X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Wiecie jak to jest, gdy człowiek ma nadzieję to doszukuje się w bólu brzucha objawów. Teraz już nic mnie nie boli i też żadnych plamien nie miałam. U mnie przy poprzedniej ciąży silnym objawem był ból piersi dużo przed terminem miesiączki, a teraz go nie mam.

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Dzięki za odpowiedzi. Wiecie jak to jest, gdy człowiek ma nadzieję to doszukuje się w bólu brzucha objawów. Teraz już nic mnie nie boli i też żadnych plamien nie miałam. U mnie przy poprzedniej ciąży silnym objawem był ból piersi dużo przed terminem miesiączki, a teraz go nie mam.
    A kiedy testujesz ?

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    A kiedy testujesz ?

W sobotę. Moje cykle po poronieniu trwają 34 dni, dziś mam 28 dzień cyklu.

Megmery lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    05.2025 ⏸️
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞

Arisia lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • aska1415 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wiązałam z tym miesiącem duże nadzieję, bo nareszcie cykl wrócił do normy z przed poronienia, test owu wskazywał na owu w 13 dniu cyklu i mąż przywlekł jelitówke. Najpierw on, teraz ja. Także nawet jeśli coś by sie zadzialo to watpie, że dojdzie do implantacji w tym cyklu 😪😪😪

08.2025 💔
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aska1415 wrote:
    Ja też wiązałam z tym miesiącem duże nadzieję, bo nareszcie cykl wrócił do normy z przed poronienia, test owu wskazywał na owu w 13 dniu cyklu i mąż przywlekł jelitówke. Najpierw on, teraz ja. Także nawet jeśli coś by sie zadzialo to watpie, że dojdzie do implantacji w tym cyklu 😪😪😪

Nie skreślaj od razu, moja koleżanka z mężem mieli covid 😵‍💫 i to był ich szczęśliwy cykl, a mała urodziła się zdrowa. Tutaj też dziewczyny pisały, że udało się podczas gdy organizm walczył z wirusem.

aska1415 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    05.2025 ⏸️
  • Ninia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż był 6 dni po operacji pod pełną narkozą, na antybiotyku i sterydzie i wtedy się udało i z jego strony było wszystko ok. Ja już byłam wtedy tak zdesperowana a on już robił wszystko bo wiedział ile bólu mnie kosztuje kolejny negatywny test.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:58

aska1415 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74

30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Megmery Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Trzymam kciuki!

Jako ciekawostkę powiem, że ja za pierwszym razem robiłam test 10 dpo, a drugi raz 9 dpo i już wtedy wychodziły pozytywne, mimo, że obie te ciąże biochemiczne miały bardzo niskie bety.

Myślałam też że za drugim razem objawy będą inne, a były bardzo podobne. U mnie takim mega nietypowym, ale powtarzającym się objawem jest... mega swędzenie skóry. Trochę też dlatego myślę, że to jednak u mnie organizm w jakiś sposób odrzuca zarodki, bo tak się trochę czuję, jakbym miała uczulenie na ciąże.

No i od dwóch dni swędzi mnie skóra... Wiem, ze pisałam, że robimy przerwę, ale była jedna jedyna szansa na ciąże w tym cyklu i teraz już nie wiem czy sobie coś wkręcam, czy o co chodzi.... ale kupiłam dwa testy w rossmanie, zrobię chyba jutro i pojutrze (to będzie 8 i 9 dpo). 13.11 mamy wizytę u lekarza, więc mam jakiś cień nadziei, ze jeśli to ciąża, to uda się ją uratować, ale w większości mam myśli, że jeśli test wyjdzie pozytywny, to czeka mnie 3 biochem...

Ninia lubi tę wiadomość

1 cs ➡️ cb💔
    6 cs ➡️ cb💔

👩🏻KIR AA/ 🧔🏻‍♂️HLA-C c1c2
    MTHFR c. 665>T hetero

Zobaczymy czy znajdziemy coś jeszcze. Nadal jestem dobrej myśli ✨
  • aska1415 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Nie skreślaj od razu, moja koleżanka z mężem mieli covid 😵‍💫 i to był ich szczęśliwy cykl, a mała urodziła się zdrowa. Tutaj też dziewczyny pisały, że udało się podczas gdy organizm walczył z wirusem.

Skreślam, bo zamiast gorączki mamy spadki temp w okolice 35. Dziwne, ale mąż tak miał i teraz ja to samo.

08.2025 💔
‹‹ 232 233 234 235 236
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ