X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Witajcie kochane u mnie dziś dobre wiesci , mąż dojrzał i chce się starać zeby w tym roku ciąża u Nas zawitała :) teraz czekać na @ bo zapewne nie trafiliśmy ale to nie ważne :)

Nasz czas nadejdzie.

Mysia Tulisia jak starania kochane ?

Tak będzie ggonia :)

Najważniejsze żebyście oboje chcieli dzieciątka i wtedy na pewno się uda :)

Życzę dużo powodzenia :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Witajcie kochane u mnie dziś dobre wiesci , mąż dojrzał i chce się starać zeby w tym roku ciąża u Nas zawitała :) teraz czekać na @ bo zapewne nie trafiliśmy ale to nie ważne :)

Nasz czas nadejdzie.

Ggonia tak się cieszę!! Trzymam kciuki! Najważniejsze, że doszliście do porozumienia z mężem- powinniście się wspierać w końcu jest on Twoją drugą połówką! :D

A moje starania? Ogarnia mnie już śmiech. Teraz Niemcy, jutro wyjeżdża na Słowację! Właśnie się dowiedziałam. A nie sądzę, żeby drugi raz w historii zdarzyło się niepokalane poczęcie! ;)

Cała nadzieja w Tulisi :)

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Mama Mai i Azande - cieszę się że z waszymi maluszkami wszystko dobrze :) niech nadal zdrowo rosną :)

Lucy, moja kochana, nie denerwuj bo na 100% jest tak jak mówią dziewczyny - jest za wcześnie. Ale wcale ci się nie dziwię, że się zestresowałaś. Swoją drogą właśnie dlatego raczej jestem przeciwna takim wynalazkom. Ale to tylko moje zdanie i rozumiem dziewczyny które potrzebują tego urządzenia. :)

Mysiu nie poddawaj się i działajcie! :) Bo ja dochodzę do wniosku, że za bardzo ufałam ovufriend. Może owszem program czasem trafi z dniami płodnymi i owulacją, ale moim zdaniem nie zawsze tak jest. Fakt - mamy z mężem dopiero za sobą 2 nieudane cykle, ale podczas tych cykli raczej tylko serduszkowaliśmy ,,w te dni" i może chcąc dobrze coś ominęliśmy? Wtedy w grudniu gdy zaszłam w ciążę były <3 od 7 do 24 grudnia co dwa dni i się udało :) i teraz też zamierzamy zastosować tą taktykę. :) omówiłam już tą sprawę z mężem i powiedział że zrobi wszystko aby dzidziuś się pojawił. A więc Mysiu, powtarzam, nie poddawajcie się! Tylko Bozia jedna wie co tam się dzieje w naszych jajowodach i może właśnie teraz czeka tam okrąglutka królewna na swoich rycerzy! :)

Tulisia Kochana Ty zawsze potrafisz tak pięknie napisać! Bardzo mi się podoba :)

Wiesz Słońce, że trzymam kciuki!

Tulisia lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia strasznie sie ciesze :) :) :) :) wiedzialam ze dogadasz sie z mezem w kazdej sprawie :)

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:

Nasz czas nadejdzie.

Ggonia to są bardzo dobre wiadomości. Mam nadzieję, że wszytskie złe chwile są już za Wami, a po najbliższej owu czeka Cie 9 nudnych miesięcy :)

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze wsparcie jest niezastąpione :)

Mysia szkoda że u Ciebie tak kiepsko ale wierze że wkoncu się uda !

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia super wiadomość, że będziecie się starać, na pewno będzie dobrze i wszystko się ułoży.

Mamo Mai i Azande super że wizyty się udały i maluszki rosną w Waszych brzuszkach.

Mamo Martynki ale ten czas szybko leci, już jesteś tak wysoko w ciąży a nie dawno testowałaś super :)

Mysiu to rzeczywiście macie mało czasu dla siebie ale może uda się akurat wszczelić.

Ja przedwczoraj miałam poważną rozmowę z mężem, powiedziałam mu że nie wyobrażam sobie życia bez "trzeciej" myszki bo poprostu czuje się nie spełniona. Teraz wymyśliłam sobie że muszę schudnąć bo po ciąży z Wiki troszkę mi zostało a nie chciałabym żeby ciąża była trudna ze względu na moją wagę. Mąż powiedział że spróbujemy i bardzo się z tego ucieszyłam. Jak czytam Wasze wpisy to chciałabym już próbować, ale chce być idealna dla mojego maluszka.

Dziewczyny życzę Wszystkich zafasolkowanym zdróweczka dla maluszków a niezafasolkowanym II kreseczek na teście.

Buziaczki :)

Tulisia, Mysia 15, KkasienkaA lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane wszystkim starajacym sie zycze owocnego serduszkowania!
    A zafasolkowanym spokoju i nudnych 9miesiecy!

Ja tez staram sie oderwac od internetu bo stresuja mnie rozne historie wiec chyba zrelaksuje sie przy muzyce czy cos moze tez pomysle o zmianie sypialni ;-)

Zmienilam diete jem teraz kapuste kwaszona kiwi warzywka itd i pije ten specyfik od lekarza i jest poprawa

milego piatku kochane :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 07:23

lucy1983, Mysia 15, monilia84 lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny, mam nadzieję że to co Wam napisałam o tej dziewczynie Was nie zdenerwowało, napisałam to po to żeby Wam pokazać że mimo tych poronieni udało się jej donosić ciążę i urodziła zdrową dzidzię, ale macie racje mnie też takie historie stresują, zanim poroniłam to nawet ni byłam świadoma wielu zagrożeń o których wiem teraz niestety :(

Gonia - to dobre wieści, czas się brać do roboty :) i ten rok na pewno będzie Wasz :)

Mysia - no co za pech z tymi wyjazdami!, ale na pocieszenie spójrz na mnie, w ogóle nie celowałam w owulację, kochaliśmy się może 4 raz i jestem w ciąży, to i Wam się uda :) Mama_Mai też tylko weekendy miała męża w domu i w ciąży jest :) ja teraz nie wierzę już w te testy, śluzy i temperatury w ogóle

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze Lucy :) jakieś zachcianki ciążowe z tym ciastem? mnie też mdli nie miłosiernie ale zachciało mi się sernika, ale takiego z twarogu co się samemu mieli a nie z tego gotowego w wiaderku, no i upiekłam sobie i już nie mam na niego ochoty :(

kierzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande mnie generalnie mdli po prawie wszystkim, najgorzej wieczorami więc jak mam na coś ochotę i jest akurat pod ręką to jem :) staram się oczywiście jeść zdrowo i nie przesadzać z zachciankami, zwłaszcza po moich rewolucjach żołądkowych, ale czasem trudno się powstrzymać. Ostatnio miałam ochotę na ogórki kiszone i połowę słoika zjadłam ot tak po prostu :) ale też mam jak ty, coś mi się marzy jak Tobie ten sernik, a jak przyjdzie do jedzenia to nie mogę...
    Takie uroki :)

Miłego dnia dziewczyny :)

kierzynka lubi tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:

Nasz czas nadejdzie.

Cieszę się ggonia, że w końcu doszliście do porozumienia :) to bardzo ważne żebyście chcieli tego maleństwa tak samo mocno oboje :)
    A co do starań, no cóż, robi się :D i zobaczymy co z tego wyniknie. Bardzo bym chciała, żeby się udało, ale mam jakieś takie złe przeczucia, sama nie wiem...

lucy1983 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Monilia, jesteś kolejną osóbką przynoszącą takie fajne wieści. Najpierw ggonia mówi że się dogadała z mężem, teraz ty. No po prostu życie czasem jest takie fajne! :) Życzę ci w takim razie Monilia wytrwałości w zrzucaniu wagi a potem powodzenia w staraniach! :)

Rozczulacie mnie dziewczynki (mam na myśli te zaciążone :) ). Choćby Azande: miałaś ogromną ochotę na sernik, napracowałaś się, upiekłaś go, a potem i tak nie zjadałaś :) Nie wiem jak to określić, ale to jest takie... słodkie :D Może dlatego tak to odbieram, że wiem, że za takim stanem rzeczy stają wasze maleńkie bobaski w brzuszkach :)

monilia84 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia Kochana tylko bez złych przeczuć! To nie pomaga! Najlepiej tak w miarę możliwości na spokojnie podejść. A na owu i jego wyliczenia nie ma sensu tak bardzo patrzeć- tak jak napisałaś- czasami pokazuje kompletne bzdury!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia, w obu cyklach, w których zaszłam w ciążę, ovu i moja aplikacja w telefonie pokazywały mi różne daty owulacji. Nie były to jakieś szalone rozbieżności, 2 dni, ale 2 dni bywają kluczowe czasami. Więc nie przejmuj się tą datą wg ovu tak bardzo i kochajcie się z mężem kiedy macie szansę i ochotę, a kto wie, może się akurat wstrzelicie :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie ciesze :) nameczylam sie dobre pol godziny od rana z tym cudownym detektorem ;) zjezdzilam cale podbrzusze i juz mialam sie poddac, ale ZNALAZLAM :D slyszalam szalenie szybkie serduszko mojego Groszka :D jest na samym srodku brzucha :) nie myslalam ze mi sie to uda :)

Kochane staraczki nie poddawajcie sie i nie pozwalam wam na negatywne mysli!!!! Trzeba wierzyc ze sie uda, a jezeli macie watpliwosci to zalecam wizyte u gina zeby sprawdzic endometrium chociazby albo zrobic badania podstawowe. Ewentualnie polecam INFOLIC. Wydaje mi sie, ze dzieki niemu udalo mi sie zajsc w ciaze i to w 1 cyklu :)

KkasienkaA, monilia84, lucy1983, Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai super że się udało znaleźć maluszka i posłuchać tej pięknej "muzyki" płynącej z brzuszka :)

Dziękuje za słowa otuchy, żeby się nie poddawać, fajnie jest mieć tyle super "towarzyszek", które tak dobrze Cię rozumieniją :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai cudownie że 'namierzyłaś' Groszka :) mam nadzieję że za kilka tygodni też mi się uda posłuchać tej muzyki serca :)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Ale sie ciesze :) nameczylam sie dobre pol godziny od rana z tym cudownym detektorem ;) zjezdzilam cale podbrzusze i juz mialam sie poddac, ale ZNALAZLAM :D slyszalam szalenie szybkie serduszko mojego Groszka :D jest na samym srodku brzucha :) nie myslalam ze mi sie to uda :)

Kochane staraczki nie poddawajcie sie i nie pozwalam wam na negatywne mysli!!!! Trzeba wierzyc ze sie uda, a jezeli macie watpliwosci to zalecam wizyte u gina zeby sprawdzic endometrium chociazby albo zrobic badania podstawowe. Ewentualnie polecam INFOLIC. Wydaje mi sie, ze dzieki niemu udalo mi sie zajsc w ciaze i to w 1 cyklu :)
    ja też polecam inofolic bo tez zaszłam w pierwszym cyklu po poronieniu ;)
    a jeśli chodzi o detektor to dzis szukałam z 10 minut ale nic nie znalazłam i wkurzyłam sie i odłożyłam ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podpisuję się pod Inofolic bo tylko jeden cykl stosowałam i zaskoczyło :) nie wiem czy to od tego czy od udanych serduszek ale się udało :)

Kierzynka nie poddawaj się, na pewno niedługo znajdziesz Maluszka. Patrzyłaś na filmiki instruktażowe na YouTube?

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ