X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Kalcia Koleżanka

Wysłany: 3 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sailor89 wrote:
    Dwa miesiące odpoczynku od in vitro i badań. Żyły muszą odpocząć i głowa też. Pozostały nam 3 zamrożone zarodki, ale raczej nie będziemy ich badać za 14 tys. zł. Dwa cykle spróbujemy naturalnie, a później zobaczymy. Mogłabym teraz robić badania dla immunologa, ale jeszcze się wstrzymam. Jak dojdzie do kolejnego transferu to może spróbuję na cyklu naturalnym. W ciągu roku miałam 1 punkcję, 2 transfery, 2 narkozy, 2 poronienia tabletkami i 1 łyżeczkowanie, kilkadziesiąt pobrań krwi, wizyty w szpitalu i długie jazdy do kliniki, z oszczędności ok 10 tys poszło na leki, badania itd. nie mówiąc o strachu, bólu i nadziei że tym razem się uda, ale jednak nie. W pracy też krzywe spojrzenia za długie L4 i zwolnienie wisi w powietrzu. Muszę ogarnąć życie aby w in vitro dalej brnąć. Więc na razie tylko suplementy i naturalne starania.

Czasami mam wrażenie, że to zbyt wiele dla jednego człowieka, wiadomo mamy mężów/partnerów ale osobiście uważam, że na kobietach to wszystko skupia się bardziej i mężczyźni tak nie odczuwają wszystkiego jak my, nie są co chwila badani, poddawani narkozom, transferom itp.
    Rozumiem Cię i dobrze, że chcesz sobie odpocząć psychicznie. Ja sama dałam sobie spokój w ogóle z myśleniem o ciąży itp po ostatnim poronieniu i dopiero od początku tego roku robię badania i zobaczymy co będzie.
    Ale trzymam kciuki za Was i wierzę, że wszystkie w końcu się doczekamy upragnionych dzieci ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 21:33

NoraBlue, Cień, Arisia, sailor89 lubią tę wiadomość

06.2020 👼🏼 6tc poronienie samoistne
    12.2020 👼🏼🩵 10tc poronienie hybione (Trisomia 16)
    12.2022👼🏼 5/6tc poronienie samoistne
    01.2024👼🏼🩷 11tc poronienie hybione
    👩🏼 '94
    Kariotyp ✅
    PAI-1 - 4G/4G
    Homocysteina - 15,91 ⬆️
    ANA1 - dodatni
    ANA2 - Scl-70 dodatni granicznie
    ANA3 - negatywne
    IgG - 16,70 ⬆️
    IgA - 0,11 ⬇️
    IgM - 1,92 ✅
    IgE - 16,30 ✅
    Tarczyca wszystkie badania w normie ✅
    👨🏽'91
    Kariotyp ✅
    Badanie nasienia ✅
  • Cień Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊

Byłam wczoraj w Bocianie, podpisałam papiery do kolejnej procedury z AZ. Niestety przychodnia nie ma już środków na ten rok. Czekają dopiero na nową pulę pod koniec roku albo na początku 2026.

Dodatkowo muszę zrobić histeroskopię (żeby sprawdzić, czy nie ma zrostów) i biopsję CD138 oraz CD56. Chcę to ogarnąć na NFZ, ale kolejki są nawet do 5 miesięcy 🙄. Moja lekarka (,,zwykla ginekolog", nie ta od ivf tylko ze szpitala, u której też bywam prywatnie) powiedziała, że spróbuje mi pomóc i wpisać mnie na pilną histeroskopię, biorąc pod uwagę wiek, sytuację i IVF.

Tak że moje starania o bobo muszą poczekać do nowego roku.

Teraz lecę do,,ulubionej pracy i koleżanek" 😬.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkim udanego dnia oraz samych sukcesów w staraniach o upragnione bobo.❤️

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | 🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 (ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔) | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Byłam wczoraj w Bocianie, podpisałam papiery do kolejnej procedury z AZ. Niestety przychodnia nie ma już środków na ten rok. Czekają dopiero na nową pulę pod koniec roku albo na początku 2026.

Dodatkowo muszę zrobić histeroskopię (żeby sprawdzić, czy nie ma zrostów) i biopsję CD138 oraz CD56. Chcę to ogarnąć na NFZ, ale kolejki są nawet do 5 miesięcy 🙄. Moja lekarka (,,zwykla ginekolog", nie ta od ivf tylko ze szpitala, u której też bywam prywatnie) powiedziała, że spróbuje mi pomóc i wpisać mnie na pilną histeroskopię, biorąc pod uwagę wiek, sytuację i IVF.

Tak że moje starania o bobo muszą poczekać do nowego roku.

Teraz lecę do,,ulubionej pracy i koleżanek" 😬.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkim udanego dnia oraz samych sukcesów w staraniach o upragnione bobo.❤️
    To czekanie potrafi być dobijające :( powodzenia w pracy! Dbaj o siebie i nie daj się wpędzić w jakiekolwiek poczucie winy tym wrednym babskom!

Cień lubi tę wiadomość

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
‹‹ 157 158 159 160 161
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ