Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czyli mamy wizyty na ten tydzień:
Mama Martynki- poniedziałek
Mama Mai, kehlana_miyu, pszczoła10- środa
Lili30- czwartek
Pszczoła ja mam w poniedziałek, w Dzień Dziecka i drugie we wtorek -
Muszę się Wam pochwalić- pierwszy raz wyjeżdżamy całą rodzinką Jedziemy na długi weekend nad morze Wyjeżdżamy w nocy z 02 na 03 i do 07.06 będziemy nad morzem! Tak bardzo się cieszę! Nigdy dotąd nie wyjeżdżaliśmy- nie liczę takich jednodniowych wypadów po okolicy. Zawsze były inne wydatki- to wymiana okien, to remont itd. To nasz pierwszy wyjazd! I zarazem tak się boje, żeby nie wypadło coś niespodziewanego co nie pozwoli nam jechać.
KkasienkaA, majeczka8, jangwa_maua, Tulisia, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak patrzę na Wasze suwaczki to po prostu oczom nie wierzę! Tak niedawno pisałyście o dwóch kreseczkach na teście, a tutaj już 20 tydzień, 18 tydzień! jakie to wspaniałe!
kierzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMysia super ze wyjezdzacie az wam tego zazdroszcze troszeczke
Kehlana mam nadzieje ze rozmowa z szefem bedzie pomyslna :*
Tez ostatnio zauwazylam ze dopiero co pisalysmy o 2 kreskach a na suwaczkach juz takie wysokie tygodnie czas leci tak szybko...Mysia 15, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, kciuki się przydały! Nie było zbyt przyjemnie, bo w ostatnich tygodniach moja depresja naprawdę wpłynęła na jakość mojej pracy, ale wyrok odroczony - nie było potrzeby wyjmowania zwolnienia z torebki, na razie nie ma jeszcze oficjalnie mowy o wypowiedzeniu. Wiem, że na 95% je dostanę, ale wygląda na to, że w normalnym biegu korporacyjnym czyli prawdopodobnie w połowie czerwca - a 10 czerwca mam wizytę u psychiatry i mam nadzieję, że dostanę dłuższe zwolnienie i wreszcie będę mogła odetchnąć i dojść do siebie.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i nie mogę się doczekać zdjęć z USG!KkasienkaA lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty
kehlana_miyu - dobrze, że rozmowa z szefem w miarę przebiegła. Na pewno dostaniesz od psychiatry dłuższe zwolnienie.
Mysia 15 - super, że całą rodzinką wyjeżdżacie
U mnie długi weekend chyba raczej w domu
Jak ostatnio byłam na tym USG to pytałam lekarza kiedy najlepiej zrobić te połówkowe to powiedział, że najlepiej w 24 tygodniu bo wtedy wszystko ładnie widać i mózg i serduszko, a to że w 20 tygodniu powinno się zrobić to wymysł amerykanów teraz nie wiem czy go posłuchać i iść w 24 tygodniu czy tak jak zalecane między 18 a 22 ... ale mam jeszcze dosyć sporo czasu na rozmyślanie nad tym przed tym czeka mnie wizyta u lekarza prowadzącego to jeszcze się go podpytam
Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Mysia 15 wrote:Dziewczyny zaczęłam się zastanawiać nad inofoliciem. Wiem, że niektóre z Was go brały. Pomógł? Od którego dnia cyklu należy go brać? Przed jedzeniem?
Zastanawiam się czy go kupić.
podbijam, ja też zainteresowana.
Pytałam już o niego w aptece i najlepiej przez internet zamówić go.
ale i tak tani nie jest.
ja biore już mase rzeczy i nie pomagają, tylko inofolicu nie brałam jeszcze. jest też inofem, nieco tańszy, ale niewiele.
pije zioła sroki, pije relex i przyjemność - przy staraniach o dziecko, biorę witaminy z kwasem foliowym, mąż androwit, stosuje testy ovu, żel concertive, mierze temp (znaczy teraz już nie - przerwa) i nie pomaga mi nic. już 4 cykle po poronieniu ze staraniami, i nic, nic, nic...
może jeszcze inofolic spróbuje.
wiec dziewczyny - która brała i komu pomógł? -
nick nieaktualnyMysiu ja go bralam i na ulotce nie ma informacji czy brac go rano czy wieczorem, w trakcie posilku czy po. Trzeba wypijac 1 saszetke dziennie. Ja pilam najczesciej przed obiadem i zaczelam chyba pod koniec @. W opakowaniu jest 20 saszetek, zuzylam je wszystkie
Kupic go mozesz, napewno ci to nie zaszkodzi koszt tez nie zwala z nog, bo to ok 30 zl -
nick nieaktualnyja nie wiem czy mi to pomogło ale brałam oprócz kwasu foliowego, witaminę E, B complex, witaminę C, magnez i potas to wszystko jest w miarę tanie, więc nie zaszkodzi brać moim zdaniem no bo ten infolic to faktycznie trochę kosztuje na miesiąc, ale może warta spróbować chociaż z miesiąc czy dwa
-
Kasienka to fajna data na odwiedzinki u maluszka w dzien dziecka
tez trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Mysia, super ze planujecie wyjazd, jak mi sie ostatnio marzy wyjazd nad morze, powiew tego powietrza, szum fal ahh troche jednak ode mnie daleko nad morze..
zycze oczywiscie udanego wypoczynku całą rodzinką
Jangwa_maua jesli chodzi o usg połówkowe to niby powinno się odbyć miedzy 18-22 tc. W internecie czytalam ze jednak lepiej po 22 tc, mi natomiast lekarz prowadzacy kazał przyjść wlasnie kolo 20/21 tygodnia, więc idę w środeKkasienkaA, Mysia 15 lubią tę wiadomość
-
Niestety wizyta się nie udała, Maja była skulona i smacznie spała, nawet potrzasanie głowica od usg jej nie ruszyło, a doktor musiał sie dostac do serduszka. Wizyta przełożona na 05 czerwca. Mam jeszcze jeden termin umówiony, ale w klinice na 02 czerwca, narazie nie odwołałam, ale zastanawiam się czy 2 usg w ciagu tygodnia nie zaszkodzą Majce. Co o tym myślicie???
Mysia, cieszę się bardzo i zyczę udanego wyjazdu i pięknej pogody
Kehlana dobrze, że sytuację zawodową masz stabilną przynajmniej jedno zmartwienie z głowy i mozesz się skupić teraz tylko na sobie.
Mysia 15 lubi tę wiadomość