Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Megmery Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2025, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Pomożecie w interpretacji wyników KIR? Z tego co widzę mam ten lepszy haplotyp ale jednoczenie brakuje mi najważniejszych KIRow implantacyjnych. Czy ktoś miał taką historię?

Wykryto haplotyp Bx
    Wykryto geny KIR: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DS2, 2DS4 norm, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3,
    Nie wykryto genów KIR: 2DL1, 2DL3, 2DL5 all, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 2DP1,
    3DP1 norm, 3DP1 variant

Czy warto robić HLA-C u męża w takim przypadku?

Wrzuciłam twój wynik do chatu gpt, wysnuł on takie wnioski:

Immunologia rozrodu:
    Twój profil nie ma KIR2DL1 ani KIR2DS1, więc reaktywność wobec HLA-C2 partnera może być obniżona.
    U niektórych kobiet z takim profilem obserwuje się mniejsze ryzyko powikłań ciążowych związanych z nadmierną aktywacją NK (np. stan przedrzucawkowy), ale ewentualne problemy z implantacją zależą też od typu HLA-C partnera.

Chat też mówi, że warto zrobić HLA-C i jeśli wyjdzie wynik c2c2, to należy się z nim skierować do immunologa.

Jeśli masz możliwość, to spróbuj sobie też wrzucić w czat i zobacz, co tam dokładnie mówi :)

nadzieja09 lubi tę wiadomość

02.25 cb💔 1cs
    10.25 cb💔 6cs

🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR

🔜wyniki biopsji endometrium, kariotypy, konsultacja immunologiczna

Nadal jestem dobrej myśli ✨
  • nadzieja09 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2025, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Wrzuciłam twój wynik do chatu gpt, wysnuł on takie wnioski:

Immunologia rozrodu:
    Twój profil nie ma KIR2DL1 ani KIR2DS1, więc reaktywność wobec HLA-C2 partnera może być obniżona.
    U niektórych kobiet z takim profilem obserwuje się mniejsze ryzyko powikłań ciążowych związanych z nadmierną aktywacją NK (np. stan przedrzucawkowy), ale ewentualne problemy z implantacją zależą też od typu HLA-C partnera.

Chat też mówi, że warto zrobić HLA-C i jeśli wyjdzie wynik c2c2, to należy się z nim skierować do immunologa.

Jeśli masz możliwość, to spróbuj sobie też wrzucić w czat i zobacz, co tam dokładnie mówi :)
    Właśnie wrzucałam ale mi za to mówił
    „ Twój profil KIR Bx jest optymistyczny i nie wskazuje na niepłodność immunologiczną jako główną przyczynę ciąż biochemicznych. Warto poszukać innych przyczyn, szczególnie w zakresie jakości genetycznej zarodków i warunków endometdometrium.” 😅

Ale już mi jedna osoba odpisała na grupie dr Jarosz, że miała takie KIRy i Jarosz traktuje to praktycznie tak samo jak KIR AA, bo mam jeden implantacyjny z wszystkich 5. Wyślę męża na badanie dla pewności. Mamy jeszcze czas do wizyty więc wynik powinien dotrzeć

Dzięki!

Starania od 09.2024
    12.2024 👼🏼 6+1
    04.2025,05.2025,10.2025 👼🏼 👼🏼 👼🏼3x biochem

💁‍♀️28l, 🤵‍♂️32l
    ✅hormony, niedobory, badania podstawowe, helicobacter, tarczyca, glukoza, insulina, Homocysteina, posiewy, panel urogenitalny, ANA, trombofilie wrodzone, białko c, białko s, antytrombina, antykoagulant tocznia, przeciwciala p. Kardiolipinie, celiakia, cd56

⛔️cd138 10/10HPF, KIR Bx (jeden implantacyjny)+hla-c c2c2, dodatnie przeciwciała igM p. Beta-2-glikoproteinie, AMH=1.28?, pasożyt

02.26 wyleczenie stanu zapalnego endometrium, praca z dietetykiem nad jelitami i pasożytem
    03.26 starania ➡️ euthyrox, acard 75/150, utrogestan, heparyna, accofil
  • Megmery Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2025, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem wystarczy trochę inaczej sformułować pytanie i już inaczej odpowiada. A kiedy macie wizytę u immunologa? Zapisałaś się właśnie do dr Jarosz, czy do kogoś innego?

02.25 cb💔 1cs
    10.25 cb💔 6cs

🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

Wysłany: 12 listopada 2025, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Czasem wystarczy trochę inaczej sformułować pytanie i już inaczej odpowiada. A kiedy macie wizytę u immunologa? Zapisałaś się właśnie do dr Jarosz, czy do kogoś innego?
    12 grudnia mam u Dr Jarosz i zapisałam się też w razie co do Paśnika na 3.03, więc jakby Jarosz nie pomogła to mam „zapas”

Starania od 09.2024
    12.2024 👼🏼 6+1

💁‍♀️28l, 🤵‍♂️32l
    ✅hormony, niedobory, badania podstawowe, helicobacter, tarczyca, glukoza, insulina, Homocysteina, posiewy, panel urogenitalny, ANA, trombofilie wrodzone, białko c, białko s, antytrombina, antykoagulant tocznia, przeciwciala p. Kardiolipinie, celiakia, cd56

⛔️cd138 10/10HPF, KIR Bx (jeden implantacyjny)+hla-c c2c2, dodatnie przeciwciała igM p. Beta-2-glikoproteinie, AMH=1.28?, pasożyt

02.26 wyleczenie stanu zapalnego endometrium, praca z dietetykiem nad jelitami i pasożytem
  • Megmery Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2025, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro po wizycie będę wiedziała czy szukać jakiegoś „zewnętrznego” immunologa, czy uda nam się zrobić wszystko w ramach wizyt w instytucie rodziny, w którym teraz jesteśmy.

Mam nadzieję, że wiedza o tych kirach wam pomoże i że wreszcie się uda cieszyć zdrową ciążą i zdrowym dzieckiem 💕

02.25 cb💔 1cs
    10.25 cb💔 6cs

Wysłany: 12 listopada 2025, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Ja jutro po wizycie będę wiedziała czy szukać jakiegoś „zewnętrznego” immunologa, czy uda nam się zrobić wszystko w ramach wizyt w instytucie rodziny, w którym teraz jesteśmy.

Mam nadzieję, że wiedza o tych kirach wam pomoże i że wreszcie się uda cieszyć zdrową ciążą i zdrowym dzieckiem 💕
    O a u kogo jesteś w instytucie? Ja też tam chodziłam do dr Maksyma. On w sumie zlecił mi wszystkie te badania co robiłam, ale ostatnio jak u niego byłam to już rozłożył ręce bo powiedział że według niego już wszystkie badania mam zrobione.
    Pytałam też o immunologię to powiedział że immunologia nie jest aktualnie rekomendowaną drogą przez towarzystwo ginekologów… więc zaczęłam szukać dalej na własną rękę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 15:09

Starania od 09.2024
    12.2024 👼🏼 6+1

💁‍♀️28l, 🤵‍♂️32l

• Megmery Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2025, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jestem u dr Maksyma. A czemu już nie chodzisz do niego? Jak chcesz możemy przejść na priv

Edit. Kurde, pokładałam w nim duże nadzieje, ale też mamwiem, że jest specyficzny. W razie czego będę się przerzucać na wizyty u kogoś innego, wolałabym jednak zostać w instytucie rodziny, bo też mi odpowiadają światopoglądowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 15:15

02.25 cb💔 1cs
    10.25 cb💔 6cs

Wysłany: 12 listopada 2025, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    No właśnie jestem u dr Maksyma. A czemu już nie chodzisz do niego? Jak chcesz możemy przejść na priv
    Zaprosiłam do przyjaciółek :) będzie wygodniej

Megmery lubi tę wiadomość

Starania od 09.2024
    12.2024 👼🏼 6+1

💁‍♀️28l, 🤵‍♂️32l

• Mati01 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:

Edit. Kurde, pokładałam w nim duże nadzieje, ale też mamwiem, że jest specyficzny. W razie czego będę się przerzucać na wizyty u kogoś innego, wolałabym jednak zostać w instytucie rodziny, bo też mi odpowiadają światopoglądowo.
    Ja u tego lekarza robiłam drożność z lipiodolem rzeczywiście specyficzny, wyczuł u mnie wtedy zmianę (jak się po roku okazało endometrialna ) a nic nie powiedział żeby to sprawdzić tylko chodziło mu o podanie lipidolu… po roku trafiłam do dr Korniluk która zdiagnozowała u mnie endometriozę i mówiła że tnę lipiodol nie działa…

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 34
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.07 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża
    24.09.2025 6+0 poronienie chybione

Wysłany: 12 listopada 2025, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Ja u tego lekarza robiłam drożność z lipiodolem rzeczywiście specyficzny, wyczuł u mnie wtedy zmianę (jak się po roku okazało endometrialna ) a nic nie powiedział żeby to sprawdzić tylko chodziło mu o podanie lipidolu… po roku trafiłam do dr Korniluk która zdiagnozowała u mnie endometriozę i mówiła że tnę lipiodol nie działa…
    Eh mi też właśnie proponował lipiodol… ale na razie nie myślałam o tym nawet bo wiem że przyczyna u mnie to raczej nie niedrożność jajowodów jeśli 4 razy zaszłam w ciążę… o endometriozie też nigdy żaden lekarz u mnie nie wspominał.
    A czy macie dziewczyny doświadczenie z braniem w drugiej fazie cyklu cyclogest/progesterone besins? Chodzi mi o „naturalny” progesteron. Czy po odstawieniu go i próbie powrotu do normalnych cykli skróciła wam się druga faza cyklu? Ja dziś mam najprawdopodobniej 8dpo i zaczęłam plamić.. zawsze moja druga faza cyklu miała długość 12 dni bez żadnych plamien 😢 brałam cyclogest 3 miesiące z rzędu, a w tym miesiącu z racji przestoju w staraniach stwierdziłam że nie będę włączać bo to nie ma sensu. Eh… ciągle coś pod górkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 17:44

Starania od 09.2024
    12.2024 👼🏼 6+1

💁‍♀️28l, 🤵‍♂️32l

• Mati01 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    Eh mi też właśnie proponował lipiodol… ale na razie nie myślałam o tym nawet bo wiem że przyczyna u mnie to raczej nie niedrożność jajowodów jeśli 4 razy zaszłam w ciążę… o endometriozie też nigdy żaden lekarz u mnie nie wspominał.
    A czy macie dziewczyny doświadczenie z braniem w drugiej fazie cyklu cyclogest/progesterone besins? Chodzi mi o „naturalny” progesteron. Czy po odstawieniu go i próbie powrotu do normalnych cykli skróciła wam się druga faza cyklu? Ja dziś mam najprawdopodobniej 8dpo i zaczęłam plamić.. zawsze moja druga faza cyklu miała długość 12 dni bez żadnych plamien 😢 brałam cyclogest 3 miesiące z rzędu, a w tym miesiącu z racji przestoju w staraniach stwierdziłam że nie będę włączać bo to nie ma sensu. Eh… ciągle coś pod górkę
    Ja miałam wcześniej drożność zrobioną więc wiedziałam że mam drożne jajowody ale dr Jankowska mi poleciła lipiodol więc pojechałam zrobiłam i właśnie dr Maksym mnie badał i dotknął mi moją zmianę i mnie zabolało i wtedy zapytał tylko „boli tutaj?” Ja potwierdziłam i w ogóle nie kontynuował tematu a ja po tym całym wlewie (bolało okrutnie) zupełnie zapomniałam zapytać. Rok później dr Korniluk dotknęła mnie w to samo miejsce poczułam ten sam ból i ona powiedziała że to zmiana endometrialna potem zrobiła szczegółowe usg i potwierdziła. U mnie żaden z lekarzy też nie widział endometriozy a jednak. Niestety ale musi być dobry lekarz i dobre badanie jeśli endometrioza nie jest zaawansowana.

Jesli chodzi o cyclogest to ja kilka cykli brałam od 21 dnia cyklu i na nic mi to nie wpłynęło żadnej zmiany długości cykli nie miałam. A ostatnim razem jak brałam to zaszłam w ciążę ale u mnie nie wiem co zadziałało bo starania trwały ponad 3 lata, żadne stymulacje leki suple
    Nic nie pomagało.

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 34
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
    08.2025 naturalna ciąża

Wysłany: 12 listopada 2025, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Ja miałam wcześniej drożność zrobioną więc wiedziałam że mam drożne jajowody ale dr Jankowska mi poleciła lipiodol więc pojechałam zrobiłam i właśnie dr Maksym mnie badał i dotknął mi moją zmianę i mnie zabolało i wtedy zapytał tylko „boli tutaj?” Ja potwierdziłam i w ogóle nie kontynuował tematu a ja po tym całym wlewie (bolało okrutnie) zupełnie zapomniałam zapytać. Rok później dr Korniluk dotknęła mnie w to samo miejsce poczułam ten sam ból i ona powiedziała że to zmiana endometrialna potem zrobiła szczegółowe usg i potwierdziła. U mnie żaden z lekarzy też nie widział endometriozy a jednak. Niestety ale musi być dobry lekarz i dobre badanie jeśli endometrioza nie jest zaawansowana.

Jesli chodzi o cyclogest to ja kilka cykli brałam od 21 dnia cyklu i na nic mi to nie wpłynęło żadnej zmiany długości cykli nie miałam. A ostatnim razem jak brałam to zaszłam w ciążę ale u mnie nie wiem co zadziałało bo starania trwały ponad 3 lata, żadne stymulacje leki suple
    Nic nie pomagało.
    A miałaś jakieś objawy endometriozy? Bolesne miesiączki lub stosunki? Czy endometrioza może być całkowicie bezobjawowa?

Eh to ja brałam 3 cykle od 3 dpo i ten cykl zrezygnowałam i dziś mam plamienie. No chyba że to jeszcze plamienie po biopsji się ciągnie, ale to byłoby dziwne, bo już ustało na kilka dni, ewentualnie zagnieżdżenie zarodka, bo zawsze na implantację mam lekkie plamienie, ale też zawsze było to w 11dpo, a nie w 8 jak dziś… myślę że to miesiączka. Kompletnie rozregulowana z jakiegoś powodu. Z resztą owulację w tym cyklu też miałam znacznie wcześniej, więc organizm z jakiegoś powodu wariuje 😢 może to przez tą ciążę biochemiczną. Zawsze cykle po ciążach miałam normalne, tylko owu się przesuwała na 16dc, ale nie wiem. Nie ma co chyba porównywać cykli i ciąż do siebie

Starania od 09.2024
    12.2024 👼🏼 6+1

💁‍♀️28l, 🤵‍♂️32l

• Mati01 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    A miałaś jakieś objawy endometriozy? Bolesne miesiączki lub stosunki? Czy endometrioza może być całkowicie bezobjawowa?

Eh to ja brałam 3 cykle od 3 dpo i ten cykl zrezygnowałam i dziś mam plamienie. No chyba że to jeszcze plamienie po biopsji się ciągnie, ale to byłoby dziwne, bo już ustało na kilka dni, ewentualnie zagnieżdżenie zarodka, bo zawsze na implantację mam lekkie plamienie, ale też zawsze było to w 11dpo, a nie w 8 jak dziś… myślę że to miesiączka. Kompletnie rozregulowana z jakiegoś powodu. Z resztą owulację w tym cyklu też miałam znacznie wcześniej, więc organizm z jakiegoś powodu wariuje 😢 może to przez tą ciążę biochemiczną. Zawsze cykle po ciążach miałam normalne, tylko owu się przesuwała na 16dc, ale nie wiem. Nie ma co chyba porównywać cykli i ciąż do siebie
    U mnie to w sumie lekkie bóle podbrzusza i odczuwalne dość mocno owulacje. Poza tym nie mam żadnych objawów Endo, nie brałam tego pod uwagę u siebie a jednak jakieś tam
    Zmiany wyszły.

Trzymam kciuki żeby to było implantacyjne plamienie 🤞

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 34
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
    08.2025 naturalna ciąża
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja trochę z doskoku dziś na forum.
    Jeszcze w temacie KIRow, to pomarudzę chwilę i podzielę się tym co zebrałam :)
    Układ KIR matki vs HLA-C zarodka decyduje o tym, jak komórki NK w macicy będą reagowały na implantację. To, czy zarodek będzie C1 lub C2, zależy od obojga partnerów, ale badania pokazują, ze kobiety z KIR AA narażone są na zwiększone ryzyko zaburzeń łożyska, jeśli płód jest nosicielem C2 odziedziczonego po ojcu – silne hamowanie przez KIR 2DL1 (z którym C2 się wiąże), i jednocześnie brak receptorów aktywujących, głównie KIR 2DS1. Gdy płód jest C1, genotyp KIR matki nie ma takiego wpływu (zrodlo https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0143400417306616). Może to by wyjaśniało dlaczego czasami kobiety z KIR AA nie maja problemów z ciążą, a inne już tak, jednak jest to mieszanka genetyczna, a każda ciąża może mieć inną kombinację. W następnym kroku zbadamy tez HLA-C, bo wolałabym wiedzieć na czym “stoję” – “genotyp KIR AA ma około 30% polskiej, płodnej populacji kobiet, dlatego samo genotypowanie KIR u kobiety bez dodatkowych badań HLA-C partnera niewiele wnosi” (zrodlo: gameta.pl).
    Druga rzecz to jeszcze test CBA – u mnie wyszedł baardzo niski poziom cytokin IFN-γ, profil przesunięty w stronę Th2, przewaga reakcji przeciwzapalnych, bardzo spokojny, wręcz wyciszony układ immunologiczny – co mogłoby tłumaczyć trudności z implantacją, lub brak ciąży mimo dobrej owulacji.
    To tyle z moich rozważań :) Zapisałam się w piątek do lekarza, wiec skonfrontuję swoją wiedzę :D
    @Biochemiczka, ciesze się, ze tu do nas zaglądasz, jak się czujesz?
    @Arisia, @sailor89 przytulam za biele i nie dziwię się skąd takie nastroje 🫂❤️‍🩹 Trzymajcie się tam

nadzieja09, Cień, Biochemiczka lubią tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ❌️ANXA5 M2/N, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, B9, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, maślan sodu, probiotyki, Prenacaps Ovi, NAC
    💉Accofil, Encorton, Estrofem na uparte endo, Duphaston
    Jeszcze będzie pięknie ✨️
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z wizyty kontrolnej i w macicy mam czysto. Nie podobało jej się jedynie moje endometrium (18mm) .
    Powiedziała że mam zakaz starania się o dzidziusia na 3 miesiące…i zakaz współżycia do @ i w sumie to tyle … na serio trzeba czekać aż 3 miesiące ? Nie miałam łyżeczkowania i teraz czekam na pierwszą miesiączke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 19:09

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
    🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹Wznowienie starań od 20.12.2025

age.png
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Wróciłam właśnie z wizyty kontrolnej i w macicy mam czysto. Nie podobało jej się jedynie moje endometrium (18mm) .
    Powiedziała że mam zakaz starania się o dzidziusia na 3 miesiące…i zakaz współżycia do @ i w sumie to tyle … na serio trzeba czekać aż 3 miesiące ? Nie miałam łyżeczkowania i teraz czekam na pierwszą miesiączke
    Ja na Twoim miejscu sprawdziłabym endometrium po miesiączce od razu jeśli będzie cienkie to znaczy że ładnie się złuszczyło i normalnie bym się starała. Ale to tylko moje zdanie 😘

Monia• lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 34
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
    08.2025 naturalna ciąża
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Monia Aż sprawdziłam mój opis USG 18 dni po łyżeczkowaniu i miałam 5 mm. Ja dostałam zielone światło po pierwszym okresie ale u Ciebie jest o wiele więcej. Może warto zobaczyć jak to będzie wyglądało po okresie.

Monia• lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹

Suple: NAC 1200 codziennie, INOZYTOL 2000, Pueria Uno, DHA 500, Ubiquinol 200, Wit C 1000, B12 500, Wit D 2000, do owulacji wiesiołek 2000.
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poronieniu miałam 15mm a w dniu w którym wyszłam ze szpitala miałam endometrium 9mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 20:26

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023

🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025

age.png
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Po poronieniu miałam 15mm a w dniu w którym wyszłam ze szpitala miałam endometrium 9mm.
    To dziwna sprawa, rozumiem że czekasz na pierwszy okres ?

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 34
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
    08.2025 naturalna ciąża
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    To dziwna sprawa, rozumiem że czekasz na pierwszy okres ?
    Tak, jestem dzisiaj 11 dni po poronieniu. Nie krwawię już w ogóle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 20:43

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023

🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025

age.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ