X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki rogal do spania gdzie mozna sobie kupic? ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - ładne imię :) mój tata ma na imię Wojtek :P

Ja zaraz uciekam do lekarza na kontrole, bo tak zlecił lekarz na IP. Pewno niczego nowego się nie dowiem..USG zapewne też już nie będę miała ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka ja sobie kupikam rogala do spania w smyku, ale na necie mona znalezc tez duzo roznych. Ja mam z firmy motherhood i jest wspanialy, tylko troche drogi :/

kierzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa trzymam kciuki za wizyte :*

Kasienka udanego wypoczynku :) oby wam pogoda dopisala :)

Ja dzis odstawiam meza do szpitala, bedzie miec usuwana przepukline. Ciesze sie ze tak szybko to poszlo, ale troszke sie martwie, jak on zniesie narkoze i wogole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam rogala z Motherhood, można też nawet u nich bezpośrednio na stronie zamówić, ale w większości Smyków też ponoć są. Ja zamiawiałam przez internet.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko fasolke, a taki rogal to zapewne dobra sprawa...

Po wizycie...hmm... być może taki ból mam od nerek :( znów dodała mi luteine, dalej dupek..ech...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ja mam tylko fasolke, a taki rogal to zapewne dobra sprawa...

Po wizycie...hmm... być może taki ból mam od nerek :( znów dodała mi luteine, dalej dupek..ech...
    A z dzidziusiem w porządku? Oj wymęczysz się kochana... :(

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że z dzidzią w porządku :) a dziś i mniej boli wiec może wróci do normy wszystko. Będę dziobać sobie żurawinę, furagine dostałam dalej więc tabletki mam nadzieję też pomogą.

A Ty Tulisia jak się czujesz? Jutro wizyta prawda? :) Trzymam mocno, mocno kciuki :)

Tulisia lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa masz racje, najważniejsze ze z dzidzia wszystko jest ok :) oby leki ci pomogly i bole minely :*

Tulisiu bardzo juz mocno zaciskam kciuki za twoja wizytę :* wszystko będzie dobrze :)

Mysiu a co u ciebie??? Mam wrażenie ze dawno nic juz nie pisalas...

Tulisia lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA
    ta robotka, która się zacznie za 3 miesiące to sama przyjemnośc :)
    Ale i wyzwanie :)
    Całodobowe :)

Dziewczyny ja dziś byłam u gin na monitoringu, już mam pęcherzyk 20,3mm :)
    Za kilka dni (może nawet za 5 dni) bedzie ovu. W ciągu 3 dni urósł 7mm :) To będzie jajo gigant :)
    Gin mi powiedziała, że mam wszystko ok, i nie ma sensu się doszukiwać czegoć, przez co nie można zajść w ciążę.
    Lekarka doradziła mi brać luteine od 10 dc do samej @ przy każdym cyklu, nie wiem czy jest sens?
    Jeśli do grudnia nie zajdę w ciążę to zaproponowała mi 3 miesięczną abstynencję od serduszkowania, mąż sam też nie może sobie dogadzać ;P
    Powiedziała, że jej koleżance to pomogło!
    Musielibyśmy zrezygnować na 3 miesiące, to ponoć wzmocni nasienie i w dniach płodnych po 3 miesiącach serduszkować w każdy dzień przez tydzień.
    Dziwna metoda, ale ponoć jednej parze po 9 latach starań pomogła.
    Tylko nie wiem czy 3 miesiące to wytrzymamy ;)

Słyszałyście o czymś takim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 17:45

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Najważniejsze, że z dzidzią w porządku :) a dziś i mniej boli wiec może wróci do normy wszystko. Będę dziobać sobie żurawinę, furagine dostałam dalej więc tabletki mam nadzieję też pomogą.

A Ty Tulisia jak się czujesz? Jutro wizyta prawda? :) Trzymam mocno, mocno kciuki :)
    Zaczynają mnie męczyć mdłości, przez co czuję się osłabiona. Ale nie narzekam, zawsze mogło być gorzej :) i dziękuję za kciuki :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, moja kuzynka stosowała taką metodę :) nie wiem czy powinnam ci zdradzać o co chodzi, bo przecież chodzi o to żeby u was zadziałało :) bo chodzi o to żeby powstrzymywać się od wszelkich kontaktów, pocałunków, pieszczot, rozmawiać jak znajomi, nie przytulać się ani nic. I pewnego dnia, prawdopodobnie w dniu kiedy twoja płodność będzie na najwyższym poziomie, nie wytrzymacie i rzucicie się sobie w ramiona. :)
    Moja kuzynka miała operację na jajnik, nie mogła zajść w ciążę po tym wszystkim i jej dr zakazał wszelkich zbliżeń. Zaowocowało to już teraz 8-letnią córeczką :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA myślisz ze długo czekam na test? Chce robić najwcześniej w pn jeśli nie dostane @... to że zobaczę 2 kreski nic nie zmieni jedynie zapisze się do gina za ok 3tyg i wezmę tydzień wolnego w pracy :) folik biorę, resztę tabletek tez wiec nawet po 2 kresach nic się nie zmieni ;) radość będzie jak usłyszę serducho :)
    Dzisiaj mija 8 dni od owu (chyba) jedyne co to bola mnie piersi nadal, pobolewa brzuch wieczorami i mam białe upławy... są to raczej objawy okresowe a nie ciążowe. No i jest mi ciągle gorąco ale w końcu mamy lato :p

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - dla frędzelka zniesiesz wszystko ;)

Ja jutro wyjeżdżam więc raczej mało będę pisać :P podczytywać zapewne będę i niecierpliwie czekać na relacje z wizyty Twojej Tulisia :D

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :) wyliczyłam że to końcówka 6 tyg więc powinno być coś widać!

Kkasieńka - mam nadzieję że zdążyłaś z pakowaniem i teraz już odpoczywasz na urlopie? Gdzie jesteście? Bo jakoś mi to umknęło...

Jangwa - uważaj na siebie i kuruj się szybko :) a ty gdzie wyjeżdżasz?

Mysia - zamelduj się kochana co u Ciebie ;)

Kehlana - dawno się nie odzywałaś??? Jak terapia?

Anka - trzymam kciuki :) powiem ci że mi w szczęśliwym cyklu też było mega gorąco ;) ale nuedługo się dowiesz co jest na rzeczy, bo te objawy często są mylące...

U mnie się ciut schłodziło do 25 stopni ;) a ja dziś śmigałam na basenie po pracy, a potem szukałam prezentu dla męża na urodzinki :) kupiłam mu płytę na razie... Chyba mu jeszcze kupię jeszcze voucher do jego ukochanego sklepu budowlanego i niech sobie sam kupi swoje majsterkowe zabawki ;)
    Mamy jeszcze niedługo pierwszą rocznicę ślubu cywilnego i też muszę pomyśleć o jakiejś niespodziance :) W ogóle sierpień to dla mnie finansowa masakra: mąż ma urodziny, obydwa chrześniaki urodzinki no i jeszcze urlop...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 - kuruję się i już lepiej się czuję ;) . Ja jadę na Kaszuby :) miejscowość Swornegacie bardzo fajnie tam jest. W niedziele na spływ kajakowy oczywiście ja będę podziwiać uroki przyrody, a ktoś inny wiosłować :D przyda się taki odpoczynek :) . Za godzinkę powoli czas wyruszać :)

lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piątek.

Dziś zaginął mój ulubiony domowy kotek :(
    To kotka - wysterylizowana, odrobaczana, odpchlana, ukochana, śliczna jak z reklamy wiskasa.
    Mieszka w domu od 6 tyg życia.
    Na początku musieliśmy ja karmić strzykawką, nie umiała jeść.
    Teraz najwiecej czasu spędzała na tarasie - przy sypialni, tam spała nawet na huśtawce.
    Rano ok 7.00 ją słyszałam jeszcze, a o 8.00 już jej nie było :(
    Chyba zeskoszyła na dół za wróblem i zgineła :(
    Kiedyś zeskoczyła i czekała pod drzwiami na dole.
    Jestem załamana :/
    W zeszłym miesiącu zaginął nam kot - kocórek, też zadbany z obrożą, leczony u weterynarza itd, poprostu poszedł gdzieś i nie wrócił do nas :/
    To nie możliwe, żeby co miesiąc ginął nam zwierzak, i to ukochany :/
    Pieska - yorka nam ktoś ukradł tu na wsi.
    Mieszkamy tu 5 lat i już 1 kotka nam zabił samochód, 2 kotki zagineły, 2 razy psy nam uciekły i ledwo znaleźliśmy, a yorka niestety nie pomimo ogłoszeń itd...
    Idę szukać kotka na wieś może gdzieś jest jeszcze.
    Ona nie zna okolicy nigdy nie była poza domem :(
    Martwie się o nią :(
    MIała dzwoneczek przy obroży, to nawet myszki sobie nie upoluje bo ją słychać wszędzie :/

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem z mężem w górach, do dzisiaj bez dostępu do netu, więc teraz podczytuję hurtowo :) Mamo_Mai, Wojtuś to piękne imię, gdyby mój mąż był z Polski i nie musiałabym myśleć o tym, żeby teściom było łatwo imię wymówić i napisać, sama bym je wybrała dla chłopca (mąż ma bardzo dobrą wymowę po polsku, więc on by dał radę :)

Wyjazd znakomicie mi zrobił, niby jestem tu od wtorku rano, ale czuję się o niebo lepiej niż w domu, wszystkie problemy wydają się jakoś tak dalej :) No i uwielbiam chodzenie po górach, a udało mi się zrobić parę krótszych wycieczek :) Teraz siedzę na tarasie z pięknym widokiem i ładuję baterie na najbliższe tygodnie :) Żal mi będzie stąd wyjeżdżać...

lucy1983 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, mam nadzieję, że znajdziesz kicię :( Sama mam dwa koty, nie wyobrażam sobie, co bym zrobiła, jakby któremuś z nich coś się stało :(

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, jak to fajnie słyszeć od Ciebie takie wiadomości :)
    Ja uwielbiam chodzić po górach i to zawsze daje tyle czasu do myślenia, kontemplowania natury i takiego psychicznego spokoju... No i człowiek pada wieczorem tak zmęczony, że o niczym innym nie mysli :)

Gdzie jesteście? Ja tak bardzo tęsknię za Tatrami... Obiecuję już mężowi że go też tam w końcu wezmę, ale w tym roku raczej nie... bo nie mogę latać jak kozica po Orlej Perci ;) zresztą mój mąż by zawału dostał na widok tych łańcuchów ;) My w tym roku jedziemy nad polskie morze i mąż bardzo się cieszy :)

Mam nadzieję, że jeszcze troszkę zostajecie, odpoczywajcie jak najwięcej, żeby niedługo mieć siły do działania :)

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ