X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do ginekologa na 25 marca :) mam nadzieje ze po tej dacie zaczniemy starania albo nawet jeszcze przed wizytą :) zrobię usg, cyto, zapytam jak się przygotować do starań :)

Miłego dnia :*

DomiBW, Mama_Mai, ggonia lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała ból jajników i generalnie podbrzusza w okolicy pierwszej owulki? Ja zawsze czułam ból owulacyjny przed ciążą, ale to było takie silne kłucie wyraźnie w konkretnym jajniku, które trwało parę minut, a teraz od wczoraj pobolewa mnie to w boku, to w podbrzuszu i generalnie podobnie jak na miesiączkę - tyle że wg cyklu powinna u mnie dziś lub jutro wypaść owulacja.

Ech, zwariuję z tym cyklem :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Witajcie kochane ;)

...wczoraj mój mąż miał chwile zwątpienia i powiedział że jak się nie uda teraz i ewentualnie w kolejnym cyklu to on już daje sobie spokój na ROK , ocipiał chyba wybiłam mu to z głowy i mu przeszło uff..

ggonia, ale się uśmiałam :D ,,ocipiał", ale to prawda, nasi mężczyźni miewają przedziwne pomysły. Dobrze, że mają przy boku takie wspaniałe kobiety jak my, które wyperswadują im je z głowy. :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu ja zarówno przed 1 ciąża jak i po niej miałam taki sam ból owulacyjny czyli mocne klucie i ciągnięcie w jednym jajnika. Może u Ciebie coś się zmieniło po ciąży i w ten sposób objawia się owu.
    Ja za godzinę jadę na wizytę. Znowu jest stresik ale mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana ja pierwszy miałam bezowulacyjny ale jestem przed owulką pierwszą więc chyba mogę sie wypowiedziec :)
    Ja od kiedy pamiętam nie czułam bólu owulacyjnego , ani kłócia jajnika a tym bardziej jakieś bolące czy wrażliwe piersi przed owulka i @ a teraz bam książkowe dolegliwości. Od wczoraj mnie pobolewa podbrzusze raz bardziej jednej strony raz z drugiej wzdęcia mnie mecza i ciagle mam wrazenie nabrzmiałości śluzu. A dziś kłucie w lewym , potem w prawym jajniku i znowu oba naraz .

A o mega ochocie na <3 nie wspomne , czyli owulka jest blisko :D

Rachele wiem że z tą owulacją może byc cieżko przez kilka cykli , ale póki mogę chce ją załapać już w tym , pozytywnie jestem do tego nastawiona jednak z doświadczeń wiem że mimo wszystko lepiej być nastawionym psychicznie na @ żeby nie było smutnego rozczarowania a jak to mój mężul mówi że mojego widoku w dniu @ lub po negatywnym tescie ciażowym chyba niezniesie . Tak czy owak zrobię tak jak Ty , niech chłopina będzie wyluzowany w czasie <3 ważne żebym ja trzymała rękę na pulsie ;) co do testu to póki nie będzie druga kreska tak samo intensywna jak ta pierwsza testowa to uznaje test za negatywny

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Ja za godzinę jadę na wizytę. Znowu jest stresik ale mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze

Powodzenia, trzymam mocno kciuki! I czekam na dobre wiadomości!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia hehe czasem mój mż ma takie pomysły że mam wrażenie że ocipiał do reszty :P
    Najważniejsze jest w tym że potrafimy siebie wzajemnie "sprowadzić na ziemie" gdy jest coś nie tak..
    a ja z każdego dnia dziękuje losu że jest ze mną , choć czasem mnie doprowadza do białej gorączki a ja jego do szału to wiem że nie umieli byśmy bez siebie żyć i ot tak trwamy ze sobą już od dobrych 5 lat.

Pszczoła nie stresuj się bo to nie dobrze działa na fasolke , będzie dobrze głowa do góry mamusia i zdaj relacje z wizyty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola trzymam kciuki za wizyte :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:08

• Rachele Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola, trzymam mocno kciuki! bedzie wszystko dobrze i napisz prosze, jak wrocisz!

Ggonia, trzymam kciuki za testowanie!!! :) Ja zaczne testowac od soboty, zeby nie przeoczyc nic :)

Kehlana, mnie zawsze bolaly jajniki na owulacje. W ostatnim cyklu... bolaly mnie akurat wtedy kiedy nie bylo jeszcze owulacji.... wiec na dwoje babka wrozyla u mnie po utracie Malenstwa.... W tym cyklu nie bede sie sugerowac objawami bo widze, ze i tak wszystko jest inaczej. Kochana, dzialaj i pracujcie ladnie!!! Trzymam kciuki za owocna owulacje!!!
    Buziaki!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 - wszystko na wizycie będzie na pewno dobrze :)

Ja już mam 5 testów owu za sobą na każdym widać już kreseczkę (na dzisiejszym i wczorajszym już troszkę bardziej), ale nie są one tak mocne jak kontrolna więc zaznaczam jako negatywne i czekam na 2 intensywne lub nawet bardziej kreski :P . Śluzu dużo i wygląda już powoli jak ten płodny... :) więc owu tuż tuż ... :)

a dziś porada dnia akurat :"(...)Dodatkowo warto wiedzieć, że największa liczba plemników w spermie jest zazwyczaj po 3 – 5 dniach abstynencji seksualnej. " więc trochę abstynencji :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_Maua, jak fajnie, owulacja juz puka do drzwi!!! :) Powodzenia!

Kochana, tylko wiesz z ta abstynencja to ciezko.... bo ja np boje sie ze akurat przegapie ten wlasciwy moment, skoro po utracie dzieja sie u mnie takie numery :) Najlepsza bylaby owu od razu po @ :) :) Wtedy to pewnie plemniczkow jest cala masa :) hihihihi

ps. Widze, ze u Ciebie tez ciezko z abstynencja :) tyle serduszek cudnych Kochana, tak trzymaj!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:41

ggonia lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno z abstynencją :P libido szaleje :D i też nie chcę przegapić owu :P więc w razie co mam nadzieję,że plemniczki trochę we mnie pożyją :P

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi, poczułam się nieco bardziej normalna :D

Rachele, niestety z tej owulki (jeśli faktycznie się właśnie szykuje) nic nie będzie, bo za nic nie przekonam mojego męża, żeby próbować wcześniej niż w kwietniu - już i ten kwiecień był kompromisem! Na moje bardziej i mniej delikatne sugestie, że może byśmy jednak zaczęli trochę wcześniej skoro ja już się dobrze czuję słyszę "chcę, żebyś była na pewno zdrowa i nie chcę ci zaszkodzić" no i widzę ten stoicki kamienny upór... i ręce mi opadają i czekam do kwietnia. Jeszcze tylko 1,5 miesiąca w końcu, wytrzymam jakoś :)
    Więc teraz obserwuję cykl tylko informacyjnie, żeby się przekonać czy zaczyna wracać do normalnego funkcjonowania.

Pszczoła, dołączam się do trzymania kciuków za wizytę! Napisz koniecznie po :)

Jangwa_maua, Ggonia, u mnie też libido szaleje, mój biedny mąż ledwo chwilami nadąża, ale nie narzeka za bardzo :D

Dostałam od mojej przyjaciółki, która teraz jest w ciąży, namiary na świetną podobno ginekolog, a że są do niej długie zapisy, zapisałam się od razu na 19 maja. Mam nadzieję, że jak dobrze pójdzie, to wybiorę się już do niej od razu na prowadzenie ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 14:15

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    No trudno z abstynencją :P libido szaleje :D i też nie chcę przegapić owu :P więc w razie co mam nadzieję,że plemniczki trochę we mnie pożyją :P

Jangwa :D Wygląda na to że w przybliżonych dniach obie będziemy intensywnie <3 , u mnie owu już na "dniach" dziś pierwsza kreska na teście , wczoraj nie było wcale.
    I przyjdzie nam obu czekać czy @ się pojawi .. Trzymam kciukasy byście "wstrzelili" się dokładnie w owu ;)

Coś czuje że w święta zamiast jajek będą same fasolki :D

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana Dasz radę to tylko 1,5 msc szybko zleci i zaczniecie starania, a mężuś niech korzysta z <3 póki jeszcze może ;)

Jajniory bolą , piersi też idę chyba do mężusia bo jak to mówią ? <3 jest dobre na wszystko , więc jest powód tym bardziej że mieliśmy wczoraj przerwe :D

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia - również trzymam kciuki na "wstrzelenie" się w owu ;) i oby @ do nas już nie zawitała ! :) a święta tak jak mówisz , zamiast jajek fasoleczki :D

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak :) Zgadzam sie w 100% na Swieta zamiast jajek chcemy FASOLKI!!!!!! :)

jangwa_maua, KkasienkaA lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, co tam u Ciebie?????????? Napisz, bo sie martwie ze zniknelas!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za kciuki !!! Pomogły :*
    Nasza dzidzia ma już 2 cm :-) słyszałam tez jak cudownie bije serduszko :-)

anka418, jangwa_maua, KkasienkaA lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Dzięki dziewczynki za kciuki !!! Pomogły :*
    Nasza dzidzia ma już 2 cm :-) słyszałam tez jak cudownie bije serduszko :-)

Kochana, jak pieknie,,,,,,, Gratuluje i ciesze sie calym serduchem razem z Toba!!! :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ