Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam serdecznie dziewczyny mam do Was prośbę o ocenę mojej sytuacji, może będziecie mogły coś ocenić, doradzić w związku z Waszymi doświadczeniami i wiedzą. Jestem po dwóch poronieniach, pierwsze w 9. tygodniu, a drugie to puste jajo plodowe. Od ostatniego minęły 3 miesiące i bardzo chcielibyśmy się znowu starać w tym cyklu, ale mam wątpliwości czy dobrze zrobimy. Nie wyszedł mi zespół antyfosfolipidowy, mam dodatnie ana1 i ana2, ale wg reumatologa nisko, więc on nie stwierdza nieprawidłowości tkanki łącznej. Hormony są ok. Jesteśmy zapisani za miesiąc do poradni genetycznej, ale tam na wyniki czeka się 5 miesięcy. Mój ginekolog dal mi do zrozumienia, że genetyka jest na tak niskim poziomie rozwoju, że te badania nic nie wniosą. Dostałam kwas foliowy 5mg i jak znajdę w ciążę to dostanę clexane 0,2. Co o tym sądzicie? Czy nie stosuje się raczej wyższej dawki clexane?
-
U mnie też badania wyszły ok a clexane od początku ciąży brałam 0,4Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
U mnieo wyszły dodatnie ana1, ana2, antykoagulant toczniowy i ciąźa szczęśliwie donoszona na clexane 0,4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 23:49
Tobi [*] Odszedłeś zanim się urodziłeś 24tc - 20.05.2014
Kruszynki 12.2014 05.2015
Zuzia 22.03.2016 3260g i 57cm
-
Hej, dziękuję za odpowiedzi. Taki zestaw zaproponowali Wam sami lekarze czy musialyscie o nie prosić, przekonywać? Myślicie, że jeśli lekarz powiedział mi, że będę brać clexane 0,2 i 5 mg kwasu foliowego, to mogę prosić o wyższa dawke? Zaufać lekarzowi czy szukać innego?
-
Trawka mnie tez dawka 0,2 sie wydaje dziwna, standardowo lekarze daja minimum 0,4. Chodzisz do dobrego lekarza? moze skonsultuj sie dla pewnosci z innym.
Dziewczyny a co wasi lekarze mowia na temat suplementacji progesteronem w ciazy? jakie dawki i luteina czy duphaston?
Lili, jesli moge zapytac to co sie stalo ze pod koniec ciazy lezalas w szpitalu? to przez clexane czy jakis inny powod? Jak rodzilas?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
APS wrote:Trawka mnie tez dawka 0,2 sie wydaje dziwna, standardowo lekarze daja minimum 0,4. Chodzisz do dobrego lekarza? moze skonsultuj sie dla pewnosci z innym.
Dziewczyny a co wasi lekarze mowia na temat suplementacji progesteronem w ciazy? jakie dawki i luteina czy duphaston?
Lili, jesli moge zapytac to co sie stalo ze pod koniec ciazy lezalas w szpitalu? to przez clexane czy jakis inny powod? Jak rodzilas?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Myślicie że lepiej szukać innego lekarza, który zapewni, że w przypadku ciąży dostanę większą dawkę heparyny niż 0,2 czy na wizycie po pozytywnym teście prosić o wyższa dawkę? Czy przed kolejna ciążą po poronieniu mialyscie już ustalone z Waszymi lekarzami jakie dokładnie leki będziecie przyjmować?
-
ja zanim u mnie wykryto mutacje leiden tez brałam 0,2 ciąża sie nie utrzymała mimo że po tygodniu zmienione miałam na 0,4 , teraz jestem na 0,8 a zaczynałam o 0,4 jedni mowia ze to duzo a ja nadal czuje ze za mało, za tydzien sie dowiem
polecam jak zaczniesz brac heparyne zrobic
odczyn anty xa heparyny, to badania wykazuje czy dana dawka jest dla ciebie odpowiednia ;]APS lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Trawka wrote:Myślicie że lepiej szukać innego lekarza, który zapewni, że w przypadku ciąży dostanę większą dawkę heparyny niż 0,2 czy na wizycie po pozytywnym teście prosić o wyższa dawkę? Czy przed kolejna ciążą po poronieniu mialyscie już ustalone z Waszymi lekarzami jakie dokładnie leki będziecie przyjmować?
Na początek dawka 0,2 jest ok moim zdaniem, tylko trzeba co tydzień, dwa robić badania krzepliwości. Nie ma co brać za dużą dawkę.
Natomiast zachodzenia w kolejną ciążę bez leków jest bezsensowne. Mówisz, że chodzisz po różnych specjalistach, może warto byłoby znaleźć ginekologa, który sam to wszystko ogarnie.
Reumatolog ma tak ała wiedzę o ciążach, że uważam to nie jest specjalista, o którym powinnaś głownie z tym rozmawiać. -
Trawko ja mialam przed kolejna ciaza plan dzialania i Tobie tez tak polecam. Zaraz jak zajdziesz to powinnas zaczac brac leki a skoro nie masz pewnosci czy Twoj gin pojdzie Ci na reke to jak dopiero zaczniesz kogos szukac to mozesz niepotrzebnie stracic czas.
Co do dawki to moja hematolog tlumaczyla ze powinna byc nie mniejsza niz w proporcji do masy ciala, czyli przy wadze 50 kg nie mniej niz 0,4, a od 60 kg 0,6.
Demi gratulacje, jak widac najgorsze juz za Toba!demi_01 lubi tę wiadomość
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
APS wrote:Trawko ja mialam przed kolejna ciaza plan dzialania i Tobie tez tak polecam. Zaraz jak zajdziesz to powinnas zaczac brac leki a skoro nie masz pewnosci czy Twoj gin pojdzie Ci na reke to jak dopiero zaczniesz kogos szukac to mozesz niepotrzebnie stracic czas.
Co do dawki to moja hematolog tlumaczyla ze powinna byc nie mniejsza niz w proporcji do masy ciala, czyli przy wadze 50 kg nie mniej niz 0,4, a od 60 kg 0,6.
Demi gratulacje, jak widac najgorsze juz za Toba!Agga87 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
APS wrote:Trawko ja mialam przed kolejna ciaza plan dzialania i Tobie tez tak polecam. Zaraz jak zajdziesz to powinnas zaczac brac leki a skoro nie masz pewnosci czy Twoj gin pojdzie Ci na reke to jak dopiero zaczniesz kogos szukac to mozesz niepotrzebnie stracic czas.
Demi gratulacje, jak widac najgorsze juz za Toba!
Dziękuję, tak cały czas jestem w strachu, ale najgorszy okres już za mną.
Mam nadzieję, że również Tobie się uda!!!! -
Dziewczyny mam pytanie..Zaszlam w ciaze, aktualnie sam pocztatek czyli 4 tydzien..Jutro robie bete..Wstrzykuje juz clexane 0,6 i przy tej ciazy strasznie mnie bola iniekcje Chyba przez zrosty po poprzednich ciazach…?! Tez dajecie sobie w brzuch czy gdzie indziej ?Macie jakis sposob zeby nie bolalo ?
Piszecie ze kontrolujecie dawke heparyny badajac d dimery lub robiac anty - xa heparyny..? Nie wiem co skuteczniejsze /lepsze ? Przy poprzedniej nieudanej ciazy bralam 0,4 clexane i nie wiedzielam o tych badaniach…
Jakos sie do tych badan trzeba przygotowac ?
Oprocz tego biore kwas foliowy 15 mg+ zmetyl.postac , witaminy b , wit d3, tran, encorton 10 mg, euthyrox, luteine 2x 200, duphaston 2x1, TMG na zbicie homocysteiny, acard 1 od 15 dn.cyklu…
Jezu ile tego…
Trzymajcie kciuki !
magdula83
2011-zdrowy syn ,ciaza bez problemow
2013,2014-poronienia w 10 tyg , puste jaja plodowe
2015-juz na lekach, poronienie w 10 tyg, bilo serce tym razem
Leiden, Mthfr heterozygota, maloplytkowosc, hashimoto, ANA dodatnie w niskim mianie -
Magdula - mnie bardzo bolało wstrzykiwanie przy poprzedniej - zatrzymanej ciąży - robił mi mąż lub piguła typowym sposobem - mocno ścisnąć skórę i szybko wkłuć igłę. Masakra. Efekt? Same siniaki i ból.
Teraz jestem już po ponad 100 iniekcjach, robię je sama, ilość siniaków jakie sie w ogole pojawiły mogę policzyć na palcach jednej ręki
Mój sposób to lekko złapać fałd skóry, igłą poszukać najmniej czułego miejsca (na zrostach boli bardziej) i delikatnie, prawie bezboleśnie "kręcić" strzykawką (szybkie krótkie ruchy prawo-lewo). Może nie trwa to 2sek a około minutki ale igła w końcu sama wchodzi jak w masłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 15:48
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 -