Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
sailor89 wrote:Dwa miesiące odpoczynku od in vitro i badań. Żyły muszą odpocząć i głowa też. Pozostały nam 3 zamrożone zarodki, ale raczej nie będziemy ich badać za 14 tys. zł. Dwa cykle spróbujemy naturalnie, a później zobaczymy. Mogłabym teraz robić badania dla immunologa, ale jeszcze się wstrzymam. Jak dojdzie do kolejnego transferu to może spróbuję na cyklu naturalnym. W ciągu roku miałam 1 punkcję, 2 transfery, 2 narkozy, 2 poronienia tabletkami i 1 łyżeczkowanie, kilkadziesiąt pobrań krwi, wizyty w szpitalu i długie jazdy do kliniki, z oszczędności ok 10 tys poszło na leki, badania itd. nie mówiąc o strachu, bólu i nadziei że tym razem się uda, ale jednak nie. W pracy też krzywe spojrzenia za długie L4 i zwolnienie wisi w powietrzu. Muszę ogarnąć życie aby w in vitro dalej brnąć. Więc na razie tylko suplementy i naturalne starania.
Czasami mam wrażenie, że to zbyt wiele dla jednego człowieka, wiadomo mamy mężów/partnerów ale osobiście uważam, że na kobietach to wszystko skupia się bardziej i mężczyźni tak nie odczuwają wszystkiego jak my, nie są co chwila badani, poddawani narkozom, transferom itp.
Rozumiem Cię i dobrze, że chcesz sobie odpocząć psychicznie. Ja sama dałam sobie spokój w ogóle z myśleniem o ciąży itp po ostatnim poronieniu i dopiero od początku tego roku robię badania i zobaczymy co będzie.
Ale trzymam kciuki za Was i wierzę, że wszystkie w końcu się doczekamy upragnionych dzieci ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 21:33
NoraBlue, Cień, Arisia, sailor89 lubią tę wiadomość
06.2020 👼🏼 6tc poronienie samoistne
12.2020 👼🏼🩵 10tc poronienie hybione (Trisomia 16)
12.2022👼🏼 5/6tc poronienie samoistne
01.2024👼🏼🩷 11tc poronienie hybione
👩🏼 '94
Kariotyp ✅
PAI-1 - 4G/4G
Homocysteina - 15,91 ⬆️
ANA1 - dodatni
ANA2 - Scl-70 dodatni granicznie
ANA3 - negatywne
IgG - 16,70 ⬆️
IgA - 0,11 ⬇️
IgM - 1,92 ✅
IgE - 16,30 ✅
Tarczyca wszystkie badania w normie ✅
👨🏽'91
Kariotyp ✅
Badanie nasienia ✅ -
Cześć dziewczyny 😊
Byłam wczoraj w Bocianie, podpisałam papiery do kolejnej procedury z AZ. Niestety przychodnia nie ma już środków na ten rok. Czekają dopiero na nową pulę pod koniec roku albo na początku 2026.
Dodatkowo muszę zrobić histeroskopię (żeby sprawdzić, czy nie ma zrostów) i biopsję CD138 oraz CD56. Chcę to ogarnąć na NFZ, ale kolejki są nawet do 5 miesięcy 🙄. Moja lekarka (,,zwykla ginekolog", nie ta od ivf tylko ze szpitala, u której też bywam prywatnie) powiedziała, że spróbuje mi pomóc i wpisać mnie na pilną histeroskopię, biorąc pod uwagę wiek, sytuację i IVF.
Tak że moje starania o bobo muszą poczekać do nowego roku.
Teraz lecę do,,ulubionej pracy i koleżanek" 😬.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkim udanego dnia oraz samych sukcesów w staraniach o upragnione bobo.❤️🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | 🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 (ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔) | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Cień wrote:Cześć dziewczyny 😊
Byłam wczoraj w Bocianie, podpisałam papiery do kolejnej procedury z AZ. Niestety przychodnia nie ma już środków na ten rok. Czekają dopiero na nową pulę pod koniec roku albo na początku 2026.
Dodatkowo muszę zrobić histeroskopię (żeby sprawdzić, czy nie ma zrostów) i biopsję CD138 oraz CD56. Chcę to ogarnąć na NFZ, ale kolejki są nawet do 5 miesięcy 🙄. Moja lekarka (,,zwykla ginekolog", nie ta od ivf tylko ze szpitala, u której też bywam prywatnie) powiedziała, że spróbuje mi pomóc i wpisać mnie na pilną histeroskopię, biorąc pod uwagę wiek, sytuację i IVF.
Tak że moje starania o bobo muszą poczekać do nowego roku.
Teraz lecę do,,ulubionej pracy i koleżanek" 😬.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkim udanego dnia oraz samych sukcesów w staraniach o upragnione bobo.❤️powodzenia w pracy! Dbaj o siebie i nie daj się wpędzić w jakiekolwiek poczucie winy tym wrednym babskom!
Cień lubi tę wiadomość
31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -