Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
pucek wrote:O fuck... Kanalowo na żywca to bym nie dala rady, chyba ze stresu by mi wody odeszly na fotelu :p tez jestem panikara dentystyczna
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
nick nieaktualnyAle jak nerwa uśmierci to później kanałówka nie boli górze jak w trakcie kanałowego żywego nerwa miazgociagiem będzie chciała wyciągnąć, no to wtedy jest bol jak cholera.
Cos na ten temat wiem bo z wyksztalcenia jestem asystentka stomatologiczna, ale raczej żeby mądrości sie usuwa bo mogę zniekształcić uzębienie żeby sie poprzesuwają w różne strony i będzie aparat potrzebny!!! A ósemki szybko sie psują, albo nawet juz z próchnica sie przebijają i niepotrzebnie mogą zarazić zdrowego zęba !!
ja bym usunęła a jak sie boisz w ciąży to zatruła zęba tzn uśmiercić nerwa żeby ząb nie bolal -
katarzyna_d wrote:Ale jak nerwa uśmierci to później kanałówka nie boli górze jak w trakcie kanałowego żywego nerwa miazgociagiem będzie chciała wyciągnąć, no to wtedy jest bol jak cholera.
Cos na ten temat wiem bo z wyksztalcenia jestem asystentka stomatologiczna, ale raczej żeby mądrości sie usuwa bo mogę zniekształcić uzębienie żeby sie poprzesuwają w różne strony i będzie aparat potrzebny!!! A ósemki szybko sie psują, albo nawet juz z próchnica sie przebijają i niepotrzebnie mogą zarazić zdrowego zęba !!
ja bym usunęła a jak sie boisz w ciąży to zatruła zęba tzn uśmiercić nerwa żeby ząb nie bolal
W ty m gabinecie co chodzę maja znieczulenie komputerowe i praktycznie nie czuć igły tylko takie dotknięcie
Dzisiaj ją podpytam o tą dolną 6 może cos wykombinuje żeby nie trzeba bylo prześwietlać
Moj maz leczył kanałowo bez znieczulenia i mowil ze go nic nie bolalo i prawie zasnął. Dentystka mówi ze dziwny przypadek w jednym zębie nie miał kanalu wcale, drugi miękki jak maslo. Mowila ze drugi taki przypadek zeby tak miękkie zeby byly;)
Ja juz po. Czekam na wyrok bo dobrych wiadomości to raczej nie będzie. Egzamin był mega trudny. Jeśli nie strzeliłam dobrze odpowiedzi to kicha. Dam znać po 13 jak będę mieć wyniki
pucek, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
Ja juz się pożegnałam z ósemką. Fakt nieprzyjemne uczucie i dzwieki jak "strzelają kości" ale w miarę bezbolesne wyglądałam jakbym byla u rzeźnika bo zalala mnie krew ble!
Dziewczyny jakos tak smutno tutaj u was, mam takie wrażenie...
U mnie bardzo wesoło Policzyłam wszystkie ciuszki dla Adasia, wybrałam łóżeczko jakie zamówię w styczniu/lutym, wstępnie wybrałam materacyk Mały co prawda dzisiaj nie szaleje tak jak to ma w zwyczaju ale chyba się obrócił jakoś bo bardzo wysoko go czuję Teraz jeszcze torchę piszępracę, potem posprzątam i muszę wyjść załatwić parę sprawunków
Majówka, najważniejsze że już jest poAgnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
pucek wrote:U mnie bardzo wesoło Policzyłam wszystkie ciuszki dla Adasia, wybrałam łóżeczko jakie zamówię w styczniu/lutym, wstępnie wybrałam materacyk Mały co prawda dzisiaj nie szaleje tak jak to ma w zwyczaju ale chyba się obrócił jakoś bo bardzo wysoko go czuję Teraz jeszcze torchę piszępracę, potem posprzątam i muszę wyjść załatwić parę sprawunków
Majówka, najważniejsze że już jest poAgnieszka0812, monilia84, pucek lubią tę wiadomość
-
pucek wrote:U mnie bardzo wesoło Policzyłam wszystkie ciuszki dla Adasia, wybrałam łóżeczko jakie zamówię w styczniu/lutym, wstępnie wybrałam materacyk Mały co prawda dzisiaj nie szaleje tak jak to ma w zwyczaju ale chyba się obrócił jakoś bo bardzo wysoko go czuję Teraz jeszcze torchę piszępracę, potem posprzątam i muszę wyjść załatwić parę sprawunków
Majówka, najważniejsze że już jest po
Ja robię się coraz bardziej "kwadratowa" jak sie zobaczyłam wczoraj w witrynie sklepowej to o matko
Maly tez jest juz duży i silny bo brzuch "żyje swoim życiem"Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMadzik super ze przeżyłaś będziesz miec spokój to i tak lekarz solidny malo który chce sie podjąć usuwania ósemek i jeszcze w ciąży .
wychowawczyni mojego Filipa usuwala ósemkę u chirurga szczekowo-twarz cieli jej dziąsło itp nie bylo jej 3 tyg bo zapalenie okostnej dostala
Tak ze u Ciebie gładko.poszło -
katarzyna_d wrote:Madzik super ze przeżyłaś będziesz miec spokój to i tak lekarz solidny malo który chce sie podjąć usuwania ósemek i jeszcze w ciąży .
wychowawczyni mojego Filipa usuwala ósemkę u chirurga szczekowo-twarz cieli jej dziąsło itp nie bylo jej 3 tyg bo zapalenie okostnej dostala
Tak ze u Ciebie gładko.poszło
Hej. Tak jak myślałam egzamin w dupe. Jak wszystko się pieprzy to wszystko. Swoją drogą na 225 osób zdało 40 wiec komisja tez zajebista pytania dala. Idę się chyba upić na smutno.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:Hej. Tak jak myślałam egzamin w dupe. Jak wszystko się pieprzy to wszystko. Swoją drogą na 225 osób zdało 40 wiec komisja tez zajebista pytania dala. Idę się chyba upić na smutno.
Egzamin poprawisz, jak tyle osób nie zdało to nie ma się co mocno przejmować! ;*
Miej dla siebie litość, dużo przeszłaś ostatnio i nic dziwnego, ze nie miałaś Glowy do nauki.. A to pierwszy termin byl?Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Majówka to egzamin na uprawnienia wiec jak zapłacę to nam tyle terminów ile chce tylko mi się juz uczyć tego nie chce. Juz 2 raz obolała. Poprzednio brakowało mi 1 pkt.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:Majówka to egzamin na uprawnienia wiec jak zapłacę to nam tyle terminów ile chce tylko mi się juz uczyć tego nie chce. Juz 2 raz obolała. Poprzednio brakowało mi 1 pkt.
Aha cos takiego. To może odczekaj trochę i podejdź ponownie? Bo po co ładować pieniądze jak teraz nauka Ci nie idzie..
Wiesz tu nawet nie chodzi o naukę bo powiem Ci ze umiałam. Pytania nie były trudne, gorzej z odpowiedziami. Ja wiedząc o co mnie pytają nir umiałam dobrej odpowiedzi wybrać bo tak były sformułowane. Chyba jak na razie najniższa zdawalnosc. Do tej pory rekord było 27% a dziś nowy 17% także to nie tylko ja mam problem ze zdaniem tego dziadostwo. Następny pod koniec marca wiec trochę czasu mam.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:Wiesz tu nawet nie chodzi o naukę bo powiem Ci ze umiałam. Pytania nie były trudne, gorzej z odpowiedziami. Ja wiedząc o co mnie pytają nir umiałam dobrej odpowiedzi wybrać bo tak były sformułowane. Chyba jak na razie najniższa zdawalnosc. Do tej pory rekord było 27% a dziś nowy 17% także to nie tylko ja mam problem ze zdaniem tego dziadostwo. Następny pod koniec marca wiec trochę czasu mam.
Ale fakt czasem tak sformułują, ze się baranieje i kazda odpowiedz wydaje się dobra.. ;/
Jezu ale jestem zła, trafilam na tak beznadziejnego lekarza na tych badaniach genetycznych ze szok. Nic kompletnie mi nie powiedzial tylko ze mniejsze dziecko ale jak zapytalam ile cm to mo powiedzial ze za 10 dni sie dowiem ja pier co za idiota, jakby nie to wczesniejsze badanie w szpitalu to bym nie wiedziala czy dziecko ma ręce, nogi itp.Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
chomiczka wrote:Jezu ale jestem zła, trafilam na tak beznadziejnego lekarza na tych badaniach genetycznych ze szok. Nic kompletnie mi nie powiedzial tylko ze mniejsze dziecko ale jak zapytalam ile cm to mo powiedzial ze za 10 dni sie dowiem ja pier co za idiota, jakby nie to wczesniejsze badanie w szpitalu to bym nie wiedziala czy dziecko ma ręce, nogi itp.