Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Tabletki. Ile to potrwa?
Odpowiedz

Tabletki. Ile to potrwa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też miałam czas się pogodzić... wtedy było szybko, informacja ze mała nie żyje w czwartek, piątek szpital, sobota porod, niedziela dom ... a teraz od informacji w poniedziałek że nadziei nie ma do poronienia minęło 6 dni... Do potwierdzenia j giną nawet 8... I chyba po samym fizycznym poronieniu trochę mi zeszło...
    Do psychologa chciałam wrócić, bo wiem, że gdyby się jeszcze udało to bez tego nie dam rady...
    U mnie naturalny cud to szansa 1 na milion... zakazu nie ma, więc się staramy beż spiny i wiary w oczekiwaniu na transfer I pewnie druga procedurę...
    Szybko pojawił się okres bo po 19 dniach od pierwszego większego krwawienia... ten cykl nie chciała transferu, więc liczę dni do końca cyklu, a dziś dopiero 7dc 🤯 i biorę leki i wrześniu transferujemy ostatniego maluszka...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.2021 - start IVF

23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
    29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
    18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
    01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
    21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
    06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
    25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _

03.24 - wracamy po rodzeństwo
    04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
    09.06 - 5dpt. - ⏸️
    06.07 - 7+2 💔

_ _ _ _

04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
    05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
    4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
    11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8

Wysłany: 30 lipca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Ja chyba też miałam czas się pogodzić... wtedy było szybko, informacja ze mała nie żyje w czwartek, piątek szpital, sobota porod, niedziela dom ... a teraz od informacji w poniedziałek że nadziei nie ma do poronienia minęło 6 dni... Do potwierdzenia j giną nawet 8... I chyba po samym fizycznym poronieniu trochę mi zeszło...
    Do psychologa chciałam wrócić, bo wiem, że gdyby się jeszcze udało to bez tego nie dam rady...
    U mnie naturalny cud to szansa 1 na milion... zakazu nie ma, więc się staramy beż spiny i wiary w oczekiwaniu na transfer I pewnie druga procedurę...
    Szybko pojawił się okres bo po 19 dniach od pierwszego większego krwawienia... ten cykl nie chciała transferu, więc liczę dni do końca cyklu, a dziś dopiero 7dc 🤯 i biorę leki i wrześniu transferujemy ostatniego maluszka...
    Trzymam kciuki za szybkie załapanie i druga tecze w twoim życiu. 🥺 Psycholog to zawsze dobra rzecz. Ja na razie odmówiłam w szpitalu, na ten moment dobrze jest jak jest. Ale jak będę potrzebowała to wiem gdzie się zgłosić i będę korzystać. 🍀

♀️28
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV) - kontrola NILM
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności

⏳kariotypy
    🔜 stymulacje, HSG

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Trzymam kciuki za szybkie załapanie i druga tecze w twoim życiu. 🥺 Psycholog to zawsze dobra rzecz. Ja na razie odmówiłam w szpitalu, na ten moment dobrze jest jak jest. Ale jak będę potrzebowała to wiem gdzie się zgłosić i będę korzystać. 🍀
    Ja wiedziałam że potrzebuję i było mi łatwiej bp wróciłam do kobiety ktora już mnie zna...
    Teraz nie wiem czy chce dalej chodzić...
    Ale w sumie mnie nikt nigdy nie pytał o psychologa, wtedy też nie... ta babkę znalazłam przez znajomych...

Chce wierzyć że na każdą z nas gdzieś czeka ta tęcza.

siesiepy lubi tę wiadomość

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.2021 - start IVF

23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
    29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
    18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
    01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
    21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
    06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
    25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _

03.24 - wracamy po rodzeństwo
    04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
    09.06 - 5dpt. - ⏸️
    06.07 - 7+2 💔

_ _ _ _

04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
    05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
    4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
    11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ