X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bieżnię po zabiegu weszłam dopiero po 5 tygodniach i to też na zasadzie szybszego spaceru. Ale ja jestem dziwnym przypadkiem, bo cały czas utrzymują się u mnie plamienia i beta nadal jest dodatnia (przedwczoraj 79,6, gdzie zabieg był 15.09 😵‍💫). Lekarka każe się obserwować, jeśli się dobrze czuje. Jeśli coś się zmieni, to szpital.

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
    Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    No właśnie chyba ciężko trafić przy tej pierwszej owulacji ja też robiłam testy i nic nie wyszło, na dodatek miałam jeszc3 pozytywną betę a na USG okazało się że owulacja wystąpiła 🤷🏻‍♀️

Wczoraj czytałam, że owulacja może wystąpić nawet wtedy, gdy bhcg jest jeszcze dodatnia 🤷🏻‍♀️

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 29 października, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Ja na bieżnię po zabiegu weszłam dopiero po 5 tygodniach i to też na zasadzie szybszego spaceru. Ale ja jestem dziwnym przypadkiem, bo cały czas utrzymują się u mnie plamienia i beta nadal jest dodatnia (przedwczoraj 79,6, gdzie zabieg był 15.09 😵‍💫). Lekarka każe się obserwować, jeśli się dobrze czuje. Jeśli coś się zmieni, to szpital.

U mnie aktualnie brązowa wydzielina i ciągle zalega we mnie jakaś tkanka, lekarz ocenił ją jako zmianę wysokounaczynioną. W piątek mam wizytę u onkologa, prawdopodobnie znowu będę musiała się położyć do szpitala na kolejny zabieg, staram się chociaż trochę ruszać póki mogę i czuję się dobrze. W czwartek badam ponownie betę, w zeszły piątek spadła do 3300, ale to nadal dużo.

A coś lekarz mówił czy u Ciebie jest czysto w środku czy też coś zalega?

02.2024: 8 tc 💔👼🏻
    10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
    10.2025: 9 tc 💔👼🏻
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    U mnie aktualnie brązowa wydzielina i ciągle zalega we mnie jakaś tkanka, lekarz ocenił ją jako zmianę wysokounaczynioną. W piątek mam wizytę u onkologa, prawdopodobnie znowu będę musiała się położyć do szpitala na kolejny zabieg, staram się chociaż trochę ruszać póki mogę i czuję się dobrze. W czwartek badam ponownie betę, w zeszły piątek spadła do 3300, ale to nadal dużo.

Jejku, u Ciebie to już jest jakieś kombo. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej się to wszytko unormowało 🤞🏻

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Ninia Ekspertka

Wysłany: 29 października, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12 dni po zabiegu ale ja teoretycznie zostałam całkowicie "wyczyszczona". Obecnie śluz o konsystencji białka kurzego podbarwiony brunatną wydzieliną ale owulacji brak.
    Od soboty staram się ćwiczyć 30-40 minut na bieżni ale tempo 6 km/h czyli spacer, wczoraj ostatnie 3 minuty coś tam pobiegałam, robię przysiady bo pośladki bardzo osłabione (kilka razy dziennie po 15 przysiadów), wczoraj zrobiłam pierwszy 8 minutowy trening na brzuch ale wszystko robię we własnym tempie. Ja jestem dosyć szczupła 57 kg przy 172 cm ale jak na razie na dole został mi taki wałek na brzuchu, jakby mięśnie słabsze. Może zabrzmi to dziwnie ale dosyć przeżywam to, że moja wcześniej niezła sylwetka została nadszarpnięta i mam takie poczucie, że co innego jak tracisz to swoje dotychczasowe ciało i życie ale masz przy sobie dziecko, a co innego jak przechodzisz te zmiany a dziecka nie ma :(

No nic staram się powrócić do poprzedniej formy bo wiem, że to też dobre dla zdrowia psychicznego. Zapisaliśmy się też z mężem na kurs tańca raz w tygodniu po 2 godziny, po prostu by wyjść z domu i do ludzi, oderwać głowę od tego co się stało a nie tylko siedzieć przed tv...dzisiaj pierwsze zajęcia:)

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74

30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • emciak Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia, super, że robicie coś dla siebie. Na pewno takie wyjścia z mężem i oderwanie głowy od smutków bardzo pomaga :)

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈30.10, 10 DPO✨
    Beta 19,1, Progesteron 31

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~29 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo) - Acard 75 od owulacji + heparyna od II kresek do 12 t.c.
    📌 MTHFR C677T (hetero) - metylowane witaminy
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 29 października, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:

Byłam na USG 20.10 i widać było, że coś jest, ale lekarka stwierdziła, że jej to bardziej wygląda na skrzepy niż pozostałości tkanek. Kazała badać betę czy spada i się obserwować, ale w razie co wystawiła mi skierowanie do szpitala. Tego dnia beta wynosiła 119, także spada. Poza plamieniami czuje się dobrze. Ale będę próbowała umówić się na USG kontrolnie, tak dla własnego spokoju. Chciałabym uniknąć szpitala, bo boję się, że jak tak co chwilę będą tam gmerać to wyjdzie z tego jeszcze coś gorszego 😐

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Ninia Ekspertka

Wysłany: 29 października, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a może warto skonsultować z innym lekarzem? Jednak trochę czasu już to minęło.

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74

30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Laurelli Ekspertka

Wysłany: 29 października, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @fox
    Mam nadzieję że te ciemne myśli szybko zastąpią same dobre…chociaż wiem jak to trudne.

@milunia88 to rzeczywiście u Ciebie już to długo trwa…
    Oby to się rozwiązało i nic złego z tego nie było bo ileż można też psychicznie Cię męczyć tymi szpitalami i ciągle coś trwa i trwa …tak nie wolno.

@ninia dokładnie myślę to samo z cialem nietesty. Ja mam brzuch na nic jakbym była d 3-4cmc ciąży. Przyjaciel chat gpt
    Mówił że to naturalne bo cały czas ogrom hormonów panuje..ale mimo to źle się z tym czuje bardzo bo inna jest radość jak wiem że dzieciątko tam rośnie.

Ja się testowałam w 1 cyklu paskami zwykłymi, i nie do końca byłam pewna kiedy to dokładnie jest..w drugim cyklu kupiłam te clear czy jakoś co mają uśmieszek jak jest pik.
    No i jak był uśmieszek to wtedy nasz Aniołek 👼🏻 właśnie powstał.

Teraz mam zapas paskowych zwykłych ale innej firmy i dość dużo więc będę tych używać.
    Chce już dojść do momentu że możemy się starać o dzieciątko z mężem.
    I jak na złość algorytm instagram pokazuje mi same koleżanki w ciąży czy znane influencerki.:(

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    20.10.25
    9/7tydz.

Życie i ciąża za granica 🌍
  • Void Ekspertka

Wysłany: 29 października, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Za tydzień będę testować ✊🏻 coś czuje że dla mnie grudzień to będzie istna depresja bo na początek grudnia miałam wyznaczony termin porodu 😥

Mega mi przykro :( ja miałam mieć termin w lutym, chwilę po moich urodzinach, też myślę, że cały miesiąc będzie ciężki 😪 ale musimy to przeżyć, mam nadzieję, że jak najszybciej zobaczysz dwie kreski na teście, zresztą życzę tego każdej z nas ❤️

Wixa🌸 lubi tę wiadomość

• Milunia Autorytet

Wysłany: 29 października, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badań. Nie znam się na tym, ale chyba co niektóre nie są szałowe. Może któraś z Was mi coś więcej podpowie przed wizytą u lekarza. Zaraz będzie trzy tygodnie po zabiegu.

Beta-HCG - 18,51 - spada ładnie 🤞🏻

Magnez - 0,88 mmol/l norma 0,66-2,07

Witamina D3 - 38,40 ng/ml

Witamina B12 - 407 pg/ml norma 187-883

Kwas foliowy - 14,60 ng/ml norma 3,10-20,50 - tutaj nie wiem czy wychodzi w badaniu ten z suplementów ciążowych

TIBC - 276,30 ug/dl norma 260-390
    Żelazo - 65,30 ug/dl norma 50-170
    UIBC - 211 ug/dl norma 70-310
    %Saturacji - 23,6% norma 20-45
    Ferrytyna - 26,55 ng/ml norma 4,63 - 204

TSH - 1,928 uIU/ml norma 0,350-4,940

Glukoza 81 mg/dl norma 70-99

Sód i potas w normie
    Cholesterol w normie
    Mocznik i kreatynina w normie

W morfologii standardowo limfocyty szorują po dnie, reszta ok.

Martwi mnie to żelazo i nie wiem jak z witaminami, bo teoretycznie w normie, ale przy staraniach są chyba inne zalecane wartości.

Cieszy mnie, że beta spada, może niedługo się pojawi okres. Chce zbadać jeszcze jakieś hormony, tylko co na początek? Co zacząć suplementować już teraz żeby nie tracić czasu?

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Angolek97017 Koleżanka

Wysłany: 29 października, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Wczoraj czytałam, że owulacja może wystąpić nawet wtedy, gdy bhcg jest jeszcze dodatnia 🤷🏻‍♀️
    Tak. Ja miałam zdecydowanie bo wtedy sie udało, a dwa dni pozniej robilam bete i byla prawie 10

🧑30👱‍♀️28

13.05.24 - Inga 🩷
    30.07.25 - 6+4/9tc Marysia💔
    26.08 - ⏸️
    [28dc]->beta 140.1, [30dc]-> 353.3
    12.09 -> crl 3.8 mm, 111 uderzeń
    03.10 -> crl 2.5 cm, 164
    20.10 -> crl 5.35 cm, 164
    29.10 -> crl 7.3 cm, 157
    preg.png
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 29 października, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angolek97017 wrote:
    Tak. Ja miałam zdecydowanie bo wtedy sie udało, a dwa dni pozniej robilam bete i byla prawie 10
    Kochana jak po dzisiejszej wizycie ? ❤️

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • nadzieja09 Znajoma

Wysłany: 29 października, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Mam wyniki badań. Nie znam się na tym, ale chyba co niektóre nie są szałowe. Może któraś z Was mi coś więcej podpowie przed wizytą u lekarza. Zaraz będzie trzy tygodnie po zabiegu.

Beta-HCG - 18,51 - spada ładnie 🤞🏻

Magnez - 0,88 mmol/l norma 0,66-2,07

Witamina D3 - 38,40 ng/ml

Witamina B12 - 407 pg/ml norma 187-883

Kwas foliowy - 14,60 ng/ml norma 3,10-20,50 - tutaj nie wiem czy wychodzi w badaniu ten z suplementów ciążowych

TIBC - 276,30 ug/dl norma 260-390
    Żelazo - 65,30 ug/dl norma 50-170
    UIBC - 211 ug/dl norma 70-310
    %Saturacji - 23,6% norma 20-45
    Ferrytyna - 26,55 ng/ml norma 4,63 - 204

TSH - 1,928 uIU/ml norma 0,350-4,940

Glukoza 81 mg/dl norma 70-99

Sód i potas w normie
    Cholesterol w normie
    Mocznik i kreatynina w normie

W morfologii standardowo limfocyty szorują po dnie, reszta ok.

Martwi mnie to żelazo i nie wiem jak z witaminami, bo teoretycznie w normie, ale przy staraniach są chyba inne zalecane wartości.

Cieszy mnie, że beta spada, może niedługo się pojawi okres. Chce zbadać jeszcze jakieś hormony, tylko co na początek? Co zacząć suplementować już teraz żeby nie tracić czasu?

Hej, ja się wypowiem, bo długo chodziłam do dietetyka klinicznego i czytałam już milion książek więc wiem „co nieco”

Jesli chodzi o normy funkcjonalne do starań to z tego co wiem:
    D3 - 50-70
    Kwas foliowy 15-20 (i ten z suplementów wychodzi w badaniu, ale pytanie czy bierzesz kwas foliowy czy folian? Bo kwas foliowy niestety potrafi podnieść wynik badania. Ja jestem tego idealnym przykładem bo w zeszłym roku ginekolog zleciła mi branie kwasu foliowego i po 2 miesiącach brania go zrobiłam badania i wyszedł 19. Później zgłosiłam się do dietetyczki i ona zmieniła mi ten kwas foliowy na formę metylowana i w kolejnym badaniu okazało się że mój poziom kwasu foliowego w rzeczywistości wynosi 9…)
    B12 600-800
    Ferrytyna najlepiej równa wadze, ale w praktyce chociaż 50-60
    Żelazo nie ma aż takiego znaczenia, bo to parametr który mówi o tym ile zjadło się w ostatnim czasie żelaza z posiłku. Ferrytyna jest ważniejsza, bo pokazuje na ile to żelazo z posiłków się wchłania.

Tsh i glukoza są ładne. Tsh powinno być 1-2,5, ale dobrze też zweryfikować FT3 i FT4, które powinny być powyżej 50% normy laboratoryjnej. Glukoza powinna być poniżej 90, więc też jest ok. Ważna jest też insulina. Powinna być poniżej 10, a najlepiej 6-7.

Zastanawia mnie u Ciebie dość niski poziom magnezu. Jeśli magnez w krwi jest bliski dolnej granicy to znaczy że wysycenie magnezem organizmu jest na słabym poziomie. Z tego co wiem poziom magnezu we krwi nie jest najlepszym badaniem, ale jak już w krwi jest go mało do znaczy że komórki mogą mieć już niedobór. Dobrze prowadzić suplementację, bo w ilości 200-400 jest raczej bezpieczna choć formę magnezu pewnie dobrze z kimś skonsultować, bo np cytrynian nie jest najlepszy przy problemach jelitowych ale za to najlepiej przyswajalny itp.

Jesli limfocyty są nisko, a poziomy witamin ciężko będzie podnieść to dobrze zrobić profilaktycznie badanie na pasożyty, bo z tego co wiem one bardzo mieszają w przyswajaniu żelaza i witamin z grupy B i często powodują anemię i niedobory.

Pozostałych wyników o których pisałaś przyznam się, że nie znam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 15:23

• nadzieja09 Znajoma

Wysłany: 29 października, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie infekcji intymnych.
    3 miesiące temu wyszło mi w biopsji lekkie zapalenie endometrium na które brałam 25 dni doksycycline (unidox solutab). Ogólnie po pierwszym poronieniu zaczęłam mieć dziwne, przedłużające się, czarne plamienia po miesiączce. Po drugim poronieniu zrobiły się one bardzo długie bo miałam 5 dni okresu, a później 5 dni plamienia i to 3 miesiace z rzędu… po antybiotyku na zapalenie endometrium długość plamien zmniejszyła się do 2-3 dni, ale cały czas dokuczają mi promieniujące bóle pleców w odcinku lędźwiowym kilka dni przed miesiączka, w trakcie i po miesiaczce (około 10 dni) o takie dziwne swędzenia pochwy. Nie mam żadnej nietypowej wydzieliny poza tymi czarnymi plamieniami po miesiaczce, a to swędzenie pojawia się raz na jakiś czas. Czy jest ktoś kto walczył z infekcjami intymnymi i może mi napisać jakie miał ich objawy? Ewentualnie czy ktoś miał bezobjawowe infekcje?
    Planuje w przyszłym tygodniu iść zrobić posiewy z pochwy, Szyjki i pełny panel urogenitalny, ale strasznie mi to siedzi w głowie, bo muszę czekać aż skończy się krwawienie 🙄 proces czekania w staraniach mnie wykańcza…

• Void Ekspertka

Wysłany: 29 października, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:

Prawda, jak byłam na kontroli po poronieniu to byłam już po owulacji, potwierdzonej na usg a beta w dniu kontroli 28 :)

• Milunia Autorytet

Wysłany: 29 października, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    Hej, ja się wypowiem, bo długo chodziłam do dietetyka klinicznego i czytałam już milion książek więc wiem „co nieco”

Jesli chodzi o normy funkcjonalne do starań to z tego co wiem:
    D3 - 50-70
    Kwas foliowy 15-20 (i ten z suplementów wychodzi w badaniu, ale pytanie czy bierzesz kwas foliowy czy folian? Bo kwas foliowy niestety potrafi podnieść wynik badania. Ja jestem tego idealnym przykładem bo w zeszłym roku ginekolog zleciła mi branie kwasu foliowego i po 2 miesiącach brania go zrobiłam badania i wyszedł 19. Później zgłosiłam się do dietetyczki i ona zmieniła mi ten kwas foliowy na formę metylowana i w kolejnym badaniu okazało się że mój poziom kwasu foliowego w rzeczywistości wynosi 9…)
    B12 600-800
    Ferrytyna najlepiej równa wadze, ale w praktyce chociaż 50-60
    Żelazo nie ma aż takiego znaczenia, bo to parametr który mówi o tym ile zjadło się w ostatnim czasie żelaza z posiłku. Ferrytyna jest ważniejsza, bo pokazuje na ile to żelazo z posiłków się wchłania.

Tsh i glukoza są ładne. Tsh powinno być 1-2,5, ale dobrze też zweryfikować FT3 i FT4, które powinny być powyżej 50% normy laboratoryjnej. Glukoza powinna być poniżej 90, więc też jest ok. Ważna jest też insulina. Powinna być poniżej 10, a najlepiej 6-7.

Zastanawia mnie u Ciebie dość niski poziom magnezu. Jeśli magnez w krwi jest bliski dolnej granicy to znaczy że wysycenie magnezem organizmu jest na słabym poziomie. Z tego co wiem poziom magnezu we krwi nie jest najlepszym badaniem, ale jak już w krwi jest go mało do znaczy że komórki mogą mieć już niedobór. Dobrze prowadzić suplementację, bo w ilości 200-400 jest raczej bezpieczna choć formę magnezu pewnie dobrze z kimś skonsultować, bo np cytrynian nie jest najlepszy przy problemach jelitowych ale za to najlepiej przyswajalny itp.

Jesli limfocyty są nisko, a poziomy witamin ciężko będzie podnieść to dobrze zrobić profilaktycznie badanie na pasożyty, bo z tego co wiem one bardzo mieszają w przyswajaniu żelaza i witamin z grupy B i często powodują anemię i niedobory.

Pozostałych wyników o których pisałaś przyznam się, że nie znam

Dziękuję Ci pięknie za komentarz. Wychodzi na to, że bez dietetyka i dobrych supli się nie obejdzie. Może polecacie kogoś online? Co prawda będę na wizycie u rodzinnego i gina, ale znając życie to powiedzą że mieszczę się w widełkach.

Co do kwasu foliowego, to brałam Pueria uno, nie mam już opakowania to tak na szybko nie wiem jaki był w składzie, sprawdzę to później.

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    09.10 - 💔
  • nadzieja09 Znajoma

Wysłany: 29 października, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Dziękuję Ci pięknie za komentarz. Wychodzi na to, że bez dietetyka i dobrych supli się nie obejdzie. Może polecacie kogoś online? Co prawda będę na wizycie u rodzinnego i gina, ale znając życie to powiedzą że mieszczę się w widełkach.

Co do kwasu foliowego, to brałam Pueria uno, nie mam już opakowania to tak na szybko nie wiem jaki był w składzie, sprawdzę to później.

Ja to bardzo polecam Ulę Borkowską (Instagram urszulaborkowska.dietetyk). Ceny są racjonalne (bo jak widzę ceny niektórych dietetyków gdzie współpraca na 3 miesiące kosztuje 2000 albo pojedyncza konsultacja dla par 1500 to za głowę się łapie.. ), a jej wiedza na pewno nie odbiega od tej, którą prezentują znacznie drożsi dietetycy.

Ula pomogła mi wyrównać wszystkie poziomy witamin, zleciła sporo badań i uporządkowała mój sposób odżywiania.

Jeśli chodzi o Pueria Uno to jeśli kupowane jakoś niedawno to powinien być folian, bo z tego co pamiętam większość tych suplementów ciążowych zmieniło z pół roku temu kwas foliowy na folian po wydaniu rekomendacji od towarzystwa ginekologicznego na ten temat. Jesli ten poziom masz po suplementacji metylowanym folianem to jest okej

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 29 października, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Jejku, u Ciebie to już jest jakieś kombo. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej się to wszytko unormowało 🤞🏻

No nie ukrywam że mocno już mi to siada na głowę 😔 Jedyne czego chce to mieć dziecko i szczęśliwą rodzinę, a ciągle coś staje nam na drodze.

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 29 października, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Byłam na USG 20.10 i widać było, że coś jest, ale lekarka stwierdziła, że jej to bardziej wygląda na skrzepy niż pozostałości tkanek. Kazała badać betę czy spada i się obserwować, ale w razie co wystawiła mi skierowanie do szpitala. Tego dnia beta wynosiła 119, także spada. Poza plamieniami czuje się dobrze. Ale będę próbowała umówić się na USG kontrolnie, tak dla własnego spokoju. Chciałabym uniknąć szpitala, bo boję się, że jak tak co chwilę będą tam gmerać to wyjdzie z tego jeszcze coś gorszego 😐

Też mnie to przeraża że znowu mieliby tam grzebać i kolejne znieczulenie.. Ale wizja raka przeraża mnie jeszcze bardziej.
    Zadbaj o siebie, to najważniejsze. Lepiej sprawdzić czy na pewno jest czysto.

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ