Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
Witajcie kochane!!!
Ja ciągle w pracy bo ulozyli mi grafik ze latam do pracy dwa razy dziennie.
MASAKRA.
Wykonuję zabiegi fizykoterapeutyczne i jest duzo przeciwskazan wiec z kazdym klientem robie wywiad mimo,że sa to stali klienci studia.
Konsultulę pewne przypadki bezimiennie jako jednostki chorobowe z lekarzem bądź pielegniarką .
Nie chce komukolwiek zrobic krzywdy.
Wyobrazcie sobie ze dostalam ostrzezenie od swojej szefowej ze jesli bede konsultowac jej klientow z osobami z poza studia to zakonczy ze mna wspolprace a z kolei jej szefowie ktorzy sa prawnikami i głownymi zalozycielami moga narobic mi problemow i zniszczyc mnie- to jej słowa.
I ona mnie ostrzega.
K...wa mać ,co to mialo znaczyć?
Zastraszanie w miejscu pracy zwyklam nazywac mobbingiem.
Dosłownie odechcialo mi sie juz tej pracy.
Ilonia sliczna córenka
Michaś [*]04.06.2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój mąż, cwaniak ,mimo zakazu przyszedl z zaskoczenia ALE z synem,więc wiedział że mu się nie oberwie..
Do tego kupil w zasadzie wszystko co mu przyszlo do glowy,że lubię, łącznie z balsamem do ciała ulubionym sushi i ciastem drozdzowym z serem i kruszonka.
Niby przypadkiem wsrod zakupow lezal rachunek ze sklepu,to tak zebym chyba docenila ile to kosztowalo wszystko,ale nie przewidzial ze moja reakcja będzie odwrtona-nie cierpie nieoszczednych zakupów..
Ale rozbawił mnie tym tak,ze trochę zlosc minęła.. Choc problem nie zniknął,ale na sali chciałam nacieszyc się synem,a nie tlumaczyc mężowi kwestie egzystencjalne;)
A w ogole nie powiedzialam wam,ze od poniedzialku do srody,mija mala rybka urosla z 2cm, do 2,47:)
I wyprzedza wg usg,choc wiem,ze to nie jest bardzo znaczące..
Ciekawe,co będzie na kolejnym badaniu!
Renia7910, Stópka, kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Rudzik,szefowa nie wpadła na to,że to nie jakis wielki lans miec przelozonycj prawników, bo w dzisiejszych czasach to nie jest jakis zawod niszowy..a poza tym,nie 'znam' żadnego prawnika (oprocz pana Ziobry i pana Dudy,którzy tak lekko rzucają oskarzenia osady i ostrzezenia o wydzwieku gróźb.
Renia7910, Rudzik39, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGrzecznie jej odpowiedzialam ,że to ja moge podac ich do sądu i narobic im koło pióra ,za nie przestrzeganie zalecen medycznych i zezwalanie na przeprowadzanie zabiegów z uzyciem podcisnienia osobie z wszczepionymi stentami i chorobami kardiologicznymi.
Michaś [*]04.06.2014Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:37
lunadelrospo, Renia7910, kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Rudzik39 wrote:Grzecznie jej odpowiedzialam ,że to ja moge podac ich do sądu i narobic im koło pióra ,za nie przestrzeganie zalecen medycznych i zezwalanie na przeprowadzanie zabiegów z uzyciem podcisnienia osobie z wszczepionymi stentami i chorobami kardiologicznymi.
Michaś [*]04.06.2014
Kasia,melduje ze ja tez mam wrazenie ze jak ja napjsze to się njkt nje odzywa;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Renia7910 wrote:Luna a klapsa chcesz ? . Ja jestem mocno zajęta redagowaniem umów, uznałam to za lepsze zajęcie niż patrzenie w ścianę przez 8 godzin.
Tyłek mam caly fioletowy od zastrzyków, wiec klapsy juz mi daruj
Renia7910 lubi tę wiadomość
-
Spojrzalam na ustawę i zz preambuly i przepisow wstępnych wynika,ze są to mieszkania będące w zasobach danej gminy. Nie dotyczy to mieszkan prywatnych wlascicieli badz jednostek,te przepisy regulujeKC-najem lokali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:16
-
Lunka niestety z tegp co ja wiem, ale mogę się mylić choć się tego uczę to ta ustawa dotyczy wszystkich. Przeczytaj sobie art. 11 tej ustawy i tam jest o wypowiedzeniu umowy najmuWojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
Art. 11. 1. Jeżeli lokator jest uprawniony do odpłatnego używania lokalu,
wypowiedzenie przez właściciela stosunku prawnego może nastąpić tylko z przyczyn
określonych w ust. 2–5 oraz w art. 21 ust. 4 i 5 niniejszej ustawy. Wypowiedzenie
powinno być pod rygorem nieważności dokonane na piśmie oraz określać przyczynę
wypowiedzenia.
2. Nie później niż na miesiąc naprzód, na koniec miesiąca kalendarzowego,
właściciel może wypowiedzieć stosunek prawny, jeżeli lokator:
1) pomimo pisemnego upomnienia nadal używa lokalu w sposób sprzeczny z
umową lub niezgodnie z jego przeznaczeniem lub zaniedbuje obowiązki,
dopuszczając do powstania szkód, lub niszczy urządzenia przeznaczone do
wspólnego korzystania przez mieszkańców albo wykracza w sposób rażący lub
uporczywy przeciwko porządkowi domowemu, czyniąc uciążliwym
korzystanie z innych lokali, lub
©Kancelaria Sejmu s. 15/30
2015-10-21
2) jest w zwłoce z zapłatą czynszu lub innych opłat za używanie lokalu co
najmniej za trzy pełne okresy płatności pomimo uprzedzenia go na piśmie o
zamiarze wypowiedzenia stosunku prawnego i wyznaczenia dodatkowego,
miesięcznego terminu do zapłaty zaległych i bieżących należności, lub
3) wynajął, podnajął albo oddał do bezpłatnego używania lokal lub jego część bez
wymaganej pisemnej zgody właściciela, lub
4) używa lokalu, który wymaga opróżnienia w związku z koniecznością rozbiórki
lub remontu budynku, z zastrzeżeniem art. 10 ust. 4.
3. Właściciel lokalu, w którym czynsz jest niższy niż 3% wartości
odtworzeniowej lokalu w skali roku, może wypowiedzieć stosunek najmu:
1) z zachowaniem sześciomiesięcznego terminu wypowiedzenia, z powodu
niezamieszkiwania najemcy przez okres dłuższy niż 12 miesięcy;
2) z zachowaniem miesięcznego terminu wypowiedzenia, na koniec miesiąca
kalendarzowego, osobie, której przysługuje tytuł prawny do innego lokalu
położonego w tej samej miejscowości, a lokator może używać tego lokalu,
jeżeli lokal ten spełnia warunki przewidziane dla lokalu zamiennego.
4. Nie później niż na pół roku naprzód, na koniec miesiąca kalendarzowego,
właściciel może wypowiedzieć stosunek prawny, o ile zamierza zamieszkać w
należącym do niego lokalu, jeżeli lokatorowi przysługuje tytuł do lokalu, w którym
może zamieszkać w warunkach takich, jakby otrzymał lokal zamienny, lub jeżeli
właściciel dostarczy mu lokal zamienny. W lokalu zamiennym wysokość czynszu i
opłat, z wyjątkiem opłat niezależnych od właściciela, musi uwzględniać stosunek
powierzchni i wyposażenia lokalu zamiennego do lokalu zwalnianego.
5. Nie później niż na 3 lata naprzód, na koniec miesiąca kalendarzowego,
właściciel może wypowiedzieć stosunek prawny lokatorowi, o ile zamierza
zamieszkać w należącym do niego lokalu, a nie dostarcza mu lokalu zamiennego i
lokatorowi nie przysługuje prawo do lokalu, o którym mowa w ust. 4.
O masz tutajWojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
Ekspertem nie jestem, ale nieraz usunięcie lokatora jest bardzo trudne, często kończy się w sądzie. Polskie prawo jest trochę pochrzanione w tym względzie bo bardziej chroni lokatora niż własciciela lokalu.
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
nick nieaktualnyNo właśnie tego się obawiam. Wymówiliśmy im umowę najmu bo zasyfili całe mieszkanie, pokryte kamieniem urządzenia sanitarne uważam za dążenie do uszkodzenia, tak samo jak pokryta 2cm tłuszczem kuchenka gazowa czy zlew w kuchni. Do tego dochodzi uszkodzona prowadnica szuflady w naszych meblach na wymiar w kuchni. Wypowiedzieliśmy telefonicznie, wg umowy mają miesiąc no i zaczęło się wymiana pism. Wyznaczyliśmy im termin na niedzielę, zastanawiam się co możemy zrobić jeżeli oni się nie zgodzą na wyprowadzenie. Czy pozostaje tylko droga sądowa czy jak.
-
nick nieaktualny
-
No ale termin ustwowy macie zachowany? Bo to chyba własnie miesiąc jest. Poza tym jeżeli w umowie najmu macie taką klauzulkę, że umowa może zstać wypowiedziana to chyba nie ma takiego problemu. No ale pewna nie jestem niestety. Nigdy nie miałam tego problemu
4 Aniołki -
Wiesz wypowiedzenie to jedno, a egzekwowanie później tego wypowiedzenia to co innego. Kolega mojego męża ynajmował kiedyś mieszkanie i własnie jak mu zaczęli zalegać z czynszem to strasznie długo musiał walczyć w sądzie, żeby och wyrzucić. Po cłej sprawie musiał remont mieszkania zrobić i ostatecznie go sprzedał. Kupił mieszkanie w Londynie bo tam chroniona jest własność a nie lokator i dopiero zaczął być zadowolony.
4 Aniołki