X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Ninia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Po poronieniu miałam 15mm a w dniu w którym wyszłam ze szpitala miałam endometrium 9mm.
    A może warto iść skonsultować z innym lekarzem. Może ta rozbieżność wynika z innej maszyny do USG. Ja w ciąży miałam tego samego dnia zarodek z różnicą 5 mm bo mierzony na różnych urządzeniach.

Monia• lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74

30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Tak, jestem dzisiaj 11 dni po poronieniu. Nie krwawię już w ogóle
    Skoro się wszystko oczyściło to na razie się nie martw poczekaj do miesiączki i od razu po idź sprawdź czy endometrium się złuszczyło 🤞

Monia• lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • Monia• Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    A może warto iść skonsultować z innym lekarzem. Może ta rozbieżność wynika z innej maszyny do USG. Ja w ciąży miałam tego samego dnia zarodek z różnicą 5 mm bo mierzony na różnych urządzeniach.
    Tak właśnie zrobię, w ten piątek miałam mieć pierwszą wizytę ciążową 😔 nie odwołałam jej więc pójdę i zobaczę co mi ta ginekolog powie

Ninia lubi tę wiadomość

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
    🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025
    18.10.2025 - beta hcg 39,75 mlU/ml
    1.11.2025 - beta hcg 970 mlU/ml
    2.11.2025 - beta hcg 200 mlU/ml, poronienie 💔 6+5tc

age.png
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Hej dziewczyny, ja trochę z doskoku dziś na forum.
    Jeszcze w temacie KIRow, to pomarudzę chwilę i podzielę się tym co zebrałam :)
    Układ KIR matki vs HLA-C zarodka decyduje o tym, jak komórki NK w macicy będą reagowały na implantację. To, czy zarodek będzie C1 lub C2, zależy od obojga partnerów, ale badania pokazują, ze kobiety z KIR AA narażone są na zwiększone ryzyko zaburzeń łożyska, jeśli płód jest nosicielem C2 odziedziczonego po ojcu – silne hamowanie przez KIR 2DL1 (z którym C2 się wiąże), i jednocześnie brak receptorów aktywujących, głównie KIR 2DS1. Gdy płód jest C1, genotyp KIR matki nie ma takiego wpływu (zrodlo https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0143400417306616). Może to by wyjaśniało dlaczego czasami kobiety z KIR AA nie maja problemów z ciążą, a inne już tak, jednak jest to mieszanka genetyczna, a każda ciąża może mieć inną kombinację. W następnym kroku zbadamy tez HLA-C, bo wolałabym wiedzieć na czym “stoję” – “genotyp KIR AA ma około 30% polskiej, płodnej populacji kobiet, dlatego samo genotypowanie KIR u kobiety bez dodatkowych badań HLA-C partnera niewiele wnosi” (zrodlo: gameta.pl).
    Druga rzecz to jeszcze test CBA – u mnie wyszedł baardzo niski poziom cytokin IFN-γ, profil przesunięty w stronę Th2, przewaga reakcji przeciwzapalnych, bardzo spokojny, wręcz wyciszony układ immunologiczny – co mogłoby tłumaczyć trudności z implantacją, lub brak ciąży mimo dobrej owulacji.
    To tyle z moich rozważań :) Zapisałam się w piątek do lekarza, wiec skonfrontuję swoją wiedzę :D
    @Biochemiczka, ciesze się, ze tu do nas zaglądasz, jak się czujesz?
    @Arisia, @sailor89 przytulam za biele i nie dziwię się skąd takie nastroje 🫂❤️‍🩹 Trzymajcie się tam

WOW świetny research, zapisze to sobie ❤️
    Jak się czujesz z tymi wynikami?

Ja dalej czekam, przyzwyczaiłam się do tego stanu i trochę boję się wrócić do starań 😅 miałam dzisiaj kontrole po histero. Widać miejsce wycięcia resztek ale doktor dobrych myśli więc ja też ☺️ mamy ustalony plan działania w zależności od wyników biopsji więc czuję się zaopiekowana. Sprawdziłyśmy przy okazji moje jajniki i jest dużo pęcherzyków antralnych więc nie będę drążyć tematu rezerwy jajnikowej.

@Monia jak byłam w szpitalu to mówili że nie wypuszczają z endo powyżej 10/11mm więc 18 mm to faktycznie sporo. Najlepiej będzie się skontrolować po pierwszym okresie pp. Nie trzymałabym się ze wstrzymaniem starań strikte 3 msc tylko tak długo aż obraz usg będzie odpowiedni.

Monia•, Jusia92 lubią tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
‹‹ 238 239 240 241 242
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ