X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę ma dopiero 14.07 :( tak dalekooooo :(.

Ech z tym ZUSem ... masakra....jest tak jak Mysia napisała płacić, nie chorować, a przed emeryturą umrzeć ...

Jakoś dziś słabo się czuje...mega zmęczona i ból głowy do tego (chociaż już i tak zmalał)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka to ja sie pochwale :-) ja mam powiekszone migdaly, goraczke, zatkany troche nos itp....lekarz powiedzial ze jak za kilka dni nie przejdzie to wtedy antybiotyk :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:25

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej majeczka8 to Cię dopadło choróbsko :( oby przeszło bez antybiotyku ..

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejeczka mam nadzieje, że leżysz grzecznie w łóżeczku? Mam nadzieję, że obędzie się bez antybiotyku!

Jangwa Ty też Słońce odpoczywaj! Dobrze, ze ból głowy ci przechodzi.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka wracaj szybko do zdrowia :* mam nadzieje ze to nie angina. Ja miałam cos takiego na poczatku ciąży ale na szczęście bez gorączki.

Jangwa dzis to chyba taki dzien jest, ze boli glowa. Mnie i moja mamę tez to dzis dopadlo ale juz jest lepiej.

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ja miałam wizytę tydzień temu, lekarz stwierdził u mnie jakaś infekcje (szczerze mowiac ja jej nie czulam) wiec od tygodnia stosuje globulki dopochwowe. Była to wizyta bez usg. Usg będę miał dopiero kolo 30 tc czyli na początku sierpnia bo on nie robi usg przy każdej wizycie. Jak nic złego się nie będzie działo to wytrzymam. Na kolejną wizytę idę 8 lipca i przed nią mam zrobić krzywa cukrową, ciekawa jestem jak przez to przejdę ;)
    Kornelia kopie co raz mocniej, co raz częściej nie są to kopy tylko dosłownie przemieszczanie się jej w brzuchu, uwielbiam wtedy obserwować brzuch ;)

Aaa no i byliśmy z mężem na zakupach, łóżeczko kupione, nawet już stoi bo mąż się nie mógł powstrzymać, kupione kocyczki, skarpeteczki, pieluszki, szczoteczka do włosów itp ;) oglądam te rzeczy codziennie. Juz się nie mogę doczekać tego małego szkraba ! :)

Całuje Was wszystkie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:53

Tulisia, Agnieszka0812, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia to Ty decydujesz o swoim dziecku. Takimi komentarzami się nie przejmuj ,nie ma co się zbędnie denerwować. Ja tez trochę się wkurzyłam bo Mam składkę z zusu jedna nie opłacona terminowo i jestem na 90 dni tak jakby wykreślona z chorobowego ,a chciałam teraz zapłacić jeden większy ZUS żeby wziąć na zwolnieniu juz jakaś konkretna kasę ale niestety przez Moja nieuwagę musze czekać zapłacić jeszcze dwie składki i dopiero jak ta ostatnia wyższa zapłacę to będzie Mi się należał wysoki macierzyński ,zalapalam się bo od 1 listopada mają wejść kowe przepisy.
    Majeczka zdrowiej kochana i się oszczędzaj !
    U Nas tez wizyta dopiero 12 lipca ..Ehh tyle czasu.

Mysia 15 lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny!
    Leze w lozku i spie duzo bo czuje sie slabo..nie chce nawet slyszec o antybiotyku..mam nadzieje ze przejdzie samo, biore paracetamol na goraczke..angina to juz powazna sprawa moze unikne tego jakos..

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "...zalapalam się bo od 1 listopada mają wejść kowe przepisy..."

Meeegi a co ma się zmienić od 1 listopada? Pewnie się nie będzie dało "pokombinować"

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła fantastycznie się czyta takie wiadomości w frontu brzuszkowego! Uwielbiam je! Oj Kornelia to mały rozrabiaka- aż zazdroszczę takiego cudu! :D
    A gdy przyjdzie już na świat to można zacałować na śmierć! Ja zakochałam się w Julii bez opamiętania gdy się urodziła- to była dużo głębsza miłość od miłości gdy była w brzuszku. To był nasz mały, prywatny, najpiękniejszy na świecie cud!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 17:48

majeczka8, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    ZUS potrafi nastraszyć. Mam nadzieję, że to nie na komisję? Chociaż z drugiej strony jak komisja może udowodnić, że świetnie się czujesz i możesz pracować?
    Gorsze są ich wizyty w domu. u mojej znajomej byli, a ona właśnie myła okna- co uważam za szczyt głupoty- jest na chorobowym ciążowym i myje okna. Od razu zabrali jej zasiłek i nakazali zwrot już pobranego zasiłku. Trzeba uważać na chorobowym.
    No dobrze, ale jeżeli na zwolnieniu jest napisane że nie muszę leżeć, to z zusu mają prawo mnie nachodzić w domu? Skoro nie muszę leżeć, to mogę sobie w każdej chwili wyjść z domu, a oni pocałują klamkę. Jak to jest?

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Już nie mogę się doczekać Waszych wizyt! Kropeczki już są takie duże- to po prostu nie do uwierzenia jak ten czas leci!

A Panie z ZUSu zobaczyły moją znajomą z drogi jak przyjechały, że myje okna, a potem ich wpuściła i okazało się, że ona to jest ona i koniec zasiłku. Dla zusu najlepiej jak się płaci składki do końca życia, nie choruje, a przed emerytura się umiera. To jest dobry obywatel.
    Mysiu, lepiej tego podsumować nie mogłaś :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą Cię nachodzić w domu. Przychodzą, patrzą co robisz i podpisujesz im karteczkę, że byłaś w domu. Sama w ciąży z Mają miałam taką sytuację. Jeżeli Cię nie ma ( a tak miała moja koleżanka) to trzeba jechać jak najszybciej do zusu i napisać oświadczenie dlaczego nie było Cię w domu. Jeżeli byłaś u lekarza to trzeba przynieść zaświadczenie od niego. Pytałam Panie z zusu co w sytuacji gdybym była na spacerze i usłyszałam, że na chorobowym nie należy spacerować. Można iść do apteki lub po zakupy gdy mieszka się samemu, a tak to siedzi się w domu. To są polskie absurdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 17:56

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko, zdrówka ci życzę z całego serducha!

Pszczoła, to wspaniałe wiadomości że u was wszystko dobrze i że dzidzia bryka :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, ja wczoraj robiłam dżem z 4 kg truskawek i wyszło mi 15 słoików. Ale fakt faktem, trochę roboty jest, trzeba stać i ciągle mieszać żeby się nie przypaliło. To moje pierwsze w życiu weki. W smaku wyszły dobre, boję się tylko jak zamknęły się słoiczki.

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Mogą Cię nachodzić w domu. Przychodzą, patrzą co robisz i podpisujesz im karteczkę, że byłaś w domu. Sama w ciąży z Mają miałam taką sytuację. Jeżeli Cię nie ma ( a tak miała moja koleżanka) to trzeba jechać jak najszybciej do zusu i napisać oświadczenie dlaczego nie było Cię w domu. Jeżeli byłaś u lekarza to trzeba przynieść zaświadczenie od niego. Pytałam Panie z zusu co w sytuacji gdybym była na spacerze i usłyszałam, że na chorobowym nie należy spacerować. Można iść do apteki lub po zakupy gdy mieszka się samemu, a tak to siedzi się w domu. To są polskie absurdy.
    Matko Boska, gdzie ja żyję...

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki macie przepis na dżem z truskawek? Może i ja zrobię?

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia tez myślałam ,żeby spróbować dżem zrobić :) dziś soki z truskawek robiłam i mrozilam na kompot tez stalam przebieralam, trochę się zeszło :) czekam na maliny tez będę soki robiła uwielbiam z malin własnej roboty :)

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Zusem to masakra jakaś wszędzie wodzą jakiś problem :/

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde naczytałam się o tych kontrolach i teraz będę się bała wyjść z dzieckiem na dwór, albo w domu deskę do prasowania rozstawić, pocieszam się tym że nie słyszałam o nikim kto by miał kontrolę w naszej okolicy, a ja mam taką podejrzaną sytuację trochę bo jestem na l4 od dnia zabiegu czyli od 5.03 a w ciążę zaszłam już będąc na zwolnieniu :( w sierpni mi minie te pół roku i ciekawe co potem pewnie będą mnie na jakąś komisję wzywać i każą wyjaśniać co i jak :(

a ja dżem to robię na oko więc nie pomogę :(

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ