Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Super wynik, szczególnie, że statystycznie w listopadzie najmniej się rodzi dzieci!
Ja sobie właśnie cały listopad myślę o tym, że gdyby ta moja pierwsza ciąża się udało, to właśnie teraz w listopadzie bym rodziła to dziecko. I nawet wtedy z aplikacji wychodził termin na 5.11, czyli równiutko w tą pełnię teraz (podobno w pełnię najwięcej się dzieci rodzi).
Paradoksalnie poza smutkiem, czuję też wzruszenie na myśl o wszystkich mamach, które mają swoje listopadowe dzieci. Może w tym roku listopad pobije jakiś swój dzieciowy rekord? Kto wie!
Cień lubi tę wiadomość
1 cs ➡️ cb💔
6 cs ➡️ cb💔
👩🏻KIR AA/ 🧔🏻♂️HLA-C c1c2
MTHFR c. 665>T hetero
Zobaczymy czy znajdziemy coś jeszcze. Nadal jestem dobrej myśli ✨ -
Daisy1 wrote:Dzięki, Dziewczyny! spróbuję umówić się w tym tyg do gina, ciekawa jestem co powie i dam znać! Mam jeszcze namiary na dobrego immunologa, tylko nie wiem jak u niego z terminami. Zobaczę jak wrażenia po pierwszej wizycie.
@Megmery poprosimy o zdjęcie 😊 i trzymam kciuki, żeby to było to!✊️✊️☘️
@Jusia92 czy @ już przyszła? Na mnie działa serduszkowanie na wywołanie okresu, jak coś to polecam jeszcze tę metodę 🙂
@ Daisy ja mam kir AA i żadnego implantacyjneho. Urodziłam 2 dzieci naturalnie nie wiedząc o tym. Z tym że u mnie te poronienia przewijają się. Zapisz się do immunologa on przepisze ci na pewno accofil. Ja też dostałam accofil i nie próbowałam jeszcze z nim bo odkąd mam ten lek i przyczynę to zajść nie mogę 🙁
2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
A moja teściowa dzisiaj dała czadu (tłumaczę to tym, że ma ponad 80 lat) i nas pouczyła byśmy teraz się nie starali bo dziecko się urodzi jesienią a to tylko z jej znanego powodu jest źle 🙈🙈🙈🙈 jakby to miało mieć jakieś znaczenie w tym wypadku. Koncert życzeń się skończył i ja chcę tylko by było zdrowe. Jakby ktoś mi powiedział, że się 1.11 urodzi ale będzie zdrowe to bym brała w ciemno.
Arisia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
👦🏻74
30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna -
Daisy1 wrote:Dziewczyny, u mnie dziś wpadły wyniki KIRów. Mam obecny tylko jeden (!) receptor aktywujący 2DS2, pozostale pięć jest nieobecnych 🙄. Siedzę dziś cały dzień w necie i dokształcam się. Dostalam też wyniki cytokin i całościowo wygląda na to, że mój układ NK jest „zbyt spokojny”, co w efekcie może utrudniać implantację lub pózniejszy rozwój łożyska. Muszę spotkac sie z ginem omówić te wyniki, ale mam wrażenie, że bez dodatkowych leków typu accofil nie obędzie się. Ehh.
Domyślam się, że każda taka przeciwność załamuje, ale wierzę, że teraz gdy znacie przyczyny to będziecie mogli wszystko przezwyciężyć❤️ mam nadzieję, że trafisz na mądrych lekarzy, którzy dobiorą leczenie. Trzymajcie się 😘🌈👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Ninia wrote:A moja teściowa dzisiaj dała czadu (tłumaczę to tym, że ma ponad 80 lat) i nas pouczyła byśmy teraz się nie starali bo dziecko się urodzi jesienią a to tylko z jej znanego powodu jest źle 🙈🙈🙈🙈 jakby to miało mieć jakieś znaczenie w tym wypadku. Koncert życzeń się skończył i ja chcę tylko by było zdrowe. Jakby ktoś mi powiedział, że się 1.11 urodzi ale będzie zdrowe to bym brała w ciemno.
Mam teraz takie samo podejście, mogę rodzić 1 stycznia, 1 listopada, w wigilię, w środku wakacji - byle było zdrowe dziecko1 cs ➡️ cb💔
6 cs ➡️ cb💔
👩🏻KIR AA/ 🧔🏻♂️HLA-C c1c2
MTHFR c. 665>T hetero
Megmery wrote:Super wynik, szczególnie, że statystycznie w listopadzie najmniej się rodzi dzieci!
Ja sobie właśnie cały listopad myślę o tym, że gdyby ta moja pierwsza ciąża się udało, to właśnie teraz w listopadzie bym rodziła to dziecko. I nawet wtedy z aplikacji wychodził termin na 5.11, czyli równiutko w tą pełnię teraz (podobno w pełnię najwięcej się dzieci rodzi).
Paradoksalnie poza smutkiem, czuję też wzruszenie na myśl o wszystkich mamach, które mają swoje listopadowe dzieci. Może w tym roku listopad pobije jakiś swój dzieciowy rekord? Kto wie!
Przytulam mocno za tą listopadową kruszynę. Życzę Ci żebyś wkrótce utulila swoje maleństwo.🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Ninia wrote:A moja teściowa dzisiaj dała czadu (tłumaczę to tym, że ma ponad 80 lat) i nas pouczyła byśmy teraz się nie starali bo dziecko się urodzi jesienią a to tylko z jej znanego powodu jest źle 🙈🙈🙈🙈 jakby to miało mieć jakieś znaczenie w tym wypadku. Koncert życzeń się skończył i ja chcę tylko by było zdrowe. Jakby ktoś mi powiedział, że się 1.11 urodzi ale będzie zdrowe to bym brała w ciemno.
Magia posiadania teściowej i jej złote myśli. Olej teściową 🤷♀️ może już trochę gubi się w pamięci. Starsze osoby czasem żyją we własnym świecie, a za jakiś czas pewnie nawet nie będzie pamiętała o tej sytuacji.
A z ciekawostek mój tata miał urodziny 1 listopada. Zawsze myślałam, że to trochę „przekichane”, bo przez tę gonitwę z grobami dopiero wieczorem przypominaliśmy sobie, że to jego święto 😅.
A tata? On uważał, że to wyróżnienie, bo urodził się w Dzień Wszystkich Świętych ✨. Nie czuł, że spotkało go coś złego, widział w tym coś wyjątkowego ❤️.
I chyba taka perspektywa jest najlepsza: widzieć dobro tam, gdzie inni widzą problem 💛.
Jusia92 lubi tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Daisy 🫂 dobrze że pogłębiliście diagnostykę. Tak jak dziewczyny pisały wyżej, są kobiety z kirem AA które mają naturalne donoszone ciąże i nie wiedzą co to poronienie. Przy braku KIRów implantacyjnych ważne jest hlac partnera. Raczej tylko przy c2 dają accofil, przy c1 nie ma raczej problemu z implantacją. Ty miałaś dość wysokie ciąże i stawiałabym ze za poronieniami stoi anxa5 i wystarczy heparyna. Bardzo w to wierzę ❤️🩹
Ja ostatnio jestem sceptyczna do acco, widziałam dwie historie gdzie bez acco były „chociaż” ciąże poronione lub biochemy a na acco, od roku, brak dwóch kresek. Niby lekarze mówią że to nie ma wpływu, ale nie wiem, mam jakieś przeczucie że to dziwny zbieg okoliczności że akurat od wdrożenia acco nie ma żadnych ciąż 🤷🏽♀️34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36,6%
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
⏳ cd56, cd138
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -
Daisy1 wrote:Dzięki, Dziewczyny! spróbuję umówić się w tym tyg do gina, ciekawa jestem co powie i dam znać! Mam jeszcze namiary na dobrego immunologa, tylko nie wiem jak u niego z terminami. Zobaczę jak wrażenia po pierwszej wizycie.
@Megmery poprosimy o zdjęcie 😊 i trzymam kciuki, żeby to było to!✊️✊️☘️
@Jusia92 czy @ już przyszła? Na mnie działa serduszkowanie na wywołanie okresu, jak coś to polecam jeszcze tę metodę 🙂
Przyszła! Właśnie wczoraj z mężem się poprzytulaliśmy, żeby przywołać tą 🐒 i dzisiaj rano odetchnęłam z ulgą, bo jeszcze mamy szansę przed jego wyjazdem na świąteczny prezent ☺️
Megmery lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Dzięki Cień! Wierzę, że w końcu się uda, chociaż nie wiem jeszcze jaką drogę będzie trzeba pokonać... Piękne to podejście Twojego taty do daty urodzin. I pięknie napisałaś, żeby widzieć dobro tam gdzie inni widzą problem. Przypomniała mi się Pollyanna 🙂
Próbuje wkleić zdjęcie dzisiejszego testu, ale wiadomości się nie wysyłają, z linkiem. Ja coś widzę, ale kreseczka pokazała się dopiero po jakiś 2 godzinach od zrobienia, wiec biorę po uwagę różne scenariusze. No i jeśli to będzie ciąża, to też biorę pod uwagę różne scenariusze - jestem w
Paola2604, a lekarz kiedy ci polecił zacząć brać accofil? Po pozytywnym teście? Czy bierzesz cały czas od owulacji i robisz przerwy?
Jusia92, gratulacje! Może następny cykl będzie tym szczęśliwym!1 cs ➡️ cb💔
6 cs ➡️ cb💔
👩🏻KIR AA/ 🧔🏻♂️HLA-C c1c2
MTHFR c. 665>T hetero