Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamo_Mai, mi się podobają oba imiona, więc nie pomogę Ale Bartuś jest chyba trochę mniej popularny.
Tulisia, cieszę się, że wszystko w porządku z pracą! To niesamowicie dużo daje, kiedy nie trzeba się tym stresować.
U mnie dość kiepski tydzień, więc nawet mi się za bardzo pisać nie chciało. Zaczęłam w zeszły piątek od zatrucia pokarmowego, mam jeszcze trochę spraw z pracą, a dostaję stanu przedzawałowego na każdy dźwięk służbowego telefonu, miałam okropną kłótnię z mężem o absolutne pierdoły, i najgorsze, dowiedziałam się, że mój ukochany tata ma poważne problemy ze zdrowiem
Ale za to na pocieszenie zdarzyła się śmieszna sytuacja z moim teściem. Mój mąż rozmawiał z nim o naszych planach rozpoczęcia w końcu remontu sypialni (zabieramy się do tego od roku). Na drugi dzień o 8 rano telefon od teścia z Niemiec. Pyta, ile kosztowałoby zatrudnienie kogoś do położenia tapet i oświadcza, że przyśle nam 500 EUR, żebyśmy w końcu tą sypialnię mieli Ewidentnie wątpi w naszą motywację i zdolności wykańczania wnętrz
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja wróciłam z wolontariatu ... dziś cały dzień przy badaniu jednego Pana...ech, ale taki męczący i irytujący, że jestem wyczerpana chociaż byłam tylko obserwatorem. Głowa mnie boli aż chyba od tego wszystkiego na dodatek nie wzięłam (jak zwykle ) jedzenia i jak wpadłam do domu to pierwsze co to do lodówki
Mama_Mai - oba są ładne, ale tak jak kehlana pisze, że Bartuś mniej popularny.
Ja wstępnie też mam imiona wybrane, dla dziewczynki raczej się nie zmieni , ale dla chłopca ciągle myślę na razie jedno upatrzone...
kehlana_miyu - ojej, mam nadzieje, że ze zdrowiem wszystko będzie dobrze u Twojego taty. A i dobrze, że zrobicie w końcu remont sypialni, będziesz miała na zwolnieniu głowę zajętą projektowaniem w miedzy czasie i nim skończycie sypialnie to już będziesz się cieszyć z lokatora w brzuchu
Ja od początku ciąży schudłam i teraz się tak trzyma na razie 0,5 kg +/- . Mam nadzieję, że dużo nie przytyje. -
nick nieaktualnywitam się po południu
Mama_Mai - nie gniewaj się na mnie za szczerość, ale jak dla mnie to za bardzo popularne oba , pracuję trochę z małymi dziećmi i wierz mi jak masz w klasie na 27 dzieci 4 Kubusiów to nie jest fajnie, ale i Bartek też popularne, przynajmniej w naszych stronach, broń Boże nie każę Ci nic wymyślać typu Xsawier ogólne to są bardzo ładne imiona i sama kiedyś myślałam o Bartusiu albo Jakubie no ale teraz taki nawał jest tego że odradzam
Kehlana - dobrze że chociaż trochę dobry wieści u Was, a kiedy spodziewasz się kolejnej @? potem zgłaszasz się na ten zabieg?
Tulisiu - super że masz otwarte drzwi w pracy, zazdroszczę, ja nie mam do czego wracać niestety
Mama_Martynki - może Twoje przeczucia się sprawdzą, ja z córcią od początku wiedziałam że będzie córeczka i nawet jak na usg powiedzieli mi że chłopak to nie wierzyłam i na kolejnym się potwierdziło że jednak dziewczynka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzieki Azande za rade
ale mamy klopot z tym imieniem dla synka... zadne nam sie tak do konca nie podoba. Ja chcialam Wojtusia moj maz nie. Adas tak samo. Antos to juz zupelnie odpada... nie mam pomyslow!!!
Jas odpada, bo moj tato nosi to imie.
Tak wogole to bardzo chcialabym dac synkowi na drugie imie po moim kochanym dziadku i wszyscy z mojej rodziny tez w pewnym sensie tego oczekuja. Ale wiecie on mial na imie Eugeniusz i troche sie boje ze dzieci beda sie wysmiewac jak podrosnie
Jangwa zdradz nam rabka tajemnicy z tymi imionami jestem bardzo ciekawa
Kehlana czytalam ze jestes juz po pobraniu krwi na kariotypy super ze udalo sie tak szybko to zalatwic bardzo mi przykro z powodu twojego taty mam nadzieje ze szybko dojdzie do zdrowia :* -
Hmm... dla dziewczynki oryginalna nie będę Maja ... a dla chłopca rozmyślam na Miłoszem
Co do popularności to czasem nie da się tego ominąć. Mi strasznie się Maja podoba, a też jest często nadawanym imieniem i zdaje sobie sprawę, że potem w klasie będą ze 3 lub 4 Maje -
Ja mam takie zdanie co do imion dla dzieci, ono ma sie podobac rodzicom, a to czy bedzie popularne czy nie to bez znaczenia. Od kombinowania rodziców wychodza imiona takie jakie Braian, Olivier, Alan, a tyle mamy pięknych naszych imion.
Azande czasem mam taka nadzieje, ze to lekarska pomyłka co do płci, ale zaraz tłumacze sobie to tym, że bardzo chcialabym miec dziewczynkę i stad te przeczucie.jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa się w końcu melduję dziewczynki. Podczytywałam was troszkę wieczorami ale nie miałam za bardzo czasu ani siły na odpisywanie.... Konferencja była bardzo ciekawa ale też bardzo wyczerpująca, bo to w końcu prawie cały dzień siedzenie i słuchanie. Ale spotkałam też kilku znajomych i nawet kolegę z dawnej grupy w której robiłam doktorat, więc miałam miłe towarzystwo i opiekę Czuję się w miarę ok i mam nadzieję że u Maleństwa też wszystko dobrze.
Teraz czekam na męża i mam nadzieję że przyjedzie lada chwila i spędzimy kilka spokojnych dni przed kolejną konferencją. Dziś spotkałam się też z moją dawną koleżanką ze studiów która tutaj pracuje i mieszka i.... ma na jutro wyznaczony termin porodu!!! Ale mały Franek chyba poczeka jeszcze kilka dni zresztą zobaczymy bo jutro spotykamy się znowu tym razem w 4 na kolację fajnie jest zobaczyć że jednak na ogół ciąże docierają do szczęśliwego finiszu...
Wiem że sporo się u Was działo i najbardziej martwię się o Meggi. Ja jestem jednak daleka od rad i wszelkie decyzje podejmowałabym na spokojnie i bez emocji i po szczerej choć pewnie trudnej rozmowie w 4 oczy z partnerem. Wszystko inbe to dla mnie dziecinada i podchody. Nawet jak facet jest mało wylewny i małomówny to jednak coś musi sobie myśleć i trzeba to z niego wydobyć. No ale ja z moim mężem nie mam akurat takich problemów a ostatnio bardzo mi pomaga i wspiera więc nie mogę narzekać.
Tulisia - Slońce kochane, cieszę się że w pracy tak cię ciepło przyjęli i mam nadzieję że ten stres związany z powrotem minął. I nadal trzymam kciuki za Ciebie i za twój spokój. Wyniki masz dobre, przynajmniej moim skromnym zdaniem więc to wszystko kwestia głowy. I całe szczęście
Kehlana - jak to miło ze strony teścia że chce was wesprzeć choćby finansowo w remoncie sypialni. Oderwiesz trochę myśli i od pracy i od naszego wiecznego tematu... Jesteś już na zwolnieniu? Jak idzie ci terapia? Mam nadzieję że już niedługo będziesz po wszystkich badaniach, będziesz bardziej zrelaksowana i spokojna i z takim podejściem raz dwa wrócicie do starań.
Jangwa - super imiona masz na oku ja też jestem zdania że imiona mają się podobać rodzicom i pasować do dzieci a to że może i są modne to co z tego...
Mama Mai - a mnie się oba imiona podobają ale chyba wybrałabym Kubę ale chyba przez to że mam w rodzinie takiego słodkiego urwiska Kubusia U mnie w klasie też były 3 moje immieniczki i jakoś dawałyśmy sobie radę
Azande - ja też mam niby tylko 3 usg no i to genetyczne za które extra płacę i niby człowiek się martwi jak za często nie widzi Maleństwa, z drugiej jednak strony jak nic niepokojącego się nie dzieje, to nie wiem czy usg co 2 tyg ma sens? Nie można dać się zwariować.... Jak się czujesz? Mdłości ustąpiły???
Mysiu - co u Ciebie kochana? Myślę o Tobie i mam nadzieję że nie tracisz wiary
DomiBW, Tulisia lubią tę wiadomość
-
Witajcie Kochane. Sytuacja ma się tak. Piotrek tak jak się spodziewalysmy nie widział problemu. Zapytałam go w czwartek czy dobrze się z tym wszystkim czuje ,a on do Mnie z wielkimi uściskami i z wielką wdzięcznością, że się odezwałam ,że zrobiłam problem trochę z niczego i takie tam ble ble ble. Wiec mu na spokojnie wytłumaczyła o co mi chodzi,że odkąd jestem w ciąży naprawdę dużo zmieniłam swoje myślenie i uważam ,że on też powinien bo gdy byliśmy we dwoje to tańce hulańce i swawole teraz mamy Córkę i chcemy czy nie, musimy jej zapewnić spokoj i bezpieczeństwo nawet jeżeli będzie to wymagało od Nas wielkich wyrzeczeń i starań. Ja mówiłam On milczał z reszta jak zwykle. Powiedział ,że bardzo chciał się do Mnie odezwać przytulic ale Ja non stop warczałam, wiec powiedziałam jeżeli Ja zrobię coś źle potrafię się do tego przyznać głośno ,głośno przeprosić i starać się więcej błędu nie popełniać,przyznał rację. Wiec narazie no można powiedzieć ,że jest ok Mam nadzieje ,ze ee dotarło do Niego wszystko co chciałam tlumaczyla najmniejsze szczegóły tak aby były czarno na białym jak to się mówi
majeczka8, KkasienkaA lubią tę wiadomość
-
Mama Mai z tymi imionami to tak jak u Nas Bartuś i Kubuś to bardzo popularne imię ale jak miałabym wybierać to Kubuś Wojtus pięknie Jangwa Miłosz tez cudnie koleżanka ma brata Miłosza naprawdę słodki dzieciak. Imię Maja tez od zawsze Mi się podobało mimo,że też teraz co trzecia dziewczynka to Maja U Nas córcia będzie Jagódka choć byliśmy pewni ,że ee to chłopiec i będzie Felek ,wiec każdy Mnie pyta jak Felka dla chłopca bardzo podoba Mi się tez Leon.
Kehlana Mam nadzieje ,ze u Taty zdrówko wróci do normy czego bardzo życzę :*
No niestety niepokój i tak jest Ja na początku miałam co dwa tyg usg i tez później co miesiąc to wydawało Mi się k jej jak Ja to zniose nie będę wiedziała co z dzidzia ale Azande jak ma być dobrze to będzie ! :*:*:*
Moja koleżanka urodziła wczoraj Synka ,męczyła się z bólami od soboty wycierpiala bardzo ,kurcze tak już też bym chciała Mała mieć przy sobie ! -
nick nieaktualnydzień dobry
super Meegi czytać że u Was wszystko już dobrze i od razu masz lepszy humor
ja wstałam z rana i póki w miarę się czułam ogarnęłam nasz domek, Lucy dzięki że pytasz mnie nadal męczą nudności i wymioty ale jest (odpukać w niemalowane)już lepiej, nie wymiotuję po 2-3 razy dziennie tylko raz na dzień albo i co drugi dzień więc nadzieję mam że mi przejdzie -
nick nieaktualnyJa na szczescie posprzatalam wczoraj zrobilam nawet obiadek na 2 dni i dzis tylko odgrzeje
Moj maz ma szanse dostac prace na miejscu to jeszcze nic pewnego i cos wiecej bedziemy wiedziec za miesiac, moze 2. Ale sama perspektywa sprawia mi ogromna radosc no i wizja tego, ze codziennie sie widujemy i ze nic go nie ominie z zycia Groszka -
Meeegi, strasznie się cieszę, że z partnerem jest szansa na porozumienie! Najgorsze jest właśnie z facetami, że trzeba z nich wyduszać, co naprawdę myślą, bo ja przynajmniej tak mam, że jak nie daję rady wydusić, to sama sobie zinterpretuję i to zazwyczaj na jego niekorzyść. Więc lepiej dla nich, jak jednak mówią nam co czują i myślą
Mama_Mai, trzymam z całych sił kciuki za pracę dla męża bliżej domu! Wiem, jak Wam doskwiera ta cotygodniowa rozłąka.meeegi1771 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyMama_Mai - i ja trzymam kciuki żeby udało się z tą pracą, nie ma jak to we dwoje
u nas właśnie popadało a ja do południa latałam z wiaderkiem i kwiatki polewałam, i wychodzi że na darmo ale jestem szczęśliwa bo w końcu mamy zamówiony wyjazd na wakacje w tym roku jedziemy blisko na Mazury ale i tak się cieszę -
Dzień dobry.
Jangwa i będziesz odpoczywać co nie miara
My jak zwykle juz na nogach, wczoraj tak się najdlam obiadu ,że don końca dnia nic nie jadłam i o dziwo wstałam i nie jestem głodna jak nigdy hihi wczoraj dostałam telefon od Mojego księgowego ,że jeszcze mamy szansę się załapać na bardzo korzystny macierzyński po starych zasadach jesteśmy umówieni na poniedziałek będę wszystko wiedziała ... Miłego dnia ! :* ❤