X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Milunia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Dziewczyny a jaki suplement lub lek bez recepty polecacie na podniesienie ferrytyny? Wyszło mi 36 i nie wiem czy to zostawić czy podnosić. Zaczęłam pić zakwas z buraka ale nie wiem czy to pomoże.
    Mi też po tej ciąży włosy wypadają garściami a wcale w ciąży mi się nie poprawiły. Zawsze miałam gęste blond włosy a teraz codziennie cała szczotka włosów. Nie wiem co na te włosy, zaczęłam brać biotynę (wiem że zaburza wynik TSH i trzeba 3 dni przed badaniem odstawić)

A nie chcesz iść do rodzinnego po żelazo? Mi ferrytyna wyszła 26 i dostałam tabletki.

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Ninia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział, że trochę nisko ale w ciąży miałam ponad 50 więc uznał, że się wykrwawiłam trochę i nic nie dał a ja się teraz zastanawiam czy nie ponieść jak jeszcze mam 4 tygodnie do starań

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74

30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Milunia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Lekarz powiedział, że trochę nisko ale w ciąży miałam ponad 50 więc uznał, że się wykrwawiłam trochę i nic nie dał a ja się teraz zastanawiam czy nie ponieść jak jeszcze mam 4 tygodnie do starań

Z tego co się orientuję, to optymalny poziom tj. 50-100, ale pewna nie jestem. Mi znów powiedzieli ze przy tym wyniku jak pojawi sie ciąża to szybciutko wpadnę w anemię. Dlatego teraz tabletki, ale jednocześnie wprowadzać dobre nawyki żywieniowe, a u mnie jest duży problem z żelazem z pożywienia bo jestem na bakier z mięsem, a podrobów nie tknę tym bardziej.

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Ninia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na teleporade na jutro , co prawda żelazo mam 130 ale nie chcę by zaraz jakieś były problemy z tym. Nie wiem po co sama kombinuję jak mam pakiet w medicover i PZU🙈

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74

30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Jusia92 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku tym razem. Może się sprawdzi „do trzech razy sztuka”? 🤞🏻 mimo wszystko, dużo spokoju!

Ninia, sam poziom żelaza nic nie mówi. Ten parametr jest mocno zmienny, więc parę godzin później możesz mieć już zupełnie inny wynik. Ferrytyna jest lepszym parametrem, bo mówi o realnym zapasie żelaza w organizmie. Ja od siebie polecam laktoferyne, ale to tylko przy bogatozelazowej diecie, bo sama w sobie nie podwyższa poziomu żelaza, a zwiększa jego wchłanianie. Twoj poziom nie jest zły, choć optymalny wynik = Twoja waga. Mnie kiedyś z anemii wyciągnął Olimp Chela Ferr Med. Po poronieniu stosowałam Sorbifer, ale zaczął mi rozwalać żołądek więc odstawiłam i się przerzuciłam tylko na laktoferyne (+dieta)

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
‹‹ 236 237 238 239 240
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ