Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Powyżej 10 wszystki ogolnie juz jest nieźle.Mati01 wrote:Jeśli jest poniżej 15 oznacza że owulacja była słabej jakości albo wcale jej nie było to pokazuje badanie progesteronu.
Poniżej slabo .
Co do objawowo mnie po 3 dniach odrzuciło od kawy sodlownie przestała mi smakować obecnie znow moge ja pić hektolitrami.
Czy robiłyście badania bety ? Ja dalej czekam na @ ale to dopiero niecałe 2 tygodnie od poronienia.
U nas nie ma co badac bo zbadani wzdłuż i w szerzej genetykę rowniez. Po 1 miesiączce bede dzownic do Czech i chyba umawiać sie dokładniej juz na wizyte ehhh został nam 1 zarodek. Myślę ze ten zwyczajnie byl chory. Ten ktory został przebadany jest i niby zdrowy chcoiaz moją nadzieja jest żadna. Doktor powiedziała by nie zwlekać z transferem póki organizm na fali -
Megmery wrote:Ja sprawdzałam dwa razy, raz miałam 24, raz 13,5
Przepraszam, polubiłam przypadkiem. Mój telefon ma dziś czkawkę.🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
🔹 Transfery: 5 ET/KET 2-dniowe → ✖
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
🔹 AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
🧫 CD138: 44 / 1 d.p.w
🧫 CD56: 192 / 1 d.p.w
🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024) -
A, spoko, ja nie mam żadnych powiadomień włączonych, wszystkich technicznych aspektów forum jeszcze nie ogarnęłam.02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR
🔜wyniki biopsji endometrium, kariotypy, konsultacja immunologiczna
Nadal jestem dobrej myśli ✨ -
@Megmery
Znalazłam taki krótki przewodnik:
1. Polubienia i reakcje ❤️
Kliknij „lubię”, aby pokazać wsparcie lub zgodę z postem.
Nie wypada klikać „lubię” przy:
-trudnych doświadczeniach (poronienia, straty) – lepiej napisać komentarz z empatią
-kontrowersyjnych postach, które mogą zranić autora
2. Komentarze / odpowiedzi 💬
Kliknij „Odpowiedz” pod postem.
Możesz cytować fragment lub napisać własną myśl.
3. Zapraszanie do znajomych / przyjaciółek 👭
Wejdź na profil → kliknij „Dodaj do przyjaciół”.
Druga osoba musi zaakceptować zaproszenie.
4. Wiadomości prywatne ✉️
Ikonka koperty lub „Messages” → sprawdź wiadomości.
Możesz wysyłać prywatne wiadomości do znajomych lub osób, z którymi chcesz dyskretnie porozmawiać.
Powiadomienia pojawiają się, gdy ktoś Ci odpisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2025, 21:07
🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
Ooo dziękuję! Teraz już będę wiedziała
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
🆗regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, tarczyca, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
Dziewczyny, u mnie dziś wpadły wyniki KIRów. Mam obecny tylko jeden (!) receptor aktywujący 2DS2, pozostale pięć jest nieobecnych 🙄. Siedzę dziś cały dzień w necie i dokształcam się. Dostalam też wyniki cytokin i całościowo wygląda na to, że mój układ NK jest „zbyt spokojny”, co w efekcie może utrudniać implantację lub pózniejszy rozwój łożyska. Muszę spotkac sie z ginem omówić te wyniki, ale mam wrażenie, że bez dodatkowych leków typu accofil nie obędzie się. Ehh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2025, 21:48
👧🏼36 🧑🏼
02.2024 starania o pierwsze 👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
❌️ANXA5 M2/N, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, B9, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, maślan sodu, probiotyki, Prenacaps Ovi, NAC
💉Accofil, Encorton, Estrofem na uparte endo, Duphaston
Jeszcze będzie pięknie ✨️ -
Mati01 wrote:Ja po poronieniu też miałam dłuższy okres, zwykle miała do 4/5 dnia teraz 7 więc może to rzeczywiście okres
Tylko czemu to jest takie skąpe? Na wkładce nawet nic nie widać. Może endometrium było cieniutkie bo w sumie od ustania plamień po zabiegu do tych teraz minęło 12 dni 🤷🏻♀️🤔👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- powoli kończymy żelazo -
Może tak być, organizm jest pewnie rozregulowany i jakos dochodzi do siebieMilunia wrote:Tylko czemu to jest takie skąpe? Na wkładce nawet nic nie widać. Może endometrium było cieniutkie bo w sumie od ustania plamień po zabiegu do tych teraz minęło 12 dni 🤷🏻♀️🤔Starania od 2022
🙋🏻♀️ 34
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
28.07 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
08.2025 naturalna ciąża
24.09.2025 6+0 poronienie chybione -
Daisy1 wrote:Dziewczyny, u mnie dziś wpadły wyniki KIRów. Mam obecny tylko jeden (!) receptor aktywujący 2DS2, pozostale pięć jest nieobecnych 🙄. Siedzę dziś cały dzień w necie i dokształcam się. Dostalam też wyniki cytokin i całościowo wygląda na to, że mój układ NK jest „zbyt spokojny”, co w efekcie może utrudniać implantację lub pózniejszy rozwój łożyska. Muszę spotkac sie z ginem omówić te wyniki, ale mam wrażenie, że bez dodatkowych leków typu accofil nie obędzie się. Ehh.
O matko, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić.
Jeśli można tu znaleźć choć odrobinę pozytywu, to to, że wiesz już, co było chyba główną przyczyną poronień. Teraz, pod opieką immunologa, dostaniesz odpowiednie przygotowanie i leki, które mają Cię zabezpieczyć. Wierzę, że tym razem uda się utrzymać ciążę i doczekać szczęśliwego zakończenia. ❤️
Arisia, Daisy1 lubią tę wiadomość
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
Dziękuję, Cień, dobra duszyczko 😘 Tak jest w tym jakiś "pozytyw" i cieszę się, że nie odpuściliśmy diagnostyki. Warto słuchać swojej intuicji. Jakiś taki smutek mnie dziś ogarnął, kolejny smok do pokonania, ale mam nadzieję, że to chwilowe i gin powie, że ogarniemy to 🤜🤛
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
❌️ANXA5 M2/N, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, B9, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, maślan sodu, probiotyki, Prenacaps Ovi, NAC
Daisy1 wrote:Dziękuję, Cień, dobra duszyczko 😘 Tak jest w tym jakiś "pozytyw" i cieszę się, że nie odpuściliśmy diagnostyki. Warto słuchać swojej intuicji. Jakiś taki smutek mnie dziś ogarnął, kolejny smok do pokonania, ale mam nadzieję, że to chwilowe i gin powie, że ogarniemy to 🤜🤛
Na pewno ogarniecie! Znając przyczynę, łatwiej działać 💪🏻 masz już umówioną wizytę do immuno?
Cień, Daisy1, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
@Daisy1 Też myślę, że wiedzą o tych kirach może pomóc! Im więcej wiecie tym lepiej dopasowane do waszego przypadku działania może podjąć lekarz. Czasem potrzeba coś z czymś połączyć i wtedy się udaje, czego wam ogromnie życzę!
Ja z moimi kirami AA idę do lekarza w czwartek, jestem bardzo ciekawa co powie, ale też się trochę stresuje.
Daisy1 lubi tę wiadomość
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
Koleznak ma AA dwie ciaze naturalneDaisy1 wrote:Dziewczyny, u mnie dziś wpadły wyniki KIRów. Mam obecny tylko jeden (!) receptor aktywujący 2DS2, pozostale pięć jest nieobecnych 🙄. Siedzę dziś cały dzień w necie i dokształcam się. Dostalam też wyniki cytokin i całościowo wygląda na to, że mój układ NK jest „zbyt spokojny”, co w efekcie może utrudniać implantację lub pózniejszy rozwój łożyska. Muszę spotkac sie z ginem omówić te wyniki, ale mam wrażenie, że bez dodatkowych leków typu accofil nie obędzie się. Ehh.
-
To tak nie dziala to nie jest odppwoedz czy to bylo.ppwodem poronienia wiele kobiet jie robi takich badan i nawet nie wie ze trzeba. Mnóstwo histori z kirem aa gdzie normalnie dziewczyny zachodzą w ciaze a nie powinny.Cień wrote:O matko, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić.
Jeśli można tu znaleźć choć odrobinę pozytywu, to to, że wiesz już, co było chyba główną przyczyną poronień. Teraz, pod opieką immunologa, dostaniesz odpowiednie przygotowanie i leki, które mają Cię zabezpieczyć. Wierzę, że tym razem uda się utrzymać ciążę i doczekać szczęśliwego zakończenia. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2025, 09:39
-
Zapewne bedzie chcial acofil, szczepienie albo wlewy jak pisałam moja koleżanka z aa ma dwoje dzieci bez ivf naturalnie bez lekowMegmery wrote:@Daisy1 Też myślę, że wiedzą o tych kirach może pomóc! Im więcej wiecie tym lepiej dopasowane do waszego przypadku działania może podjąć lekarz. Czasem potrzeba coś z czymś połączyć i wtedy się udaje, czego wam ogromnie życzę!
Ja z moimi kirami AA idę do lekarza w czwartek, jestem bardzo ciekawa co powie, ale też się trochę stresuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2025, 09:50
-
Też czytałam, że najczęściej dają accofil.
Kurczę, chyba widzę cień cienia na teście, ale pokazał się dopiero jak test wysechł. Dzisiaj jest 7 dpo, czyli mega wczesnie.
Ninia, Daisy1, Arisia, emciak, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
mila_87 wrote:To tak nie dziala to nie jest odppwoedz czy to bylo.ppwodem poronienia wiele kobiet jie robi takich badan i nawet nie wie ze trzeba. Mnóstwo histori z kirem aa gdzie normalnie dziewczyny zachodzą w ciaze a nie powinny.
A to przepraszam, nie mam dużej wiedzy o KIR-ach. Myślałam, że to właśnie KIR jest tym głównym „winowajcą”. Teraz rozumiem, że to nie jedna rzecz, tylko kilka czynników, które nakładają się na siebie i razem mogą prowadzić do poronień. Taki zestaw różnych ,,zaburzeń, , który tworzy tzw. czynnik poronny.
Ale mogę być lekką optymistką i wierzyć, że ta wiedza, chociaż o krok przybliża do szczęśliwego finału. ❤️🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
Daisy1 wrote:Dziękuję, Cień, dobra duszyczko 😘 Tak jest w tym jakiś "pozytyw" i cieszę się, że nie odpuściliśmy diagnostyki. Warto słuchać swojej intuicji. Jakiś taki smutek mnie dziś ogarnął, kolejny smok do pokonania, ale mam nadzieję, że to chwilowe i gin powie, że ogarniemy to 🤜🤛
@Daisy1
Pisałam kiedyś, że jesteś wojowniczką i podtrzymuję to 💪❤️
Podzielę się z Wami czymś. Moja mama spotkała znajomą, której wnuczka jest położną i pracuje w lokalnym powiatowym szpitalu. W tym szpitalu rodzi się bardzo mało dzieci, nawet krążą plotki o zamknięciu porodówki. Zwykle są to dwa porody na tydzień 👶👶
A tu nagle w listopadzie: jednego dnia 4 porody, następnego kolejne 4, a trzeciego dnia 3 porody! 🤯✨
Wiem, że to może nie wygląda jak wielka liczba, ale patrząc na to, co było wcześniej to ogromna różnica. I tak sobie myślę… ten listopad naprawdę się rozkręca ✨
Chyba mamy efekt walentynek 2025 — taki nagły wysyp dzidziusiów 😍💕
To taki mały promyczek nadziei dla Was ode mnie ✨🤗🌈 Takie możliwe w niemożliwym.
Daisy1, Laurelli, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
Dzięki, Dziewczyny! spróbuję umówić się w tym tyg do gina, ciekawa jestem co powie i dam znać! Mam jeszcze namiary na dobrego immunologa, tylko nie wiem jak u niego z terminami. Zobaczę jak wrażenia po pierwszej wizycie.
@Megmery poprosimy o zdjęcie 😊 i trzymam kciuki, żeby to było to!✊️✊️☘️
@Jusia92 czy @ już przyszła? Na mnie działa serduszkowanie na wywołanie okresu, jak coś to polecam jeszcze tę metodę 🙂
Cień, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
Super wynik, szczególnie, że statystycznie w listopadzie najmniej się rodzi dzieci!
Ja sobie właśnie cały listopad myślę o tym, że gdyby ta moja pierwsza ciąża się udało, to właśnie teraz w listopadzie bym rodziła to dziecko. I nawet wtedy z aplikacji wychodził termin na 5.11, czyli równiutko w tą pełnię teraz (podobno w pełnię najwięcej się dzieci rodzi).
Paradoksalnie poza smutkiem, czuję też wzruszenie na myśl o wszystkich mamach, które mają swoje listopadowe dzieci. Może w tym roku listopad pobije jakiś swój dzieciowy rekord? Kto wie!
Cień, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔 1cs
10.25 cb💔 6cs
Nadal jestem dobrej myśli ✨