następnym cyklu się uda (jedziemy na urlop, więc może głowa odpoczywająca od pracy nam pomoże 🙂).

Kassialka, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze! I nie stresuj się na zapas! 🥰🤞🏻

I mocne kciukasy za resztę testującej ekipy! Liczę na jakąś równowagę w zespole 😉

Przykro mi 😥 i przytulam Cię mocno. Rozumiem ten smutek, bo ja też już dziś miałam kilka załamań 😢 niech ta tęcza będzie jednak dla Ciebie wspaniałym zwiastunem 😘 widocznie tak miało być.
    Ja z jednej strony dobrze, że mam dodatkowy miesiąc na badania, mam niski poziom żelaza i ferrytyny, więc dobrze je podnieść, muszę zbadać jeszcze zespół antyfosfolipidowy i celiakię. Ciąża miesiąc później działa też na korzyść w mojej pracy, ponieważ na koniec roku mam duży projekt, wolę nie być jeszcze w widocznej ciąży, żeby ktoś mnie przypadkiem od niego nie odsunął. Ale i tak jest mi przykro… chyba następnym razem nie będę wyrywać się z testowaniem.

NoraBlue lubi tę wiadomość

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Przykro mi 😥 i przytulam Cię mocno. Rozumiem ten smutek, bo ja też już dziś miałam kilka załamań 😢 niech ta tęcza będzie jednak dla Ciebie wspaniałym zwiastunem 😘 widocznie tak miało być.
    Ja z jednej strony dobrze, że mam dodatkowy miesiąc na badania, mam niski poziom żelaza i ferrytyny, więc dobrze je podnieść, muszę zbadać jeszcze zespół antyfosfolipidowy i celiakię. Ciąża miesiąc później działa też na korzyść w mojej pracy, ponieważ na koniec roku mam duży projekt, wolę nie być jeszcze w widocznej ciąży, żeby ktoś mnie przypadkiem od niego nie odsunął. Ale i tak jest mi przykro… chyba następnym razem nie będę wyrywać się z testowaniem.

Ode mnie również mocny przytulas! ❤️‍🩹 I dziękuję za dobre słowa, mam nadzieję, że ta piękna tęcza będzie dobrym zwiastunem dla nas wszystkich 🌈
    Czasem chyba zycko ma na nas inny plan i czeka na lepszy moment. U mnie tez sie troche stresowałam, ze jak wyjdzie dodatni test to nawet nie zdążę pójść do lekarza przed urlopem, a przecież wypadałoby potwierdzić, że wszystko się dobrze ulokowało. U Ciebie jest duży i ważny projekt na horyzoncie, więc moze los nam zaplanował radość w październiku 😉 🤞🏻

Arisia, NoraBlue lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
  • NoraBlue Przyjaciółka

Wysłany: 7 września, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia i Jusia ściskam was bardzo bardzo mocno 🩷🫶🫶🫶

Kaasialka gratuluję i wysyłam bardzo dużo siły mocy i wsparcia, żeby się udało!!!

Kassialka, Arisia, Jusia92 lubią tę wiadomość

27.05.25 ⏸️
    30.06.25 💔poronienie zatrzymane
  • Angolek97017 Znajoma

Wysłany: 7 września, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Czy robiłyście jakieś badania po jednym poronieniu ?

Lekarze ciągle mówią, że to dotyka 80% kobiet i nie ma potrzeby badań po jednym razie, (w szczególności ze mam zdrową córkę) co wy o tym myślicie ?
    Obecnie jestem w 6 tyg lekarz kazał uzbroić się w cierpliwość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 21:12

13.05.24 - córeczka 🩷
    30.07.25 - poronienie chybione 6/9tc 💔
    26.08 - ⏸️
    26.08 [28dc]->beta 140.1
    28.08 [30dc]->beta 353.3
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ