Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Jusia92 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2025, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Przepraszam, że tak długo Wam kazałam czekać ale Diagnostyka robi sobie przedsmak Halloween i zafundowała mi thriller...
    10 dpo, beta 19,1 i progesteron 32 🌼
    Trzymajcie proszę za nas kciuki 🥺

Emciak kochana nawet nie wiesz jak się cieszę!! 🥹 jak czytałam tą wiadomość to mój mąż zapytał „a Ty co się tak uśmiechasz?” 😅 gratulacje i trzymam mocno kciuki!! 🤞🏻🌈
    Liczę na to, że właśnie przełamałaś ten ciąg bieli i rozczarowań i w najbliższym czasie tylko takimi wiadomościami będziemy się dzielić 🥰

Cień, emciak, Daisy1, Arisia, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Przepraszam, że tak długo Wam kazałam czekać ale Diagnostyka robi sobie przedsmak Halloween i zafundowała mi thriller...
    10 dpo, beta 19,1 i progesteron 32 🌼
    Trzymajcie proszę za nas kciuki 🥺
    Tak bardzo to chyba tylko u siebie wyczekiwałam wyniku bety hah gratki!😁😍

emciak lubi tę wiadomość

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam 1wszy okres po poronieniu. Jestem umówiona do ginekologa w 12 dc , nie miałam łyżeczkowania ale chce spr jak rośnie endometrium. Czy kontrolowalyscie to przed transferem. Po ilu cyklach miałyście kolejne transfery?

• Laurelli Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @emciak 🤗🤗🤗🤗 co za cudowna nowina, odrazu lepiej mi się zrobiło 😘
    Znam Was tylko chwile bo jestem tu nowa a cieszę się jakby mi siostra powiedziała ciążową niespodziankę 🥰🤗

emciak, Cień, Jusia92 lubią tę wiadomość

💃🏻 34l.
    Niedoczynność tarczycy -leczona
    Pai1 4G/4G homo - menda która jest winowajcą 💔??!

🧔🏻‍♂️ 38 l. - mężuś ogólnie zdrowy ale narazie nie badany tylko kariotyp-OK

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…

•Życie i ciąża za granica 🌍

preg.png
  • Paola2604 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2025, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy na zdjęciu będzie w ogóle widać tego bladziocha... Wg aplikacji dzisiaj 10 dpo, nigdy tak wcześnie nie testowałam. Lecę na betę ale trzymam emocje na wodzy.
    https://zapodaj.net/plik-PINOz22QMF

P. S. Taka kreska już się pojawiła w 3 minucie.

Gratulacje❤️ trzymam kciuki 😊

emciak lubi tę wiadomość

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • Malinka18 Znajoma

Wysłany: 30 października 2025, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Cały czas Was czytam na bieżąco i postanowiłam również coś napisać, a może bardziej się wyżalić..
    Teściowa odprawia urodziny w weekend i będzie cała rodzina, problem jest w tym, ze synowi od jej partnera urodziło się miesiąc temu dziecko i niby wszystko przecież jest pięknie, zdrowa kruszyna na świecie, spełnienie czyichś marzeń, ale ja jednak nie jestem w stanie tam jechać i cieszyć się z czyjegoś szczęścia, wiem że gdy zobaczę to maleństwo, rozsypię się w drobny mak i mój świat znowu runie.. mąż chce jechać, bo mama będzie szczęśliwa, jak cała rodzina się zjedzie, a przecież dzieci zawsze się będą rodzić i będą wśród nas.. powiedział, że mam przestać uciekać tylko się z tym zmierzyć, ale nie mam już sił na kolejne załamanie, jestem osobą bardzo wrażliwą i ze stratami nadal się nie pogodziłam, zresztą pewnie jak większość z Was..

👩 28l. 👦28l.
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2025 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

Powrót do starań:
    wrzesień - cykl nieudany ❌
    (accofil, acard 75)

-tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 2/5 - brak najważniejszych
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 30 października 2025, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Cały czas Was czytam na bieżąco i postanowiłam również coś napisać, a może bardziej się wyżalić..
    Teściowa odprawia urodziny w weekend i będzie cała rodzina, problem jest w tym, ze synowi od jej partnera urodziło się miesiąc temu dziecko i niby wszystko przecież jest pięknie, zdrowa kruszyna na świecie, spełnienie czyichś marzeń, ale ja jednak nie jestem w stanie tam jechać i cieszyć się z czyjegoś szczęścia, wiem że gdy zobaczę to maleństwo, rozsypię się w drobny mak i mój świat znowu runie.. mąż chce jechać, bo mama będzie szczęśliwa, jak cała rodzina się zjedzie, a przecież dzieci zawsze się będą rodzić i będą wśród nas.. powiedział, że mam przestać uciekać tylko się z tym zmierzyć, ale nie mam już sił na kolejne załamanie, jestem osobą bardzo wrażliwą i ze stratami nadal się nie pogodziłam, zresztą pewnie jak większość z Was..

Ja Ciebie rozumiem, bo jestem w podobnej sytuacji. Też szykuje mi się spotkanie rodzinne u moich teściów, a wśród gości będzie maleństwo i ja też nie chce jechać. Wiem, że to nie jest wina innych, że nam się nie udało, ale jest mi zbyt ciężko, żeby cieszyć się z nimi. Też nie chce dokładać sobie obciążenia psychicznego.

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 30 października 2025, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak cały dzień byłam w pracy i nie miałam czasu napisać, ale podglądałam, czekałam. Serdeczne gratulacje i zaciskam kciuki za Was 🌈 buziaki!💋

emciak lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    05.2025 ⏸️
  • Cień Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Malinka18
    Ja bym została w domu. Nic na siłę. Nie ma reguły, ile ma trwać nasza żałoba i jak mamy ją przeżywać. Jeśli czujesz, że to spotkanie rodzinne jest dla Ciebie niekomfortowe, po prostu na nie nie idź. Teściowa swoje urodziny będzie miała również za rok – wtedy pójdziesz już ze swoim dzieckiem. Bo tego Ci naprawdę życzę – maluszka, który będzie Twoim światem i całym szczęściem.

Malinka18 lubi tę wiadomość

🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
    🔹 Transfery: 5 ET/KET 2-dniowe → ✖
    🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
    🔹 AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
    🧫 CD138: 44 / 1 d.p.w
    🧫 CD56: 192 / 1 d.p.w
    🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024)
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Hej jak nie czujesz się na siłach to nie jedź. Niech mąż powie, że jesteś chora. Ja w ostatnią niedzielę byłam proszona na urodziny szwagierki a ona ma 3 małych wnucząt, w tym roczną dziewczynkę podobną bardzo do rodziny mojego męża. Wiedziałam że nie dam rady w tym momencie oglądać małej Gabrysi, chociaż wcześniej kilka razy już ją widziałam ale to było przed startą mojej córeczki. Nie chciałam się zadręczać czy moja kruszynka też by tak wyglądała .
    Mąż zrozumiał, powiedział że się źle czuje. Tylko u mnie rodzinka wiedziała o naszej stracie. Wszyscy zachowali się ok, nikt nie drążył tematu dlaczego naprawdę mnie nie ma, przyjęli to co powiedział mąż.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹

Suple: NAC 1200 codziennie, INOZYTOL 2000, Pueria Uno, DHA 500, Ubiquinol 200, Wit C 1000, B12 500, Wit D 2000, do owulacji wiesiołek 2000.
  • emciak Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę studzę swoje emocje bo to dopiero początek więc zobaczymy jak się sprawy potoczą. Pierwszy neoparin wstrzyknięty, nie jest to trudne do zniesienia ale jednak trochę szczypie. Teraz się zastanawiam gdzie ja znajdę 1.11 otwarte laboratorium żeby sprawdzić przyrost po 48h 😅

Komanuss, chyba w ogóle dobrze jest pójść na monitoring żeby potwierdzić czy wszystko idzie zgodnie z planem i organizm będzie przygotowany. Lekarz w klinice na pewno rozwieje Twoje wątpliwości 😉

Malinka18, strata to jest druzgocące przeżycie i nie wiadomo, w którym momencie nastąpi powolne wychodzenie z żałoby. Warto być czułym dla samego siebie i jeśli na ten moment nie czujesz się na siłach żeby iść na to spotkanie to tego nie rób i nie miej do siebie o to pretensji. Porozmawiaj jeszcze na ten temat z mężem, zaproponuj może, że w mniejszym gronie spróbujecie się spotkać z młodymi rodzicami. Innym razem może będzie na to lepszy dzień 🫂

Paola2604 lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • emciak Autorytet

Wysłany: 30 października 2025, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Emciak cały dzień byłam w pracy i nie miałam czasu napisać, ale podglądałam, czekałam. Serdeczne gratulacje i zaciskam kciuki za Was 🌈 buziaki!💋

Arisia, w zeszłym cyklu miałyśmy wysikać razem te dwie kreski to może teraz się uda :) owulka przyszła czy nadal się czai za rogiem?

Arisia lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Nowa251 Znajoma

Wysłany: 31 października 2025, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Emciak super wiadomość ☺️ gratuluję 😁

emciak lubi tę wiadomość

💑 '92 & '90

10.2025 💔 9tc

11.12 ⏸10 dpo beta 13
    13.12 beta 51
    17.12 beta 491
    29.12 3,2mm ❤
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 31 października 2025, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Arisia, w zeszłym cyklu miałyśmy wysikać razem te dwie kreski to może teraz się uda :) owulka przyszła czy nadal się czai za rogiem?

Ahhhh u mnie cykle po poronieniu są okropnie długie :( dajemy sobie czas do końca roku i jeśli się nie uda to wracam do ginekologa porozmawiać o tym. Są stabilne, bo każdy ma 34 dni, ale to jednak długo. W cyklach przed poronieniem moja owulacja przychodziła 15/16 dc, a teraz jest mi bardzo trudno ją wychwycić. Wychodzi mi na to, że w dwóch nieudanych cyklach po poronieniu miałam owulację w 20 dc - to wiem na postawie temperatury. Dzis 18 dc i temperatura nadal niska. Wczoraj test owulacyjny negatywny. Męczymy sie juz troche z mężem, bo z jednej strony nie chcemy przegapić, więc już od 13 dc siedzimy jak na szpilkach czy to już. U nas w ogóle po poronieniu zmieniły się te starania. Wcześniej było na luzie, naprawdę sprawiało to przyjemność, a teraz… czasem mi się już odechciewa. Jeśli teraz nie uda się to w grudniu polecimy bez testów i bez sprawdzenia temperatur.

👩‍❤️‍👨 92
    05.2025 ⏸️
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @malinka18
    Jeśli nie czujesz się na siłach nie jedź. Rodzina powinna to zrozumieć. Zostań w domu, dojdź do siebie. Jak się wybierzesz a nie czujesz się dobrze to może jeszcze bardziej Cię to rozerwać od środka i będziesz siedzieć i udawać że jest ok a później gdzieś te emocje będą musiły wyjść i jeszcze odbije się to na waszej relacji.
    Słuchaj serca…🫂
    Ja narazie też unikam kontaktów z ludźmi i muszę do siebie dojść, powiedziałam mężowi jak tak czuję się najlepiej w swojej bezpiecznej oazie z pieskiem na kolanach.

Cień lubi tę wiadomość

💃🏻 34l.
    Niedoczynność tarczycy -leczona
    Pai1 4G/4G homo - menda która jest winowajcą 💔??!

🧔🏻‍♂️ 38 l. - mężuś ogólnie zdrowy ale narazie nie badany tylko kariotyp-OK

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…

•Życie i ciąża za granica 🌍

preg.png
  • Malinka18 Znajoma

Wysłany: 31 października 2025, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję dziewczyny za słowa otuchy, dzięki Wam odważyłam się napisać jak jest i że nas nie będzie, trzeba stawiać własne dobro na pierwszym miejscu, a spotkanie z teściową przełożyłam na za tydzień.
    Mąż również koniec końców dzisiaj napisał mi, ze mam to gdzieś przełożyć chyba coś do niego dotarło.. szkoda że po czasie.

Jesteście niezastąpione, zawsze służycie dobra rada i ciepłym słowem, mimo że to internetowa znajomość, to wiele razy dajecie więcej wsparcia, niż osoby z otoczenia ❤️

@cień
    Dzisiaj akurat obchodzę urodziny, i mam głęboką nadzieję, że spełni się to czego mi życzysz ❤️

Ninia, emciak, Wixa🌸, Arisia lubią tę wiadomość

👩 28l. 👦28l.
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2025 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

Powrót do starań:
    wrzesień - cykl nieudany ❌
    (accofil, acard 75)

-tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 2/5 - brak najważniejszych
  • Jusia92 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2025, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wszystkiego najlepszego!! Niech się spełnia Twoje najskrytsze marzenia 🥳

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • Cień Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Malinka18

Oczywiście, że się spełni💚

Sto lat 🎂

💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
    🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
  • Cień Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Malinka 18

Tak to już jest, że czasami prawdziwe wsparcie dostajemy od zupełnie obcych nam osób — takich, których nigdy nie spotkałyśmy, a które potrafią zrozumieć nas bardziej niż ktokolwiek inny.

Pisałam tu wcześniej o moim toksycznym środowisku pracy i braku zrozumienia ze strony bezdzietnych, zgorzkniałych koleżanek. Tylko dzięki wsparciu dziewczyn z forum dałam radę wrócić do pracy i przetrwać tam najtrudniejsze dni.

Prawda jest niestety przykra: zrozumie nas tylko ten, kto przeszedł przez to samo, co my.
    Tu nie ma rywalizacji ani porównywania bólu, bo ból jest jeden.
    Z biegiem czasu staje się on trochę bardziej znośny, a w jego miejscu pojawia się odrobina nadziei na lepsze dni i szczęśliwe zakończenie. 💛

🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jest, zrozumieć to potrafi tylko kobieta, która to przeszła. Mi np. moja mama mówiła, że mnie rozumie bo też jest matką i kobietą bla bla bla... ale w końcu już nie mogłam tego słuchać i jej powiedziałam, że wiem, że jest jej bardzo przykro ale tego nie rozumie bo była dwa razy w ciąży i dwa razy urodziła zdrowe dzieci.
    Ja nie mam do nikogo pretensji bo parę miesięcy temu też bym nie umiała się wczuć w sytuację a śmiertelnie chore dziecko i strata ciąży to były ...kłopoty innych ludzi, nie moje.
    Bardzo się cieszę, że jest to forum bo mogę być z kobietami, które przeszły to co ja i czuć się tutaj swobodnie i nie mam poczucia, że kogoś zamęczam problemami, które go nie dotyczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2025, 12:39

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹

Suple: NAC 1200 codziennie, INOZYTOL 2000, Pueria Uno, DHA 500, Ubiquinol 200, Wit C 1000, B12 500, Wit D 2000, do owulacji wiesiołek 2000.
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ