Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Emciak ja bym jednak celowała w to że masz dwupak🙈oczywiście na tym etapie wszystko się może wydarzyć i w naszym wypadku mówienie, że wszystko będzie dobrze brzmi niewiarygodnie, jednak bardzo trzymam kciuki.
Wixa czy Twoje niskie AMH ma jakiś powód czy po prostu taka Twoja natura?
emciak lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna -
Matylda88 bardzo mi przykro 😔 i mocno przytulam 🫂 a ten 6 miesięczny zakaz to jest taki kategoryczny przy zasniadzie? Z czego konkretnie wynika? Coś Ci lekarz mówił?
Emciak, ja też miałam taki przyrost bety ponad 200% i na pierwszym USG było widać jeden pęcherzyk plus prawdopodobnie drugi, który zaczął zanikać, więc było duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, ale widocznie drugi zarodek był bardzo słaby. Także może zobaczysz dwa serduszka ☺️ trzymam kciuki, żeby badanie Cię uspokoiło. Daj nam znać po wizycie!
emciak lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Nie szukałam przyczyny, raczej lekarze też wychodzili z założenia że tak już po prostu mam.Ninia wrote:Emciak ja bym jednak celowała w to że masz dwupak🙈oczywiście na tym etapie wszystko się może wydarzyć i w naszym wypadku mówienie, że wszystko będzie dobrze brzmi niewiarygodnie, jednak bardzo trzymam kciuki.
Wixa czy Twoje niskie AMH ma jakiś powód czy po prostu taka Twoja natura?
Słyszałam że niskie amh moze świadczyć o obecności helico bacteri ale nie zagłębiałam tego tematu bo w ostatnim czasie i tam miałam od groma innych badań 🙈😔31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Hmmm jeżeli chodzi to ja mam helicobacter a amh mialam 3 lata temu ponad 4. Potem juz nie badałam ale pewnie po wtorkowej wizycie w Invimed będę miała to zlecone bo jednak trochę czasu minęło.👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
Jusia92 wrote:Matylda88 bardzo mi przykro 😔 i mocno przytulam 🫂 a ten 6 miesięczny zakaz to jest taki kategoryczny przy zasniadzie? Z czego konkretnie wynika? Coś Ci lekarz mówił?
Emciak, ja też miałam taki przyrost bety ponad 200% i na pierwszym USG było widać jeden pęcherzyk plus prawdopodobnie drugi, który zaczął zanikać, więc było duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, ale widocznie drugi zarodek był bardzo słaby. Także może zobaczysz dwa serduszka ☺️ trzymam kciuki, żeby badanie Cię uspokoiło. Daj nam znać po wizycie!
Według lekarz onkolog która mnie prowadzi i według mojego ginekologa jest kategoryczny zakaz ciąży, bo beta przez te pół roku musi wynosić 0, a wiadomo że ciąża spowodowałaby wzrost bety. Z kolei wzrost bety w przeciągu tego pół roku może oznaczać przetrwałą chorobę trofoblastyczną, dlatego ważne jest, żeby nie zaburzyć bety ciążą.
Emciak nieśmiało trzymam kciuki żeby były dwa zarodki 😍
emciak lubi tę wiadomość
02.2024: 8 tc 💔👼🏻
10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
10.2025: 9 tc 💔👼🏻 -
Matylda88 wrote:Według lekarz onkolog która mnie prowadzi i według mojego ginekologa jest kategoryczny zakaz ciąży, bo beta przez te pół roku musi wynosić 0, a wiadomo że ciąża spowodowałaby wzrost bety. Z kolei wzrost bety w przeciągu tego pół roku może oznaczać przetrwałą chorobę trofoblastyczną, dlatego ważne jest, żeby nie zaburzyć bety ciążą.
Emciak nieśmiało trzymam kciuki żeby były dwa zarodki 😍
Teraz wszystko jasne, dzięki za wyjaśnienie! Mam nadzieje, że beta szybko wyzeruje i że te 6 miesięcy minie Ci szybko i przyjemnie 🙂
Matylda88 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
emciak wrote:W przyszłą środę idę, chcę już wycelować (oby!) w serduszko. Będę wtedy 6+1.
Emciak ♥️♥️♥️
Wycofałam się z forum, ale zaglądam czasem 👍
Muszę skomentować 😁😁😁
Wielkie gratulacje ♥️
Takie podobne daty miałyśmy, dajesz nadziej ♥️♥️♥️
Obyś tutaj zaglądała, bo dajesz mnóstwo pozytywnej energii 😁
emciak lubi tę wiadomość
Ja 94
On 93
Starania od 2017
10.04⏸️
10.06💔 8 tydzień -
Emciak, trzymam kciuki za ciążę bliźniaczą ❤️ u mojej koleżanki z pracy były właśnie takie przyrosty przy bliźniaczkach. Jak się czujesz? 😘
emciak lubi tę wiadomość
👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Mucha94 wrote:Emciak ♥️♥️♥️
Wycofałam się z forum, ale zaglądam czasem 👍
Muszę skomentować 😁😁😁
Wielkie gratulacje ♥️
Takie podobne daty miałyśmy, dajesz nadziej ♥️♥️♥️
Obyś tutaj zaglądała, bo dajesz mnóstwo pozytywnej energii 😁
Mucha94 jak dobrze Cię widzieć!! Co u Ciebie słychać? 🙂
Mucha94 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Dziękuję Muszko 😘
Arisia, dobrze jest - dolegliwości trochę dają w kość, codziennie muszę zrobić sobie jakaś drzemkę bo jestem jak dętka. Apetyt w miarę dopisuje, wczoraj MUSIAŁAM zjeść zupę pho bo bym chyba oszalała 😂
Miałam wczoraj dość stresujący dzień w pracy i czułam, że całe ciało mam spięte, bolało mnie podbrzusze więc trochę się zaniepokoiłam. Na szczęście dziś już bez dolegliwości
Biochemiczka, Arisia, Jusia92, Cień, Paola2604, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
@emciak
Zupa pho to pyszności, uwielbiam😋.
Trzymam kciuki za serduszko💓
emciak, Jusia92 lubią tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto | Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34|
🧬 MTHFR 677C>T – het. | PAI-1 675 4G/5G – het.
💉 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ) |
🩸2× cb
🌱 AZ VI’25 – Bl 4.1.2 – transfer 20.06.2025 – ciąża kliniczna, poronienie 8 tc 💔
🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum 2019–2024)
📘 Moja droga:
• IX 2019 pierwsza kwalifikacja do ivf
• 💉VII’21 — 1 pęch. → 0 oocytów
• 💉VIII’21 — 1 pęch. (przedwczesne pęknięcie)
• 💉 X’21 — 1 pęch. → 0 oocytów
• 💉 XI’21 — 2 pęch. → 3 oocyty → 2 zapł.
• ❄️ XI’21 — ET (2-dniowy) — ✖
• ❄️ VII’22 — KET (2-dniowy) — ✖
• 💉 XI’22 — 1 pęch. → 0 oocytów
•💉 🍃 VII’24 (MZ) — 1 pęch. → 1 oocyt → ET (5-dniowy)→ cb
• 💉🍃 X’24 (MZ) — 2 pęch. → 2 oocyty → 1 zapł. →❄️ KET III’25 (5-dniowy)→ cb
• 🌱 VI’25 —AZ ❄️ KET (5-dniowy) → ciąża zarodkowa → poronienie 8 tc 💔 -
Jusia92 wrote:Mucha94 jak dobrze Cię widzieć!! Co u Ciebie słychać? 🙂
Jakoś wszystko leci, okres też 😂
Miałam takie wielkie nadzieje tych 3 miesięcy po że szok, ale życie weryfikuje.
Cały czas miałam okres po 27-28 dni a ostatni 32.. nadzieja była, ale rozwijałam ją beta.
Zaczęłam sobie codziennie powtarzac przed snem w tym cyklu 32 że jestem w ciąży - siła podswiadomosci najwyraźniej u mnie mocno działa.
Obecnie zasymolowalam się sama clo przez 4 dni od 3 dnia cyklu, tak było w szeczliwym cyklu. Byłam na monitoringu jest piękne dominujące jajeczko. Dostałam ten zastrzyk na pękniecie. Dziś ostatni dzień staranek.
Z wielkich pozytywów.. mój mąż jest w takiej formie a miłość cudowna że szok 😁😁😁
Także przyjemność na 100♥️
Później mam brać luteinę 👍
Czy jestem pełna nadziei ? Takie pół na pół, muszę wrzucić na luz 😉
Z pozytywów ale dla mnie bolesnych choć szczęśliwych.
Kiedy poroniłam w czerwcu, niedawno się dowiedziałam że bratowa jest w ciąży bliźniaczej- zaszli właśnie wtedy kiedy poroniłam.
Będę "matka" chrzestna ♥️
Uczucia : szczęście, przeliczenie kiedy zaszli, żal, niesprawiedliwość i na końcu - nie mogę się ich doczekać to będą dwa łobuzy ♥️♥️
emciak, Jusia92, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
Ja 94
On 93
Starania od 2017
10.04⏸️
10.06💔 8 tydzień -
Mucha94 wrote:Jakoś wszystko leci, okres też 😂
Miałam takie wielkie nadzieje tych 3 miesięcy po że szok, ale życie weryfikuje.
Cały czas miałam okres po 27-28 dni a ostatni 32.. nadzieja była, ale rozwijałam ją beta.
Zaczęłam sobie codziennie powtarzac przed snem w tym cyklu 32 że jestem w ciąży - siła podswiadomosci najwyraźniej u mnie mocno działa.
Obecnie zasymolowalam się sama clo przez 4 dni od 3 dnia cyklu, tak było w szeczliwym cyklu. Byłam na monitoringu jest piękne dominujące jajeczko. Dostałam ten zastrzyk na pękniecie. Dziś ostatni dzień staranek.
Z wielkich pozytywów.. mój mąż jest w takiej formie a miłość cudowna że szok 😁😁😁
Także przyjemność na 100♥️
Później mam brać luteinę 👍
Czy jestem pełna nadziei ? Takie pół na pół, muszę wrzucić na luz 😉
Z pozytywów ale dla mnie bolesnych choć szczęśliwych.
Kiedy poroniłam w czerwcu, niedawno się dowiedziałam że bratowa jest w ciąży bliźniaczej- zaszli właśnie wtedy kiedy poroniłam.
Będę "matka" chrzestna ♥️
Uczucia : szczęście, przeliczenie kiedy zaszli, żal, niesprawiedliwość i na końcu - nie mogę się ich doczekać to będą dwa łobuzy ♥️♥️
To wrzucanie na luz jest często najtrudniejsze. Ja przy każdym nowym cyklu mówię sobie, że teraz to na pewno wyluzuję, a przed ostatnim testowaniem tak się nakręciłam i zestresowałam, że noc przed testowaniem pół nocy nie spałam 🙈 cieszę się, że mimo wszystko odnajdujesz radość w życiu! Mam nadzieje, ze i do Ciebie się szczęście w końcu uśmiechnie! Będę mocno trzymać za was kciuki! ❤️🩹👩❤️👨 ‘92 & ‘89
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Jusia92
Dla każdego wyjdzie słoneczko 🌞
Teraz ma jakiś luz w sobie, obstawiona jestem lekami.
Także nawet jak będę się dziwne czuć to przecież leki działaja, a nie od razu ciąża 👍
a jak u Ciebie sytuacja ? ♥️
Jusia92 lubi tę wiadomość
Ja 94
On 93
Starania od 2017
10.04⏸️
10.06💔 8 tydzień -
Cześć dziewczyny, odebrałam dzisiaj wyniki badań i jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że w ciągu miesiąca ferrytyna spadła z 45ng/mL na 30ng/mL... Poza tym od końca sierpnia suplementuje d3 zaczynałam z 30,0 ng/mL a dzisiaj wynik jest 31,90 ng/mL suplementuje codziennie 4000jednostek. Miała może któraś z Was problemy z wchłanianiem? albo takie spadki żelaza?💑 '92 & '90
10.2025 💔 9tc -
Do mnie przyszedł dzisiaj pierwszy okres po terminacji, równo w 30 dniu. Jestem trochę zdziwiona bo owulkę miałam dopiero 8 dni temu plus jeżeli chodzi o ból to jest jakieś 20% tego co przed ciążą.
Liczyłam że będzie za jakieś 2-3 dni dopiero bo za tydzień w piątek wyjeżdżam służbowo i wrócę dopiero w 15 dc i może już być po owu🥲 może spróbuje większą dawkę mio inozytolu by trochę opóźnić owulację.👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
Ninia widzę, że mamy sporo wspólnego. U mnie dzisiaj tez 1 dzień okresu po poronieniu ale owulacja była równo 2 tygodnie temu i tez wyjeżdżam na wyjazd służbowy tylko 15dc i tylko na 3 dni więc mam nadzieje, że wszystko będzie ok, chociaż mam dłuższe cykle, więc też mogę akurat trafić w owu.💑 '92 & '90
10.2025 💔 9tc -
Ja też miałam wcześniej cykle 33-34 dni. Teraz martwi mnie że od owulacji minęło tylko 8 dni i już czytam, że to oznaka za małej ilości progesteronu. Nie wiem czy ten pierwszy cykl jest wiarygodny i czy się przejmować i iść do lekarza. Co prawda mam jeszcze sporo luteiny w domu ale nie chce na własną rękę eksperymentować.
Inną myśl, która mi przychodzi do głowy to, że nie miałam naturalnego poronienia więc może mój ogranizm zupełnie zwariował przez przerwanie ciąży jak jeszcze sam nie był na to gotowy(nikt nie potrafił mi powiedzieć ale raczej do 20 tygodnia bym nie dobrnęła)👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
Ninia, Nowa251, też dołączam do grona z pierwszym dniem okresu po poronieniu. Przyszedł dzień za wcześnie i trochę mi to miesza w planach zrobienia badań, ale trudno, będę się musiała zmobilizować w poniedziałek.
Dziewczyny, trzymam kciuki, żeby się wam udało wcelować w owulki. Nowy cykl, nowe rozdanie
Ninia, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
Nadal jestem dobrej myśli ✨ -
To dzisiaj wysyp okresów, u mnie co prawda drugi po poronieniu ale właśnie dziś pierwszy dzień. Normalnie skakałabym z radości że niedługo owulacja ale czekam na antybiotyk dla męża ze względu na bakterie w nasieniu. Niby piszą że można w tym cyklu się starać ale nie wiem czy to się uda czasowo. Ja nie mam aktualnych wymazów swoich ostatnie były ok ale jego też, i nie wiem czy profilaktycznie wziąć też antybiotyk… ale po ostatniej serii trzech antybiotyków
Mocno rozwaliłam florę nie chce tego powtarzać 😓Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0