Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywojewództwo mazowieckie, czytałam już o tym nowotworze, mam nadzieję że to wszystko tylko nie to, już wolę czekać na ten okres i ruski rok, jutro zawiozę moją dzidzie trochę wcześniej do szkoły i może uda mi się załapać na wizytę na nfz, najwyżej będę czekała cały dzień w kolejce, no a jak nie to chociaż te badanie hcg z krwi zrobię, oszaleję przez to wszystko, zawsze mam w życiu pod górkę
-
jangwa_maua wrote:Nawet nie zdążyłam przeczytać. Mam wysokie CRP norma do 5 a ja mam 241. Trafiłam z tym bólem od nerek a z nimi ok na usg.
Bardzo wysokie. Czyli jest jakiś silny stan zapalny. Wiedzą już dlaczego tak wzrosło?
Dobrze Kochana, że nerki w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:21
-
Najlepiej Azande to iść na izbę przyjęć, powiedzieć, że masz dolegliwości ze strony macicy, że jesteś po zabiegu łyżeczkowania. Powinnaś bez łaski dostać konsultacje ginekologiczną bez dłuższego czekania. Udaj się najlepeij do innego szpitala i po temacie.3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualnyna tej wizycie na nfz to nawet jak się dostanę to mi usg nie zrobią, musiała bym prywatnie iść po południu, ale to znowu 100 zł, a do innego szpital to bym musiała jeszcze jechać dalej, teoretycznie mogła bym do siostry jechać ale z tym to chyba jeszcze się wstrzymam, zobaczymy co jutro mi się uda załatwić, chyba na razie nie powinnam siać paniki
-
nick nieaktualnyAzande Dokladnie tak jak mowi Lili ja bym zrobila bedac na twoim miejscu :* mam naszieje ze wszystko skonczy sie dobrze :*
Jangwa wreszcie czegos sie u ciebie dopatrzyli. Mam nadzieje ze znajda zrodlo tego stanu zapalnego i go wylecza. Nie daj sie wypisac do domu dopoki nie bedziesz zdrowa zebys nie musiala juz tam wracac az do porodu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynawet nie słyszałam o czymś takim kierzynko jak coś to w szpitalu jest pogotowie i tam się jedzie po moc w nagłych przypadkach u nas już znalazłam jest w szpitalu około 60 km od nas, ten do którego się jutro wybieram jest około 30 km ode mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:52
kierzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny nie odzywałam się w ciągu dnia bo miałam masakrę w pracy ale czekałam na wieści od Rachele i Mamy Mai
Kochana moje jak się cieszę, że dzieciątka rosną i serduszka biją mocno dbajcie o siebie mocno i wszystko będzie dobrze
Kehlana - o Tobie myślę dziś szczególnie i tak mi przykro że znowu spotkała Cię tak ogromna strata ale dobrze że chcesz się teraz gruntownie przebadać i oby badania wykryły przyczynę poronień. Teraz już na pewno przysługuje ci więcej badań bo przypadek to raczej nie był...
Jangwa - mam nadzieję że w końcu znajdą u Ciebie przyczynę wysokiego crp i w końcu ktoś ci pomoże
Azande - słuchaj dziewczyn i szukaj innego lekarza albo szpitala bo twoją sytuację trzeba jak najszybciej wyjaśnić...
Tulisia - pytałaś mnie kiedy testuję... Jutro powinna przyjść @ o ile cykle wróciły do normy 28 dniowej ale po tempce się na to nie zapowiada. Więc o ile @ nie przyjdzie to testuję w sobotę bo to będzie 14 dpo o ile wytrzymam objawy mogą być i na @ i na ciążę ale trudno powiedzieć. Czuję się potwornie zmęczona i jakoś tak mi ciepło jakbym miała gorączkę... Do tego ciężkie nogi i wszystko jakby bolało a chora nie jestem bo poza tym dobrze się czuję
Kiedy obstawiasz owu???
Mysia - trzymam kciuki za owocny weekend
Ja chyba zaraz wędruję do łóżka...
Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Azande ja na Twoim miejscu zrobiłabym jak radzi Lili- poszła do szpitala, opowiedziała całą sytuację i dodała od siebie, może właśnie to co Lili napisała. Wtedy masz zapewnioną opiekę i wszystkie badania od ręki. Nie namawiam Cię do złego, po prostu szlak mnie trafia- ile płacimy za służbę zdrowia, a nigdzie nie można się dostać, a jak już to np właśnie bez USG, które jest tu kluczowe. A poza tym w szpitalach jest o tyle lepiej, że lekarze jak cie mogę, ale jeszcze się między sobą konsultują. Z tym dużym krwawieniem, to właśnie pewnie chodziło jej o grube endomertium, ale to raczej nie jest dobra oznaka po zabiegu, jeżeli nie doszło do krwawienia jeszcze. Kochana trzymam kciuki!
Jangwa niech teraz szybciutko znajdą ten stan zapalny, dadzą bezpieczne antybiotyki i szybciutko nam wyzdrowiejesz! Dawaj znać jak się macie :*
anka418 najważniejsze, że już bierzesz i jesteś pod dobrą opieką My do ciąży przygotowywaliśmy się trzy miesiące, namiętnie czytałam gazety, artykuły, szukałam ziółek i dobrego jedzenia, więc zleciało. I Tobie także życzę, żeby Wam szybko minęło. A ja do endo idę w pt, bo tydzień temu już powinnam iść i się zagapiłam... Bo w ciąży co 5 tyg mam być z wynikami.
lucy1983 do 14 dpo to i tak jesteś mega wytrwała!!! Ja bym już z 5 testów zrobiła Oby zmęczenie okazało się pięknym zmęczeniem małym Groszkiem
anka418 lubi tę wiadomość
-
Mamo Mai i Rachele gratuluje serduszek i bardzo sie ciesze.
Ja juz po wynikach. Zaplacilam 350zl i to ze znizka lekarza. Masakra tyle kasy za badania placic a 10 lat skladki na ubez zdrowotne place i nic z tego nie mam
Anka418 kontrola i unormowanie tarczycy jest wazne. Czas szybko zleci i staranka uruchomicie
Lucy1983 trzymam kciuki za testowanieanka418, Rachele lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Co do badan prenatalnych to ja tez jestem po amniopunkcji. Nie wiem czy utrata Wiki miala z nia zwiazek. Nie wiem czy drugi raz bym ja zrobila, ale testy pappa bym zrobila mimo ze wyszly mi fatalnie ale stawiam ze wplyw na to mialo lozysko a nie wada genetyczna Wiki bo kariotyp miala prawidlowy. Od pierwszego USG genet i uslyszeniu o ryzyku wad moja ciaza byla bardzo trudna i stresujaca. Oczekiwanie na wyniki to koszmar ale pozwalaja na psychiczne przygotowanie sie na chore dzieciatko
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Kurcze Monilia teraz jak czytam co piszesz o tych pappa to boję się odebrać swoje!!! USG nas bardzo uspokoiło, ale podobno w tych wynikach testów różnych rzeczy można się spodziewać...