X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ta Majusia mały Śpioszek! :D To nadal trzymam kciuki!

A jeżeli chodzi o częstotliwość usg to nie wiem co myśleć. Niby mówią, że nie szkodzi, ale dwa w tygodniu? Nie wiem Kochana co napisać?

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. Chyba spróbuje od kolejnego cyklu z infoliciem. Nie zaszkodzi, a może pomoże.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Kasienka to fajna data na odwiedzinki u maluszka w dzien dziecka :)
    tez trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Mysia, super ze planujecie wyjazd, jak mi sie ostatnio marzy wyjazd nad morze, powiew tego powietrza, szum fal :) ahh troche jednak ode mnie daleko nad morze..
    zycze oczywiscie udanego wypoczynku całą rodzinką :)

Jangwa_maua jesli chodzi o usg połówkowe to niby powinno się odbyć miedzy 18-22 tc. W internecie czytalam ze jednak lepiej po 22 tc, mi natomiast lekarz prowadzacy kazał przyjść wlasnie kolo 20/21 tygodnia, więc idę w środe ;)

Dziękuję Kochana!

Od mojego miejsca zamieszkania też jest daleko. Ok 8 godzin samochodem. Nie wiem jak Jula to zniesie, ale naprawdę bardzo się cieszę! :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, czy Rachele dawno się nie odzywała?

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki a to jaki słodziak! :) Szkoda tylko, że to właśnie te ważne usg :( Bo nasz łobuz ostatnio nie dał się zmierzyć, bo z kolei jogę uprawiał i też się w kulkę zwijał. Ja wiele razy szukałam informacji na temat szkodliwego wpływu usg, ale nigdy nic nie znalazłam, zawsze piszą, że albo jest nieszkodliwe, albo żeby nie przesadzać. Jak leżałam w szpitalu i martwiłam się co tam z dzieckiem to mi ciągle mówili, że mi nie zrobią, bo usg nie szkodzi, ale też nie leczy :) Ja z resztą też mam dwa i to dzień po dniu i genetyczne miałam dwa jednego dnia. Albo w piątek byłam na wizycie normalnie, a że plamiłam to miałam iść znowu w środę i też robił usg. Trzymam kciuki za kolejną wizytę!! :)

Jangwa z tego co wiem to im później tym po prostu lepiej wszystko widać, ale są też te określone ramy kiedy się je robi. Ja będę miała w 21/22 tygodniu, jedno bo mi tak lekarz kazał, a drugie bo taki termin mieli w enelmedzie. :)

Ja brałam wiele rzeczy, ale z infoliciem nie próbowałam, więc nie pomogę :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey

faktycznie Rachele nic nie pisze, może dzisiaj się odezwie :)

Mama_Martynki - to śpioch z Waszej dzidzi :) a co do tego usg to nie wiem sama, ale jeśli to tylko taka jednorazowa sytuacja to ja bym zrobiła te dwa usg pod rząd, w końcu co tydzień nie ma takiej sytuacji tylko raz to myślę że nie zaszkodzi, zresztą doradź się lekarza :)

my w tym roku wybieramy się na Mazury, ale to wszystko zależy jak mąż dostanie urlop i od pogody, także okaże się w ostatniej chwili, a rok temu byliśmy nad morzem, od nas to jakieś 300 km i córcia super zniosła podróż, spała o dziwo praktycznie cały czas

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo_Martynki, moja sytuacja zawodowa jest jeszcze daleka od stabilnej, na razie tylko odsunęło się to wszystko w czasie. Ale na teraz dobre i to :) Odetchnę trochę głębiej jeżeli psychiatra rzeczywiście da mi dłuższe zwolnienie, a pełną piersią jeżeli uda mi się zajść w ciążę i dotrzeć tym razem do drugiego trymestru (choć penie nadal będę się bała...).

Mamo_Mai, a to mały uparciuszek u Ciebie :)

Rachele, kochanie, odezwij się bo się tu o Ciebie zaczynamy martwić!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie, życzę Wam wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, pociechy z tych większych Maluchów i tych które nosicie pod swoim serduszkiem, a Wasze Aniołki niech nad Wami czuwają i opiekują się mamusiami.

jangwa_maua, monilia84, Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny, może przesadzam, ale mam złe przeczucia. To już mój 15 dc a owulacji ani widu ani słychu. Testy owulacyjne wychodzą bez kreski testowej! Nawet nie ma cienia, kompletnie nic. Tempka też niska. Martwię się, że ten cykl będzie stracony :( w ogóle ostatnio chodzę przygnębiona, a naprawdę nie mam powodów do zmartwień! Sama nie wiem co mi jest.
    Liczyłam, że ten cykl będzie moją ostatnią szansą, żeby zajść w ciążę przed powrotem do pracy. Wiem, że niektóre z was miały owulkę po 20 dc a teraz są w ciąży, ale to nie zmienia faktu, że i tak się martwię :(

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego mamusie ;* Ja ide na cmentarz zapalic światełko Amelce ktorą miałam dziś trzymać w ramionach ale niestety nie było mi dane :(
    Jest ciężko dziś bardzo ! :(

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, kochana, nie martw się jeszcze! Moja owulacja w ostatnich cyklach dość mocno się przesuwała, z 16dc nawet na 20dc. Więc w 15dc to jeszcze za wcześnie na spisywanie cyklu na straty :)

Ggonia, przytulam mocno i życzę Ci dużo siły dzisiaj.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się ggonia! I dziękujemy za życzenia :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia przytulam cie z calego serca :*:*:*:*

Jezeli dobrze kojarze to Rachele ma dzis usg. Moze sie do nas odezwie po badaniu....

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Wszystkiego najlepszego mamusie ;* Ja ide na cmentarz zapalic światełko Amelce ktorą miałam dziś trzymać w ramionach ale niestety nie było mi dane :(
    Jest ciężko dziś bardzo ! :(
    Ggonia mnie to czeka za dwa miesiące a w zasadzie 1,5... ale dasz radę, bo kobiety to sa twarde sztuki ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich wspaniałych Mamuś!!!

Mi ten dzień wyjątkowo nie służy... Masakra jest. Ale Wam Kochane życzę wspaniałego dnia!!!

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia - przytulam Cię mocno ...

Mój termin też powoli się zbliża .. :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Wydaje mi się, czy Rachele dawno się nie odzywała?

Kochana Mysiu, dziekuje, ze o mnie pamietasz :) Moje Kochane dziekuje za pamiec!!!!! Jestescie kochane!!!!!

U mnie ostatnio jak w kolowrotku..... nazbieralo sie zaleglosci w pracy przez te tygodnie, kiedy lezalam, ze ciezko wrocic do porzadku ale powolutku wszystko nadrabiam.

Dzis mialam usg. Wszystko dobrze. Malenstwo ma 5,5 cm. Serduszko ladnie bije. To bylo usg w klinice powiedzmy,ze panstwowe. Za 2 tyg mam u mojej pani doktor, ktora powiedziala, ze wszystko juz ladnie pomierzy i sprawdzi. :)

Moje Kochane, w tym szczegolnym dniu, zycze wszystkim mamusiom i przyszlym mamusiom aby spelnily sie Wasze marzenia i abysmy wszystkie mogly cieszyc sie radoscia jaka daje macierzynstwo.
    Sciskam kazda z osobna!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:01

Tulisia, Mysia 15, jangwa_maua lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich wspaniałych Mamuś!!!

Mi ten dzień wyjątkowo nie służy... Masakra jest. Ale Wam Kochane życzę wspaniałego dnia!!!

Co sie dzieje Kochana?

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Nie wiem dziewczyny, może przesadzam, ale mam złe przeczucia. To już mój 15 dc a owulacji ani widu ani słychu. Testy owulacyjne wychodzą bez kreski testowej! Nawet nie ma cienia, kompletnie nic. Tempka też niska. Martwię się, że ten cykl będzie stracony :( w ogóle ostatnio chodzę przygnębiona, a naprawdę nie mam powodów do zmartwień! Sama nie wiem co mi jest.
    Liczyłam, że ten cykl będzie moją ostatnią szansą, żeby zajść w ciążę przed powrotem do pracy. Wiem, że niektóre z was miały owulkę po 20 dc a teraz są w ciąży, ale to nie zmienia faktu, że i tak się martwię :(

Slonce, testuj do 21 dc!!! mnie po utracie owulka przesunela sie z 14dc na 20-21. W pierwszym cyklu myslalam, ze przegapilam i ze byla wczesniej.
    Nic sie nie martw, tylko testuj i serduszkuj ladnie co 2gi dzien!!!! Trzymam kciuki za 2 sliczne kreski na tescie!

Tulisia lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele to ten Dzień Matki taki... wzruszająco przygnębiający... Byłam u Aniołka, pogadaliśmy sobie, ale łzy leją się cały dzień.
    Jutro będzie lepiej! Nie ma co...

Super, że wszystko dobrze :) W pracy Cię nie męczą za bardzo? W ogóle jakie jest u Was podejście do zwolnienia? Ja szczerze powiem, że uważam że w Polsce trochę przesadzają, ale to moje odczucie, bo muszę siedzieć w domu. To za dwa tygodnie masz te takie genetyczne skoro wszystko będzie mierzyła, tak? :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ