Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki
Miłego dnia Wam życzę
Jak dotrę do pracy zdam Wam relacje z wczorajszej wizyty...
A narazie zbieram się z wyrka, ogarnąć jedzonko mężowi na wyjazd.Agnieszka0812, Renia7910, monilia84, s1985, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Stópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Rudzik no trzeba do skutku powtarzać aż podziała, że mama / żona nie jest od sprzątania, że wszyscy wspólnie są za to odpowiedzialni. Gorzej bo nie wszyscy mają takie same,poczucie,bałaganu więc mogą w,ogóle syfu nie widzieć...
Kehlana ja na siłownię nie,chodzę a brakuje mi czasu masakrycznie...
Stopka opowiadaj!
Aga jak mąż się czuje?
Moniko zaspałaś?monilia84 lubi tę wiadomość
-
Hejka
Jestem nie zdążyłam się jeszcze ogarnąć ehhehe, teraz przez to mierzenie cukru muszę wcześniej wstawać heheheh, ledwie przyjdę do pracy już muszę robić pomiar wrrrr ale na szczęście wyniki w normie tyle dobrze.
Stópeczko czekamy na wieści
Nad tym detektorem się muszę poważnie zastanowić, choć wczoraj Kacperek dawał mocno czadu, jeszcze to są takie jego plumkania ale czuć
Miłej i spokojnej pracy dziewczynki Wam życzę
Ja dzisiaj spojrzałam na kalendarz i zostało mi ostatnie 2 tygodnie pracy czyli 10dni roboczych a poźniej L4 Już się cieszę bo więcej czasu dla Klaudii i rodziców będę miała i na zrobienie porządnego obiadu.
Ogólnie ten tydzień mam zalatany, dzisiaj endo, w czwartek spotkanie w kościele, w sobotę kolęda i pewnie po drodze się jeszcze coś urodzi
Rudzik znam te klimaty z nieposprzątanego domu, często tak mam i chodzę i tylko ryczę po wszystkich, że wystarczy zmywarkę otworzyć, talerzyk włożyć, albo szklankę, ale ja to najlepiej robię tak mówi mążRenia7910, katarzyna_d, Agnieszka0812, Rudzik39 lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualnyCo do zmywarki to jest nas przecież tylko dwoje w domu a J nie pochowa naczyń do zmywarki tylko zawsze stawia obok. A jak już nastawi do mycia to w połowie pustą, żeby się naczynia lepiej pomyły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 06:39
monilia84, Agnieszka0812, Rudzik39 lubią tę wiadomość
-
Iloncia co tam u Ciebie ????
Jak siłownia ???
Jesteś na diecie bezcukrowej czyli krzywa wyszła ci podwyższona ??? A co do owoców suszonych to nie wiem czy to prawda, ale moja diabetolog zabroniła owoców suszonych Nie wiem czy mierzysz cukier czy tylko delikatną dietkę masz
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
witam się i jak, zadzwoniłam do lab po moje zaginione wyniki i dostałam 8dpo progesteron 22,58 ng/ml
katarzyna_d, monilia84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Dobra jestem
Więc tak po kolei...
Pojechaliśmy na wizytę na dzień dobry dostaliśmy multum badań, ja między innymi:
KORTYZOL (KORT), GLUKOZA (GLU), GLUKOZA 1 godz. 75g, GLUKOZA 2 godz. 75 g, FOLIKULOTROPINA (FSH), LUTEOTROPINA (LH), ESTRADIOL (E2), TESTOSTERON (TESTOST), DEHYDROEPIANDROSTERON (DHEA), STARCZA DHEA (DHEA-S), ANDROSTEDION (ANDRO), 17-OH PROGESTERON (17-OHPG), AMH ja dodatkowo skierowania do szpitala na HSG-USG
M. dostał:
TYREOTROPINA (TSH), FOLIKULOTROPINA (FSH), LUTEOTROPINA (LH), ESTRADIOL (E2), PROLAKTYNA (PRL), TESTOSTERON (TESTOST) ++ USG Jąder (na które udało nam się zapisać na 17.12) no i na początku stycznia M. ponownie robi badanie nasienia.
No i tak się właśnie zastanawiam nad jedną sprawą czy jak mam skierowanie z prywatnego gabinetu do szpitala na to badanie drożności jajowodów czy ono będzie płatne czy w ramach NFZ... Trochę głupio było mi się zapytać prof. i mam teraz zagwozdkę.
Od samego początku wizyty prof. powiedział nam jasno, żeby zajść w ciążę, musimy spełnić trzy podstawowe wyznaczniki:
1. Mieć przyzwoite nasienie
2. Mieć prawidłową owulację
3. Mieć drożne jajowody.
Wizyta sama w sobie przebiegła w bardzo przyjaznej atmosferze. Wiadomo jak to chyba każdy prof. mocno powściągliwy, ale po zbadaniu mnie wszystko po kolei tłumaczył, jaki ma ewentualny plan na nas. Trochę żartował, więc też nas nie "spinał" niepotrzebnie. Jak zobaczył badania M. pokręcił nosem podobnie jak Pani doktor, która nas do niego skierowała. No powiedział, że faktycznie marna ta ilość plemników, ale musimy sprawdzić z czego to się bierze, więc na razie diagnozujemy. Oszczędził mu na razie badanie per-rectum, z czego mój M. oczywiście bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o mnie to podczas badania ginekologicznego, nie mówił nic, mierzył coś tam sobie (ja z nadzieją głupia myślałam, że może coś tam wypatrzy, ale nawet jeśli coś to przecież byłoby za wcześnie, żeby cokolwiek zobaczył). Stwierdził, że owulacja była. Duphaston odstawiamy, bo przecież nie chcemy tylko podnosić progesteronu, ale chcemy znać przyczynę, czemu był taki niski. Poza tym prawdopodobnie przez dupka trochę tyję, a tego przecież nie chcemy, bo chcemy, żebym zeszła z wagi, bo to na pewno przeszkadza. Więc cieszę się podwójnie, bo być może uda nam się zdiagnozować też przyczynę mojego ciągłego wzrostu wagi.
No i to chyba na razie tyle, więc zabieramy się za długą listę badań i zaczynamy głębszą analizę.Stópka
Stópka to widzę że konkretna ta wizyta. Może w końcu ktoś się Wami na porządnie zajmie Co do płatności za badanie to najlepiej zapytać w tym miejscu gdzie je będziesz robiła, zadzwoń po prostu i zapytaj w rejestracji, na pewno nikt nie będzie na to dziwnie patrzył, każdy woli się przygotować. Trzymam kciuki za szybkie zdiagnozowanie i trafione leczenie które zaowocuje małymi stópkami w Waszym domu
Stópka lubi tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
nick nieaktualnys1985 wrote:witam się i jak, zadzwoniłam do lab po moje zaginione wyniki i dostałam 8dpo progesteron 22,58 ng/ml
Ja miałam 20 cos +test pozytywny u mnie były normy takie ze to 20 było max
Czuje ze cos sie będzie działo
Witam .
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStopka ja miałam skierowanie od prywatnego gina na laparoskopie i miałam z Nfz.
A jak poroniłam była laska na sali co sie starała 11 lat i tez kierowana od prywatn gina na hsg udrażnianie jajowodów i tez jej robili na nfz
Chyba za free tak mi sie wydajeStópka lubi tę wiadomość
-
Sysia Ty znowu tajemnicza wykresika nie chcesz pokazać
Stópeczko to super że wizyta udana, trafienie na dobrego specjalistę to już krok do przodu. Wierzę, że się Wam uda, bo zasługujecie na to Trzymam za Was kciukasyAgnieszka0812, Stópka lubią tę wiadomość
-
katarzyna_d wrote:O w mordkę na bank fasolka
Ja miałam 20 cos +test pozytywny u mnie były normy takie ze to 20 było max
Czuje ze cos sie będzie działo
Witam .2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Liczę na to, że "współpraca" z tym lekarzem, przeniesie zamierzony efekt
Odezwę się wieczorkiem, bo mam nawał roboty i na dodatek zmianę obowiązkóws1985, Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość
Stópka
Stópko, super, że wizyta udana i że profesor ma plan na Was Co do płatności, ja miałam z prywatnego gabinetu skierowanie do szpitala na histeroskopię i było na NFZ, więc jest szansa, że też tak masz. Ale tak jak dziewczyny mówią, zadzwoń po prostu do rejestracji w szpitalu i zapytaj.
Agnieszka0812, Stópka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
No właśnie miałam dzwonić już, ale patrzę na stronie, a tam informacja, że zapisy w godz. 13-14.
I trochę moje zdziwienie, bo prof. mówił, że bez zapisu mam po prostu przyjść na oddział między 7-9 dc. No, ale dobra, zadzwonię, głupa przypalę to się dowiem od razu wszystkiego
Wiecie co, normalnie jakiś mam dobry humor po wczorajszym dniuRenia7910, kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Stópka
Mutacja MTHFR C677T, A1298C.