Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki
Aguś ale cudny masz ten wózeczek super, my ciągle jeszcze myślimy, ale dzisiaj biorę sie za zakup wyprawki dla małego i dla mnie żeby nie było zaskoczenia
Miłego dniaAgnieszka0812, Renia7910, ilonia1984, niezapominajka lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Wróciłam - dzisiaj maraton, rano byłam u magika z NFZ, a potem na połówkowych i sama nie wiem, czy mam się cieszyć (bo szyjka ma jednak dł 5cm i ryzyko przedwczesnego porodu minimalne) czy już się martwić, bo młody ma 1,5mm ubytek w przegrodzie w serduszku Dr mówił, że z tym się żyje i często przy usg w 30tc już tego nie widać, ale muszę przyznać, że mnie to zcięło z nóg. Poza tym wszystko ok - waży 368g i prawdopodobnie będzie 3,5kg bobasem, przepływy w normie, w związku z tą szczeliną jest szmer w serduszku. Młody był strasznie znudzony tym badaniem i cały czas ziewał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:06
Agnieszka0812, Renia7910, ilonia1984, s1985, kehlana_miyu, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
niezapominajka wrote:Wróciłam - dzisiaj maraton, rano byłam u magika z NFZ, a potem na połówkowych i sama nie wiem, czy mam się cieszyć (bo szyjka ma jednak dł 5cm i ryzyko przedwczesnego porodu minimalne) czy już się martwić, bo młody ma 1,5mm ubytek w przegrodzie w serduszku Dr mówił, że z tym się żyje i często przy usg w 30tc już tego nie widać, ale muszę przyznać, że mnie to zcięło z nóg. Poza tym wszystko ok - waży 368g i prawdopodobnie będzie 3,5kg bobasem, przepływy w normie, w związku z tą szczeliną jest szmer w serduszku. Młody był strasznie znudzony tym badaniem i cały czas ziewał
80% dzieci rodzi się z dziurką w serduszku, nie u każdego po pierwsze jest diagnozowana, bo nie każdy gin widzi to na usg lub po porodzie! Poza tym do roku czasu od porodu 99% dziurek zarasta się samoistnie! Jeżeli nawet nie to można z tym normalnie żyć! Skąd jestem taka mądralińska, a no stąd, że mojego brata córka urodziła się z dziurką w serduszku, wcześniej na usg nikt nie widział, urodziła się 1 czerwca, we wrześniu miała pierwszą wizytę u kardiologa dziecięcego, on wszystko wytłumaczył, i faktycznie byli na kontroli po pierwszych urodzinach i dziurka się zarosła! Mała w tym roku kończy 4 latka i wszystko jest w jak najlepszym porządku! Nie martw się na zapas! a lekarz coś więcej Ci mówił?niezapominajka, Renia7910, ilonia1984, kehlana_miyu, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Agnieszka0812 wrote:Niezapominajko zdjęcie piękne!
80% dzieci rodzi się z dziurką w serduszku, nie u każdego po pierwsze jest diagnozowana, bo nie każdy gin widzi to na usg lub po porodzie! Poza tym do roku czasu od porodu 99% dziurek zarasta się samoistnie! Jeżeli nawet nie to można z tym normalnie żyć! Skąd jestem taka mądralińska, a no stąd, że mojego brata córka urodziła się z dziurką w serduszku, wcześniej na usg nikt nie widział, urodziła się 1 czerwca, we wrześniu miała pierwszą wizytę u kardiologa dziecięcego, on wszystko wytłumaczył, i faktycznie byli na kontroli po pierwszych urodzinach i dziurka się zarosła! Mała w tym roku kończy 4 latka i wszystko jest w jak najlepszym porządku! Nie martw się na zapas! a lekarz coś więcej Ci mówił?Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajeczko kochana moja córka urodziła sie z taką wadą a teraz ma 9 lat i jest zdrowa, nie zostało u niej to zdiagnozowane w ciąży dopiero po porodzie wyszło że ma dziureczkę i szmer, także na pewno u twojego syneczka to zarośnie, ta dziureczka, moze już nawet w tym 30tc nie będzie po tym śladu. Tak jak Aga pisała to jest bardzo częste u dzieciaczków a znika i nie pamięta się o tym nawet
niezapominajka, Agnieszka0812, ilonia1984, Renia7910, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Dzieciaczki moich 2 kolezanek mialy dziurki w serduniu i ani sladu po nich nie ma bedzie dobrze a ja przejzalam dzis wyniki i sa okropne,mocz to juz wogole jest w nim wszystko co nie powinno martwie sie jakos dzis,w krwi tez wyszlo cos nie tak ale ja sie nie znam,jutro do lekarza ale dopoero wieczorem
Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Dzień Dobry
Miłego dnia
Niezapomiajeczko bedzie dobrze, zobaczysz
Iloncia to końcówka ciąży więc to normalne że coś tam się dzieje z twoimi wynikami, ale aż tak dużo masz odchylen od norm???
Co w morfo Ci nie gra, bo niektóre parametry w ciąży odbiegają od norm. Mi w moczu ostatnio pojawily się kryształki szczawianu wapnia chyba a to może oznaczać początek kamicy nerkowej, ale nikt się nie przejął tym, ani diab ani gin, jutro kolejna morfologia i mocz bo w piątek wizyta to się okaże co za badziewia tym razem mam
Trzymam kciuki za wizytki
A oto my w 31tc
Wczoraj mama mnie nastraszyła że brzuch mi opadł mam nadzieję że to tylko jej złudzenie
s1985, pełna_nadziei, kehlana_miyu, niezapominajka, Agnieszka0812, katarzyna_d, Renia7910, Rudzik39, ilonia1984 lubią tę wiadomość
-
Monia, muszę przyznać, że figura godna miss ciężaróek
Duzo dziewczyny przytyłyście?
Ja na razie -10 kg bez wymiotów, ale od jakichś 2 tyg odrabiam Podobno wszystko w normie...
Miłego dnia.
Renia, gdzie twój wykres?
Trzymam kciuki za staraczki Stópka, dobrze to wyglada
Pucek i Luna, co z Wami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:20
Agnieszka0812, Renia7910, Rudzik39, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniezapominajka wrote:Monia, muszę przyznać, że figura godna miss ciężaróek
Duzo dziewczyny przytyłyście?
Ja na razie -10 kg bez wymiotów, ale od jakichś 2 tyg odrabiam Podobno wszystko w normie...
Miłego dnia.
Renia, gdzie twój wykres?
Trzymam kciuki za staraczki Stópka, dobrze to wyglada
Pucek i Luna, co z Wami? -
Moniś piękny brzuszek na pewno już nie jest taki sterczący bo dzidziuś większy, ale nadal jest wysoko, po prostu jest bardziej owalny już, też tak mam, z piłki w owal
Niezapominajko ja 6 kg, ale nie raz już mi ciężko jest, miałam nadzieję, że przez całą ciążę przybiorę 6, ale ma się już na więcej, pewnie do 8 dobiję, lu nawet 10 no, ale trudno przyjdzie lato będzie czas na zrzucanieRenia7910, Rudzik39, katarzyna_d, monilia84 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyNiezapominajko gratuluje ślicznego muszka zobaczysz będzie wszystko dobrze!!
Monia głównie gratuluje wizyty no i figurka ekstra
Ja choruje i dzis po wizycie dostałam kopa od lekarki ze jeszcze dzis do lekarza mam iść.
Jestem po wizycie i usg Genetycznymmonilia84 lubi tę wiadomość
-
No to sobie wykrakałam wezwanie do ZUS-u na badania... Dziewczyny które miały już taką komisję bardzo proszę o podzielenie się doświadczeniami, no i co mówiłyście w związku z tym
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:No to sobie wykrakałam wezwanie do ZUS-u na badania... Dziewczyny które miały już taką komisję bardzo proszę o podzielenie się doświadczeniami, no i co mówiłyście w związku z tym
katarzyna_d, ilonia1984 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
katarzyna_d wrote:Niezapominajko gratuluje ślicznego muszka zobaczysz będzie wszystko dobrze!!
Monia głównie gratuluje wizyty no i figurka ekstra
Ja choruje i dzis po wizycie dostałam kopa od lekarki ze jeszcze dzis do lekarza mam iść.
Jestem po wizycie i usg Genetycznymkatarzyna_d lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Agnieszka0812 wrote:Kasiu Ilonia miała dwa razy, mów prawdę tak jak jest, że to co przezylas jest straszne, że nie dałaś rady wrócić do pracy i że nikomu nie życzysz tegorocznych co przeszlas.
Mam zamiar mówić prawdę. Jakoś nie mam powodu do ściemniania. Jakby nie patrzeć to straciłam 2 maleństwa i to jest chyba wystarczający powód, żeby nie dać rady wrócić do pracy na dzień dzisiejszyAgnieszka0812, Renia7910, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
nick nieaktualnyMikus wazy 1580 g. Miałam usg genetyczne wszystko ok z małym
Ja mam troche sie oszczędzać bo szyjka miękka i troche sie skróciła.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/981c94034ac2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 15:12
Wiaterek, Agnieszka0812, pełna_nadziei, Renia7910, Rudzik39, kehlana_miyu, monilia84, Stópka lubią tę wiadomość