X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasienkA Mrowią mnie dalej :D ale fajnie że coś zwiazane ze mną ci się kojarzy :)

marzusiax jasne jasne ;)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka kliknij na mój suwaczek i dalej już powinnaś się połapać, potem wklejasz link do swoich ustawień w ovu ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ale tu dziś optymizmem powiało :) Lubię! I dołączam się, bo mój nastrój też dzisiaj lepszy :) Byłam zrobić rentgen zębów, jutro mam nadzieję, że uda mi się zaklepać wizytę u chirurga szczękowego i przed staraniami może załatwię tą wredną ósemkę :)

Ggonia, trzymam kciuki z całych sił i jak wszyscy tutaj nie mogę się doczekać wieści!

Azande lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja mam 32 lata rocznikowo - z grudnia jestem :)

U mnie chodzi o to, że córka już skończyła 12 lat, nie chcę taaaakiej różnicy. Cieszyłąm się, że bedzie 12,5 roku, a tu nic z tego :(

Mam jakieś stany depresyjne, chciałabym już prawdziwą ciepłą wiosnę!
    Nie mogę się jej doczekać!
    Zajęłabym się porządkami w ogrodzie, czy na rolki wyszłąbym z córką.
    A tu zero ochoty na cokolwiek, nuuuda! Praca-dom-praca-dom-itd...

My w cyklu, w któym zaszłąm w drugą ciążę serduszkowaliśmy chyba tylko raz ;)
    Remont kuchni w tedy mieliśmy, dużo stresów, mało czasu, myślami byłam gdzie indziej zdecydowanie, potem zalanie domu masa stresu, problemy i nawet nie zwróciłąm uwagi, że okresu brak- myślałąm, to z nerwów! Jak zatestowałam już to nie mogłam uwierzyć w nasze szczęście, tyle lat starań, myślenia, planowania i nic a tu taka niespodzianka - szczęscie ogromne i strach ciągły.
    Z pierwszą ciążą było zupełnie na odwrót, serduszkowanie co dzień, lub nawet po 2,3 razy dziennie (ale bez starań - stosunek "przerywany") - ciążą - strach- potem ogromna radość, zero strachu do samego porodu, tylko te 3 miechy mdłości!!!
    Potem trauma poporodowa (ciężko było) a teraz rozumiem to inaczej, najważniejsze, że ja i córcia zdrowe i całe. Już nie bałabym się aż tak porodu strasznie!
    Człowieka życie uczy pokory.

Wiosno przybądż!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 19:37

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu dziękuje kciuki napewno się przydadzą :)

Kochane oby wasze kciuki i wiara przyniosły mi szczęście !!

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok Lili juz znalalam I teraz testuje czy moj suwaczek zadziala ;-)a ty masz taki inny suwaczek u mnie liczy dni ile pozostalo twoj jest bardziej dokladny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 21:34

Lili30, pap86 lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka piękny suwaczek :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne suwaczki :)

Truskaweczka dobrze napisałaś że życie uczy pokory, mnie to poronienie dużo nauczyło, teraz doceniam to co mam i jaka jestem szczęśliwa.

Moja córcia już śpi więc odkorkowałam wino, po pierwszym łyku obrzydlistwo bleeee, aż się skrzywiłam, ale za drugim trzecim łykiem jakoś idzie :) Obym tylko w alkoholizm nie popadła hehehehehe :)

majeczka8, Truskaweczka83, pap86 lubią tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka piękny suwaczek!!

Ggonia ja też oczywiście trzymam mocno kciuki!!!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro odrazu melduje z wynikiem testu , Trzymajcie mocno kciuki!!! Oby dwie kreski się pojawiły :)

Miłego wieczoru kochane !

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś przyszedł detektor tętna... Dałabym za niego nawet 500 zł i nie uważam, że są to pieniądze wyrzucone! (choć dałam 120 :) )

Pierwszy raz szukałam 20 min, ale potem praktycznie od razu. To jest cuuuudownie uspokajające!!! Mąż jak wrócił z pracy to od razu kazał sobie włączyć i też słuchał :)

Dziś np bardzo kiepsko się czułam, bo miałam jakieś zawroty głowy, straszny ból pleców, uderzenia gorąca... oczywiście martwiłam się czy Żabka ma się dobrze. Dzięki urządzeniu już wiem! POLECAM WSZYSTKIM!!!

Bo przecież niedługo każdej z Was się przyda!!! :*

pap86 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupilas kasienka? No ja na razie czekam jak gin potwierdzi ze wszystko ok to moze pomysle

0r13dma.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam na allegro.
    Jest tam napisane, że miedzy 9-12 tygodniem da się odnaleźć, ale ja znalazłam szybko. (jestem w 9/10) A na yt widziałam filmiki z 8 tygodnia.

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, jak ja też bym chciała usłyszeć serduszko ... W poprzedniej ciaży nie było mi to dane :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa przepraszam, że to mówię, ale nam najpierw powiedziano, że nie ma zarodka, nie ma serduszka... Przez tydzień wyłam, ale stwierdziłam, że może lepiej że nie widziałam... Potem było, długo walczyliśmy... Jak się dowiedziałam, że przestało bić... Jakby mnie Gołota walnął prosto w twarz.........
    Nie chcę powiedzieć oczywiście, że żałuję że widziałam, bo dziękuję Bogu za każdy dzień który spędziłam ze swoim Aniołkiem.

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili zakonczylam budowanie suwaczkow wkrecilo mnie to bardzo! mam teraz dwa ten drugi dokladnie mowi co sie dzieje z fasolinka ;-)
    to tyle na razie bo za bardzo sie nakrecilam dzis a mowie sobie ze musze poczekac cierpliwie jak sprawy sie rozwina, zmykam spac

kolorowych snow wszystkim :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 23:54

Lili30 lubi tę wiadomość

0r13dma.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Ja to najwcześniej Luty :) ale też będzie fajnie, abym tylko była w ciąży i żeby dzidziuś się rozwijał prawidłowo :)
    My z mężem nie długo będziemy mieli 10 - tą rocznicę jak jesteśmy razem i 5 lat po ślubie :)
    No to miałaś 15 lat jak zaczęliście się spotykać, dobrze mówię? Ja z moim mężem mamy podobnie - jesteśmy razem od 9 lat, ale pobraliśmy się w sierpniu zeszłego roku. Ale ten czas leci! :) aby tak samo szybko zleciał nam w oczekiwaniu na bobo :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, i dla ciebie przyjdą jeszcze dobre dni, zobaczysz. Nasze nastroje zmieniają się jak w kalejdoskopie - raz euforia, raz płacz i łzy. To normalne po tym co nas spotkało. Każda z nas dodatkowo ma jakieś swoje osobiste sprawy, które albo podnoszą na duchu albo ciążą. A wiosna tuż tuż, wystarczy wyjrzeć przez okno :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z moim mezem poznalam sie jak mialam 15 lat :) wszystkie wazne momenty naszego zycia przezylismy wspolnie, w tym roku juz mija 10 lat naszego zwiazku :) a małżeństwem jestesmy dopiero od lipca :) i musze wam powiedziec ze wpadalismy juz nie raz w "rutyne" ale co jakis czas mamy taki okres ponownego zakochania sie :D i te momenty lubie najbardziej

jangwa_maua, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z moim mężem poznałam nieco później, na Erasmusie. Przez dwa następne lata związek na odległość, 800 km od siebie i wizyty co 3,4 miesiące, ale codzienne dyskusje na Skypie :) W lutym świętowaliśmy 7 rocznicę bycia razem i Mama_Mai, doskonale rozumiem co masz na myśli mówiąc o okresach "rutyny" i ponownego zakochania! Właśnie mam teraz moment ponownego zakochania w moim mężu i to jest fantastyczne uczucie :)

Mama_Mai, Kitaja lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ