X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu z tym zusem to przeginają. Dziwi mnie, że mnie jeszcze nie zgarnęli na komisję. I życzę żeby z Julką było dobrze wszystko!

Mysia 15 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, a to był ortopeda dziecięcy? Pytam, bo moja mama mało nie zeszła na zawał jak mój brat był mały. Bolała go noga i biodro, i ortopeda powiedział, że najprawdopodobniej czeka go wózek inwalidzki... Mama przez tydzień nie spała zanim udało jej się pojechać z bratem do innego specjalisty, tym razem znającego się na dzieciach. Zobaczył rentgen, roześmiał się i zapytał z czego młody skakał. Okazało się, że z moim kuzynem skakali z murowanego śmietnika, bo udawali spadochroniarzy. Mam nadzieję, że u Julci też będzie tego rodzaju niewinne wyjaśnienie :)

A z tym ZUSem to masakra, ile jeszcze będą Cię ciągać?!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daję rady na te upały... Czuje się fatalnie jestem senna zmęczona duszno mi. Jutro chyba pojadę gdzieś nad wodę chociaż stopy zamoczyc ;) Mysia skąd jesteś? Jeśli mogę wiedzieć oczywiście ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was Kochane. Wizytę z Julą mam 16.07. więc proszę trzymajcie wtedy kciuki. Z tego upało coś mi się pomyliło, że w tym tygodniu. W tym tygodniu to mam tylko gina.

Kehlana tak ortopeda dziecięcy. Dobry ortopeda. Sam się bał, że to martwica, ale potem to wykluczył i nie leczy Juli na siłę tylko przyznał, że nie wie od czego te bóle. Być może wzrostowe i zalecił wizytę u specjalisty w Krakowie. I za to go szanuję, że nie robi z siebie alfy i omegi.

A zus nie popuści dopóki jestem na chorobowym. :(

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, świetnie, że trafiłaś na dobrego lekarza, który potrafi przyznać, że nie jest alfą i omegą i skierować do innego specjalisty. Trzymam kciuki, żeby to były bóle wzrostowe!

ZUS jest jednak wredną instytucją, sama się boję jak to pójdzie z moim zwolnieniem :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana zwolnienie od psychiatry trudno podważyć- chociaż nie powiem zus się stara. Ale musisz być przygotowana, że przyjdą albo Cie uprzejmie zaproszą do siebie. Chociaż z tego co widzę to tylko ja mam takie "szczęście:. Tulisi na przykład jest to "szczęście" oszczędzone. ;)

Tak podejrzewam, że to mój pracodawca prosi o sprawdzenie wiarygodności mojego zwolnienia i to stad te częste kontrole. Nie może ścierpieć, że nie zdarzył mnie zwolnić.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) oj z tymi upałami to teraz chyba nigdzie nie oszczędzają wczoraj byłam w pracy od rana do godz 11 na słoneczku :P nie powiem bo dawało później byłam zmęczona spałam w dzień z 2h :) potem pojechaliśmy do Mojej mamy na kawę mrożona i pierogi z jagodami ,mniam :) dziś juz tez od rana grzeje ,w końcu lato ! :)
    Jeju Mysiu nie nawidze zusu :/ ciągle się czepiają,współczuję Ci Kochana ,Mam nadzieję że wszystko pójdzie pomyślnie. A co do Julci tez pamiętam taki przypadek gdzie Mój brat ciągle skarżył się na bóle kolan od lekarza do lekarza ,wspolczojeszystko wykluczone i tez było to spowodowane szybkim wzrostem :) Mam nadzieje ,ze i u Was tak będzie :* trzymam kciuki ! :*

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

jak tam znosicie ten upał? mnie głowa boli jak tylko wyjdę na dwór, więc siedzę w domu cały czas :)

Mysiu - a robiłaś może Julci badanie krwi? bo moja siostra też miała taki ból kolana jak miała jakieś 10-12 lat, nie pamiętam dokładnie ale wiem że byli z nią rodzice u jakiegoś specjalisty i on stwierdził u niej brak mikroelementów i zapisał jakieś tabletki i po nich przeszło jej, od braku cynku mogą boleć stawy

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia, ten ZUS to sie uwziął na Ciebie, ale miejmy nadzieje, że to czysta formalność, pójdziesz i z głowy. A za Julcie trzymam mocno kciuki żeby to nie było nic złego, czasem lekarz straszy najgorszym, a potem się okazuje, że wystarczy zmienić dziecku dietę dodać suplementy i jest ok.

Ja dzisiaj ledwo dałam radę wysiedzieć w kościele w ten upał, potem do 15 siedzieliśmy w domku, a później w basenie z Igorem, jedyne miejsce gdzie dało się wytrzymać :)
    Mam do Was pytanie, od paru dni męczy mnie alergia, mam straszny katar kicham non stop. Czy mogę brać wapno alergo plus?? Oprócz wapna zawiera kwercetynę i cynk. Może są wśród nas jakieś alergiczki?? :)

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak duszno ze ledwo się da oddychać

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Mysiu co za "ludzie" tam w tym ZUSie, ale mam nadzieję, że okaże się, że zapomnieli, że już Cię wzywali :) I trzymam kciuki za wizytę z Julą!!!

mama Martynki nie pomogę, bo mi wszelkie alergie przeszły z czasem... :(

Mnie ostatnio chyba dopadły hemoroidy :( Jutro pójdę do proktologa i zobaczymy. Ale gorzej, że przytrafia mi się ból spojenia łonowego :( Wczoraj wieczorem na klęczkach prawie płakałam w łazience... :( Ono czasem i przy okresie mnie bolało, więc mam nadzieję, że taka już moja natura, a nie że ono się rozchodzi :( W piątek mamy wizytę u gina to sprawdzimy. Ale ból straszny :( :( :(

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na tą obiecaną burzę i deszcz dzisiaj, może chociaż w nocy lepiej się bedzie spało.

Hemoroidy w ciąży to ponoć normalna rzecz, hormony wpływają na zwolnienie tempa przemiany materii, dodatkowo coraz wiecej miejsca zajmują nasze Maleństwa i to też ma wpływ. Wiem, że przy hemoroidach można pić laktulozę żeby poprawić pracę jelit i uniknąć zaparć. Co do bólu spojenia łonowego to pierwszy raz sie z tym spotykam.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też słyszałam, że to w miarę "normalne" dlatego się nie przejmuję za bardzo, pójdę potwierdzić i niech mi powie jak mogę sobie z nimi spokojnie żyć :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande robiłam Julii badania i właśnie wyszły podwyższone parametry tych reumatoidalnych- mam nadzieje, że to chwilowe podwyższenie wyników, a nie jakaś poważna choroba.

Słońca moje już dzisiaj dziękuję za trzymanie kciuków za Julę!!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka wspolczuje hemoroidow :/ to chyba nic przyjemnego :( mam nadzieje ze mnie to ominie. bol spojenia moze oznaczac ze miednica sie troszeczke rozchodzi ale zeby az tak bolalo jak mowisz to sie jeszcze nie spotkalam... moze to dziedzic kopie cie tam gdzie nie trzeba??

U mnie dzis tez tragiczny upal :/ w domu wszystkie rolety zasloniete, okna minimalnie uchylone zeby byl przewiew a i tak nie ma czym oddychac :( ale przypomnialo mi sie ze zostaly nam wiatraki po weselu wiec odpalilam sobie :) ulga niesamowita :) jutro juz ma sie ochlodzic minimalnie ale dobre i to ;)

Moj maz od jakiegos czasu ma przepukline pepkowa, odtagnio mu sie powiekszyla i zaczela bolec :( jutro idzie do lekarza zobaczymy co na to powie i kiedy bedziemy mogli to usunac

Milego chlodnego wieczoru :*

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka tak mi przykro, że się źle czujesz.
    Ja na szczęście nigdy nie doświadczyłam takich bóli, ale na pewno bardzo to boli. I mam nadzieję tak jak Ty, że to tylko taka Twoja natura.

Kochana już trzymam kciuki za piątkową wizytę!!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki niestety nie pomogę jeżeli chodzi o alergię. Jestem alergiczką, ale pokarmową, więc w ciąży po prostu unikałam alergenów i nie musiałam nic brać.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai współczuje mężowi. To niestety chyba bez operacji się nie obędzie. Zawsze gdy ktoś ze znajomych miał taką przepuklinę to niestety potrzebna była operacja :(

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie upały aż tak nie przeszkadzają- jestem po prostu ciepłolubna. Dużo gorzej znoszę zimno. ;)
    Ale upał u nas również powala. Jula w tym upale nie najlepiej się czuje, więc najgorsze godziny spędzamy w domku i czytamy książeczki, liczymy, rysujemy- rozrywek mi więc nie brakuje ;)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś z Was ma jeszcze wizytę w tym tygodniu oprócz Kasieńki?

No przecież muszę już mieć kciuki zaciśnięte :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ