Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lunadelrospo wrote:Powiem wam,ze jesli stresy w poprzednim cyklu zaszkodzily,to stresy w tym cyklu to armageddon.
Przede mna jeszcze sporo pracy,ale jest bliżej niz dalej:)
W tym roku sie wyrobie -
s1985 wrote:bzykanka za dużo nie było ;]
s1985, Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Na niedzielę piekę ciasta i tak się zastanawiam jakie... Jedno na pewno smietanowiec z malinami, drugie może jakąś szarlotke czy może wiewiórkę, o wiewiórka szybka i pyszna... No i może sernik na zimno... No nie wiem jeszcze
Wiaterek lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Agnieszka0812 wrote:Na niedzielę piekę ciasta i tak się zastanawiam jakie... Jedno na pewno smietanowiec z malinami, drugie może jakąś szarlotke czy może wiewiórkę, o wiewiórka szybka i pyszna... No i może sernik na zimno... No nie wiem jeszcze
Niezapominajko,pamiętam, pamiętam.. Niechcący pominelam.
Agnieszka0812, s1985 lubią tę wiadomość
-
Ech dziś mi się wszystko pieprzy. Chciałam żeby mój R. Poszedł ze mną na wizytę serduszkowa no i znów wyjeżdża dokładnie w ten dzień. Albo pójdę bez niego albo przełoże wizytę o 3 dni sama nie wiem, Wy wszystkie bierzecie lutke albo dupka i chciałam jak najwcześniej iść żeby też mi coś dal...Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
lunadelrospo wrote:Wiewiórka;) ? Poprosze przepis!
Niezapominajko,pamiętam, pamiętam.. Niechcący pominelam.
4 jajka
3/4 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
2/3 szklanki oleju
szklanka grubo posiekanych orzechów włoskich
4 - 5 jabłek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Orzechy dość grubo posiekać.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać cukier, dalej ubijając. Dodać żółtka, olej, dalej ubijać. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, sodą i cynamonem. Wsypać do masy jajecznej, wymieszać.
Jabłka i orzechy dodać do reszty ciasta, wymieszać.
Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (33 x 22 cm), piec około 45 - 55 minut w temperaturze 165ºC, do tzw. suchego patyczka. Ostudzone posypać cukrem pudrem.Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Wiaterek wrote:Ech dziś mi się wszystko pieprzy. Chciałam żeby mój R. Poszedł ze mną na wizytę serduszkowa no i znów wyjeżdża dokładnie w ten dzień. Albo pójdę bez niego albo przełoże wizytę o 3 dni sama nie wiem, Wy wszystkie bierzecie lutke albo dupka i chciałam jak najwcześniej iść żeby też mi coś dal...Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Brzmi pysznie,ale mam jak w banku ze zabilabym męża;) maksymalna alergia na jablka i orzechy.Dusi się natychmiast..
Ale! Jak poznam mlodszego,przystojnego... np. Taki Mikolaj Roznerski albo Kuba Sokołowski...
To przepis moze się przydać
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
lunadelrospo wrote:Brzmi pysznie,ale mam jak w banku ze zabilabym męża;) maksymalna alergia na jablka i orzechy.Dusi się natychmiast..
Ale! Jak poznam mlodszego,przystojnego... np. Taki Mikolaj Roznerski albo Kuba Sokołowski...
To przepis moze się przydaćFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Wiaterek ja pamiętam że też tak się zastanawiałam że mi luteiny nie wypisał a wszystkie z forumbiorą no i po tym plamieniu mam zapisaną do 20 tc nic przyjemnego, ale daje trochewiększe poczucie bezpieczenstwa może sama zapytaj lekarza
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
No idę teraz w piatek na tą wizytę co byłam zapisana już od x czasu jeszcze zanim mi ciąża wyszła, tyle, że nie do mojego lekarza i sama nie wiem czy go pytać o receptę czy nie... Chyba nie szkodzi prawda?Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny