X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moje Drogie,

zycze kazdej z Was radosnego dnia.

Kehlana, jest mi strasznie przykro...... Tule Cie bardzo mocno....i jestem z Toba myslami....

Jangwa, jak sie czujesz? Ma nadzieje, ze lepiej! Napisz prosze co u Ciebie!

Lucy, Kochana, zycze aby te ost. dni szybko minely i przeylam Ci wszystkie moje wiruski! Wierze calym sercem, ze bedzie zielono.

Dziekuje Wam za Wasze opinie na temat badan prenatalnych. Ja na aminopunkcje raczej sie nie zdecyduje...a raczej na pewno. Wczoraj zaczelismy rozmawiac o badaniach a ja przycztalam cala broszurke, ktora dostalam od lekarza. Moj M zadal mi pytanie: jesli inne badania nie daja 100% pewnosci to jaki sens jest je robic? I tu na dzien dzisiejszy przyznaje mu racje....Najlepiej byloby zrobic test genetyczny ale kosztuje bardzo duzo (u nas okolo 1,5 tys euro). Na razie dopiero wglebiam sie w temat badan dlatego bylo dla mnie bezcenne poznac Wasza opinie na ten temat. Dziekuje Wam :)

Zycze duzo radosci i zdrowka kazdej z Was :)
    Buziaki!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, ja owulkę obstawiam poniedziałek - wtorek. Jeśli się nic nie przesunie. Ale oczywiście są to tylko moje obliczenia, a mój organizm i tak zrobi co zechce :)
    Niech będzie kiedy ma być, oby tylko była owocna :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane moje ;) jak Wasze samopoczucie? Nie pytam każdej z osobna bo każda z Was ma teraz "gorący" okres na swój sposób.
    Ja od dwóch dni mam przypływ energii i chyba wracam do świata żywych powoli. Juz nie śpię całymi dniami nie odczuwam bólu piersi ani mdłości. Czy to normalne w drugim trymestrze?

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili tak to jak najbardziej normalne w 2 trymestrze :) ja taka energie mialam do samego porodu ;)
    a u mnie nadal bol piersi, wieczorne mdlosci i apetyt conajmniej wilczy ;) ale nie narzekam, ciesze sie kazdym objawem :)

Tulisia lubi tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Witajcie kochane moje ;) jak Wasze samopoczucie? Nie pytam każdej z osobna bo każda z Was ma teraz "gorący" okres na swój sposób.
    Ja od dwóch dni mam przypływ energii i chyba wracam do świata żywych powoli. Juz nie śpię całymi dniami nie odczuwam bólu piersi ani mdłości. Czy to normalne w drugim trymestrze?

sama tego nie doświadczyłam, ale z opowieści koleżanek wiem, że podobno 2 trymestr jest najlepszym okresem w ciąży. :) Ustępują dolegliwości, powraca energia, rosnący brzuszek jeszcze tak bardzo ,,nie uwiera" :) a więc Lily: najlepszy czas przed tobą, korzystaj :D

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele masz bardzo mądrego męża!

Rachele lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, ja już w domu jestem, rano byłam u ginekologa na nfz, byłam 3 w kolejce, nie wiem jakim cudem było tak mało osób bo zawsze są tłoki, koło 9 już byłam po, zbadała mnie, powiedziała że w ciąży nie jestem, miałam nawet usg co mnie zdziwiło, tam też oki, powiedziała że jak do poniedziałku nie dostanę okresu to mam znowu przyjść i tyle, a o testach to powiedziała że wychodzą dodatnie przez te leki które brałam, także muszę teraz czekać do poniedziałku i mieć nadzieję że dostanę tego okresu w końcu :(

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande kochana, życzę ci aby ta @ w końcu przyszła! Kurczę, umęczysz się z tym czekaniem. Cieszę się że udało ci się wejść bez problemu do lekarza.

,,Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama..." - Boże, jakie piękne zdanie. Wzruszyłam się :)

Azande, kierzynka lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    hey, ja już w domu jestem, rano byłam u ginekologa na nfz, byłam 3 w kolejce, nie wiem jakim cudem było tak mało osób bo zawsze są tłoki, koło 9 już byłam po, zbadała mnie, powiedziała że w ciąży nie jestem, miałam nawet usg co mnie zdziwiło, tam też oki, powiedziała że jak do poniedziałku nie dostanę okresu to mam znowu przyjść i tyle, a o testach to powiedziała że wychodzą dodatnie przez te leki które brałam, także muszę teraz czekać do poniedziałku i mieć nadzieję że dostanę tego okresu w końcu :(

Bardzo dobrze, ze poszlas i skonsultowalas sie z innym lekarzem.
    Czekamy do poniedzialku! Zycze zeby @ szybko przyszedl!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Azande kochana, życzę ci aby ta @ w końcu przyszła! Kurczę, umęczysz się z tym czekaniem. Cieszę się że udało ci się wejść bez problemu do lekarza.

,,Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama..." - Boże, jakie piękne zdanie. Wzruszyłam się :)

... ja tez:)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj kompletny dół :( hormony buzują na całego... jeszcze zdarzył mi się w pracy wypadek, zepsułam wirówkę i naprawa będzie pewno 2 tys. euro kosztować :( w sumie to się zdarza, tylko najgorsze jest to, że się mega zdenerwowałam :( że aż brakowało mi tchu... to jakoś nie mój dzień :(
    a @ nadal nie ma...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:

Azande dobrze że byłaś u lekarza, oby niedługo wyjaśniło się z tym @. Pytałaś się może, skoro robili ci usg, czy jakieś pozostałości po zabiegu są w macicy i czemu u Ciebie to tak długo trwa?

Apropos: mi też bardzo podoba się twój podpis :)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    U mnie dzisiaj kompletny dół :( hormony buzują na całego... jeszcze zdarzył mi się w pracy wypadek, zepsułam wirówkę i naprawa będzie pewno 2 tys. euro kosztować :( w sumie to się zdarza, tylko najgorsze jest to, że się mega zdenerwowałam :( że aż brakowało mi tchu... to jakoś nie mój dzień :(
    a @ nadal nie ma...

Slonce, nie denerwuj sie! Takie rzeczy sie w pracy zdarzaja! Tym sie nie przejmuj!
    Pomysl, ze juz polowa dnia za Toba a @ nie ma :) Super! Trzymam kciuki :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy, kochana, no przecież nie specjalnie zepsułaś ten sprzęt! Cieszę się że @ nie ma. To dobrze wróży :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, kochana jesteś :) już się jakoś uspokoiłam... szef był mega wkurzony, ale cóż z tego...

Najbardziej mnie martwi że się tak zdenerwowałam... unikam stresu ostatnio i na ogół się udaje, ale czasem nerwy puszczają...

A dziś szczególnie nerwy w strzępach. Chyba jednak jutro rano zatestuję, bo mnie ta niepewność dobija. Jakoś mam dobre przeczucie, że się udało, ale strasznie się boję, że znowu będzie coś nie tak i wtedy wolę o tym nie wiedzieć i traktować to jak 'spóźniony okres'. Wiem, że to dziecinne i irracjonalne, ale cóż poradzić.

Tutaj niestety nie mogę sobie ot tak po prostu pójść na betę, żeby uwolnić się od tej niepewności, bo robią tylko u lekarza albo w szpitalu, a myślę, że test ciążowy może jeszcze nie wyjść, bo dziś dopiero 12 dpo. Dlatego wolałabym testować dopiero w sobotę i jeśli pozytyw to pójdę w poniedziałek do lekarza na betę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy organizm jest inny, nie da się tego ustalić co do minuty, tak się dzieje czasem, proszę czekać do poniedziałku - tak mi powiedziała

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:

Mnie też to zdanie ujęło :) taka jest prawda

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    a @ nadal nie ma...
    współczuję stresu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy nie martw sie tak :) wiem ze to bylo mega stresujace wydarzenie, ale czasu nie cofniesz i kazdemu moglo sie to przytrafic. A co do testowania twojego to i ja mam dobre przeczucia :) tez bym nie wytrzymala do soboty ;) no i czekam juz w napieciu na wyniki tesciku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande ciesze sie ze poszlas dzis do lekarza :) w sumie to ani zle ani dobre wiesci od tej pani doktor uslyszalas. Teraz pozostaje nam wspolnie czekac na rozwoj wydarzen. Oby @ przyszla do poniedzialku :*

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ