X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    lucy1983 - kuruję się i już lepiej się czuję ;) . Ja jadę na Kaszuby :) miejscowość Swornegacie bardzo fajnie tam jest. W niedziele na spływ kajakowy oczywiście ja będę podziwiać uroki przyrody, a ktoś inny wiosłować :D przyda się taki odpoczynek :) . Za godzinkę powoli czas wyruszać :)

Oooo super :) baw się dobrze i odpoczywaj :) trochę aktywności i świeżego powietrza na pewno się przyda :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w Beskidzie Żywieckim, koło Węgierskiej Górki :) Lubię Beskidy, bo są mniej zatłoczone niż Tatry i mają sporo tras na 2-3h, idealnych, gdy kondycja szwankuje po zimie :) Jak jestem w lepszej formie fizycznej, idę na te 4-5h. Marzy mi się wyprawa od schroniska do schroniska, jak na studiach, ale męża na taki wypad raczej nie namówię. Może uda mi się pojechać kiedyś z przyjaciółkami :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po wizycie. Jak na ten etap wszystko ok. Jest widoczny pęcherzyk z echem zarodka, dobrze umiejscowiony. Dostałam dupka profilaktycznie :) i kolejna wizyta za dwa tygodnie, gdzie powinnam już zobaczyć serduszko :) Dziękuję wam wszystkim za trzymanie kciuków i dobre myśli :)
    Jestem padnięta jak pies pluto. Do pracy miałam na 7, więc wstałam o 5. A wieczorem zasnęłam gdzieś o północy. W dodatku mam tak porąbane sny że szok. Np. śniło mi się, że pod szafą leży jakaś włochata ręka, a noc wcześniej śniło mi się że latałam nad lasami :) wariactwo po prostu :)

Truskaweczko, strasznie mi przykro z powodu kotki! :( niestety wiem jak to jest, na wsi zwierzaki chodzące po podwórku często przepadają, mimo pełnej opieki. Oby się znalazła!!!

Truskaweczka83, anka418, Lili30, lucy1983, Mama_Mai, mama Martynki, kehlana_miyu, meeegi1771 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :-)

Czytam was dosc na biezaco ale jestem po pracy wyczerpana i tylko spie bo jakos forme mam srednia.. ostatnio spuszcza mi sie krew z nosa i puchna mi nogi no ale to nic powaznego..
    brzuszek urosl mi bardzo i jestem wolniejsza plus w nocy budze sie na siku to juz norma ;-)
    Bylam u lekarza pieprzyk ktory mi wyskoczyl nie powiekszyl sie wiec jest dobrze..
    Z fajnych rzeczy poszlam do fryzjera i zrobilam wloski no i zaczelam zakupy dla malego :-)

wszystkim ktorzy wybieraja sie na urlopy lub juz zaczeli zycze udanego wypoczynku :-)
    ..troszke zazdroszcze tez bym gdzies wyjechala no ale nie mam juz urlopu a macierzynki zaczynam za dwa miesiace..

Truskaweczka ja tez mialam koty..pierwszy wpadl pod samochod drugi byl chory musialam uspic bardzo plakalam i wogole..na razie nie chce zwierzat zbyt mocno to przezywam potem..ale tobie zycze z calego serca zeby kicia sie znalazla:-)

Mamusie duzo zdrowka i gratulacje z udanych wizyt :-)
    Staraczki duzo sily w dazeniu do celu :-)

lucy1983, Tulisia, Truskaweczka83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - jakie dobre wieści kochana :) dalej trzymam mocno kciukole za Was :)
    Jest jeszcze wcześnie, ale dobrze, że na obecny etap lekarz potrafił już tyle stwierdzić :) cieszę się niezmiernie :)
    Teraz odpoczywaj kochana i nabieraj sił :) niestety wiem, jak to jest ciężko pracować, jak się jest takim 'wykończonym' ciążą, ale jakoś musisz przetrwać do bezpiecznego etapu....

Przytulam kochana!!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia gratuluje :) tak sie ciesze ze wszystko zmierza w dobrym kierunku :) :)
    Chyba juz czas na suwaczek i rozsiewanie wiruskow dla staraczek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, a poprawił ci się poziom żelaza? Współczuję ci dolegliwości i tego mega zmęczenia po pracy... Ja też często jestem wykończona po pracy, że tylko nogi do góry (bo też puchną trochę od ciągłego siedzenia w pracy i od upału) i nic więcej...

Ale ostatnio staram się jakoś z tym walczyć i zaczęłam więcej się ruszać tzn. chodzę na basen albo ćwiczę taki mini-zestaw dla ciężarnych i wbrew pozorom łatwiej mi znosi się to zmęczenie... Na mnie to akurat jakoś działa, ale ja byłam dość aktywna fizycznie przed ciążą i chyba to było to brakujące ogniwo teraz... Zobzczymy, na jak długo...

No ale jeszcze trochę i będziesz w domu. Od kiedy przed rozwiązaniem jesteś na macierzyńskim? U mnie to 6 tyg przed terminem, więc do połowy listopada muszę pracować ;)

Ja jeszcze tydzień i też mam 2 tyg. urlopu. Potem zostało mi jeszcze 1.5 tyg, ale może wezmę, jak mama do mnie przyjedzie...
    No i ewentualnie, wezmę zwolnienie od rodzinnego albo gina na tydzień, dwa jak nie będę dawać rady... na szczęście jakieś opcje zawsze są :)

Trzymaj się kochana!

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje odezwę się na spokojnie w przyszłym tygodniu. Podczytuje tyle na ile czas mi pozwala i czekam po weekendzie na pozytywne wieści ;) Mąż był zachwycony sesją i zdjęciami i juz nie możemy się doczekać rodzinnej sesji z naszym maluszkiem ;) jutro przywożą nam nowe meble więc będzie zamieszanie z montażem i układaniem ciuchów ale już najgorsze będę mieć za sobą. Ale pracy mam jeszcze na kilka dobrych dni a niestety już nie jestem taka zwinna brzuszek rośnie i bardzo szybko się męczę. Ale pogoda i upały tez robią swoje... Miłego weekendu dziewczyny ;)

Tulisia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy robiliscie swoje testy? Powinnam dostać @ 28.07 dzisiaj jest ok 10 dzień od owu. Myślę czy w niedziele robić test jak myślicie? Nie za wcześnie? Pamiętam w zeszłym roku przed @ miałam ledwo widoczna kreskę ale nie wiem dokładnie kiedy go robiłam tzn w którym dniu cyklu...

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka różnie to bywa zależy kiedy miałaś owulacje. Mnie raz pozytywny test wyszedł 4 dni po dacie spodziewanej miesiączki 2 razy w terminie i raz przed. Wiec kwestia bardzo indywidualna. Najpewniej zawsze zrobić betę bo nie pozostawia złudzeń. Ale rozumiem ze to niedziela i ciężko, chyba że masz jakiś przyszpitalny punkt diagnostyki 24 h 7 dni w tygodniu. Życzę Ci pięknego prezentu na imieniny ;)
    Ja właśnie obmyslam plan działania na dziś ;) ojj zapowiada się ciężki dzień i do tego znowu upał...

anka418 lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Tulisia - jakie dobre wieści kochana :) dalej trzymam mocno kciukole za Was :)
    Jest jeszcze wcześnie, ale dobrze, że na obecny etap lekarz potrafił już tyle stwierdzić :) cieszę się niezmiernie :)
    Teraz odpoczywaj kochana i nabieraj sił :) niestety wiem, jak to jest ciężko pracować, jak się jest takim 'wykończonym' ciążą, ale jakoś musisz przetrwać do bezpiecznego etapu....

Przytulam kochana!!! :*
    Dam radę :) jakoś to będzie :) Dziękuję za kciuki! :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Tulisia gratuluje :) tak sie ciesze ze wszystko zmierza w dobrym kierunku :) :)
    Chyba juz czas na suwaczek i rozsiewanie wiruskow dla staraczek ;)
    Dziękuje ci kochana! A suwaczek będzie po serduszku :) Na pewno nie wcześniej :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, wiem z doświadczenia że trudno jest się powstrzymywać od robienia testów :) Ale jeśli czujesz że jest to dla ciebie niezbędne, to myślę, że od 11 dpo możesz robić, a w razie negatywnych wyników powtarzać aż do @. Albo skrócić męki i iść na betę.
    Wiemy jak silne jest pragnienie posiadania dzidziusia i ja wiem, że chciałoby się tą wiadomość wiedzieć jak najwcześniej, dlatego jeśli masz ochotę to rób testy :) takie jest moje zdanie :) Ale też trzeba być przygotowanym na okoliczności, że może być za wcześnie a co za tym idzie na dodatkowy stres. Powodzenia!

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, mi w obu ciążach test wyszedł już w 10dpo, ale widziałam tu na forum, że różnie z tym bywa. Jeżeli nie możesz wytrzymać, zrób test, ale jak wyjdzie negatywny, nie przejmuj się jeszcze za bardzo :) Póki nie ma @, jest nadzieja :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, się cieszę z Twojego wpisu! Trzymam kciuki, żeby już do samego rozwiązania były tylko dobre wieści z wizyt! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się cholerna @ spóźnia, pewnie będę musiała odwołać wizytę, którą mam na środę. Wrrr! Coś mi się chyba cykle rozregulowały po tym drugim poronieniu, bo zawsze miałam 26-27 dni, a teraz już 32 dzień a @ ani śladu. Poprzedni miał 30.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy tabletki zelaza biore rano i wieczorem plus witaminy dla ciezarnych i czuje sie lepiej ale wszystkie badania krwi plus glukoza mam w sierpniu wtedy zobaczymy.
    Ja juz wyczerpalam urlop ale tak jak mowisz jak cos to moge powiedziec ze zle sie czuje..zwolnienie lekarskie potrzebuje po tygodniu nieobecnosci w pracy.

Macierzynski zaczynam 5tyg przed terminem ale to jest moja decyzja moge pracowac do 2tyg przed terminem ale ja nie chce bo juz mi ciezko chodzic do pracy ;-)
    przewaznie kobiety biora 3/4tyg przed ale to zalezy, mysle ze przy pierwszej ciazy lepiej na spokojnie odpoczac w domku..

Przyznam sie ze nie cwicze ale mysle ze moze powinnam zaczac choc nie wiem czy z you tube mozna cwiczyc czy lepiej isc na zajecia dla ciezarnych.. basen tez mam niedaleko tylko nie wiem jakie cwiczenia wykonywac? No i musze dzis zapisac sie do szkoly rodzenia bo trzeba to zrobic wczesniej.

Pozdrawiam milej soboty dziewczynki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 09:33

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    Tulisia super wieści :) gratulacje :) bardzo się cieszę że Wam się udało :) patrzyłaś na kiedy termin wypada?

Udanego wypoczynku dziewczyny, zazdroszczę bo macie piękną pogodę :) u nas dzisiaj nadają burze :(

Ja od kilku dni źle się czuję, a szczęście brzuch już mnie nie pobolewa, ale za to głowa mnie boli i mam ogólnego lenia :(

Czekam do 17.08 na usg i zaczynam kupować rzeczy dla mojego słoneczka, siostra ma mi oddać w najbliższym czasie kołyskę, przewijak i trochę ciuchów po jej małym,

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wyjątkowego parcia na test ale praca jest jaka jest i jeśli wyjdą 2 kreski od razu biorę wolne i w miedzy czasie idę do lekarza. W pracy dużo dźwigam, biegam i nie ma czasu się oszczędzać plus wdycham szkodliwe substancje... wczoraj pozwoliłam sobie wypić 3 kieliszki wódki smakowej bo byli znajomi może to już moja ostatnia na jakiś czas :p chociaż jakoś czuje ze @ dostane trudno mi uwierzyć w pozytyw w pozytywny test

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Tulisia, się cieszę z Twojego wpisu! Trzymam kciuki, żeby już do samego rozwiązania były tylko dobre wieści z wizyt! :)
    Dziękuję ci kochana i oby tak było :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ