X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia dobrze ze jestes znowu z nami, brakowało Cie tu. Ja myślę tak jak dziewczyny, spróbuj wykorzystac te tłuste kreseczki, może akurat :) Trzymam kciuki, powodzenia :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu ja bym serduszkowała Kochana :) Trzymam kciuki i ściskam Cię mocno!

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia super ,że jesteś. Jednogłośnie z dziewczynami twierdzę ,że powinnaś ❤ dokładnie tak jak Jangwa napisała dla czystej przyjemności ,a może jednak szczęście ske uśmiechnie ! Trzymam kciuki :*
    Ja tez Mam brzuch owłosiony okropnie ! Taki malpkowaty trochę hihi. Słyszałam właśnie ,że bez obaw po porodzie wszystko wraca do normy :)

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, jeżeli tylko jesteście gotowi to <3 ile wlezie! :) Życzę powodzenia!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Zauważyłam, że Rachele już dawno się nie odzywała. Może ma podobne obawy jak Lili? Nie można się dziwić. Ja w ciąży z Mają w ogóle nie wchodziłam na takie wątki i gdy patrzyłam na tytuł tego forum- Poronienie to mnie aż ciarki przechodziły ze strachu. To taki podświadomy strach.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia i Truskaweczka Kochane lekarz wczoraj powiedział mi, że zbyt dużo specyfików wspomagających zajście w ciąże może wręcz zablokować tę możliwość. Tulisia nie pamiętam co bierzesz, ale pamiętam, że Truskaweczka bierze dość sporo specyfików. Odrzucił mi witaminy- powiedział, że jeżeli się uda to dopiero od 7 tygodnia mogę brać witaminy. Mam tylko brać kwas foliowy 2x 5 mg- ten na receptę. Oczywiście lek na tarczycę. I tyle. Ja będę brać jeszcze witaminę D- ale nie codziennie oraz magnez, ale też nie codziennie. I pomyślałam sobie, że może coś w tym jest. W ciążę z Julą i Mają zaszłam bez problemów, a brałam tylko kwas foliowy, żadnych wiesiołków, witamin itd. A teraz- szkoda gadać.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypisałam Julę z przedszkola prywatnego i wyobraźcie sobie, że Pani Dyrektor przedszkola obraziła się na mnie. Uważa, że podjęliśmy z mężem złą decyzję. Że Jula powinna chodzić do zerówki w jej przedszkolu- a uważam, że niezbyt dobrze tam przygotowują dzieci w tej zerówce, ponieważ zerówczaki chodzą tam do grupy z młodszymi dziećmi, więc jak można dobrze przygotować taką grupę gdzie ma się dzieci różne rocznikowo. Ale to moim zdaniem szczyt wszystkiego, żebym musiała się tłumaczyć z decyzji dotyczącej mojego dziecka. Pozostał mi niesmak ogromny.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, ja biorę tylko kwas foliowy, nic poza tym. A obecnie nie obserwuję też cyklu, pozostało tylko spontaniczne <3 :) Może kiedyś wrócę do obserwacji ale na razie daję sobie na wstrzymanie.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście znowu się rozpisałam. Uciekam piec ciasto na imieniny taty.

Miłego dnia Kochane! :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Mysiu, ja biorę tylko kwas foliowy, nic poza tym. A obecnie nie obserwuję też cyklu, pozostało tylko spontaniczne <3 :) Może kiedyś wrócę do obserwacji ale na razie daję sobie na wstrzymanie.

To ja jeszcze na chwilkę. Z Julą było właśnie tak- spontanicznie i niespodzianka, praktycznie od razu się udało. Więc to dobry pomysł Kochana.
    Ja obserwuję i mierzę temperaturę, ale to mnie właśnie uspokaja. To taki mój codzienny rytuał. Nie nakręcam się, że dzisiaj musimy <3 bo świat się zawali. Nie zawali się.

meeegi1771 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey ho :) ja dzisiaj trochę później bo byłam na mieści po truskawki, kupiłam 6 kg, mam zamiar zrobić dżem dla mojej córci na zimę, ale jak patrzę na te wiaderko to mi się odechciewa, nie wiem czemu sama tak siebie katuję? ale dzisiaj na szczęście w miarę się czuję i jeszcze nie wymiotowałam :) odliczam dni do usg jeszcze 7 :)

Mysiu witaj kochana :******* dobrze że już jesteś, dziewczyny mają rację, serduszkujcie i zobaczymy co będzie :) moja znajoma właśnie po ciąży biochemicznej zaszła w kolejny cyklu i była w szoku bo przestali się starać a tu ciach :) oby i u Was tak było :) a co do Julki przedszkola to faktycznie żenująca ta dyrektorka, wstydu chyba nie ma żeby tak mówić, a w wakacje Julka ma wolne czy będzie do przedszkola chodzić? moja w domu będzie do września bo ona chodzi do punktu przedszkolnego i on jest nie czynny w wakacje, będzie jej się nudzić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde własnie był listonosz i przyniósł pismo z ZUSu do mnie i od razu jak spojrzałam że to z ZUSu to stres czego chcą i czy oby nie na komisję mnie wzywają i to już 3 pismo od nich i 3 raz tak się stresuję :(

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Słonce!
    Jakoś specjalnie nie nastawiam się na ten cykl- niepokoi mnie brak pęcherzyka jakiegokolwiek- może faktycznie będzie bezowulacyjny :( Zobaczymy, ale zabezpieczać się nie będziemy. Mąż stęskniony, ponieważ dawno nie było <3 ;) więc może....

Julę już wypisałam z przedszkola. Pójdzie od wrześnie do zerówki państwowej. To było bez sensu- chodziła 5 dni do przedszkola, a pozostałe dni w miesiącu w domu, ponieważ była chora. Panie ciągle nie dopilnowały- pomimo moich próśb- aby była dobrze ubrana. Kiedyś przychodzę, 5 stopni na zewnątrz, a Jula bez czapki, bez kurtki, bez rajstop. Pytam dlaczego nie jest ubrana odpowiednio, a pani na to, że Julka powiedziała, że mama tak jej pozwala wychodzić. No ręce opadają. I takie sytuacje zdarzały się non stop. Jula rządziła Paniami, a nie Panie Julą. A oczywiście płaciliśmy niemałe pieniądze za przedszkole pomimo tego, że nie chodziła praktycznie do niego. Więc Julka ma teraz przedłużone wakacje :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    kurde własnie był listonosz i przyniósł pismo z ZUSu do mnie i od razu jak spojrzałam że to z ZUSu to stres czego chcą i czy oby nie na komisję mnie wzywają i to już 3 pismo od nich i 3 raz tak się stresuję :(

ZUS potrafi nastraszyć. Mam nadzieję, że to nie na komisję? Chociaż z drugiej strony jak komisja może udowodnić, że świetnie się czujesz i możesz pracować?
    Gorsze są ich wizyty w domu. u mojej znajomej byli, a ona właśnie myła okna- co uważam za szczyt głupoty- jest na chorobowym ciążowym i myje okna. Od razu zabrali jej zasiłek i nakazali zwrot już pobranego zasiłku. Trzeba uważać na chorobowym.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande ja tez mam za tydzien wizyte i usg :) to bedzie juz 17tc wyobrazam sobie jaki duzy juz musi byc moj Groszek :D

Mysia dobrze ze wypisalas Jule. W takim prywatnym przedszkolu koszty sa wysokie, a jak widac panie opiekunki kompletnie nieodpowiedzialne!

A ten ZUS to brak slow. Czlowiek sie boi zwyklego listu od nich. Paranoja... ciesze sie ze nie mam z nimi doczynienia :)

Wlasnie Rachele chyba o nas zapomniala... odezwij sie do nas!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - pisałaś kiedyś że Twój tata jest chyba rolnikiem? nie myślałaś żeby ubezpieczył Cie w KRUSie? wtedy byś miała w ciąży 300 zł za zwolnienie lekarskie w ciąży, niby mało ale dobre i to moim zdaniem a po porodzie nie jestem pewna 3 albo 4 tyś becikowego takiego z rolnictwa, no a składka za KRUS to niecałe 400 zł raz na kwartał więc by Cię chyba opłacało

Mysiu - porażka z tymi Paniami, wygląda jak by olewały dzieci w 100%, a ZUSu na szczęście nie komisja, ale coś czuję że mnie czeka i tak prędzej czy później :( ja mam na zwolnieniu zaznaczone że mogę chodzić no ale mycie okien to faktycznie przegięcie, jak by się spodziewała to by im wcale drzwi nie otworzyła :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata musialby mi chyba przepisac troche ziemi zebym mogla byc na KRUSie. Jako czlonek rodziny to bylam do kiedy sie uczylam. A ziemi nie bedzie mogl mi zapisac bo nie mam wyksztalcenia rolniczego a teraz sa chyba takie przepisy. Poza tym gdyby juz mial mi cos zapisac to chcialabym sie zalapac na program "mlodego rolnika" ;) daja 100 albo 75tys.

A i skladki zdrowotne zaleza chyba od tego ile ma sie ziemi. Moj tato placi prawie 800zl na kwartal plus osobno za moja mame ponad 200zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha to ja do końca nie wiem jak to jest, ja myślałam że może Ciebie dopisać jako domownika że niby z nimi pracujesz itp

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem można własnemu dziecku płacić KRUS. Sąsiadka płaci synowi bo ten robi na lewo na budowie i żeby miał jakieś składki to mu płaci KRUS.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę się doczekać Waszych wizyt! Kropeczki już są takie duże- to po prostu nie do uwierzenia jak ten czas leci!

A Panie z ZUSu zobaczyły moją znajomą z drogi jak przyjechały, że myje okna, a potem ich wpuściła i okazało się, że ona to jest ona i koniec zasiłku. Dla zusu najlepiej jak się płaci składki do końca życia, nie choruje, a przed emerytura się umiera. To jest dobry obywatel.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ