Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyggonia wrote:Witajcie kochane u mnie dziś dobre wiesci , mąż dojrzał i chce się starać zeby w tym roku ciąża u Nas zawitała teraz czekać na @ bo zapewne nie trafiliśmy ale to nie ważne
Nasz czas nadejdzie.
Mysia Tulisia jak starania kochane ?
Tak będzie ggonia
Najważniejsze żebyście oboje chcieli dzieciątka i wtedy na pewno się uda
Życzę dużo powodzenia
-
ggonia wrote:Witajcie kochane u mnie dziś dobre wiesci , mąż dojrzał i chce się starać zeby w tym roku ciąża u Nas zawitała teraz czekać na @ bo zapewne nie trafiliśmy ale to nie ważne
Nasz czas nadejdzie.
Ggonia tak się cieszę!! Trzymam kciuki! Najważniejsze, że doszliście do porozumienia z mężem- powinniście się wspierać w końcu jest on Twoją drugą połówką!
A moje starania? Ogarnia mnie już śmiech. Teraz Niemcy, jutro wyjeżdża na Słowację! Właśnie się dowiedziałam. A nie sądzę, żeby drugi raz w historii zdarzyło się niepokalane poczęcie!
Cała nadzieja w Tulisi -
Tulisia wrote:Mama Mai i Azande - cieszę się że z waszymi maluszkami wszystko dobrze niech nadal zdrowo rosną
Lucy, moja kochana, nie denerwuj bo na 100% jest tak jak mówią dziewczyny - jest za wcześnie. Ale wcale ci się nie dziwię, że się zestresowałaś. Swoją drogą właśnie dlatego raczej jestem przeciwna takim wynalazkom. Ale to tylko moje zdanie i rozumiem dziewczyny które potrzebują tego urządzenia.
Mysiu nie poddawaj się i działajcie! Bo ja dochodzę do wniosku, że za bardzo ufałam ovufriend. Może owszem program czasem trafi z dniami płodnymi i owulacją, ale moim zdaniem nie zawsze tak jest. Fakt - mamy z mężem dopiero za sobą 2 nieudane cykle, ale podczas tych cykli raczej tylko serduszkowaliśmy ,,w te dni" i może chcąc dobrze coś ominęliśmy? Wtedy w grudniu gdy zaszłam w ciążę były od 7 do 24 grudnia co dwa dni i się udało i teraz też zamierzamy zastosować tą taktykę. omówiłam już tą sprawę z mężem i powiedział że zrobi wszystko aby dzidziuś się pojawił. A więc Mysiu, powtarzam, nie poddawajcie się! Tylko Bozia jedna wie co tam się dzieje w naszych jajowodach i może właśnie teraz czeka tam okrąglutka królewna na swoich rycerzy!
Tulisia Kochana Ty zawsze potrafisz tak pięknie napisać! Bardzo mi się podoba
Wiesz Słońce, że trzymam kciuki!Tulisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ggonia wrote:Witajcie kochane u mnie dziś dobre wiesci , mąż dojrzał i chce się starać zeby w tym roku ciąża u Nas zawitała teraz czekać na @ bo zapewne nie trafiliśmy ale to nie ważne
Nasz czas nadejdzie.
Ggonia to są bardzo dobre wiadomości. Mam nadzieję, że wszytskie złe chwile są już za Wami, a po najbliższej owu czeka Cie 9 nudnych miesięcy -
nick nieaktualny
-
Ggonia super wiadomość, że będziecie się starać, na pewno będzie dobrze i wszystko się ułoży.
Mamo Mai i Azande super że wizyty się udały i maluszki rosną w Waszych brzuszkach.
Mamo Martynki ale ten czas szybko leci, już jesteś tak wysoko w ciąży a nie dawno testowałaś super
Mysiu to rzeczywiście macie mało czasu dla siebie ale może uda się akurat wszczelić.
Ja przedwczoraj miałam poważną rozmowę z mężem, powiedziałam mu że nie wyobrażam sobie życia bez "trzeciej" myszki bo poprostu czuje się nie spełniona. Teraz wymyśliłam sobie że muszę schudnąć bo po ciąży z Wiki troszkę mi zostało a nie chciałabym żeby ciąża była trudna ze względu na moją wagę. Mąż powiedział że spróbujemy i bardzo się z tego ucieszyłam. Jak czytam Wasze wpisy to chciałabym już próbować, ale chce być idealna dla mojego maluszka.
Dziewczyny życzę Wszystkich zafasolkowanym zdróweczka dla maluszków a niezafasolkowanym II kreseczek na teście.
BuziaczkiTulisia, Mysia 15, KkasienkaA lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Dzien dobry kochane wszystkim starajacym sie zycze owocnego serduszkowania!
A zafasolkowanym spokoju i nudnych 9miesiecy!
Ja tez staram sie oderwac od internetu bo stresuja mnie rozne historie wiec chyba zrelaksuje sie przy muzyce czy cos moze tez pomysle o zmianie sypialni
Zmienilam diete jem teraz kapuste kwaszona kiwi warzywka itd i pije ten specyfik od lekarza i jest poprawa
milego piatku kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 07:23
lucy1983, Mysia 15, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhey dziewczyny, mam nadzieję że to co Wam napisałam o tej dziewczynie Was nie zdenerwowało, napisałam to po to żeby Wam pokazać że mimo tych poronieni udało się jej donosić ciążę i urodziła zdrową dzidzię, ale macie racje mnie też takie historie stresują, zanim poroniłam to nawet ni byłam świadoma wielu zagrożeń o których wiem teraz niestety
Gonia - to dobre wieści, czas się brać do roboty i ten rok na pewno będzie Wasz
Mysia - no co za pech z tymi wyjazdami!, ale na pocieszenie spójrz na mnie, w ogóle nie celowałam w owulację, kochaliśmy się może 4 raz i jestem w ciąży, to i Wam się uda Mama_Mai też tylko weekendy miała męża w domu i w ciąży jest ja teraz nie wierzę już w te testy, śluzy i temperatury w ogóleMysia 15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjeszcze Lucy jakieś zachcianki ciążowe z tym ciastem? mnie też mdli nie miłosiernie ale zachciało mi się sernika, ale takiego z twarogu co się samemu mieli a nie z tego gotowego w wiaderku, no i upiekłam sobie i już nie mam na niego ochoty
kierzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAzande mnie generalnie mdli po prawie wszystkim, najgorzej wieczorami więc jak mam na coś ochotę i jest akurat pod ręką to jem staram się oczywiście jeść zdrowo i nie przesadzać z zachciankami, zwłaszcza po moich rewolucjach żołądkowych, ale czasem trudno się powstrzymać. Ostatnio miałam ochotę na ogórki kiszone i połowę słoika zjadłam ot tak po prostu ale też mam jak ty, coś mi się marzy jak Tobie ten sernik, a jak przyjdzie do jedzenia to nie mogę...
Takie uroki
Miłego dnia dziewczynykierzynka lubi tę wiadomość
-
Nasz czas nadejdzie.
A co do starań, no cóż, robi się i zobaczymy co z tego wyniknie. Bardzo bym chciała, żeby się udało, ale mam jakieś takie złe przeczucia, sama nie wiem...lucy1983 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Kurczę Monilia, jesteś kolejną osóbką przynoszącą takie fajne wieści. Najpierw ggonia mówi że się dogadała z mężem, teraz ty. No po prostu życie czasem jest takie fajne! Życzę ci w takim razie Monilia wytrwałości w zrzucaniu wagi a potem powodzenia w staraniach!
Rozczulacie mnie dziewczynki (mam na myśli te zaciążone ). Choćby Azande: miałaś ogromną ochotę na sernik, napracowałaś się, upiekłaś go, a potem i tak nie zjadałaś Nie wiem jak to określić, ale to jest takie... słodkie Może dlatego tak to odbieram, że wiem, że za takim stanem rzeczy stają wasze maleńkie bobaski w brzuszkachmonilia84 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Tulisia Kochana tylko bez złych przeczuć! To nie pomaga! Najlepiej tak w miarę możliwości na spokojnie podejść. A na owu i jego wyliczenia nie ma sensu tak bardzo patrzeć- tak jak napisałaś- czasami pokazuje kompletne bzdury!
-
Mysia, w obu cyklach, w których zaszłam w ciążę, ovu i moja aplikacja w telefonie pokazywały mi różne daty owulacji. Nie były to jakieś szalone rozbieżności, 2 dni, ale 2 dni bywają kluczowe czasami. Więc nie przejmuj się tą datą wg ovu tak bardzo i kochajcie się z mężem kiedy macie szansę i ochotę, a kto wie, może się akurat wstrzelicie
Mysia 15 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyAle sie ciesze nameczylam sie dobre pol godziny od rana z tym cudownym detektorem zjezdzilam cale podbrzusze i juz mialam sie poddac, ale ZNALAZLAM slyszalam szalenie szybkie serduszko mojego Groszka jest na samym srodku brzucha nie myslalam ze mi sie to uda
Kochane staraczki nie poddawajcie sie i nie pozwalam wam na negatywne mysli!!!! Trzeba wierzyc ze sie uda, a jezeli macie watpliwosci to zalecam wizyte u gina zeby sprawdzic endometrium chociazby albo zrobic badania podstawowe. Ewentualnie polecam INFOLIC. Wydaje mi sie, ze dzieki niemu udalo mi sie zajsc w ciaze i to w 1 cykluKkasienkaA, monilia84, lucy1983, Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość
-
Mamo Mai super że się udało znaleźć maluszka i posłuchać tej pięknej "muzyki" płynącej z brzuszka
Dziękuje za słowa otuchy, żeby się nie poddawać, fajnie jest mieć tyle super "towarzyszek", które tak dobrze Cię rozumieniją
lucy1983 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualny
-
Mama_Mai wrote:Ale sie ciesze nameczylam sie dobre pol godziny od rana z tym cudownym detektorem zjezdzilam cale podbrzusze i juz mialam sie poddac, ale ZNALAZLAM slyszalam szalenie szybkie serduszko mojego Groszka jest na samym srodku brzucha nie myslalam ze mi sie to uda
Kochane staraczki nie poddawajcie sie i nie pozwalam wam na negatywne mysli!!!! Trzeba wierzyc ze sie uda, a jezeli macie watpliwosci to zalecam wizyte u gina zeby sprawdzic endometrium chociazby albo zrobic badania podstawowe. Ewentualnie polecam INFOLIC. Wydaje mi sie, ze dzieki niemu udalo mi sie zajsc w ciaze i to w 1 cyklu
a jeśli chodzi o detektor to dzis szukałam z 10 minut ale nic nie znalazłam i wkurzyłam sie i odłożyłam -
nick nieaktualnyJa też podpisuję się pod Inofolic bo tylko jeden cykl stosowałam i zaskoczyło nie wiem czy to od tego czy od udanych serduszek ale się udało
Kierzynka nie poddawaj się, na pewno niedługo znajdziesz Maluszka. Patrzyłaś na filmiki instruktażowe na YouTube?