X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Byłam właśnie u chirurga szczękowego i okazało się, że nie muszę wyrywać ósemki! Pani doktor wypaliła mi tylko laserem kaptur z dziąsła, przez który ciągle robił się stan zapalny i powiedziała, że nie mam nawet próchnicy :)

Co oznacza, że nie ma już zębowych przeszkód do starań :)

To przeszkody zniesione!!! Więc do dzieła i teraz trzeba popracować nad Zielonym Kropkiem!!! :D

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja też zazdroszczę Ci mdłości! ;) Dobrze, że Fasolinek daje o sobie znać! Niech rośnie zdrowo!! :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :(

Lili cieszę się z twojej fasolki pięknie rośnie :*

Majeczka mdłości dobry objaw ciesz się ;)

Kehalana więc teraz do dzieła a fasolka się pojawi

A ja mam smutną wiadomość , przerywam starania . Mój maż nie chce bynajmiej nie w tym czasie dzieci :( więc ehh.. płakać mi się chce ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia kochana tak mi przykro :( smutno mi sie zrobilo jak przeczytalam twoja wiadomosc :( czemu tak nagle zmienil zdanie jesli oczywiscie moge zapytac?? Moze mu sie odmieni... Przytulam cie bardzo :* :* :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai nie wiem sądze że to Teściowa swoje trzy grosze wtrąciła. Bo uznał że jak to wygląda dopiero jedno straciliśmy a o drugie się starać itd przykro mi bo już testy owu kupiłam i wogóle :(

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia, ale jak to? Ach ci faceci, niby tacy silni, tacy odważni, a jak przychodzi co do czego to trzęsą portkami. A próbowałaś z nim rozmawiać? No nie wierzę, naprawdę...

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widze ggonia ze masz przyjemna tesciowa... wspolczuje ci bardzo ze tak nagle twoj maz zmienil zdanie, to musi bardzo cie bolec :( tym bardziej ze sam przed chwila doszukiwal sie z toba objawow ciazowych.... ehhhh ci faceci, sa bardziej zmienni niz kobiety :*
    a gdyby kazdy rodzic Aniolka zastanawial sie jak to wyglada ze stracili ciaze a chca sie starac o druga to nigdy nie mieliby dzieci!! Ja wogole nie zawracam sobie tym glowy, to moje zycie, moj brzuch i moje dziecko. Nikomu nic do tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 21:34

Tulisia lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia usiądź z mężem za 2 dni do rozmowy. Wytłumacz dlaczego tak bardzo pragniesz właśnie z nim dzieci, że ta strata była na prawdę bardzo trudna i wiesz, że nikt nie zastąpi Waszej Córeczki ale że nie wolno się poddawać. Mój pomysł jest jeszcze taki, że może powiedz mu, że nie będziesz świrować przed nim testami i wykresami owu ale, że będziesz badać swój cykl i kiedy będziesz wiedziała, że to już to będziesz spokojnie dążyć do zbliżenia. Mój mąż powiedział, że nie chce żeby to wyglądało tak jak w cyklu, w którym zaszłam w ciążę - wtedy mierzyłam temperaturę i o wszystkim mu mówiłam a co do serduszkowania to mówiłam bez ogródek, że to dziś i trzeba i tak 5 dni pod rząd - miał mnie potem dość na dobre 2 tygodnie. Myślę sobie, że faceci tacy są - to nie oni mają jakieś 24h żeby doszło do zapłodnienia więc ich nie obchodzi. Porozmawiaj z mężem i obiecaj, że nie będziesz świrować ale, że nie chciałabyś przerywać starań.. Co o ty myślisz?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia tak mi przykro! Może spróbuj z nim porozmawiać? Jesteście odrębną rodziną, samowystarczalną więc nikogo nie powinno obchodzić to jak to wygląda starać się o dzidzię gdy straciło się już jedną. To powinna być Wasza decyzja! Nie ma regulacji prawnych mówiących, kiedy wypada starać się o dziecko po stracie. Przepraszam za ironię, ale wkurza mnie jak ktoś się wtrąca w cudze życie (np teściowa)i uważa, że ma wyłączność na nieomylność!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze najwiecej do powiedzenia maja zawsze osoby ktore nigdy nie przezyly straty!!! Jak mnie to wkurza!!! Nikt nie ma prawa mowic wam kiedy mozecie sie starac! No bo skad to niby wiadomo? Kazdy kiedy indziej jest gotowy na nawa ciaze ale nikt nie ma prawa tego krytykowac czy komentowac

Mysia 15, KkasienkaA lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia nie przejmuj sie tylko działaj ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia Kochana trzymaj się... Może to chwilowe, jakiś gorszy dzień???

A może porozmawiaj z nim na spokojnie, pokaż mu w necie informacje o staraniach po stracie... Na mojego zawsze to działa, w sensie że takie rozsądne rozmowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 22:09

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia, zgadzam się z dziewczynami - pogadaj jeszcze z mężem, tylko nie teraz, w emocjach, ale za dzień czy dwa. Sama mam problem z moim, bo nalega na odczekanie kolejnego cyklu, a wydobyć z niego prawdziwy powód to nieustanna walka. Może Twój mąż boi się nowego rozczarowania? Może nie poradził sobie do końca ze stratą i nie jest gotowy, choć myślał, że jest? Moją radą jest tylko, żebyś podpytała go delikatnie i pociągnęła za język, może powiedz mu, że oczywiście uszanujesz jego zdanie, jeżeli chce odłożyć starania, ale niech Ci wyjaśni porządnie, dlaczego tego chce - tak byłoby fair. Przynajmniej na mojego męża takie podejście działa zazwyczaj.

Przytulam Cię mocno i mam nadzieję, ze sytuacja szybko się wyjaśni.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, a twój mąż nadal chce robić badania nasienia pod kątem bakterii?

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce, mamy się umówić do kliniki w przyszłym tygodniu. On generalnie dalej nalega na czekanie do kwietnia, ale po raz pierwszy czuję, że jego opór słabnie ;)

Tulisia, jangwa_maua lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey

Lili - świetne wieści

Kelhlana _miyu - fajnie że udało się wszystko załatwić tak szybko, mnie jak na złość ząb rozbolał, pewnie też mnie wizyta u dentysty czeka, umówiłam się ale dopiero na koniec kwietnia, ale my i tak musimy czekać więc może tak być

Ggonia - ojejku szkoda co piszesz, może zrób tak jak dziewczyny piszą, odczekaj jakieś czas i pogadaj z mężem :(

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za dużo ciepłych słów. Ja dzisiaj planuje małe porządki świąteczne ale bez przemęczenia się ;)
    Z facetami czasem bywa ciężko i na wszystko potrzeba dużo czasu i rozmowy oraz odcięcia osób trzecich od prywatnego życia. U nas też był problem z teściowa ale szybko załatwiłam sprawę. W tej kwestii nikt bez pytania nie powinien się wtrącać. Najlepiej wspólnie chodzić do lekarza i na jego opinii polegać. A teściowa jak skończy medycynę niech doradza ;)

lucy1983, Mama_Mai, meeegi1771, KkasienkaA, Tulisia, majeczka8, DomiBW, Mysia 15 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dziękuje za wsparcie póki co nie rozmawiamy na żadne tematy wcale to przykree bo sam mówił jak zaczełam cykl że fajnie by było jakby brzdąc na święta się pojawił a wczoraj takie coś ehh.. napewno z nim pogadam o to się nie martwcie , nie chce odpuscic ale jak będzie trzeba to chociaż tencykl nie będzie łatwo ale dam radę :)

Porozmawiam z nim jak tylko emocje się uspokoją , a tesciowa wiązanke dostała i chyba do niej dotarło no cusz lepiej późno niż wcale heh i tak nie bbyłam ulubioną synową :P
    Trzymam za Was kciuki i dam znać jak wszystko się rozwinie ;) buziaki

jangwa_maua, KkasienkaA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ggonia wyobrazam sobie ta wiazanke dla tesciowej :D ale bardzo dobrze zrobilas!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brazowy sluz, pewnie @ sie zbliza

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ