X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 wrote:
    Mysiu kochana przykro mi ze przezywasz teraz strate ale kazda z nas ma taka date.. ja w sierpniu..
    pomodl sie za swojego Aniolka on jest teraz szczesliwy tam na gorze, dla nas to trudne ale ja sobie mysle ze wszysykie nasze Aniolki bawia sie szczesliwie w niebie
    i na pewno niczego im nie brakuje :-* :-*
    Majeczko, pięknie to powiedziałaś :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, cieszymy się razem z tobą :) widzisz jak wszystko fajnie się układa :)

anka418 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane !
    U mnie zbliza się ciężki dzień za 6 dni miała urodzić sie Amela :( nie wiem jak przeżyje ten dzień , ale ze wsparciem męża będzie mi lżej. Wiecie z moim mężem znowu się układa i powoli zaczniemy się starać o kropka.Póki co jeszcze z dystansem ale ważne że odzyskaliśmy siebie :)

Przytulam ciepło ;)

DomiBW, majeczka8, lucy1983, jangwa_maua lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia, kochanie, przytulam mocno i życzę dużo siły w najbliższych dniach. Dobrze, że się z mężem dogadaliście i masz w nim wsparcie.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia strasznie sie ciesze ze z mezem juz wszystko sie naprawilo :*
    A dzien terminu to istna tragedia :( nie wiem dokladnie co przechodzicie, bo ja urodzilam dzien po terminie. Ale te wszystkie mysli co by bylo gdyby ..... moge was tylko wirtualnie przytulic dziewczyny :* i zyczyc wam i sobie duuuuzo sily i wiary w to, ze bedzie dobrze :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za wsparcie jesteście cudowne :)
    Ja sie cieszę że wrócę do Was pełną gębom :D

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia będzie Ci bardzo ciężko. Tak bardzo Ci współczuję! Wypłacz się, porozmawiaj z Amelią! Mnie to pomogło, chociaż nadal jest bardzo ciężko przeżyć ten tydzień. Ja miałam termin wczoraj :( Kochana bądź silna! Przytulam Cię bardzo mocno!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, wieczorem poczulam sie zle i musialam przespac mdlosci..ale nie o tym..zasmucilam sie bo na fioletowej mam kilka pamietnikow ktore czytam zawsze
    Poprawiaja mi humor..jednak tym razem przeciwnie..zobaczylam ze jedna z dziewczyn po 20tyg zakonczyla pamietnik to byla ciaza blizniacza in vitro..nie wiem dokladnie co sie stalo (miala problem z szyjka macicy i pessar)
    ale bardzo mi przykro to takie smutne :-(
    kolejne dwa Aniolki powiekszyly grono w niebie :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 07:33

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    dziewczyny współczuję kolejnych stresów i smutków :( nie mamy innego wyjścia musimy jakoś to przecierpieć i żyć dalej dla naszych dzieci :)

Majeczk8 - oby był inny powód zamknięcia pamiętnika przez tą dziewczynę :(

ja mam dzisiaj wizytę na 10, na nfz, strasznie się stresuję, chociaż usg nie będzie więc nie wiem czym, do tego dzisiaj wstałam z katarem i bólem głowy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka czytam o tej dziewczynie z pamietnika i az mam gesia skorke :( to straszne ze ludzie tak walcza o to, by zostac rodzicami, a los odbiera im tak brutalnie to szczescie :( nie moge pojac skad tyle tych nieszczesc :(
    Moj ojciec ostatnio mowil mojemu mezowi, ze kiedys to kobieta zachodzila w ciaze i rodzila dziecko, a teraz? Jak byli u mnie w szpitalu to pelne sale mlodych kobiet ktore maja problemy z utrzymaniem ciazy... az ciezko uwierzyc ze w XXI w kiedy medycyna jest tak rozwinieta dzieje sie tyle strasznych rzeczy!!!

Azande powodzenia na wizycie :) moze lekarz podejrzy jednak twoje malenstwo :) ja na NFZ na kazdej wizycie ogladam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest tak głupio że w gabinecie nie ma usg, tylko dają skierowanie i idzie się na górę na oddział i tam robi inny lekarz, więc nie liczę na usg, ja myślę że oni tak specjalnie robią żeby ludzie do niech chodzili prywatnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co taka cisza?
    ja wróciłam już z wizyty, badania oki wszystko w normie, tylko jak zwykle żelaza mam mało, w ciąży z córcią też tak było, mam zastosować dietę bogatą w żelazo, w sumie to zawsze staram się tak jeść bo i ja i córcia mam mało żelaza, miałam tylko badanie ginekologiczne, dostałam skierowanie na toksoplazmozę teraz i za 4 tyg wizyta, a i podczas badania Pani dr powiedziała mi gdzie jest dzidzia, bardziej po lewej stronie i dość nisko to będę wiedziała gdzie jej detektorem szukać

i jeszcze taka była smutna sytuacja, bo w kolejce czekała też taka dziewczyna w ciąży, i tak zaczęłam z nią rozmawiać i mi opowiedziała że ma już syna 9 letniego i z nim było wszystko super w ciąży i potem poroniła aż 4 razy, tak miedzy 9 a 15 tyg, i nie wiadomo dlaczego, potem urodziła zdrową córcię co teraz ma 3 lata, no i znowu jest w ciąży, ale od początku na lekach na podtrzymacie do 4 miesiąca, i teraz bierze zastrzyki z acardu no i po wizycie okazało się że jej się szyjka odkleiła i od razu dostała skierowanie do szpitala i wyszła taka załamana :( mam nadzieję że będzie wszystko dobrze u niej, ale współczuję jej bo musiała przejść w życiu wiele :(

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande to wspaniale! :D Nasz maleńki Cud rośnie zdrowo :D :D Ciesze się, że u Was dobrze. Popracujesz nad żelazem to i te badania się wyrównają ;)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historia, którą opowiedziałaś jest bardzo smutna. Nie potrafię zrozumieć tego, że trzeba czasami tak cierpieć, aby doczekać się zdrowego dziecka. A niektórym wydaje się to takie oczywiste- posiadanie dziecka. Nie dbają potem o nie, zaniedbują- nie wiedzą jakie mają ogromne szczęście! Jak mnie to denerwuje!

Mam nadzieję, że ta dziewczyna urodzi zdrową Dzidzię! Chyba już przecież wyczerpała limit nieszczęść!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Azande cieszę się że u Maleństwa wszystko dobrze :) dbaj o siebie :)

Ja staram się nie czytać już żadnych historii ani tych szczęśliwych ani zakończonych źle bo kompletnie mnie to nerwowo rozstraja... Ale mam nadzieję że tej dziewczynie uda się donosić ciążę :)

U mnie dziś lekki dołek ale niestety na własne życzenie. Próbowaliśmy dziś odnaleźć tętno Kropeczki chyba co najmniej pół godziny detektorem tętna i niestety się nie udało. Próbuję nie panikować bo może to za wcześnie ale nie powiem ile czarnych myśli przetoczyło się przez moją głowę. Potrzebuję chyba kilka dni wyciszenia. Do usg mam jeszcze 3 tygodnie i jak się nie uspokoję to chyba nie dam rady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wyobrażam sobie jak się zdenerwowałaś :( :( :( a słuchałaś już wcześniej dzidzi czy dzisiaj pierwszy raz? na razie dzidzia jest bardzo nisko, może źle szukaliście? u mnie jest bardziej po lewej u Kkasienki chyba też, tak mi się wydaje że kiedyś pisała

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy Kochana moim zdaniem to za wcześnie! Dziewczyny szukała tętna z tego co pamiętam na późniejszym etapie ciąży!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przeczytaj co znalazłam:
    " Używanie detektora tętna płodu
    Nowoczesne detektory tętna płodu umożliwiają posłuchanie akcji serca dziecka już w dziesiątym tygodniu ciąży. Zaawansowane modele oferują opcję wyświetlania wyniku pomiaru bezpośrednio na wyświetlaczu. Konstrukcja detektora tętna płodu pozwala na mierzenie zarówno tętna chwilowego, jak i uśrednionego w określonym przedziale czasowym. W detektorach tętna płodu do użytku domowego sonda pomiarowa zintegrowana jest z urządzeniem. Domowe dopplery nierzadko w miejsce głośnika posiadają wyjście słuchawkowe, którego można użyć do rejestracji tętna dziecka. Sprzęt taki nie jest drogi, dlatego wiele przyszłych mam postanawia nabyć detektor tętna płodu, który umożliwia wsłuchanie się w bicie serca maluszka wraz z rodziną czy przyjaciółmi.

Wysłuchanie tętna dziecka w warunkach domowych, zwłaszcza w początkowych tygodniach ciąży, czasami jest trudne lub wręcz niemożliwe."

Widzisz Kochana jest za wcześnie!! Niepotrzebnie się zestresowałaś!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję że to po prostu za wcześnie. Raczej dobrze szukaliśmy bo obejrzeliśmy razem sporo filmików na YT poza tym mój mąż jako lekarz raczej wie gdzie szukać. Własne tętno mogłam usłyszeć więc detektor działa. Mąż mnie już trochę uspokoił i pocieszył, może spróbujemy za tydzień. Na razie próbuję się uspokoić i oderwać myśli od tego.
    Właśnie jedziemy na poszukiwanie materiału na narzutę na nasze łóżko. Trochę zmieniamy naszą sypialnię, wczoraj mąż zamontował nowe półeczki na zdjęcia i w końcu nasze ślubne są wyeksponowane. Inne zajęcia pomagają nie myśleć tyle :)

Dzięki dziewczyny za wsparcie :) wasze słowa mnie trochę uspokoiły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia_15 - a Twój mąż jutro wraca czy jeszcze nie? jak wróci to bierzcie się do roboty :)

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ