Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjangwa_maua wrote:lucy1983 - kuruję się i już lepiej się czuję . Ja jadę na Kaszuby miejscowość Swornegacie bardzo fajnie tam jest. W niedziele na spływ kajakowy oczywiście ja będę podziwiać uroki przyrody, a ktoś inny wiosłować przyda się taki odpoczynek . Za godzinkę powoli czas wyruszać
Oooo super baw się dobrze i odpoczywaj trochę aktywności i świeżego powietrza na pewno się przyda -
Jesteśmy w Beskidzie Żywieckim, koło Węgierskiej Górki Lubię Beskidy, bo są mniej zatłoczone niż Tatry i mają sporo tras na 2-3h, idealnych, gdy kondycja szwankuje po zimie Jak jestem w lepszej formie fizycznej, idę na te 4-5h. Marzy mi się wyprawa od schroniska do schroniska, jak na studiach, ale męża na taki wypad raczej nie namówię. Może uda mi się pojechać kiedyś z przyjaciółkami
lucy1983 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dziewczyny, ja już po wizycie. Jak na ten etap wszystko ok. Jest widoczny pęcherzyk z echem zarodka, dobrze umiejscowiony. Dostałam dupka profilaktycznie i kolejna wizyta za dwa tygodnie, gdzie powinnam już zobaczyć serduszko Dziękuję wam wszystkim za trzymanie kciuków i dobre myśli
Jestem padnięta jak pies pluto. Do pracy miałam na 7, więc wstałam o 5. A wieczorem zasnęłam gdzieś o północy. W dodatku mam tak porąbane sny że szok. Np. śniło mi się, że pod szafą leży jakaś włochata ręka, a noc wcześniej śniło mi się że latałam nad lasami wariactwo po prostu
Truskaweczko, strasznie mi przykro z powodu kotki! niestety wiem jak to jest, na wsi zwierzaki chodzące po podwórku często przepadają, mimo pełnej opieki. Oby się znalazła!!!Truskaweczka83, anka418, Lili30, lucy1983, Mama_Mai, mama Martynki, kehlana_miyu, meeegi1771 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Witajcie dziewczynki
Czytam was dosc na biezaco ale jestem po pracy wyczerpana i tylko spie bo jakos forme mam srednia.. ostatnio spuszcza mi sie krew z nosa i puchna mi nogi no ale to nic powaznego..
brzuszek urosl mi bardzo i jestem wolniejsza plus w nocy budze sie na siku to juz norma
Bylam u lekarza pieprzyk ktory mi wyskoczyl nie powiekszyl sie wiec jest dobrze..
Z fajnych rzeczy poszlam do fryzjera i zrobilam wloski no i zaczelam zakupy dla malego
wszystkim ktorzy wybieraja sie na urlopy lub juz zaczeli zycze udanego wypoczynku
..troszke zazdroszcze tez bym gdzies wyjechala no ale nie mam juz urlopu a macierzynki zaczynam za dwa miesiace..
Truskaweczka ja tez mialam koty..pierwszy wpadl pod samochod drugi byl chory musialam uspic bardzo plakalam i wogole..na razie nie chce zwierzat zbyt mocno to przezywam potem..ale tobie zycze z calego serca zeby kicia sie znalazla:-)
Mamusie duzo zdrowka i gratulacje z udanych wizyt
Staraczki duzo sily w dazeniu do celu
lucy1983, Tulisia, Truskaweczka83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTulisia - jakie dobre wieści kochana dalej trzymam mocno kciukole za Was
Jest jeszcze wcześnie, ale dobrze, że na obecny etap lekarz potrafił już tyle stwierdzić cieszę się niezmiernie
Teraz odpoczywaj kochana i nabieraj sił niestety wiem, jak to jest ciężko pracować, jak się jest takim 'wykończonym' ciążą, ale jakoś musisz przetrwać do bezpiecznego etapu....
Przytulam kochana!!! :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMajeczka, a poprawił ci się poziom żelaza? Współczuję ci dolegliwości i tego mega zmęczenia po pracy... Ja też często jestem wykończona po pracy, że tylko nogi do góry (bo też puchną trochę od ciągłego siedzenia w pracy i od upału) i nic więcej...
Ale ostatnio staram się jakoś z tym walczyć i zaczęłam więcej się ruszać tzn. chodzę na basen albo ćwiczę taki mini-zestaw dla ciężarnych i wbrew pozorom łatwiej mi znosi się to zmęczenie... Na mnie to akurat jakoś działa, ale ja byłam dość aktywna fizycznie przed ciążą i chyba to było to brakujące ogniwo teraz... Zobzczymy, na jak długo...
No ale jeszcze trochę i będziesz w domu. Od kiedy przed rozwiązaniem jesteś na macierzyńskim? U mnie to 6 tyg przed terminem, więc do połowy listopada muszę pracować
Ja jeszcze tydzień i też mam 2 tyg. urlopu. Potem zostało mi jeszcze 1.5 tyg, ale może wezmę, jak mama do mnie przyjedzie...
No i ewentualnie, wezmę zwolnienie od rodzinnego albo gina na tydzień, dwa jak nie będę dawać rady... na szczęście jakieś opcje zawsze są
Trzymaj się kochana! -
Kochane moje odezwę się na spokojnie w przyszłym tygodniu. Podczytuje tyle na ile czas mi pozwala i czekam po weekendzie na pozytywne wieści Mąż był zachwycony sesją i zdjęciami i juz nie możemy się doczekać rodzinnej sesji z naszym maluszkiem jutro przywożą nam nowe meble więc będzie zamieszanie z montażem i układaniem ciuchów ale już najgorsze będę mieć za sobą. Ale pracy mam jeszcze na kilka dobrych dni a niestety już nie jestem taka zwinna brzuszek rośnie i bardzo szybko się męczę. Ale pogoda i upały tez robią swoje... Miłego weekendu dziewczyny
Tulisia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualnyDziewczyny kiedy robiliscie swoje testy? Powinnam dostać @ 28.07 dzisiaj jest ok 10 dzień od owu. Myślę czy w niedziele robić test jak myślicie? Nie za wcześnie? Pamiętam w zeszłym roku przed @ miałam ledwo widoczna kreskę ale nie wiem dokładnie kiedy go robiłam tzn w którym dniu cyklu...
-
Anka różnie to bywa zależy kiedy miałaś owulacje. Mnie raz pozytywny test wyszedł 4 dni po dacie spodziewanej miesiączki 2 razy w terminie i raz przed. Wiec kwestia bardzo indywidualna. Najpewniej zawsze zrobić betę bo nie pozostawia złudzeń. Ale rozumiem ze to niedziela i ciężko, chyba że masz jakiś przyszpitalny punkt diagnostyki 24 h 7 dni w tygodniu. Życzę Ci pięknego prezentu na imieniny
Ja właśnie obmyslam plan działania na dziś ojj zapowiada się ciężki dzień i do tego znowu upał...
anka418 lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
lucy1983 wrote:Tulisia - jakie dobre wieści kochana dalej trzymam mocno kciukole za Was
Jest jeszcze wcześnie, ale dobrze, że na obecny etap lekarz potrafił już tyle stwierdzić cieszę się niezmiernie
Teraz odpoczywaj kochana i nabieraj sił niestety wiem, jak to jest ciężko pracować, jak się jest takim 'wykończonym' ciążą, ale jakoś musisz przetrwać do bezpiecznego etapu....
Przytulam kochana!!! :*lucy1983 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Mama_Mai wrote:Tulisia gratuluje tak sie ciesze ze wszystko zmierza w dobrym kierunku
Chyba juz czas na suwaczek i rozsiewanie wiruskow dla staraczek10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Anka, wiem z doświadczenia że trudno jest się powstrzymywać od robienia testów Ale jeśli czujesz że jest to dla ciebie niezbędne, to myślę, że od 11 dpo możesz robić, a w razie negatywnych wyników powtarzać aż do @. Albo skrócić męki i iść na betę.
Wiemy jak silne jest pragnienie posiadania dzidziusia i ja wiem, że chciałoby się tą wiadomość wiedzieć jak najwcześniej, dlatego jeśli masz ochotę to rób testy takie jest moje zdanie Ale też trzeba być przygotowanym na okoliczności, że może być za wcześnie a co za tym idzie na dodatkowy stres. Powodzenia!10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Anka, mi w obu ciążach test wyszedł już w 10dpo, ale widziałam tu na forum, że różnie z tym bywa. Jeżeli nie możesz wytrzymać, zrób test, ale jak wyjdzie negatywny, nie przejmuj się jeszcze za bardzo Póki nie ma @, jest nadzieja
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Mi się cholerna @ spóźnia, pewnie będę musiała odwołać wizytę, którą mam na środę. Wrrr! Coś mi się chyba cykle rozregulowały po tym drugim poronieniu, bo zawsze miałam 26-27 dni, a teraz już 32 dzień a @ ani śladu. Poprzedni miał 30.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Lucy tabletki zelaza biore rano i wieczorem plus witaminy dla ciezarnych i czuje sie lepiej ale wszystkie badania krwi plus glukoza mam w sierpniu wtedy zobaczymy.
Ja juz wyczerpalam urlop ale tak jak mowisz jak cos to moge powiedziec ze zle sie czuje..zwolnienie lekarskie potrzebuje po tygodniu nieobecnosci w pracy.
Macierzynski zaczynam 5tyg przed terminem ale to jest moja decyzja moge pracowac do 2tyg przed terminem ale ja nie chce bo juz mi ciezko chodzic do pracy
przewaznie kobiety biora 3/4tyg przed ale to zalezy, mysle ze przy pierwszej ciazy lepiej na spokojnie odpoczac w domku..
Przyznam sie ze nie cwicze ale mysle ze moze powinnam zaczac choc nie wiem czy z you tube mozna cwiczyc czy lepiej isc na zajecia dla ciezarnych.. basen tez mam niedaleko tylko nie wiem jakie cwiczenia wykonywac? No i musze dzis zapisac sie do szkoly rodzenia bo trzeba to zrobic wczesniej.
Pozdrawiam milej soboty dziewczynki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 09:33
-
nick nieaktualnydzień dobry
Tulisia super wieści gratulacje bardzo się cieszę że Wam się udało patrzyłaś na kiedy termin wypada?
Udanego wypoczynku dziewczyny, zazdroszczę bo macie piękną pogodę u nas dzisiaj nadają burze
Ja od kilku dni źle się czuję, a szczęście brzuch już mnie nie pobolewa, ale za to głowa mnie boli i mam ogólnego lenia
Czekam do 17.08 na usg i zaczynam kupować rzeczy dla mojego słoneczka, siostra ma mi oddać w najbliższym czasie kołyskę, przewijak i trochę ciuchów po jej małym, -
nick nieaktualnyNie mam wyjątkowego parcia na test ale praca jest jaka jest i jeśli wyjdą 2 kreski od razu biorę wolne i w miedzy czasie idę do lekarza. W pracy dużo dźwigam, biegam i nie ma czasu się oszczędzać plus wdycham szkodliwe substancje... wczoraj pozwoliłam sobie wypić 3 kieliszki wódki smakowej bo byli znajomi może to już moja ostatnia na jakiś czas :p chociaż jakoś czuje ze @ dostane trudno mi uwierzyć w pozytyw w pozytywny test