Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za odpowiedzi. Wiecie jak to jest, gdy człowiek ma nadzieję to doszukuje się w bólu brzucha objawów. Teraz już nic mnie nie boli i też żadnych plamien nie miałam. U mnie przy poprzedniej ciąży silnym objawem był ból piersi dużo przed terminem miesiączki, a teraz go nie mam.👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
A kiedy testujesz ?Arisia wrote:Dzięki za odpowiedzi. Wiecie jak to jest, gdy człowiek ma nadzieję to doszukuje się w bólu brzucha objawów. Teraz już nic mnie nie boli i też żadnych plamien nie miałam. U mnie przy poprzedniej ciąży silnym objawem był ból piersi dużo przed terminem miesiączki, a teraz go nie mam.Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0 -
Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞Arisia wrote:W sobotę. Moje cykle po poronieniu trwają 34 dni, dziś mam 28 dzień cyklu.
Arisia lubi tę wiadomość
Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0 -
Ja też wiązałam z tym miesiącem duże nadzieję, bo nareszcie cykl wrócił do normy z przed poronienia, test owu wskazywał na owu w 13 dniu cyklu i mąż przywlekł jelitówke. Najpierw on, teraz ja. Także nawet jeśli coś by sie zadzialo to watpie, że dojdzie do implantacji w tym cyklu 😪😪😪08.2025 💔
-
aska1415 wrote:Ja też wiązałam z tym miesiącem duże nadzieję, bo nareszcie cykl wrócił do normy z przed poronienia, test owu wskazywał na owu w 13 dniu cyklu i mąż przywlekł jelitówke. Najpierw on, teraz ja. Także nawet jeśli coś by sie zadzialo to watpie, że dojdzie do implantacji w tym cyklu 😪😪😪
Nie skreślaj od razu, moja koleżanka z mężem mieli covid 😵💫 i to był ich szczęśliwy cykl, a mała urodziła się zdrowa. Tutaj też dziewczyny pisały, że udało się podczas gdy organizm walczył z wirusem.
aska1415 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
U mnie mąż był 6 dni po operacji pod pełną narkozą, na antybiotyku i sterydzie i wtedy się udało i z jego strony było wszystko ok. Ja już byłam wtedy tak zdesperowana a on już robił wszystko bo wiedział ile bólu mnie kosztuje kolejny negatywny test.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:58
aska1415 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
👦🏻74
30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna -
Trzymam kciuki!Arisia wrote:W sobotę. Moje cykle po poronieniu trwają 34 dni, dziś mam 28 dzień cyklu.
Jako ciekawostkę powiem, że ja za pierwszym razem robiłam test 10 dpo, a drugi raz 9 dpo i już wtedy wychodziły pozytywne, mimo, że obie te ciąże biochemiczne miały bardzo niskie bety.
Myślałam też że za drugim razem objawy będą inne, a były bardzo podobne. U mnie takim mega nietypowym, ale powtarzającym się objawem jest... mega swędzenie skóry. Trochę też dlatego myślę, że to jednak u mnie organizm w jakiś sposób odrzuca zarodki, bo tak się trochę czuję, jakbym miała uczulenie na ciąże.
No i od dwóch dni swędzi mnie skóra... Wiem, ze pisałam, że robimy przerwę, ale była jedna jedyna szansa na ciąże w tym cyklu i teraz już nie wiem czy sobie coś wkręcam, czy o co chodzi.... ale kupiłam dwa testy w rossmanie, zrobię chyba jutro i pojutrze (to będzie 8 i 9 dpo). 13.11 mamy wizytę u lekarza, więc mam jakiś cień nadziei, ze jeśli to ciąża, to uda się ją uratować, ale w większości mam myśli, że jeśli test wyjdzie pozytywny, to czeka mnie 3 biochem...
Ninia lubi tę wiadomość
1 cs ➡️ cb💔
6 cs ➡️ cb💔
👩🏻KIR AA/ 🧔🏻♂️HLA-C c1c2
MTHFR c. 665>T hetero
Zobaczymy czy znajdziemy coś jeszcze. Nadal jestem dobrej myśli ✨ -
Arisia wrote:Nie skreślaj od razu, moja koleżanka z mężem mieli covid 😵💫 i to był ich szczęśliwy cykl, a mała urodziła się zdrowa. Tutaj też dziewczyny pisały, że udało się podczas gdy organizm walczył z wirusem.
Skreślam, bo zamiast gorączki mamy spadki temp w okolice 35. Dziwne, ale mąż tak miał i teraz ja to samo.08.2025 💔 -