X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana tak bardzo mi przykro ale wierze że dasz radę . Ściskam ;*

Azande dobrze że poszłaś do lekarza :) mam nadzieje że w poniedziałek zobaczysz wkońcu @

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, odebrałam dzisiaj w końcu wyniki testu PAPPA i jest ok, przynajmniej moim zdaniem :)
    Ale chciałam zapytac o sprawe, która nie daje mi spokoju, dowiedziałam sie ze moja przyjaciółka jest w ciazy, wczoraj była na pierwszym usg i lekarz stweirdzil brak zarodka, ale pecherzyk jest, bete ma na poziomie 9tys. i wydawało mi sie ze wtedy juz jest zarodek i serduszko. Pamietam jak moja gin mowila ze serduszko pojawia sie przy becie ok. 5 tys. Ja do konca nie znam sie na tym, dlatego prosze o wasze opinie, czy jest czym sie martwic?? Bo od rana o tym mysle i moze panikuje na zapas.Bede wdzieczna jak odpowiecie.

Azande dobrze ze sie wyjasnila sprawa, trzymam kciuki zeby @ przyszla jak najszybciej :)

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wrote:
    Witajcie, odebrałam dzisiaj w końcu wyniki testu PAPPA i jest ok, przynajmniej moim zdaniem :)
    Ale chciałam zapytac o sprawe, która nie daje mi spokoju, dowiedziałam sie ze moja przyjaciółka jest w ciazy, wczoraj była na pierwszym usg i lekarz stweirdzil brak zarodka, ale pecherzyk jest, bete ma na poziomie 9tys. i wydawało mi sie ze wtedy juz jest zarodek i serduszko. Pamietam jak moja gin mowila ze serduszko pojawia sie przy becie ok. 5 tys. Ja do konca nie znam sie na tym, dlatego prosze o wasze opinie, czy jest czym sie martwic?? Bo od rana o tym mysle i moze panikuje na zapas.Bede wdzieczna jak odpowiecie.

Azande dobrze ze sie wyjasnila sprawa, trzymam kciuki zeby @ przyszla jak najszybciej :)
    U mnie tak było jak piszesz i wiesz jak to z się skończyło, oby u koleżanki było inaczej :(

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy becie 7 tys był sam zarodek serce pojawiło się później. Myślę że to sprawa indywidualna za 2-3 dni wszystko powinno być jasne

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :)

Ja też dziś odebrałam PAPPA i też wydaje mi się ok... Co prawda milion słów, a sam opis kosztował nas 100 zł, a mam wrażenie że do nas jest jedno zdanie. :)

Mama Martynki no ja też słyszałam, że przy pewnej becie POWINNO być serduszko, ale ja nie wiem dokładnie. Ale rozumiem, że to jeszcze nie wyrok i ma powtórzyć badanie??

Ja też dziś od rana ryczę jak głupia... Mój mąż jest trochę niedelikatny i musiał mi powiedzieć, że znajoma urodziła bliźniaki... jeden większy zmarł, a mniejszy waży 400dag... Po prostu nie mogę się otrząsnąć... Proszę Was też o modlitwę na rodziców i Maluszki. :( :( :(

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia, dzięki, u mnie dzisiaj na szczęście dzisiaj znacznie lepszy nastrój. Przepłakałam dwa dni i znowu staram się podejść do sprawy z optymizmem :)

Może po prostu było u mnie jednak za wcześnie i organizm nie był gotowy na ciążę. W dodatku przez ostatnie kilka tygodni miałam mnóstwo stresu i nadgodzin w pracy, mało snu i generalnie funkcjonowanie na ostatnich oparach. Teraz zamierzamy się z mężem przebadać na wszelki wypadek, zobaczyć czy nie potrzebujemy się podleczyć albo powspomagać lekami i jak tylko dostanę zielone światło od lekarzy, wracamy do gry :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande w takim razie czekamy teraz na Twoja @ z niecierpliwością.

Kkasieńka to straszne co im sie przydarzyło... aż mi łezka pociekła a przecież ich nie znam.

Jeśli chodzi o zarodek serduszko i ilość bety w tym czasie to nie wiem bo ja robiłam tylko jedną zaraz po pozytywnym teście a potem już olałam bo nie chciałam sie denerwować.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki a ktory to tydzien u twojej kolezanki?? Z ta beta to bym tak nie przesadzala, kazdy zarodek rozwija sie w swoim tempie i mysle ze nie mozna przekreslac ciazy ze wzgledu na poziom bety :) a dzidzius ma teoretycznie czas do 8tc na to zeby pokazac serduszko na usg.

Kasienko to co sie stalo z tymi blizniakami to straszna tragedia :( bardzo wspolczuje rodzicom :*

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie wg. OM to jest 7 tydzień. Lekarz nic nie mówił, kazał przyjść za 2 tyg., dzisiaj była na becie, ale wyników jeszcze nie znam. Zobaczymy co czas pokaże.

Jaglana jesteś strasznie silna i dzielna, naprawdę Cię podziwiam, że tak że spokojem podchodzisz to tego i masz jeszcze siłę do dalszego działania. Trzymam mocno kciuki, by kolejny raz był tym szczęśliwym.

Kochane moje zaczynam czuć moja mała córeczkę, nie spodziewałam się ze tak wcześnie :)

kehlana_miyu, Azande, kierzynka, Tulisia lubią tę wiadomość

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki to wspaniale :) ja tez czekam na 1 kopniaka :) podobno w 2 ciazy widac i czuc wczesniej dzidziusia ;)
    a u twojej kolezanki napewno pokaze sie serduszko, moze poprostu ciaza jest troszeczke mlodsza niz to wynika z OM? Czas pokaze ;)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Martynki gratuluję!!! Kurcze ale Ci zazdroszczę strasznie :) :) :) Podobno w kolejnej ciąży szybciej czuć, a przede wszystkim wiesz już czego się spodziewać :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem słuchałam detektorem serduszka, a Młody tak tam fikał, że jeszcze w życiu aż tak nie słyszałam!!! Aż uszy bolały tak kopał (pewnie dlatego, że wypiłam kilka łyków coli i shakea... a Maluchy na słodkie reagują).
    Dałam mojemu Mężowi posłuchać, na co on z takim spokojem: "Ty go będziesz usypiała..."
    Myślałam że umrę ze śmiechu :D

Mama_Mai, kierzynka, kehlana_miyu, Truskaweczka83, Tulisia lubią tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ggonia, dzięki, u mnie dzisiaj na szczęście dzisiaj znacznie lepszy nastrój. Przepłakałam dwa dni i znowu staram się podejść do sprawy z optymizmem :)

Może po prostu było u mnie jednak za wcześnie i organizm nie był gotowy na ciążę. W dodatku przez ostatnie kilka tygodni miałam mnóstwo stresu i nadgodzin w pracy, mało snu i generalnie funkcjonowanie na ostatnich oparach. Teraz zamierzamy się z mężem przebadać na wszelki wypadek, zobaczyć czy nie potrzebujemy się podleczyć albo powspomagać lekami i jak tylko dostanę zielone światło od lekarzy, wracamy do gry :)
    Ja też Ciebie podziwiam, że tak dobrze sobie radzisz, a wybierasz się teraz do lekarza jak się skończy krwawienie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wrote:
    Teoretycznie wg. OM to jest 7 tydzień. Lekarz nic nie mówił, kazał przyjść za 2 tyg., dzisiaj była na becie, ale wyników jeszcze nie znam. Zobaczymy co czas pokaże.

Jaglana jesteś strasznie silna i dzielna, naprawdę Cię podziwiam, że tak że spokojem podchodzisz to tego i masz jeszcze siłę do dalszego działania. Trzymam mocno kciuki, by kolejny raz był tym szczęśliwym.

Kochane moje zaczynam czuć moja mała córeczkę, nie spodziewałam się ze tak wcześnie :)
    Gratulacje, to super uczucie, ja w pierwszej ciąży bardzo późno poczułam ruchy. :)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wrote:

może to dlatego że to Twoja druga ciaża ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie doczekałam żeby poczuć dzidzię jak byłam w pierwszej ciąży, dlatego mam nadzieję że teraz szybko poczuję kopniaki ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka - a jesteś raczej szczupła czy masz troszkę ,,tłuszczyku" na brzuszku, bo jak jesteś chuda to wcześniej poczujesz :)

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka to już moja trzecia ciąża :) i za każdym razem to uczucie jest tak samo cudowne :) Trzymam kciuki żebyście wszystkie mogły poczuć maleństwa.

kierzynka lubi tę wiadomość

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Ja też Ciebie podziwiam, że tak dobrze sobie radzisz, a wybierasz się teraz do lekarza jak się skończy krwawienie?

Miałam umówioną wizytę na jutro, ale tak przekładam na przyszły tydzień i absolutnie się wybieram. Nie oczekuję po tej akurat lekarce za dużo, ale może uda mi się dostać skierowanie na parę badań. Do mojej nowej lekarki mam umówioną wizytę za miesiąc, jak wróci z urlopu. Miała być ciążowa, ale cóż... Będzie diagnostyczna.

Sama jestem zdziwiona, że dzisiaj mam taki dobry dzień, bo wczoraj nie mogłam powstrzymać się od płaczu, ale skoro moja psychika postanowiła dać mi chwilę odpoczynku, przyjmuję to z dobrodziejstwem inwentarza :) Wiem niestety z doświadczenia, że będą też gorsze dni, i takie zupełnie beznadziejne, kiedy będę tylko chciała zaszyć się w kącie i wyć, więc zamierzam cieszyć się tymi lepszymi :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wrote:

Mama_Martynki, gratuluję! Naprawdę cudownie czyta się takie posty!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ