Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Coś tam lekarz mówił, że pewnie przez rozrzedzona krew.
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Chomiczko najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok
No i chyba na jakiś dobrych i ludzkich lekarzy trafiłaś, że to połówkowe będzie na NFZ. Super wieści
A z tym krwawieniem nic nie mogą zrobić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:43
chomiczka lubi tę wiadomość
Stópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C. -
A i na 60% syn, ale nie biorę tego do siebie bo to jeszcze wszystko może się zmienić
monilia84, Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
No ten szpital w ktory leżę ma bardzo dobrą opinię a lekarz ktory robił mi usg to bardzo fajny no i właśnie fajnie, że mi powiedział o tych badaniach na nfz. Nic nie mogą zrobić, bo nie wiedzą sami skąd to, nic na usg nie widać.
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Chomiczko cudne wieści!
Jej,wszystkie na prenatalnych juz jakies przepowiednie co do plci mają, ciekawe czy ja też, znajac mojego pecha to nie;)
Aga,daj znać jak u męża po!
Stopka,oby dzien szybko minął!
Niezapominajko,im dalej,tym czas szybciej leci:)
Stópka, chomiczka lubią tę wiadomość
-
Chomiczko, super wieści
Luna, ja na prenatalnych nie miałam żadnego info co do płci Pucuszka naszego
Niezapominajko, mi czas strasznie szybko leci odkąd 'odhaczyłam' koniec 1. trymestruAgnieszka0812, chomiczka lubią tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Chomiczko, cieszę się strasznie, że małe zdrowo rośnie!
Pucuś, nie mogę uwierzyć, że u Ciebie tak już daleko!
Monilko, a nie myślałaś o detektorze serduszka? Może by Cię uspokoił przy takim spokojnym usposobieniu Kacperka?pucek, chomiczka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
A my wczoraj zaszaleliśmy bez zabezpieczenia, bo taki nas nastrój dopadł, że nie chciało nam się prezerwatyw po szufladach szukać Powinnam mieć chyba dzisiaj owulację, więc kto wie, czy nie zrobiliśmy sobie niespodzianki na święta Powinnam schudnąć i poczekać na stałą umowę, ale wczoraj stwierdziliśmy, że nam wszystkie racjonalne względy wiszą.
Chyba przestaniemy się zabezpieczać na dobre, skoro i tak średnio nam to wychodzi... Wiemy, że lepiej byłoby odczekać, ale oboje bardzo chcemy dziecka. Jak zajdę w ciążę to się będziemy martwić jak ogarnąć temat mojej pracy, a co do nadwagi, to z większą dziewczyny zachodzą i rodzą. Przynajmniej tak sobie dzisiaj powtarzampucek, s1985, niezapominajka, lunadelrospo, Renia7910, chomiczka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
Kehlana trzymam kciuki za prezent na święta w postaci dwóch kresek na teście Warto byłoby dzisiaj poprawić może
Pucuś się tak mocno rusza, że brzuch mi faluje w tym miejscu gdzie kopie Myślałam że takie cuda dopiero pod koniec ciążyRenia7910, Agnieszka0812, chomiczka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Kehlana ma rację, ja w tamtym tygodniu kupiłam detektor i jestem bez porównania spokojniejsza
Luna mąż w domu, dali mu za słabe znieczulenie... O zwolnienie na tydzień musiał się prosić, szkoda gadać, teraz inny lekarz mu robił, i w szpitalu. Wynik 2-3 tygodnieFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyWitam się wreszcie odblokowałam telefon bo nie mogłam wejść na of z niego
Detektor można juz stosować koleżanka kupił ostatnio bo nie czuje ruchów i szybko nie poczuje, ma jakąś budowę niekorzystna tzn łożysko i jest przy kości. Detektor się sprawdza 100% jest wreszcie szczęśliwa i spokojniejszaAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie na genetycznych lekarka cos mowila ze cos tam dynda miedzy nogami ale płci mi nie podała
A tak wogole to ja do malucha zwracam się Majki i czuje ze to chłopiec marzyłam o córci, ale nastawiam się na syna
W środę może poznam prawdęAgnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wypowiedz dziewczyny o nicku Vanessa z forum
"Przeciwciała blokujące ALLO MLR
Tworzą "parasol" ochronny nad zarodkiem jeżeli jest ich odpowiednia ilość czyli co najmniej 40% hamowania.
Po zapłodnieniu połowa Dzidziusia to materiał od taty a druga połowa to materiał od mamy.
Układ immunologiczny każdego człowieka zwalcza ciała obce w organizmie i w sytuacji kiedy dochodzi do zapłodnienia ta część od taty jest obca dla organizmu matki więc zostaje atakowana przez cały układ immunologiczny. Oczywiście nie zawsze sie tak dzieje, bo z chwilą zapłodnienia allo mlr rośnie i chroni zarodek przed atakiem układu immunologicznego matki, ale nie zawsze tak jest.
Są sytuacje kiedy allo mlr nie wzrasta po zapłodnieniu i dzieje sie tak wtedy gdy małżonkowie maja w materiale genetycznym coś wspólnego/podobnego i nie chodzi tu o pokrewieństwo. Wtedy układ immunologiczny po części rozpoznaje podobną/przyjazna część do własnego organizmu i nie wytwarza przeciwciał blokujących mających na celu ochraniać zarodek ale także układ immunologiczny "widzi" że to coś obcego bo jednak innego i następuje atak na Dzidziusia nie rzadko ten atak następuje zaraz po zapłodnieniu i kobieta nie jest w stanie stwierdzić czy doszło do zapłodnienia a czasem dzieje się to na późniejszym etapie ciąży.
Sa jakby 3 grupy kobiet:
1. Nieodpowiednie ALLO MLR powoduje poronienia na poszczególnych etapach ciąży.
2. Nieodpowiednie ALLO MLR powoduje brak możliwości zajścia w ciążę tzn. dochodzi do zapłodnienia ale zarodek jest usunięty przez układ immunologiczny zanim zdąży sie zagnieździć i tym samym dana kobieta nie była nigdy w ciąży o której by zdążyła sie dowiedzieć.
3. Nie ma znaczenia poziom ALLO MLR bo nawet niski poziom hamowania nie upośledza płodności i zachodzą w ciążę bez problemu, donosząc bez problemowo i rodzą dzieci.
Test cytotoksyczny robi sie po to aby wiedzieć czy w przypadku szczepień mąż może być dawcą limfocytów.
0% hamowania może utrudniać zajście w ciążę lub donoszenie ale nie znaczy że tak bedzie bo jak zwykle każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na poszczególne sytuacje.
Jeżeli poroniłaś juz 2 razy a nie znaleziono u Ciebie innej przyczyny to nie wykluczone że pomocne byłyby szczepienia."Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
nick nieaktualny
-
Mam dość dziewczyny. Za dużo mam tego wszystkiego. Dobrze, że mam w Krakowie specjalistę, który się tym zajmuje, ale moje wymarzone 2+3 staje pod naprawdę dużym znakiem zapytania.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
katarzyna_d wrote:Wiaterek masakra z tymi badaniami, jak poroniłam to byla w szpitalu laska co tez stracił dziecko 12 tyg i mowila cos ze jej organizm wyparł ciążę czy pozbył się jak intruza
Poje*** to wszystko
Kasiu no z tego wygląda, że mój tak robi. Pozbywa się. Niby dziecko miało wadę, ale taką, która w sumie nie wyklucza tego, że moze się urodzić, pierwszego nie znamy przyczyny więc moż być tak, że to wszystko przez toWojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki