Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilka wrote:A ty teraz miałaś clexane i encorton?
Nie, właśnie nie miałam.
Tylko Acard.
No i całą resztę niezwiązaną z krzepnięciem, czyli Duphaston, Luteinę, Folik, D3, Euthyrox.Kamilka lubi tę wiadomość
-
APS wrote:Chomiczka tule :*
Monika34 pewnie idziesz do Milewicza? daj znac jak bedziesz miec wyniki badan, czy cos Ci wyjdzie.
Wszystkie badania robilam w Diagnostyce.
Monika34 -
mała mii wrote:dziewczyny ja jestem po 3 poronieniach w czwartej ciąży brałam encorton oraz clexane i jestem mamą 15 miesięcznego szkraba też miałam bardzo duże obawy co do encortonu
Monika34 -
chomiczka wrote:Moja 5 ciąża była na clexane,wszystko wskazywało na to ,że tym razem się uda było serduszko (w 3 poprzednich nie było) ale niestety dzień po usg zaczęłam plamić, w kolejnym dniu pojawiło się krwawienie i straciłam już 5 ciążę teraz pewnie muszę zrobić wszystkie możliwe badania ale pewnie prywatnie...
Monika34 -
jeszcze jedno ja wiecej nic nie zrobie skoro mialam encorton 15mg, clexane 80, utrogetan, prloutex, luteina, bromergon, acard, letox, jedyne co to jeszcze raz zwiekszyc dawke encortonu i clexane mialam uczuclenie wiec zmianic na fraxi... cos tam.... no i mialam podwojna dawke kwasu foliowego! nawet jakc oos wyjdzie mi to itak innych lekow sie juz nie podaje tak?
Monika34 -
Monika34 wrote:przykro mi kochana a encorton?Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
chomiczka wrote:Nie brałam, najgorsze jest dla mnie to, że lekarze traktują mnie jakby to wszystko były nieszczęśliwe przypadki i dają eksperymentalnie leki a ja czuję, że coś jest nie tak tylko dopiero muszę to odkryć. 5 poronień to nie przypadek ...
zgadzam się z Tobą to nie przypadek!!
Ja po dwóch dostałam clexane ale dawkę 40 bo nic mi w badaniach nie wyszło.
Monika 24 a Tobie wyszedł zespół antyfosofilidowy że miałaś clexane 80?
czy tak profilaktycznie dostałaś?04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Monika34 wrote:jeszcze jedno ja wiecej nic nie zrobie skoro mialam encorton 15mg, clexane 80, utrogetan, prloutex, luteina, bromergon, acard, letox, jedyne co to jeszcze raz zwiekszyc dawke encortonu i clexane mialam uczuclenie wiec zmianic na fraxi... cos tam.... no i mialam podwojna dawke kwasu foliowego! nawet jakc oos wyjdzie mi to itak innych lekow sie juz nie podaje tak?
oczywiscie ze sa inne leki. np. metformina, a jesli dziecko mialo wade genetyczna to leki na wzmocnienie komorki jajowej i plemnikow, jest jeszcze sporo innych mozliwosci. wiem ze dziewczyny od Jerzakowej mialy rozne zestawy, choc Clexane chyba zawsze byl na dokladke. nie poddawaj sie, na pewno kazdej z nas mozna pomoc!Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
annak wrote:No to ja mam chyba tę samą...
Homozygota T/T wariantu C677T.
Czyli to najgorsza...?
Niestety w tej mutacji jest najslabsze przyswajanie kwasu foliowego, a nawet nalezy unikac zwyklego kwasu foliiwego i przyjmowac metafolin. Duzo informacji na ten temat jest na stronie MTHFR.net i zespoldowna.infoAmelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
Dziękuję, Reni,
Już trochę o tym poczytałam i wygląda na to, że faktycznie powinnam przyjmować kwas foliowy w innej postaci.
Czytałam też o objawach niedoborów / złego wchłaniania k.f. tak w ogóle na zdrowie, niezależnie od ciąży. No i wiele punktów zgadza się ze mną. -
APS wrote:oczywiscie ze sa inne leki. np. metformina, a jesli dziecko mialo wade genetyczna to leki na wzmocnienie komorki jajowej i plemnikow, jest jeszcze sporo innych mozliwosci. wiem ze dziewczyny od Jerzakowej mialy rozne zestawy, choc Clexane chyba zawsze byl na dokladke. nie poddawaj sie, na pewno kazdej z nas mozna pomoc!
Monika34 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonika przepraszam ale nie rozumiem pytania o leki?
A hematolog dlaczego mnie wysłali do specjalisty i genetyk i ginekolog. Ginekolog powiedział,ze hematolog ma po to specjalizacje aby stwierdzic czy rzeczywiscie podac mi leki przeciwzakrzepowe a nie kazdemu mozna je podac nawet przy mutacjach genetycznych. Ja tydzien temu usłyszałam,ze bede miec podawane heparyne ( Acard juz mam podawany od 2 lat w czasie ciazy jedynie bedzie jakis inny rodzaj Acardu-nie pamietam nazwy niestety- ale w 1 trymestrze mniejsza dawka a dopiero pózniej bede miec zwiekszona dawke) ale to na podstawie objawów klinicznych i wyników badan zwłaszcza,ze u mnie wyszedł podwyzsozny toczen!
-
inessachodzi mi o to, że moja ostania ciążą byla prowadzona na lekach encorton 15mg, bromergon, letrox, utrogestan, prolutex, clexane 80 mg, luteina, i ciaza obumarla ..dostalam w 9 tygodniu silnego uczulenia na clexane 3 miesiace schodzilo;/ a teraz moj gin chce zwiekszyc dawke encortonu i zamienic clexane na fraxiparyne i nie wiem czy jest sens jeszcze raz to samo ....a i mialam podwojna albo potrojna dawke kwasu foliowego dodam, że mam stweirdzone hashimoto, hiperprloatynemi czynnosciowa, i porobione tylko czesc badan reszta jest w trakcie (ana1, ana2, bakteriologia, zespol antyfosfolipidowy ujemne)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 13:02
Monika34 -
nick nieaktualnyAAAA rozumiem!!!
bardzo duza dawke miałas Encortonu i CLexane!
Mi teraz hematolog powiedział,ze Clexane podczas ciazy podaje sie 0,4 i stwierdził,ze to jest dawka podtrzymujaca i ze ginekolodzy czesto podaja bo chca jakos zabezpieczyc ciaze ale nikt nigdzie nie potwierdził w badaniach,ze Clexane podtrzymuje ciaze. Napewno wspiera ja jak ma sie problemy z krzepliwoscia ale po co az tak wielka dawka ( no chyba,ze ktos ma nie wiem jakie choroby)
a co do Encortonu tez sa rózne opinie zwłaszcza co do duzych dawek w 1 trymestrze no ale to juz niech decyduje lekarz!
Mi obecny ginekolog - zreszta genetyk tez -powiedział,ze postara sie mnie obstawic porzadnie lekami ale mam byc swiadoma,ze leki to nie wszystko jeszcze trzeba utrafic na dobry genetycznie zarodek a tego niestety nikt nam nie zapewni, natury sie nie oszuka. Jest to trudne dla nas ale niestety prawdziwe
aaa mam pytanie jaka dawke progesteronu miałas? -
inessa wrote:AAAA rozumiem!!!
bardzo duza dawke miałas Encortonu i CLexane!
Mi teraz hematolog powiedział,ze Clexane podczas ciazy podaje sie 0,4 i stwierdził,ze to jest dawka podtrzymujaca i ze ginekolodzy czesto podaja bo chca jakos zabezpieczyc ciaze ale nikt nigdzie nie potwierdził w badaniach,ze Clexane podtrzymuje ciaze. Napewno wspiera ja jak ma sie problemy z krzepliwoscia ale po co az tak wielka dawka ( no chyba,ze ktos ma nie wiem jakie choroby)
a co do Encortonu tez sa rózne opinie zwłaszcza co do duzych dawek w 1 trymestrze no ale to juz niech decyduje lekarz!
Mi obecny ginekolog - zreszta genetyk tez -powiedział,ze postara sie mnie obstawic porzadnie lekami ale mam byc swiadoma,ze leki to nie wszystko jeszcze trzeba utrafic na dobry genetycznie zarodek a tego niestety nikt nam nie zapewni, natury sie nie oszuka. Jest to trudne dla nas ale niestety prawdziwe
aaa mam pytanie jaka dawke progesteronu miałas?
Monika34 -
nick nieaktualnyNo to duza dawke miałas progesteronu!
Kochana a probowałas koenzym Q 10 ponoc wspomaga jajeczko aby było silniejsze tylko to bierze sie do pozytywnego testu potem sie odkłada.
A próbowac trzeba mimo,ze dla nas jest to trudne!!!!
chociaz ja sobie mysle,ze kiedys trzeba bedzie powiedziec stop bo tak zyc ile mozna??!!
SIł do walki zycze
powiem tylko tyle,ze miałam ciocie która walczyla długo straciła 9 dzieci na róznych etapach ciazy a jedno czy dwoje juz po porodzie. Ona i maz nie poddali sie i na koncu urodził im sie zdrowy syn juz wtedy mieli swoje lata ale jednak wywalczyli szczescie
takiego szczescia Tobie i dziewczynom zyczeAPS lubi tę wiadomość