X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie słodko a ja coś nie mogę spać więc piszę do Was :)

Postanowiłam tzn razem z meżem że odpuszczamy mierzenie temp nie sprzyjało nam to a nie chce wszystkiego podporządkowywać tylko staraniom, jednak testy owu zachowałam i napewno z nich będę korzystać. Myślę że ten czas w przerwie starań pozwolił mi spojrzeć na to inaczej, bo przecież czas starań powinien być tylko przyjemnoscią a nie stresem i smutkiem gdy się nie uda.
    Przecież każdy kolejny cykl to kolejna szansa wkońcu płodne jesteśmy każdego miesiaca (nie licząc cykli bezowulacyjnych) wiec wszystko przed nami a nadzieja jest silna jak nigdy dotad !

Teraz zostało czekać do kolejnego cyklu i zaczniemy a wasze wiruski mamusie będą bardzo potrzebne ;)

KkasienkaA, matylda08 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniu a jakie testy owulacyjne stosujesz, bo powiem szczerze że nie znam się na tym, przy żadnym dziecku nie stosowałam :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :*
    Ale mialam dzis zwariowany sen!!! Snil mi sie porod... i to nie taki normalny w szpitalu. Rodzilam rownoczenie w chyba 5 roznych miejscach :D szalenstwo :D a najdziwniejsze bylo to, ze czulam przez sen ze musze juz przec bo dziecko prawie wyszlo!!!

Wczoraj sluchalismy z mezem przez chwilke Groszka :) ale sam kazal mi juz wylaczyc. Stwierdzil ze jak patrzy, jak musze przycisnac glowice do brzucha (bo tluszczyku mam sporo i inaczej nic nie slychac) to az go to boli i Groszka napewno tez. Tak wiec mielismy radoche wczoraj obydwoje :)

Milego dnia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, my wczoraj też posłuchaliśmy trochę naszego dzidziusia z mężem ale tylko chwileczkę dosłownie bo jeszcze się boję, żeby mu się nic nie stało, poczekam do 14 tyg jak jest napisane na opakowaniu i wtedy będę sobie podsłuchiwała częściej :)

ja rano wstałam, wzięłam się za sprzątanie i nawet dobrze się czuła, ale zjadłam teraz śniadanie i już mnie zaczyna mulić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu dziewczyny!!!

Ja nabieram sił i odpoczywam bo od wtorku wracam do pracy. Zobaczymy ja będzie mi szło :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia - strasznie się cieszę, że wróciłaś na forum i do starań :)

Mam nadzieję, że już wkrótce będą świeże wiruski :) czekam z niecierpliwością na kolejną dobra wiadomość :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia trzymam za was kciuki!

Mamo Mai, już myślałam, że tylko ja mam takie pokręcone sny, no ale okazuje się że nie tylko ja :)

Azande, szczerze współczuję mdłości, ale wierzę że dasz radę i wytrzymasz wszystko!

Lucy, to jednak wracasz do pracy? Myślałam, że zostaniesz już na l4 :)

A my z mężem wstaliśmy całkiem niedawno bo przed 10 :) a co, należy się i nam :) w planach mam upieczenie dwóch ciast, bo jutro zielone świątki i jest zjazd rodzinny i chcemy z rodzeństwem odciążyć mamę i każda z sióstr ma jakieś zadanie. Życzę miłego weekendu!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai a mi sie dzis snilo ze czulam kopniaczki i to byly bliznieta :-D
    Dziwne sny ciazowe ;-)

Ggonia ja stosowalam tylko testy i kalendarz i tak jakos intuicja mi podpowiadala reszte wiec mysle ze to wystarczy :-)

lucy1983 lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia w DE nie cackają się z ciężarnymi jak w Polsce. Sorry jak kogoś tym urażam ale tak tutaj jest - ciąża to nie choroba. Tutaj rzadkością jest że kobieta spędza ciążę w domu tylko dlatego że jest w ciąży ;) trzeba mieć jakiś konkretny powód żeby dostać zwolnienie a poronienie nim nie jest.
    Więc będę próbować i liczę na elastyczność szefa. Poza tym teraz i tak będę tylko siedzieć za biurkiem bo do labu mam zakaz wstępu więc mam zamiar tylko przekazać moje projekty innym osobom i je nadzorować zza biurka i liczę że będę czasem mogła zostać w domu i robić tzw. ,home office'. Jakoś to będzie. Poza tym w pracy czas szybciej upływa :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 - to nawet dobrze że wracasz do pracy, o ile będziesz się dobrze czuła, ja w pierwszej ciąży pracowałam do końca 5 miesiąca i mi fajnie czas leciał, poza tym dobrze się czułam i praktycznie brzuszka nie miałam, dopiero jak skończyłam pracować to mi wyskoczył :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do połowy ósmego miesiąca i uważam, że z mojej strony był to szczyt głupoty! I oczywiście nikt tego nie docenił, tylko po macierzyńskim elegancko mnie się pozbyli, ponieważ (dowiedziałam się tego później) po naradzie doszli do wniosku, że dziecko będzie mi chorować, będę chodzić na zwolnienia, a ponadto gdy mam dziecko to już nie będę pewnie chciała siedzieć po 12 godzin w pracy. Nauczyło mnie to rozumu do końca życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 18:16

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj z Igorem i moim tata wybraliśmy się zobaczyć tapetę do pokoju Maji i po butki dla małego. A wróciliśmy z wózkiem dla Majki, tak się spodobał dziadkowi i mi że zrobił nam prezent :) Jestem padnieta i głodna, ale szczęśliwa. Takie drobnostki sprawiają, że zaczynam wierzyć, że może się udać i w październiku wózek nie będzie pusty.

Lili30, Mysia 15, lucy1983, Tulisia, Mama_Mai, majeczka8, jangwa_maua, KkasienkaA lubią tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki ale ci sie zakupy udaly :) pochwal sie jaki masz wozek ;)
    I wozeczek nie bedzie pusty!!! Pamietaj myslimy pozytywnie :)

Milej niedzieli Kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 08:27

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się myśleć pozytywnie, ale dopada mnie chyba stres przed usg polowkowym, w poniedziałek :( Wozeczek jest już na fb :) Miłej niedzieli :)

Ktoś jeszcze ma w tym tygodniu wizytę???

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w srode usg genetyczne :) ale nie stresuje sie za bardzo, w czwartek na wizycie pani doktor podgladala Groszka i mowila ze przeziernosc wyglada dobrze :) jestem pelna nadzei ze Groszek jest zdrowiutki ;)

A wozeczek juz widzialam :) jest sliczny :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten niedzielny bardzo zimy i pochmurny ranek.

Kochane już zaczynam mocno trzymać kciuki za Wasze wizyty! I głęboko wierzę, że będzie wszystko dobrze!

Piszcie od razu po wizytach. Będę czekać z niecierpliwością na wiadomości od Was!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis piekna pogoda :) jest cieplutko i słonecznie :) a w dodatku sa regaty nad Wisłą wiec spędzam czas z moim ukochanym podziwiając zmagania młodych windsurferow ;)
    Gdyby tylko mój mąż jako jeden z organizatorów miał dla mnie więcej czasu to bylo by idealnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey ho :)
    u nas też mega mega ciepło, córcia pierwszy raz w tym roku na krótki rękawek biegała :)
    Mama_Martynki - super wózeczek, będziesz śmigała z córcią i synkiem na spacerki na jesieni :)
    ja mam dopiero w przyszłym tyg te genetyczne, 2.06, i się stresuję żeby było wszystko dobrze z dzidzią, żeby serduszko pięknie biło i żeby wszystkie pomiary były w normie, ale jak będzie wszystko oki to uwierzę w końcu że już będzie wszystko dobrze, w ogóle według tej stronki to już w ten czwartek mija okres największego zagrożenia ciąży, bardzo mnie to cieszy :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wózek super! Moi rodzice też się zobowiązali, że kupią nam furę, oglądali już z miesiąc temu w smyku :) Prezent super! I Kochana będzie dobrze i będziesz woziła Maleństwo już na jesiennie spacery :)

Czyli mamy wizyty na ten tydzień:
    Mama Martynki- poniedziałek
    Mama Mai- środa
    Czy ktoś jeszcze?

A może ktoś testuje w tym tygodniu??? :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie dostałam dzisiaj pierwszą miesiączkę po poronieniu :) Nie jest źle, bałam się, że będę czekać dłużej :)

W środę mam wizytę w poradni genetycznej, zobaczymy, czy będzie z tego coś ciekawego.

Z rzeczy mniej przyjemnych, jutro mam mieć rozmowę z szefem :( Zobaczymy, jak to się potoczy, na wszelki wypadek wzięłam w piątek zwolnienie od internisty :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ