X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • Stópka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ogólnie to lepiej już. Dostałam czopki na z bicie temp. No i narazie mam 37,3 ale efekt uboczny tez się pojawił wiec kazali narazie odstawić te czopki. Brzuch juz mnie prawie nie boli, wiec wracam do zywych :) Myślę, że jutro mnie wypuszcza...
    Dziewczyny czy któraś z Was zgłaszała pobyt w szpitalu do ubezpieczenia grupowego i mogłybyście mi doradzić co tam dokładnie trzeba mieć?
    Renia a lekarz Ci nie mówił od kiedy ta luteina? Ja to nie pomogę, bo nigdy jej nie przyjmowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 19:38

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wyjściu ze szpitala - po minimum 3 dniach pobytu przysługuje Ci ok. 80 zl za dobę, przynajmniej ja tak miałam w PZU. Wypełniasz wniosek i dołączasz kopię wypisu ze szpitala i chyba kopię dowodu osobistego. Najczęściej w dużych firmach masz osobę wyznaczoną do pośrednictwa z ubezpieczycielem i to przez nią składasz wniosek.

Gin mówił że 2-3 dni po owu należy zacząć brać lutke, mi wydaje się że ovu była jakoś w czwartek a lutke wzięłam teraz na noc. No zobaczymy. Od wczoraj bolą mnie piersi i biustonosz mi mega przeszkadza, po tym wywnioskowałam że już progesteron po ovu rośnie. Może się mylę, od zabiegu nie rozumiem swojego organizmu :/

Stopko to dobrze że się tobą zajęli. Czytałam o możliwych stanach zapalnych po tym badaniu, przykro mi że ciebie to spotkało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 20:13

• Stópka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Renia :) Ja też mam w PZU, przynajmniej z grubsza wiem co ogarniać :) Zawsze to parę groszy...
    No fakt do przyjemnych doznań ten pobyt nie należał, dziś jak się trochę poprawiło to zartowalismy z M., że następna wizyta w szpitalu w przyszłym roku, ale na porodów ce :P ps. Widziałam dziś jak było mu strasznie przykro, jak słyszał te maleństwa, które dopiero co przyszły na świat...

Renia, to dobrze, że chociaż czujesz kiedy owu mogła być bo ja to po obserwacji samego organizmu prawie nigdy nie wiem...

Renia7910 lubi tę wiadomość

Stópka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomagałam się testami ovu bo w,zeszłym miesiącu przegapiłam... Ale tak, w tym cyklu wyjątkowo miałam śluz płodny jako taki, pewnie dlatego że zainwestowałam w pre-seed żel to organizm doszedł do wniosku że go naprodukuje ;)
    Co do męża - ja czasami widzę jak J patrzy na niemowlaki. Serce się kraje... :(

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Renia nie wiem jak jest z lutka, Sylwia brała, ja tylko dupka. Podejrzewam, że jest podobnie, zrobiłaś dwa dni przerwy więc chyba ok.
    My dzisiaj ubieramy choinkę.
    Ciężarówki śliczne przecenione ciuszki na noworodkach w Tesco ;-)

Miłej niedzieli!

Renia7910, monilia84, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam, także życzę udanej niedzieli :)

Reniu wierzę, że niedługo będziecie cieszyli się z cudnych wiadomości o ciąży i będziecie cieszyć sie wspólnie z każdego kopniaczka <3

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. U nas dol. Od piatku jestem w szpitalu bo odkleila sie czesciowo kosmowka. Z dzieckiem w piatek sie widziałam na usg. U niego bylo ok
    stopko kiedy wychodzisz do domu?
    Renia trzymam kciuki. Lutke wzielas w dobrym momencie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 09:00

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo Niezapominajko <3
    Lepiej już? Coś więcej wiadomo? Pewnie teraz będziesz musiała plackiem leżeć... Trzymam kciuki za Was i szybkie wyjście! <3 <3 <3 Buziaki

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    O mamo Niezapominajko <3
    Lepiej już? Coś więcej wiadomo? Pewnie teraz będziesz musiała plackiem leżeć... Trzymam kciuki za Was i szybkie wyjście! <3 <3 <3 Buziaki
    Jutro maja mi zrobic test obciazenia glukoza i dzisiaj lataja z glukometrem od rana. Swieta na pewno spedze na lezaco

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się ciezarowko i lez grzecznie! <3

niezapominajka, Renia7910 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymaj się i czekamy na dobre wieści ;*

niezapominajka lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś jaki suwaczek piękny! <3

niezapominajka, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Stópka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko chyba w jednym z gorszych momentów roku znalazłysmy się w tych szpitalach... ale dobrze, że jesteś pod obserwacją...

Ja miałam nadzieję, że wyjdę dziś , a tu się okazuje, że jednak jutro... Znów mój M. będzie się męczył cały dzień na "zydelku", a myślałam, że na spokojnie wrócę do domu i spedzimy cały dzień na luzie w domu... Tak sobie wczoraj rozmyślając, że ten cykl to będziemy mieli stracony, trochę kiepsko i szkoda...

Stópka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopka a dlaczego cie tam trzymaja?
    U mnie o tyle gorzej ze moj A przyjezdza dopiero jutro wieczorem, w domu nic nie zrobione, nawet zakupy mialam zamowic w pt wieczorem i dupa... swieta przygotuje moj mąż, bo nawet jak wyjde we wtorek to mam lezec. Najgorsze ze nawet usg mi od pt nikt nie zrobił i nie wiem czy z dzieckim ok, bo kazali mi leki odstawić. ..

1usajw4zj5vrwf30.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko a czemu kazali Ci odstawić leki? I jak w ogóle teafilas do szpitala? Bole miałaś?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. U mnie dziś zaczął się nowy cykl wiec coraz bliżej do starań. W piątek odebrałam wyniki następnych badań i wychodzi na to, że mam mutacje MTHFR w genie 1298c heterozygota czyli mam zaburzone wchłanianie kwasu foliowego. Czyli kolejna prawdopodobna przyczyną znaleziona :-)

Stópka dobrze ze juz lepiej. Kuruj się. Może będziemy razem się starać i wspierać? Trzufam kciuki za Ciebie <3

Niezapominajko,kurcze to straszne. Mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko w porządku. Pomodle się dziś za Was :-*

Dziewczyny co z Marzusia? Dawno jej nie było :-/

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Cześć dziewczynki. U mnie dziś zaczął się nowy cykl wiec coraz bliżej do starań. W piątek odebrałam wyniki następnych badań i wychodzi na to, że mam mutacje MTHFR w genie 1298c heterozygota czyli mam zaburzone wchłanianie kwasu foliowego. Czyli kolejna prawdopodobna przyczyną znaleziona :-)

Stópka dobrze ze juz lepiej. Kuruj się. Może będziemy razem się starać i wspierać? Trzufam kciuki za Ciebie <3

Niezapominajko,kurcze to straszne. Mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko w porządku. Pomodle się dziś za Was :-*

Czyli wszysyko do przodu oby tak dalej ;*
    Niezapominajko będzie dobrze, mąż będzie to pomoże ;*

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Niezapominajko a czemu kazali Ci odstawić leki? I jak w ogóle teafilas do szpitala? Bole miałaś?
    W pt rano jak byłam siku to na papierze pojawilo sie duzo brunatnego sluzu. Lekarka kazala jechac do szpitala na usg i prawdopodobnie pekl mi krwiaczek i w tym miejscu odkleila sie kosmowka. Dziwi mnie to troche bo w srode mialam usg i zadnego krwiaka nie bylo. No i kazali odstawic clexane i dolozyli rutinoscorbin. A glucophage kazali odstawic bo w ciazy sie go nie bierze.

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:

dobrze ze masz coraz wiecej informacji. Trzymam kciuki za kolejny cykl :)

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Czyli wszysyko do przodu oby tak dalej ;*
    Niezapominajko będzie dobrze, mąż będzie to pomoże ;*
    Najwyzeej na wigilię będą mrozone pierogi i krokiety i barszcz z torebki hihi ciasta i tak nie moge wiec nie będzie mi żal

1usajw4zj5vrwf30.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ