X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana czuje ciągnięcie , kłucie w jajniku aż promieniuje na krzyż masakra :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sprzątam już z myślą o Świętach, i mam do Was pytanie, mam ochotę iść z córeczką i mężem na basen, ale nie wiem czy już mogę? jestem dwa tygodnie po zabiegu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wciąż temperatura 37.5

ggonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    A u mnie wciąż temperatura 37.5

To dobry znak u mnie od rana 37,1 drugi pomiar o 12 37,2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 12:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande ja nie wiem , mi lekarze nie kazali się nawet kąpać w wannie do @

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Ja też sprzątam już z myślą o Świętach, i mam do Was pytanie, mam ochotę iść z córeczką i mężem na basen, ale nie wiem czy już mogę? jestem dwa tygodnie po zabiegu

Mi powiedział że można tylko nalezy dla bezpieczeństwa tampon :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Tulisia mi się dwa dni pod rząd sniło że mam już dzidzie i spacerowałam z wózkiem po Krakowie ;) Wtf czemu Kraków nie wiem. A teraz mam takie durne sny że masakra :D
    jak już spacerować to tylko po Krakowie :) ale mnie rozbawiłaś :D

Azande lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Azande zrobisz jak zechcesz, ale ja bym nie poszła. Bałabym się infekcji. I też lekarz mi mówił że mycie się tylko pod prysznicem. A co do tamponu to się nie udzielam bo nie wiem :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny był kurier i przywiózł mi suplementy które zamówiłam sobie, mąż jak wróci z pracy to stwierdzi że ze mnie lekomanka i to alkoholiczka na dodatek ;)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Dziewczyny był kurier i przywiózł mi suplementy które zamówiłam sobie, mąż jak wróci z pracy to stwierdzi że ze mnie lekomanka i to alkoholiczka na dodatek ;)
    A moje testy owulacyjne jeszcze nie przyszły. Może dzisiaj?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki ;)
    Ja właśnie napiekłam sobie placuszków bananowych i jemy z fasolką ;) Musimy się najadać przed południem bo my dla odmiany mamy popołudniowe wieczorne lub nocne mdłości...
    Widzę, że jesteście uzbrojone po zęby w akcesoria dla staraczek znakiem tego że będzie ostro na naszym wątku ;) Czekam strasznie na koniec tygodnia na Wasze testy i pozytywne wieści ;) Wierzę że nadchodząca powoli Wielkanoc przyniesie nie jeden cud ;) Ja bardzo chciałam powiadomić rodzinkę o ciąży w święta Wielkanocne, ale wizytę z usg mam dopiero po świętach :( Chyba wybiorę się gdzieś na samo usg ;)

Tulisia, KkasienkaA lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30- też bym poszła na samo usg gdzieś :P Święta to taki dobry moment na powiedzenie rodzinie, ale po stracie ciężko też tak szybko się "chwalić"...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili prywatnie pewnie zgarniesz jakiegoś gina i usg na święta będzie :) a my czekamy na testowanie ...

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    poczekaj do pierwszej @ lepiej

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu nie może być tak że dostajemy smsa od @ o tresci gratulacje jesteś w ciaży do zobaczenia za 9 miesięcy :D życie było by o wiele mniej stresujące :P

Tulisia, kierzynka, jangwa_maua, KkasienkaA lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Dziewczyny czemu nie może być tak że dostajemy smsa od @ o tresci gratulacje jesteś w ciaży do zobaczenia za 9 miesięcy :D życie było by o wiele mniej stresujące :P
    heheh ggonia własnie szkoda że nasze organizmy nie idą z duchem czasu ;D

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szczęka opadła po wczorajszej rozmowie z mężem. Wciąż rozkminiam czy zacząć starania jeszcze w tym cyklu (jeżeli uda się załatwić sprawę z ósemką), czy tak jak planowaliśmy w przyszłym. I on mi nagle mówi, żeby lepiej poczekać (nic nowego, to jego stare stanowisko), bo (uwaga! nowy argument!) on chce sprawdzić, czy nie ma bakterii w nasieniu i zamierza o to zapytać swojego lekarza na następnej wizycie. Dziewczyny, on musiał sam robić jakiś research w internecie, na własną rękę i z własnej inicjatywy!

To teraz ja mam pytanie do tych z Was, które takie badania robiły - gdzie się to robi? Babki chodzą w takich sprawach do ginekologa, a faceci do kogo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 13:12

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana niby dobrze, że twój mąż chce być zdrowy i z pełną świadomością i rozwagą począć wasze dziecko, ale z drugiej strony chyba troszkę za bardzo się wczuwa. Sprawia wrażenie, jakby chciał trochę odwlec decyzję o wznowieniu starań. Ale co powie, gdy już minie ten cykl i przyjdzie następny? Co wtedy wymyśli? A może z tą bakterią to chwilowe? Skoro ty jesteś zdrowa i nie masz żadnych bakterii no to on też, bo w przeciwnym wypadku by cię zaraził. Wytocz mu ten kontrargument :)
    A faceci w takich sprawach nie chodzą do urologa? Ale nie jestem pewna.

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym ostatnio z mężem zastanawialiśmy, nie wiem może do jakiego specjalisty od leczenia niepłodności? albo do rodzinnego po prostu :)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze twoj maz poprostu boi sie kolejnej porazki. Mezczyzni takie rzeczy tez bardzo przezywaja mimo ze o tym nie mowia. Widac on potrzebuje byc pewny ze z jego strony jest wystko ok. Ja bym sie cieszyla na twoim miejscu ze tez chce miec jakas swiadoma role w tych staraniach a nie tylko jaka 'dawca nasienia' :-) sa tacy faceci ze suplementow na nasienie brac nie chca :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 13:26

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ