X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Ja już po. Oczywiscie bez usg. Dostalam dupka na ten skaczacy progesteron i magnez. Mam zrobić sobie usg, morfologie i mocz i przyjechac za miesiac. Aż mnie wkurza to jeżdżenie ale zrobię przecież wszystko żeby było dobrze. I mam mierzyć ciśnienie w domu bo bardzo szybko szłam do niej i miałam 160/90. Oczywiscie nikt mnie nie chciał słuchać że jest zaklamane :-)
    Powinni Ci zmierzyć drugi raz po wizycie, trochę dziwne, że jednak wizyta bez usg. Ja właśnie zawsze czekałam na to usg :-P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to jest babka od diagnozowania problemu i dobierania lekow i ona nie prowadzi ciąży jako tako :-\

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko szkoda, że bez USG. Ale masz już w sobotę, dobrze pamiętam?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Ilonka no to czekamy z Wami na Zośkę <3
    Sysiu, jeśli to nie żywa czerwona krew, to powinno być dobrze. Też miałam takie plamienie chyba w 12tc i okazało się, ze kosmówka się odkleja. Poleżałam tydzień i jest ok do teraz. Zresztą widziałam, że dzisiaj tempka poszła w górę. Byłaś na becie?
    Kehlana, wielkie to Twoje dziecię. Niech rośnie zdrowo, a Ty zacznij się w końcu cieszyć :)
    Wiaterku, wkurzające jest, że przejeżdżasz pół Polski do lekarza, płacisz niemałe pieniądze, a baba Ci nawet usg nie zrobi, żeby zobaczyć czy wszystko w porządku i leci schematem :/ Miejmy nadzieję, że te jej schematy są skuteczne, czego Ci bardzo życzę.
    Reniu, przytulam Cię mocno. Pamiętam jak przy pierwszej IUI lekarz za późno kazał nam przyjechać i było już po ptakach :( Jakież było moje rozczarowanie. Liczę, że u Was jednak to tylko kwestia czasu, Twój mąż podleczy to zapalenie i że będziecie mogli się cieszyć ciążą, a później dzieciątkiem. <3
    Monia, gdzie foty po tuningu?
    Aga, jak nocki?
    Rudzik, puścił Cię ten kręgosłup? Obyś nie musiała pójść na zwolnienie...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mimo wszystko szkoda, że bez USG. Ale masz już w sobotę, dobrze pamiętam?

Tak :-) wiec jeszcze tylko jutro i w sobotę o 11 podgladamy :-)

Agnieszka0812, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko ja ostatnio śpię jak zabita, oprócz oczywiście 5 krotnego wstawania na siku :-P rano nie mogę się dobudzić... W poniedziałek i wtorek byłam na ktg, w sobotę na ostatnie przed porodem badania i w przyszłym tygodniu znowu ktg. Dziś strasznie hormony mi buzują, leżę i rycze... Ciśnienie skacze i mam zwiększoną dawkę leku od ciśnienia na 3 razy dziennie. Rozmawiałam z moją położna i śmiała się, że jak wytrzymam,to możemy rodzic 1 maja :-P
    18 mam wizytę u gina, mam nadzieję, że szybko mi zleci, bo dni mi się dłuža niemiłosiernie

niezapominajka lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, ja już wstaję dwa razy w nocy, inaczej sikam sobie po nogach ;) Kurczę - Ty będziesz następna do rozpakowania :) Może odpoczywaj jeśli Ci to ciśnienie tak wariuje. A co do hormonów, no cóż... Sama się momentami nie poznaję... Dobrze, że większość czasu jestem sama, bo ktoś mógłby rykoszetem dostać ;) A dlaczego to ktg musisz robić? Coś się dzieje? czy dla własnego spokoju?

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    aga, ja już wstaję dwa razy w nocy, inaczej sikam sobie po nogach ;) Kurczę - Ty będziesz następna do rozpakowania :) Może odpoczywaj jeśli Ci to ciśnienie tak wariuje. A co do hormonów, no cóż... Sama się momentami nie poznaję... Dobrze, że większość czasu jestem sama, bo ktoś mógłby rykoszetem dostać ;) A dlaczego to ktg musisz robić? Coś się dzieje? czy dla własnego spokoju?
    Ja i bez ciąży co najmniej raz wstaję w nocy do łazienki, a leki od ciśnienia dodatkowo są moczopędne :P ciśnienie pod koniec zawsze trochę świruje, no i pogody też nie są bez znaczenia... co do ktg, przede wszystkim ze względu na przepływy, są w normie , ale muszę to kontrolować, po drugie ciśnienie, no i chyba dla mojego spokoju też ;)

niezapominajka lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na majówkach rozpakowywanie rusza pełną parą, dziś w nocy urodziły się bliźnięta, chłopczyk i dziewczynka, a w marcu urodziła założycielka majówek (albo w lutym?), kolejne już mają terminy cc

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hejka dziewczynki!
    Wiaterku czekamy na zdjecia z usg:)
    Kregoslup masakra,mam jakis nerwobol, do pracy chodzę na kilka godzin bo nie wyrabiam.
    Jeszcze moj mąż mnie wnerwil bo bylusmy pare dni temu u znajomych ktorzy spodziewaja się dziecka,moj wypil i zaczal gadac przy koledze ze moze my jeszcze cos zmajstrujemy.
    Po czym wczoraj mowie mu ze trochę ostatnio zaszalelismy a mialam dni plodne i co uslyszalam ,ze pieknie bym nas teraz zalatwila jakbym byla w ciąży.
    Dobrze ze mam wywalone na jego teksty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci...

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Widzę że Aga nie zapomniałaś o mojej przemianie ehehehe

Oto ja w masce zorro :)

95bd73cb5a0f78c0med.jpg

Wiaterek, s1985, kehlana_miyu, Renia7910, ilonia1984, Rudzik39, niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 45,26 więc szału nie ma 108,8 progesteron

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterku co do ciśnienia to u mnie też zawsze na każdej wizycie jest wysoko, ale mierzą mi po wizycie i już się powoli stabilizuje.

Szkoda że nie miałaś USG ale w sobotę zobaczysz swoją maleńką kruszynkę a to już niedługo i będzie super <3

Nio Aga maj się rozkręca ehehehheh ciekawe kiedy Nas dopadnie :)

Rudzik co ja bym dała żebyś go tak pięknie załatwiła, bo wierzę że dla Ciebie to maleństwo to byłby taki cud jak dla Mnie <3 Zdróweczka Ci życzę z tym kręgosłupem

Iloncia Ty się nam codziennie melduj bo wiesz jutro piąteczek ehehhe :)

Niezapominajko a Ty jak się czujesz ???

Ja od wczoraj mam jakieś takie gorsze dni, chodzę przybita, łóżeczko złożone a ja nie potrafię jakoś się cieszyć, nie wiem czy strach mnie coraz bardziej ogarnia, nerwowa się zrobiłam.
    Dobrze że faceci od remontu mają w pon albo wtorek być i wywalić te durne rury i możemy brać się za skończenie remontu to już jakieś światełko mi się pojawia w tunelu.

Martwie sie tym że może mnie nie być na Komunii Klaudii :( Pisałam dzisiaj z tą "przyjaciółką" i poczułam że już nas nic nie łączy ona jakby mogła to krytykowała mnie na każdym kroku za każde zachowanie a szkoda gadać, taka samotna sie czuje :(

Miłego dnia i spokojnej pracy pracującym <3

Renia7910, Rudzik39, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu <3 nie znam się zbytnioale chyba rzeczywiście powinna być wyższa :/ kiedyś musi się udać...

Monia śliczna fryzurka. Ja też mam takie koleżanki, jakoś tak przypadkiem tracę z nimi kontakt ;)

Nic nie mówcie o obniżonym samopoczuciu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:09

monilia84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sysiu tez sie nie znam ale tez mi sie wydaje, ze za maly przyrost :( umow sie z lekarzem i niech zrobi usg... moze jednak bedzie jeszcze dobrze.
    A co do kolezanek to tez trace kontakt, nie wiem czemu. Z przyjaciolka mialam taki dobry kontakt a dzis tak jakbysmy sie nie znaly i wgl... ahh szkoda gadac

• s1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że mały to wiem a usg po co i tak nic nie będzie widać

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a krwawienia jeszcze masz ? bylas to wszystko skonsultowac z ginekologiem

• s1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    a krwawienia jeszcze masz ? bylas to wszystko skonsultowac z ginekologiem
    wizyte mam równo za tydzien, najnizszy przyrost jaki jest dopuszczalny w 48 h to 35 % u mnie jest 50% to jeszcze iskra się pali

monilia84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba miec zawsze nadzieje sysiu !

Renia7910 lubi tę wiadomość

‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ