X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatek niestety nie znam dobrych.U mnie w domu jakoś nie idą. Tylko ogórki, papryka i buraczki- i tak w kółko.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się, że chodzi o tą piekielną refundację, ale i tak marudzę. To ten sam szpital, w którym miałam łyżeczkowanie po pierwszym poronieniu i nie budzi we mnie najlepszych skojarzeń. Poza tym mam w czwartek egzamin i wychodzi, że zamiast w domu z kotem na kolanach i dobrą herbatą będę się musiała starać skupić w szpitalu przy innych pacjentkach, telewizorze i braku biurka na rozłożenie materiałów. Wrrr!

Ale fakt, najważniejsze, żeby zabieg poszedł dobrze i wszystko było w porządku. Chrzanię egzamin, żeby tylko za trzecim razem w ciąży wszystko było ok.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na chwilę skoczyłam z córką do jej przedszkola po rzeczy a tu tyle czytania :) I like it :)

Tulisia kciuki zaciśnięta, na pewno będzie wszystko super, to tylko formalność no ale wiadomo stresik jest zawsze, ja przechodziłam taką obronę 4 raz z czego 2 razy była po angielsku więc wyobraź sobie jak się stresowałam :) ach to były piękne czasy :)

Kehlana - już w ten poniedziałek? to fajnie że tak szybko, ciekawe co się okaże po zabiegu, sprawdzą czy masz tą dwurożna macicę i jak tak to od razu usuną? a jak to się robi? muszę w necie poczytać i dobrze że 3 dni, przynajmniej zrobią Ci potrzebne badania na spokojnie i będziesz miała czas spokojnie omówić zabieg z lekarzem jak już będzie po :) a po zabiegu można się starać od razu w tym cyklu?

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszelkie przepisy konsultuję z moją mamą, więc obecnie nie znam żadnych receptur na sałatki :)

Kehlana, edukacja jest ważna ale nie najważniejsza. Zresztą jesteś mądrą dziewczyną i na pewno sobie poradzisz na egzaminie. I życzę ci aby zabieg poszedł szybko gładko i bez komplikacji :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sałatki to ja robię taką do słoików, mogę polecić, nam smakuje: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/salata-z-ogorkow-w-przecierze-pomidorowym-8

i jeszcze te ogórki chilli, to nie wiem czy to samo co myślę, bo u nas się nazywają krokodylki i też są super ja lubię mocno ostre :)
    http://pysznekaprysy.blogspot.com/2013/07/krokodylki-ogorki-na-ostro.html

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu - trzymam kciuki aby zabieg przebiegł dobrze i żeby nic złego się nie działo.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehalna jeszcze chwilka i będzie po wszystkim zobaczysz, za egzamin też trzymam kciuki :)

Tulisia na pewno powalisz ich na nogi i obronisz się na 5 :) Ja swoją obronę miło wspominam, choć stresik był bardzo bardzo mocny

Ja jutro idę z córeczką na zakończenie roku szkolnego - koniec 1 klasy :)

Te Wasze ciąże bardzo szybko przebiegają, niedawno początek była tu prawie do 20 tyg dolatujecie, super dużo zdróweczka Wam życzę :)

Miłego dnia :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zabieg już w ten poniedziałek. Sama się zdziwiłam, jak zadzwoniłam dwa tygodnie temu i powiedzieli, że mam dzwonić jak dostanę @ to z miejsca mnie umówią. @ dostałam wczoraj wieczorem i faktycznie umówili mnie od razu, tylko dodzwonić się było trudno :)

Z dwurożną macicą u mnie, z tego co mi tłumaczyła ginka (i nawet rysowała na kartce! :) ) może być ten problem, że idzie od niej przegroda, której nie widać na USG i która może utrudniać zagnieżdżenie zarodka i powodować poronienia. Z tego, co czytałam w necie, jeżeli podczas histeroskopii takie coś znajda, to mogą od razu usunąć. Ale czy tak będzie wyglądała procedura i kiedy będę się po niej mogła starać, to dowiem się dopiero w szpitalu. Zakładam, że nie będę mogła się starać w tym cyklu, zresztą ginka i tak mówiła, że powinnam poczekać do września (nie mówiła tego w kontekście zabiegu, tylko moich starań w ogóle, stwierdziła, że organizm musi dojść do siebie po ciążach i poronieniach). Ale zamierzam się dopytać, jak to wygląda z cyklem po histeroskopii bo kusi mnie rozpoczęcie starań w sierpniu. To byłby 4 cykl po poronieniu w 5tc, więc jeżeli wszystko inne byłoby ok...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Od początku ciąży dosyć często zatykają mi się uszy...wiecie może od czego to ?

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa nie mam pojecia od czego zatykaja ci sie uszy, nie pomoge...

Ja za to od prawie 3 tygodni latam do lazienki jak szalona!!! Ciagle mam pelny pecherz, strasznie to uciazliwe :/

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też latam co 5 minut .. :/ . No dziś od rana mam zatkane i nie mam pojęcia od czego :/ ciśnienie?

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Tak, zabieg już w ten poniedziałek. Sama się zdziwiłam, jak zadzwoniłam dwa tygodnie temu i powiedzieli, że mam dzwonić jak dostanę @ to z miejsca mnie umówią. @ dostałam wczoraj wieczorem i faktycznie umówili mnie od razu, tylko dodzwonić się było trudno :)

Z dwurożną macicą u mnie, z tego co mi tłumaczyła ginka (i nawet rysowała na kartce! :) ) może być ten problem, że idzie od niej przegroda, której nie widać na USG i która może utrudniać zagnieżdżenie zarodka i powodować poronienia. Z tego, co czytałam w necie, jeżeli podczas histeroskopii takie coś znajda, to mogą od razu usunąć. Ale czy tak będzie wyglądała procedura i kiedy będę się po niej mogła starać, to dowiem się dopiero w szpitalu. Zakładam, że nie będę mogła się starać w tym cyklu, zresztą ginka i tak mówiła, że powinnam poczekać do września (nie mówiła tego w kontekście zabiegu, tylko moich starań w ogóle, stwierdziła, że organizm musi dojść do siebie po ciążach i poronieniach). Ale zamierzam się dopytać, jak to wygląda z cyklem po histeroskopii bo kusi mnie rozpoczęcie starań w sierpniu. To byłby 4 cykl po poronieniu w 5tc, więc jeżeli wszystko inne byłoby ok...
    ja jestem po histeroskopii i wiem, że można się starać po pierwszej @ od zabiegu, czyli ten cykl w którym było badanie juz stracony, następny już można :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 14:41

kehlana_miyu, KkasienkaA lubią tę wiadomość

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ze cisnienie. Mi sie zatykaja uszy tylko jak mam katar i baaaaardzo tego nie lubie

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie :P jaki macie puls w ciąży? Bo mi ostatnio spadł...zawsze maiłam coś bliżej 90-100, a teraz mam 70-80.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam caly czas 70-85, no jedynie na wizycie troche wyzsze ze stresu ;)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikaa, dzięki za informacje! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie mam czym się martwić :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi puls akurat wzrósł. Zawsze miałam kolo 85-90 teraz zazwyczaj kolo 100, czasem lekko ponad 100. Ciśnienie z kolei mam dosyc niskie.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Ja biorę Femibion, bo podobno najbardziej kompletny, a mimo to wyniki z wizyty na wizytę mam coraz gorsze. Biorę też z witamin jod 200 (czyli razem 350, ale endo powiedział, że to dla ciąży spoko, zwłaszcza że ja nie solę) i magnez. Raz na kilka dni wezmę jeszcze kwas foliowy i wit c, ale to bardziej dlatego, że chcę skończyć opakowania. Też właśnie czytałam gdzieś opinie, że dzieci rodzą się większe, ale nasz Młody jest ogólnie malutki cały czas, tyle że długi. Jeżeli chodzi o D to nawet człowiek, nie w ciąży powinien ją suplementować od października do lutego chyba (choć ja nie brałam), czyli w okresie kiedy nie ma słońca. Ale uwaga, bo D jest witaminą, którą przy suplementacji można przedawkować. Przy słońcu się nie da :)

Co do zadyszki to podpisuję się! To jest jedyne co mnie męczy w ciąży, a no i może zawroty głowy jak za szybko wstanę... Tak to mogę szczyty zdobywać!
    Kasia co do witaminy D to pierwszy raz słyszę o możliwości przedawkowania jej z suplementu w dawce rekomendowanej. Bardzo nieprawdziwa informacja. Ogólnie polecam bloga do którego Wam podsyłam Link http://www.akademiawitalnosci.pl/witamina-d-brakujacy-kawalek-twojej-ukladanki-zdrowia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 18:36

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami już na spokojnie ;)
    Ja ostatnio mało się udzielam bo szczerze mówiąc dopiero dziś zajrzałam na forum od dwóch dni. Mam strasznie dużo pracy w domu, oczywiście wymyśliłam sobie odświeżenie pokoju gdzie będziemy z maluszkiem mieszkać. Stwierdziłam, że musimy kupić nową szafę i przy tej okazji zrobiłam wielkie sprzątanie i wystawiałam swoje rzeczy w internecie. Powiem Wam, że kasa się przyda a już trochę udało się mi sprzedać. Liczyłam ile nam już pochłonęła ciąża i wszystkie badania przed nią po poronieniach i wyszło mi ponad 10 tysięcy... A pod koniec lata ruszamy z przygotowaniami do budowy domu. Wszystkie formalności już za nami musimy przygotować działkę i w przyszłym roku w lecie powoli zaczynamy. Więc każda złotówka się nam przyda. Z zusu za l4 to jakieś śmieszne grosze ledwo wystarczające na wizyty, leki i kolejne badania, a gdzie skompletowanie wyprawki? Szkoda słów... No ale jakoś powoli damy radę ze wszystkim innego wyjścia nie ma.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ