X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :) Dawno się nie udzielałam, ale was dzielnie podczytuję w wolnych chwilach.... niestety teraz miałam sporo pracy (egzaminy ze studentami, milion rzeczy do przeczytania itp.) więc nie miałam za bardzo czasu pisać...

Goonia i Jangwa - za Was trzymam kciuki :) i wam mocno kibicuję :)

Rachele - kochana do dzieła :) musi się udać :)

kehlana - faceci chyba chodzą do androloga.... Fajnie że mąż się interesuje :)

Domi - co u Ciebie???

Lili - ja nie spieszyłabym się z powiadamianiem rodzinki, ja jak teraz będę w ciąxy to nie pisnę ani słowa do 12 tyg., taki mam plan przynajmniej :)

Ja byłam wczoraj u nowego gina i jestem zadowolona, pogadaliśmy, wszystko mi wytłumaczył choć już to wszystko wiedziałam. Też jest zdania że nie trzeba czekać skoro nie było zabiegu tylko samoistne, wyjaśnił wszystko na usg, endo ma 9 mm więc zarodek może się zagnieżdżać :) i życzył mi żebym niedługo zajrzała do niego po pozytywnym teście :) No z tym to się jeszcze zobaczy... ja się raczej nie nakręcam, bo nic nie czuję, zero objawów i wręcz super dobre samopoczucie :) a to najważniejsze :) mnie najbardziej uspokoiło to, że możemy się starać i że wszystko wygląda dobrze na usg. Reszta się zrobi prędzej czy później :)

U mnie świeci piękne słońce i już nie mogę się doczekać końca pracy :)

Pozdrawiam kochane :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy każdy kciuk zaciśnięty za Nas jest na wage złota . Ja również jak będę w ciaży to oprócz Was mojego męża i mojej mamy ( choć to jest okropna papla) nie powiem nikomu , póki mój brzuch mnie sam nie wyda , a boje się powtórki z nieszczerych gratulacji i zawistności z tego powodu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 13:39

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia mysle ze ci co ci gratulowali nieszczerze i zawistnie powinni sami na swojej skurze poczuc jak to jest byc w naszej sytuaji, albo powinni sie grysc z sumieniem ze ci zle zyczyli. Ja tez w bliskiej rodzinie czulam ze mi zawiszcza i sie skoczylo jak sie skonczylo. Teraz tym osoba nie jestem w stane ja zyczyc dobrze a jedna z nich jest w ciazy.

meeegi1771, Aleksandra1988 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam .. mój mąż mnie zaskakuje , otuż wyciągnoł test ze smietnika podszedł do okna i mówi że on widzi cień ledwo widoczny spojrzałam mówię no coś tam widnieje tylko że po 30 paru godzinach nie interpretuje się testu bo zachodzą reakcje chemiczne itd spojrzał i wyrzucił go spowrotem i krzyczy z kuchni : Gonia twoje żylaste cycki są lepszym testem niż to badziewie :D

Tulisia, jangwa_maua, kehlana_miyu, kierzynka, matylda08, Aleksandra1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax Niestety tacy ludzie nie zdają sobie sprawy z tego. Ja nikomu nie życzyłam źle i z każdej ciaży bliskich znajomych czy koleżanek zawsze się cieszyłam . Dlatego wole dmuchać na zimne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby twój mąż miał rację Ggonia :) A ponoć to kobiety mają intuicję, ale coś czuję że twój mężczyzna także....

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mi szczęka opadła po wczorajszej rozmowie z mężem. Wciąż rozkminiam czy zacząć starania jeszcze w tym cyklu (jeżeli uda się załatwić sprawę z ósemką), czy tak jak planowaliśmy w przyszłym. I on mi nagle mówi, żeby lepiej poczekać (nic nowego, to jego stare stanowisko), bo (uwaga! nowy argument!) on chce sprawdzić, czy nie ma bakterii w nasieniu i zamierza o to zapytać swojego lekarza na następnej wizycie. Dziewczyny, on musiał sam robić jakiś research w internecie, na własną rękę i z własnej inicjatywy!

To teraz ja mam pytanie do tych z Was, które takie badania robiły - gdzie się to robi? Babki chodzą w takich sprawach do ginekologa, a faceci do kogo?
    Kochana najlepiej zrobić test potrójny nasienia, jeśli Twój mąż chce wiedzieć czy nie ma jakiegoś problemu i do tego testu potrójnego dorzucić posiew. Nas lekarze uczulali, że za poronieniami może stać słabej jakości nasienie bo i takim czasem uda się zapłodnić nasze komórki- więc brawa dla męża za wykazanie inicjatywy i zdrowy rozsądek. Ja polecam takie badania. Z jakiego regionu Polski jesteś?
    Co do powiadamiania rodzinki u mnie w okresie świątecznym będą okolice 12 tygodnia więc myślę, że to dobry czas, a poronienia zdarzają się do 12 tygodnia owszem częściej, ale też i w 14 16 20... Nie ma reguły i nie ma co myśleć o najgorszym. Myślę, że każda z nas wybierze najlepszy czas na poinformowanie rodziny. U mnie najbliźsi wiedzą, niby czemu mam to urywać. Poza tym jak mam wytłumaczyć l4?

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swojej intuicji się nie raz zawiodłam chociaż w poprzedniej ciaży czułam że jestem . Teraz może być różnie nie sugeruje się objawami bo nasze ciało potrafi nam płatać figle także spokojnie czekam :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia - to niezłego masz męża :P hehe :) oby się nie mylił ;)

lucy1983 - dziękuje :) ja też trzymam kciuki, a jak nie w tym cyklu to w następnym już na pewno się uda ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Kochana najlepiej zrobić test potrójny nasienia, jeśli Twój mąż chce wiedzieć czy nie ma jakiegoś problemu i do tego testu potrójnego dorzucić posiew. Nas lekarze uczulali, że za poronieniami może stać słabej jakości nasienie bo i takim czasem uda się zapłodnić nasze komórki- więc brawa dla męża za wykazanie inicjatywy i zdrowy rozsądek. Ja polecam takie badania. Z jakiego regionu Polski jesteś?

Lili, jestem z Łodzi, więc z dostępem do lekarzy raczej nie mam problemu, ale nigdy wcześniej się nie zastanawiałam, gdzie i u jakiego specjalisty się takie rzeczy przeprowadza. Będę wdzięczna za wskazówki :)

Mój mąż bardzo się przejął poronieniem (stąd jego naciski na odczekanie 3 cykli, na które tak jęczę), ale nie porusza prawie ze mną tego tematu za często, bo nie chce mi o tym przypominać (jakbym i tak nie myślała o tym codziennie! ale jest kochany), więc naprawdę się zdziwiłam, że sam wykazał taką inicjatywę w temacie przyszłych starań - nic mi nie mówił, że szuka informacji :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    kehlana niby dobrze, że twój mąż chce być zdrowy i z pełną świadomością i rozwagą począć wasze dziecko, ale z drugiej strony chyba troszkę za bardzo się wczuwa. Sprawia wrażenie, jakby chciał trochę odwlec decyzję o wznowieniu starań. Ale co powie, gdy już minie ten cykl i przyjdzie następny? Co wtedy wymyśli? A może z tą bakterią to chwilowe? Skoro ty jesteś zdrowa i nie masz żadnych bakterii no to on też, bo w przeciwnym wypadku by cię zaraził. Wytocz mu ten kontrargument :)
    A faceci w takich sprawach nie chodzą do urologa? Ale nie jestem pewna.

Tulisia, on chce dziecka, ale moja mama, która sama poroniła dwie pierwsze ciąże, przekonała go, że najlepiej jest odczekać minimum 3 cykle i teraz okopał się na pozycji, że czekamy dla mojego dobra, aż na pewno dojdę do siebie po poronieniu. Argumenty, że czuję się dobrze, nie działają w ogóle, bo uważa, że w tej sprawie nie myślę racjonalnie, więc broni mnie przede mną samą :) Ale mamy umowę, że po 3 @ zaczynamy, więc w najgorszym razie muszę przeczekać jeszcze tylko ten jeden cykl :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rejonu Łodzi nie znam niestety, tam robiliśmy jedynie genetykę. Ale na pewno macie tam jakieś kliniki leczenia niepłodności gdzie robią test potrójny nasienia, zwykłe badanie nasienia nic tutaj nie wniesie a test potrójny dużo może rozjaśnić ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, dzięki za info :) Mamy tu kliniki leczenia niepłodności, więc podzwonię i popytam, przynajmniej będę wiedziała, jakiego testu szukać w cennikach :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Tulisia, on chce dziecka, ale moja mama, która sama poroniła dwie pierwsze ciąże, przekonała go, że najlepiej jest odczekać minimum 3 cykle i teraz okopał się na pozycji, że czekamy dla mojego dobra, aż na pewno dojdę do siebie po poronieniu. Argumenty, że czuję się dobrze, nie działają w ogóle, bo uważa, że w tej sprawie nie myślę racjonalnie, więc broni mnie przede mną samą :) Ale mamy umowę, że po 3 @ zaczynamy, więc w najgorszym razie muszę przeczekać jeszcze tylko ten jeden cykl :)
    kocha cię i martwi się o ciebie :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zobaczyłam jednorazowe plamienie :/ czyżby @ zapowiedziała przyjście ?

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    A ja zobaczyłam jednorazowe plamienie :/ czyżby @ zapowiedziała przyjście ?
    A nie za wysoką tempkę masz na @? Absolutnie nie chcę cię nakręcać, ale może to implantacyjne?

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie snuje domysłów ;) temp mierzona 5 minut temu 37,5

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia chyba sie u ciebie zazieleni :) tempka piekna i jaka wysoka! A twoj maz jest super :)
    kehlana_miyu taki lekarz nazywa sie androlog. Juz gdzies czytalam tu na forum ze to wlasnie taki meski odpowiednik ginekologa ;)
    Lucy fajnie ze sie odezwalas :) no a twoje endometrium jest idealne dla fasolki :)
    Ja mam nadzieje ze Infolic pomogl mi odbudowac moje gniazko dla fasolki i ze w tym cyklu juz zagosci u mnie na stale :) czekam teraz cierpliwie :)

meeegi1771 lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 37,5 a czuje się masakrycznie..

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zero energi ... plamienia ciąg dalszy .. nastawiam się na @ , boli tylko podbrzusze , piersi już niebolą

Sikam co 15 minut :/

Plamienie jasnoczerwona krew jakby różowa inna niż przy @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 18:41

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ