X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydałaby się w końcu jakieś dobre wieści 🙉
    Void myślałam właśnie niedawno jak u Ciebie sytuacja i kiedy jakieś testowanie bo pamiętam ze miałyśmy czasowo podobne cykle 😁🤞🏻
    Ja się nawet nie nastawiam z racji polipa, zabieg w kolejnym cyklu wypadnie praktycznie w samą owulację więc najbliższe starania przy dobrych wiatrach w grudniu :(

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy trzymam kciuki! Teoria na forum była żeby brać właśnie w trakcie implantacji żeby wyciszyć skurcze ;)

Mam jedne dobre wiadomości! Wczoraj dostałam wyniki histero i wycięli resztki po poronieniu , więc to nie był nie guz! 😄
    Na biopsję czekam 2 do 4 tygodni, więc trochę jeszcze poczekam ;)

emciak, Daisy1, Malowybitna, Cień, Ninia, Jusia92, *Julia* lubią tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Void Ekspertka

Wysłany: 28 października, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Przydałaby się w końcu jakieś dobre wieści 🙉
    Void myślałam właśnie niedawno jak u Ciebie sytuacja i kiedy jakieś testowanie bo pamiętam ze miałyśmy czasowo podobne cykle 😁🤞🏻
    Ja się nawet nie nastawiam z racji polipa, zabieg w kolejnym cyklu wypadnie praktycznie w samą owulację więc najbliższe starania przy dobrych wiatrach w grudniu :(

A kiedy testujesz teraz? Nawet jakby ten grudzień już wpadł, to mam córę zrobioną w grudniu, super dzieciak 😄

• emciak Autorytet

Wysłany: 28 października, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja aktualnie 9 dpo i chyba będę testować w piątek. Oczywiście już się trochę nakręcam raz w jedną a raz w drugą stronę ale zobaczymy co będzie. Przedwczoraj i wczoraj miałam jakieś kłucia po prawej stronie więc wyobraźnia działa 😅

Ninia, Arisia, Daisy1, Cień, Biochemiczka, Jusia92, Paola2604, *Julia* lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈30.10, 10 DPO✨
    Beta 19,1, Progesteron 31

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~29 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo) - Acard 75 od owulacji + heparyna od II kresek do 12 t.c.
    📌 MTHFR C677T (hetero) - metylowane witaminy
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Void Ekspertka

Wysłany: 28 października, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Daisy trzymam kciuki! Teoria na forum była żeby brać właśnie w trakcie implantacji żeby wyciszyć skurcze ;)

Mam jedne dobre wiadomości! Wczoraj dostałam wyniki histero i wycięli resztki po poronieniu , więc to nie był nie guz! 😄

Trzymamy kciuki za wyniki za 2 tygodnie 🤞🏻

• Mati01 Autorytet

Wysłany: 28 października, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Hej, ja aktualnie 9 dpo i chyba będę testować w piątek. Oczywiście już się trochę nakręcam raz w jedną a raz w drugą stronę ale zobaczymy co będzie. Przedwczoraj i wczoraj miałam jakieś kłucia po prawej stronie więc wyobraźnia działa 😅
    Ja ostatnio kiedy stał się
    Cud i miałam dwie kreski to testowałam już 10 dpo teraz też mam takie plan ale nie wiem czy lekarz nie poda mi ovitrelle wtedy pokrzyżuję może plany 😆

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • Void Ekspertka

Wysłany: 28 października, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Ja ostatnio kiedy stał się
    Cud i miałam dwie kreski to testowałam już 10 dpo teraz też mam takie plan ale nie wiem czy lekarz nie poda mi ovitrelle wtedy pokrzyżuję może plany 😆

Mati, mi szczęśliwy cykl dał pozytyw 11 dpo i zastrzyku :) potem tylko kreska ciemniała

• Mati01 Autorytet

Wysłany: 28 października, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    Mati, mi szczęśliwy cykl dał pozytyw 11 dpo i zastrzyku :) potem tylko kreska ciemniała
    Ooo to jest nadzieja 🥳 ja właśnie mam taki kłopot że moja immunolog kazała podać zastrzyk jeśli na monitoringu będzie pęcherzyk 19-22 mm (jakieś ostatnie nowe badania wykazały że najwyższy odsetek ciąż był gdy zastrzyk został podany przy pęcherzyku 22) a ja jutro mam monitoring czyli w 9 dniu cyklu a moj lekarz przyjmuje tylko wtorki środy i czwartki a pewnie pęcherzyk
    O takich wymiarach będę miała koło 12 dnia cyklu 🙈 a to jest sobota, mój lekarz zawsze w ciemno wylicza po pierwszym monitoringu ile urośnie i kiedy podać ale wolałabym nie robić tego w ciemno żeby mieć pewność czy pęcherzyk dojrzał ….u mnie nie ma problemu z pękaniem ale przy stymulacji lametta to nie ufam bo raz na aromku mi przerósł pęcherzyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 17:42

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    A kiedy testujesz teraz? Nawet jakby ten grudzień już wpadł, to mam córę zrobioną w grudniu, super dzieciak 😄
    Za tydzień będę testować ✊🏻 coś czuje że dla mnie grudzień to będzie istna depresja bo na początek grudnia miałam wyznaczony termin porodu 😥

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

Ufff, jak dobrze! kamień z serca 😊
    Ja też coś kojarzyłam o braniu nospy w trakcie implantacji, chyba Ssilvia tak robiła 🙂 chat mi pomachał palcem, żeby tego nie robić przy naturalnych staraniach. No nic, może w innym miesiącu pokombinuję 🙃

Biochemiczka lubi tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
    ❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️
    ❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
    🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, cross-match, test CBA, test IMK, ASA
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox wrote:
    Zaczynam tracić nadzieję dziewczyny, nie wiem czy to hormony, czy bol i żal, ale coraz częściej czuje, ze nie dam rady kolejny raz próbować 🥺
    @Fox, może daj sobie tyle czasu, ile potrzebujesz i pozwól na odpoczynek. Po stracie hormony też dają popalić i jest cholernie z tym wszystkim trudno. Wierzę, że to tylko chwilowe 🫂

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
    ❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️
    ❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
    🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, cross-match, test CBA, test IMK, ASA
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie
  • Arisia Przyjaciółka

Wysłany: 28 października, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox wrote:
    Wypowiem się, jak najbardziej hcg zaburza testy owulacyjne - przy wysokim rowniez test owulacyjny bedzie pozytywny. Natomiast w drugą stronę tak nie dziala, jesli jest negatywny to prawdopodobnie ani hcg ani lh w organizmie nie ma na wysokim poziomie.
    Ale jesli u Ciebie tak szybko nie pokazuje nic, to moze Twoj test owulacyjny dziala inaczej i nie reaguje totalnie na hcg?

W poprzednim poronieniu hcg mialam <2,3 okolo 10 dni po zabiegu. Ale wtedy wartość startowa to bylo zaledwie 1200. Owulację mialam juz 24 dni po zabiegu. Do okresu nie doczekałam bo zaszłam w ciążę, którą straciłam teraz 😔

Dzisiaj jestem tydzień po zabiegu i test ciążowy aż "za bardzo" pozytywny, wiec beta na kosmicznym poziomie nadal. Obiecałam sobie zrobić badanie krwi dopiero po 11.11 🫣

Zaczynam tracić nadzieję dziewczyny, nie wiem czy to hormony, czy bol i żal, ale coraz częściej czuje, ze nie dam rady kolejny raz próbować 🥺

Wiem, że jest Ci bardzo ciężko, ale znam historię dziewczyny z mojego otoczenia, która poroniła 5 razy i teraz ma dwójkę zdrowych dzieci. Nie poddawaj się. Wierzę, że jeszcze będzie świeciło dla Ciebie słońce. Wiem, że każda z nas tutaj goni czas, ale może odpocznij trochę, dojdź do siebie psychicznie.

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Arisia Przyjaciółka

Wysłany: 28 października, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za testujące dziewczyny, będzie miło, gdy któraś z nas w końcu przełamie biel na testach. U mnie dziś 15 dc, jesteśmy w okresie starań, ale u mnie po poronieniu bardzo wydłużył się cykl, do 34 dni. W poprzedniej ciąży owulacje miałam 16 dc, a teraz od poronienia wychodzi mi, że była za każdym razem 20 dc. Dziś mam negatywny test owulacyjny. Czuję się dziwnie, bo ciągle myślę „czy to już?”, czy nie przegapię owulacji. Jakos mało we mnie entuzjazmu, jestem podłamana. Boję się świąt, boję się nowego roku, nie wiem jak przeżyje czas świąt oraz termin porodu, który wypadł u mnie na początku lutego. Jest ciężko😥

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Ninia Ekspertka

Wysłany: 28 października, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które robią testy owulacyjne, czy któraś miała pik(kolor ciemniejszy niż testowy) przez dwa-trzy dni? Ja tak miałam wcześniej ale z paskami starałam się tylko dwa cykle więc nie wiem czy to zasada. Ja trochę nie wiedziałam jak to rozgryźć i staraliśmy się dwa razy dziennie od pierwszego piku do jakiś 36 godzin po tym jak wychodziła już bladsza kreska. Nie wiem czy to dobra taktyka. Mąż ma na za mały % ruchliwych plemników (28%), za to ilościowo nadrabia ponad 250% tego co jest wskazane jako minimum. Może przy słabszym nasieniu lepiej zachować większe odstępy między stosunkami? Wspomnę tylko że pierwsze 3 msc starań kochaliśmy się za wcześnie bo leciałam tylko na kalendarzyku i okazywało się że moja owulacja jest 4-5 dni później. Plemniki nie dawały rady tyle przeżyć i zadziałać a my oczywiście nie robiliśmy poprawki po kilku dniach bo mieliśmy na tyle dosyć seksu pochwowego na hejnał, że zaczęliśmy preferować inny rodzaj pieszczot 🙈Dopiero na monitoringu owulacji i paskach udało odkryć że owulacja jest u mnie bardziej koło 18-19 dnia i wtedy się za drugim razem udało ale stosunki były celowane w te konkretne dni.
    Szukam taktyki na najbliższy cykl😀

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74

30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 28 października, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Dziewczyny, które robią testy owulacyjne, czy któraś miała pik(kolor ciemniejszy niż testowy) przez dwa-trzy dni? Ja tak miałam wcześniej ale z paskami starałam się tylko dwa cykle więc nie wiem czy to zasada. Ja trochę nie wiedziałam jak to rozgryźć i staraliśmy się dwa razy dziennie od pierwszego piku do jakiś 36 godzin po tym jak wychodziła już bladsza kreska. Nie wiem czy to dobra taktyka. Mąż ma na za mały % ruchliwych plemników (28%), za to ilościowo nadrabia ponad 250% tego co jest wskazane jako minimum. Może przy słabszym nasieniu lepiej zachować większe odstępy między stosunkami? Wspomnę tylko że pierwsze 3 msc starań kochaliśmy się za wcześnie bo leciałam tylko na kalendarzyku i okazywało się że moja owulacja jest 4-5 dni później. Plemniki nie dawały rady tyle przeżyć i zadziałać a my oczywiście nie robiliśmy poprawki po kilku dniach bo mieliśmy na tyle dosyć seksu pochwowego na hejnał, że zaczęliśmy preferować inny rodzaj pieszczot 🙈Dopiero na monitoringu owulacji i paskach udało odkryć że owulacja jest u mnie bardziej koło 18-19 dnia i wtedy się za drugim razem udało ale stosunki były celowane w te konkretne dni.
    Szukam taktyki na najbliższy cykl😀
    Jeszcze niedawno badania wskazywały że lepiej współżyć regularnie co drugi dzień ale dzisiejsze badania i zalecenia mówią że codziennie w dni płodne, w sierpniu przez dni płodne współżyliśmy codziennie i się udało, teraz jest taki sam plan już zaczęliśmy maraton od niedzieli 😁 mnie też nie zawsze się chce ale no trzeba się jakąś zachęcać jakieś masaże itp kto co lubi. A jeśli chodzi o słabsze nasienie to słyszałam że lepiej rzadziej jeśli ta defragmentacja jest zła.

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
  • Nowa251 Debiutantka

Wysłany: 28 października, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od ilu dni przed owulacją zaczynacie wykonywać testy owulacyjne? Chciałabym zacząć stosować je od następnego cyklu, bo wcześniej ich nie używałam.

💑 '92 & '90

10.2025 💔 9tc
  • Ninia Ekspertka

Wysłany: 28 października, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kupić na allegro paczkę 25 sztuk firmy Domowe Laboratorium za około 40 zł (te same co w Rossmannie tylko tam są po 5 sztuk i wychodzą o wiele drożej) i testować od 8-9 dc codziennie aż wskazą owulację. Nie należy się poddawać jak owulacja nie wystąpi w terminie wskazywanym przez kalendarzyk tylko dalej testować.
    Jest taka aplikacja PREMOM i tam można robić zdjęcia testom i wskazują tendencję i fajnie na tej podstawie przewidują kolejne cykle i dni płodne. Aplikacja jest po angielsku ale mega prosta. Ja za jej pomocą zaszłam w ciążę na 2 cyklu z testami ale robionymi do skutku

U mnie bez testów nie byłam w stanie zaobserwować dni płodnych bo praktycznie nie mam śluzu płodnego albo nie umiem go obserwować. Szczęśliwy cykl był też wspomagany jakimś żelem z Allegro bo była suchość 🙈 w przyszłym tygodniu jak będę u gina to mu o tym powiem i spytam się czy może są jakieś globulki czy coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 20:52

emciak, Nowa251 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74

30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Nowa251 Debiutantka

Wysłany: 28 października, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Ja polecam kupić na allegro paczkę 25 sztuk firmy Domowe Laboratorium za około 40 zł (te same co w Rossmannie tylko tam są po 5 sztuk i wychodzą o wiele drożej) i testować od 8-9 dc codziennie aż wskazą owulację. Nie należy się poddawać jak owulacja nie wystąpi w terminie wskazywanym przez kalendarzyk tylko dalej testować.
    Jest taka aplikacja PREMOM i tam można robić zdjęcia testom i wskazują tendencję i fajnie na tej podstawie przewidują kolejne cykle i dni płodne. Aplikacja jest po angielsku ale mega prosta. Ja za jej pomocą zaszłam w ciążę na 2 cyklu z testami ale robionymi do skutku

U mnie bez testów nie byłam w stanie zaobserwować dni płodnych bo praktycznie nie mam śluzu płodnego albo nie umiem go obserwować. Szczęśliwy cykl był też wspomagany jakimś żelem z Allegro bo była suchość 🙈 w przyszłym tygodniu jak będę u gina to mu o tym powiem i spytam się czy może są jakieś globulki czy coś.

Dzięki bardzo, zastosuje się :D u mnie ze śluzem nie było problemu ale za to cykle od 28 zazwyczaj 32 ale zdarzały się też 35 dni. Właśnie w przystępnych cenach przewijały mi się 2 marki domowe laboratorium i easy home.

💑 '92 & '90

10.2025 💔 9tc
  • emciak Autorytet

Wysłany: 28 października, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie testów owulacyjnych to ja miałam teraz pozytywne testy przez dwa dni - pik prawdopodobnie trwał około 24h. W dzień pierwszego pozytywu i w dzień drugiego były przytulanki więc do owulacji plemniory powinny były dotrwać (oby!).
    Zamawiałam ostatnio testy Domowe Laboratorium z apteki Olmed i płaciłam chyba 28 zł za 20 testów 😉 spoko są też te z Action - 5 szt za 13 zł, robiłam równolegle z tymi z DL i tak samo pokazywały pik LH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 21:28

Arisia, Nowa251 lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈30.10, 10 DPO✨
    Beta 19,1, Progesteron 31

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~29 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo) - Acard 75 od owulacji + heparyna od II kresek do 12 t.c.
    📌 MTHFR C677T (hetero) - metylowane witaminy
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 29 października, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Jak dobrze czytać takie wpisy z nadzieją co u nas dalej 🥰
    Chętnie posłucham więcej jeśli macie czas opisywać różne historie. Czuję się przynależna do grupy która tutaj mamy.
    Ja skontaktowałam się dzisiaj z położna odnośnie szczepienia na różyczkę, bo przy badaniach krwi które mi robiła nie mam prawie wogóle odporności na to.
    Jak byłam mała nie miałam ani różyczki ani ospy świnki, żadnych takich dziecięcych chorób…
    Jeśli będę mogła się zaszczepić teraz to i tak muszę odczekać 4 tyg. a tak też planowaliśmy po 1-2 cyklu.
    Więc u nas starania zaczniemy po świętach, magiczny czas dla mnie bo uwielbiam święta🎄
    Narazie zauważam że krawienie się zmniejsza, i zmienia kolor. I wczoraj doczytałam że ja nie mogę narazie ćwiczyć, że conajmniej 2 tyg trzeba odczekać, żadnej bieżni, ćwiczeń siłowych, mimo że fizycznie czuję się ok.
    Jedynie spacery i odpoczynek bo wszystko jest świeże.
    Myślałam że chociaż bieżnię mogę odpalić bo czuję się zalana wodą przez hormony i te nagłe spadki.

Ja dzisiaj jestem równe dwa tygodnie po zabiegu, a od kilku dni już chodzę na bieżni. Co prawda nie jest to jakiś szał, raczej zastępstwo spacerów na dworze ze względu na pogodę, ale powoli myślę zwiększać tempo 😄

02.2024: 8 tc 💔👼🏻
    10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
    10.2025: 9 tc 💔👼🏻
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ